Moderni taustakuva: kuinka liimata kattoon omin käsin

Jos olet epätyypillisten ja mielenkiintoisten ratkaisujen fani, katon viimeistely tapetilla sopii sinulle. Jos olet epätyypillisten ja mielenkiintoisten ratkaisujen fani, katon koristelu tapetilla sopii sinulle. Päätös liimata tapetti kattoon on oikea. Loppujen lopuksi oikein valittu taustakuva antaa katolle ja koko huoneen sisustukselle erityisen ilmeen ja luo kodikkuutta. Katto taustakuvan avulla voit luoda uskomattomia visuaalisia tehosteita ja jakaa huoneen erillisiksi vyöhykkeiksi, jotka ovat nyt suosittuja. Tapettien liimaaminen ei ole kovin yksinkertaista, mutta se voidaan käsitellä helposti asiantuntija -neuvojen ja laadukkaasta materiaalista valmistettujen taustakuvien avulla. Jos käytät taustakuvaa taitavasti etkä pelkää kokeiluja, voit piilottaa sen viimeistelyvirheet, suurentaa tilaa visuaalisesti ja luoda ainutlaatuisen tunnelman..

Mikä tapetti on parempi liimata kattoon: ammatillinen neuvonta

Kaikki taustakuvat eivät sovellu tapetin liimaamiseen kattoon. Siksi on suositeltavaa tutkia tämä asia huolellisesti ennen ostamista. Selvitä, minkä tyyppiset tapetit sopivat kattoon, minkä laatuisten niiden pitäisi olla.

Kotimainen tapetti on parempi katon viimeistelyyn. Kotimainen tapetti on parempi katon viimeistelyyn.

Esimerkiksi tuodut taustakuvat eivät ole katto taustakuvia. Euroopassa tällaisten taustakuvien sijasta katot liimataan maalaustapeilla.

Kotimarkkinoilla on kuitenkin laaja valikoima taustakuvia, jotka on suunniteltu erityisesti kattoon liimaamiseen..

Tuonti- ja kotimaisten taustakuvien erot:

 • Tuodussa tapetissa on suuri tiheys, kaksi kerrosta ja huokoinen rakenne. Ne voidaan maalata erikoismaalilla yli kymmenen kertaa..
 • Kotimaiset kattotaustakuvat on valmistettu materiaaleista, jotka ovat huonolaatuisempia kuin tuodut. Tällainen taustakuva kestää kaksi kertaa vähemmän kuin tuotu taustakuva.
 • Tuodut tapetit ovat paljon kalliimpia.

Yleisin katto tapetti on maalattava tapetti. Valmistajat tarjoavat laajan valikoiman taustakuvia eri materiaaleista.

Tapettityypit kattoon:

 • Tapetti paperipohjaisesti. Ennen liimaamista kattopinta on valmisteltava ihanteellisesti. Koska paperiset taustakuvat eivät voi piilottaa joitain vikoja, ne ovat riittävän ohuita ja voivat repeytyä.
 • Kuitukankaat tapetti. Tällaiset taustakuvat ovat tiheitä ja erottuvat erilaisista rakenteista ja helpotuksista, mikä auttaa piilottamaan viat ja leikkaamaan visuaalisesti epätasaisen katon.

Kuitukankaat ovat korkealaatuisempia kuin paperi: ne ovat paras ratkaisu kattoon Kuitukankaat ovat korkealaatuisempia kuin paperi: ne ovat paras ratkaisu kattoon

Sinun on seurattava huolellisesti katon taustakuvan painoa, se saa olla enintään 110 g neliömetriä kohti.

Tärkeimmät vivahteet tapetin liimaamisessa kattoon (video)

Kuinka liimata tapetti kattoon

Katon tapetointi tulee tehdä korkealla laadulla ja tarkkuudella. Ennen kuin aloitat korjauksen päävaiheen, sinun on valmisteltava pinta huolellisesti..

Yleispohjamaali on paras kattoon. Yleispohjamaali on paras kattoon.

Pinnan esivalmisteluvaiheet:

 1. Ensin sinun on poistettava kaikki edelliset verhoukset katosta. Poista tapetti tai pese valkaisu pois. Sen jälkeen kannattaa tarkistaa, kuinka tasainen ja tasainen pinta on..
 2. Kaikki epätäydellisyydet on poistettava pinnalta lastalla. Jos epäsäännöllisyydet ovat erittäin suuria, sinun on käytettävä katkaisulaikalla varustettua hiomakonetta.
 3. Jos kipsi halkeilee, se on lyötävä pois ja halkeamat on poistettava, rappaamalla kaikki huolellisesti.
 4. Sinun on kiinnitettävä huomiota homeen tai hometen esiintymiseen pinnalla. On välttämätöntä päästä eroon niistä erityisillä keinoilla..

Kysymys katon valmistelusta on otettava erittäin huolellisesti. Loppujen lopuksi tapetin tulisi sijaita pinnalla tasaisesti ja luotettavasti..

Jos vahvike tuli valmistelun aikana seinien pinnalle, se on leikattava, maalaa kaikki metallipinnat, muuten tapetille voi ajan mittaan ilmestyä ruostetta.

Alustavan työn jälkeen voit siirtyä tapetointiprosessiin. Ennen sitä sinun on valmistettava kaikki tarvittavat työkalut mukavuuden vuoksi.

Tarvittavat työkalut ja materiaalit:

 • Valmista tapettiliima. Ennen sitä sinun tulee lukea ohjeet huolellisesti, joskus se on valmisteltava etukäteen..
 • Valmista terävä veitsi tapetin leikkaamiseen.
 • Valmista tapettinauha.
 • Valmista mukava pöytä. Pöydän käyttäminen on helpompaa kuin tikkaat, varsinkin kun työskentelet yksin.
 • Valmista erityinen tela liiman levittämiseen.

Tällä hetkellä korkealaatuisin tapettiliimaseosten valmistaja - Metylan Tällä hetkellä korkealaatuisin tapettiliimaseosten valmistaja – Metylan

Sinun on valittava korkealaatuinen tapettiliima, muuten kaikki työ voi mennä hajuun.

Tapettien liimaaminen kattoon

Kun kaikki työkalut ovat valmiita, voit aloittaa tapettien liimaamisen kattoon. Jos osaat liimata tapetin kattoon, liimaus ei kestä kauan..

Tapetoinnin vaiheet:

 1. Leikkausnauhat tapetista. Jotta tapettinauhojen väliset saumat olisivat näkymättömiä, tapetti tulee liimata ikkunan suuntaan. Raitojen pituus riippuu ikkunoiden määrästä. Nauhat on leikattava muutaman sentin marginaalilla, jotta ne löytyvät seinistä
 2. Levitä liimaa. Tapetiliuska on asetettava kuvapuoli alaspäin, levitettävä varovasti liimaa tapetin koko pintaan.
 3. Seinään tarttuminen. Rullaa valmis tapetti pala harmonikalla niin, että etupuoli ei kosketa liimaa. Merkitse kattoon kynällä paikka, johon nauha liimataan. Levitä maalarinteippi tulevan liitoksen paikkaan.

Jos sinulla on taustakuva, jossa on kuvio tai kuvio, kannattaa laittaa levyt ja raidat toisiinsa mahdollisimman lähelle. Jos sinulla on taustakuva, jossa on kuvio tai kuvio, kannattaa laittaa levyt ja raidat toisiinsa mahdollisimman lähelle.

Aloita tapettien liimaaminen kulmasta kiinni merkintäviivaan. Kun kiinnität sen, sinun on tasoitettava varovasti taustakuvan alla olevat pullistumat muovisella lastalla..

On tärkeää olla unohtamatta poistaa ylimääräinen tapetti liimauksen päätyttyä. Paras tapa tehdä tämä on lastan ja terävän maaliveitsen käyttö..

Jos haluat tutkia asiaa lisää, näet valokuvan työn peräkkäisestä suorituksesta.

Tapetti tai kattolaatat: mitä liimata ensin

Usein päätettäessä tapettien ja hyllylaattojen liimaamisesta herää kysymys näiden materiaalien liimausjärjestyksestä. Ammattitaitoiset käsityöläiset tietävät, miten tämäntyyppiset työt suoritetaan eri tavoin..

Useimmissa tapauksissa on suositeltavaa levittää kattolaatat ennen tapetointia Useimmissa tapauksissa on suositeltavaa levittää kattolaatat ennen tapetointia

Jos aloittelijat ryhtyvät liiketoimintaan ja haluavat tehdä kaiken omin käsin, heidän tulisi lähestyä tätä asiaa vakavasti. Tässä tapauksessa ammattilaiset neuvovat liimaamaan kattotiilet ensin..

Tämä työ ei ole vaikeaa, jos noudatat yksinkertaisia ​​sääntöjä..

Liimauksen päävaiheet:

 • Puhdista kattopinta aiemmista viimeistelyistä. Sinun ei tarvitse pyrkiä täysin tasaiseen pintaan.
 • Määritä katon keskikohta. Voit tehdä tämän vetämällä köydet kulmasta kulmaan. Niiden leikkauspaikka on keskusta.
 • Levitä liimaa laattoihin. Se tulee levittää tasaiseksi ohut kerros. Laatan kosketusaikaa kattoon on tarkkailtava huolellisesti, jotta laatta tarttuu hyvin..

Koko katon pintaa ei tarvitse viimeistellä laattoilla: vain osan katon viimeistelystä tällä materiaalilla on tullut melko suosittu ratkaisu. Koko katon pintaa ei tarvitse viimeistellä laattoilla: vain osan katon viimeistelystä tällä materiaalilla on tullut melko suosittu ratkaisu.

Laatat tulee liimata tasaisiksi riveiksi ja varmistaa, että laattojen välinen etäisyys on minimaalinen. Laatta on erittäin helppo leikata, joten älä pelkää tätä ja leikkaa se tarvittaessa kirjoitusveitsellä..

Onko mahdollista liimata kattolaatat tapetille: nopea korjaus

Jos korjauksille ei ole paljon aikaa ja haluat käyttää vain vähän vaivaa valmistelutöihin, voit liimata kattolaatat suoraan tapetille..

Toisin kuin tapetti, laatat eivät irtoa, kun ne levitetään epätäydelliselle pinnalle: hyvän tuloksen saavuttamiseksi seinä on kuitenkin valmisteltava viimeistelyä varten. Toisin kuin tapetti, laatat eivät irtoa, kun ne levitetään epätäydelliselle pinnalle: hyvän tuloksen saavuttamiseksi seinä on kuitenkin valmisteltava viimeistelyä varten.

Vinkkejä taustakuvan laatoitukseen:

 1. Jos osa tapetista on irronnut, se on poistettava.
 2. Katon pinta on käsiteltävä erityisellä läpäisevällä pohjamaalilla.
 3. Kiinnitä laatat käsitellylle pinnalle.

Tämä menetelmä on yksinkertainen ja sopii niille, jotka tekevät nopeita korjauksia..

Katto taustakuva: kuinka liimata (video)

Tapettien liittäminen kattoon ei ole erityisen vaikeaa, jos lähestyt korjausta vakavalla valmistelulla. Ennen tapetin liimaamista on tutkittava kaikki tämän tyyppiselle työlle ominaiset vivahteet. Jos noudatat ammattilaisten neuvoja, katon taustakuva voidaan liimata jopa yhteen. Tärkeintä on tehdä kaikki työt huolellisesti ja noudattaa tiukasti ohjeita. Kun ostat taustakuvia, sinun on harkittava huolellisesti materiaalien valinta, niiden on oltava korkealaatuisia. Yleinen kattoviimeistely on nykyään helppokäyttöiset kattolaatat..