Domaći mamac za deveriku zimi

Učinite sami mamac za deveriku zimi

Mnogi ribari zimi vole pecati deveriku. Koristi se klimanje glavom ili plovak. Vrlo je teško zaboraviti trenutak kada prilikom trzanja pribora iz rupe izvučemo deveriku od dva kilograma. Ranije se govorilo o tome kako odabrati pravo mjesto za ribolov, koji je pribor bolje odabrati za hvatanje deverika. A danas ćemo govoriti o tome koji je najbolji mamac za ovu prekrasnu ribu..

Kako zimi hraniti deveriku u ribnjaku?

Da biste uhvatili deveriku zimi, morate je hraniti. Usput, čak i ljeti ili u jesen, deverika se također mora hraniti. Potrebno je ne samo pronaći kvalitetno mjesto za ribolov, već i stalno pravilno hraniti ribu. U protivnom, ako ste prehranili deveriku, mamac ga neće zanimati. Mnogi ribari jednostavno kupuju gotove mamce u posebnim trgovinama. No stari ribari ipak daju prednost zapravo pripremljenom mamcu..

Kako zimi hraniti deveriku u rezervoaru?

Svi recepti za izradu mamaca vlastitim rukama u osnovi su isti. Za pohanje uzmite krušne mrvice i krekere u omjeru 50 do 50. Svaka komponenta smjese mora se prosijati kroz fino sito. Krvavice se miješaju izravno u rezervoaru. Ako u ribnjaku postoji jaka struja, tada možete dodati kašu kako se grudice mamaca ne bi brzo raspale. Bolje je ne koristiti nikakve dodatne aromatične dodatke..

Kako pravilno hraniti deveriku?

Ako se pronađe neko mjesto za ribolov, morate ga stalno posjećivati ​​kako biste tamo nahranili deveriku. Izbušimo nekoliko rupa u ledu, nakon čega u svaku rupu bacimo po jednu kuglu dodatne hrane. Tada će ribe znati da na tom mjestu uvijek ima hrane. To znači da je “hladno” mjesto zajamčeno. Ali morate biti oprezni kako drugi ribari ne bi koristili vaše mjesto..

Učinite sami mamac za deveriku zimiKojim mamcem hraniti deveriku zimi

No većina ribara nema priliku hraniti deveriku barem nekoliko puta tjedno, pa moraju obavljati posao odmah na dan ribolova. Preporučljivo je koristiti korita u obliku konusnih oblika koji imaju dno otvora. Hranilice se prodaju u trgovini ili se izrađuju neovisno od plastičnih boca. Hranilica se glatko spušta na dno, a zatim se poklopac oslobađa uz pomoć posebne ribolovne vrpce. Podižemo strukturu, a kaša se razlije do dna..

Nakon što se hrana spusti, pričekajte sat vremena. Ranije ne biste trebali početi loviti deveriku. Ako ugriz postane slabiji, tada se riba mora dodatno hraniti. Ako se ribolov odvija na rijeci, tada možete otići uzvodno, izbušiti rupu i tamo izliti malo mamca. Ali ako nema rezultata, morate otići na novo mjesto na kojem je prethodno bilo dopunsko hranjenje.

Vidi također: Štuku lovimo zimi na balansu

Nakon što se hrana spusti, potrebno je pričekati sat vremena. Ranije ne biste trebali početi loviti deveriku.

Vlastitim rukama odabiremo mamac za deveriku

Deveri se zimi uglavnom hvataju krvnim crvima. Činjenica je da se riba hrani živim organizmima koji su u ovom trenutku na dnu rezervoara. Krvavice su izvrsna hrana za ribe. Ako je krvavica odlazila u drugi ribnjak, morate je temeljito isprati. Inače će deverika osjetiti tuđi miris i neće pojesti mamac..

Potrebno je zakačiti oko pet ličinki. U tom slučaju potrebno je nanijeti što je moguće manju štetu krvoloku. Neki ribari prekrivaju vrh udice stiroporom. Poanta je u tome da ribe postupno jedu mamac. Kad naiđe na oštru udicu, odmah će odbiti jesti. Stiropor će spriječiti ubadanje ribe.

Napravite sami mamac za deveriku zimi, video

https://youtube.com/watch?v=duai7Bah2Tw

Osim krvavica, možete koristiti male rakove, ličinke i druge insekte koji se mogu nabaviti zimi. Odmah se mora reći da crv ili balega neće donijeti uspjeh u ribolovu deverika.