Idéer til lille køkkenrenovering: at vælge den rigtige

Ved hjælp af moderne designløsninger kan du udføre en reparation i høj kvalitet af et lille køkken Ved hjælp af moderne designløsninger kan du udføre en renovering af et lille køkken af ​​høj kvalitet Uden tvivl har renovering af et lille køkken sine fordele med hensyn til at spare penge og materialer. Faktisk kan små områder hurtigt forbedres med dine egne hænder. Men hvis vi tager højde for nogle af nuancerne, er det ved hjælp af moderne designløsninger ikke kun muligt at øge funktionaliteten i køkkenrummet, men også visuelt at øge rummet..

Moderne køkken i det gamle Khrusjtjov

I gamle huse, der blev taget i brug i midten af ​​forrige århundrede, er køkkenområdet som regel ikke mere end 5 – 6 kvadratmeter. m. Ud over denne funktion er der andre detaljer, som du skal vide for at få det korrekte svar på spørgsmålet om, hvordan man gør et lille køkken hyggeligt.

Blandt disse nuancer:

 • Det særlige ved konstruktionerne er træbjælker, som over tid ofte skal styrkes..
 • Tynde vægge og skillevægge med dårlige vand-, lyd- og varmeisoleringsegenskaber.
 • Manglende centraliseret varmtvandsforsyning, som blev kompenseret af en gassøjle.

I betragtning af sådanne finesser, når man begynder at reparere et lille køkken i en Khrushchev -lejlighed, står husejere over for det faktum, at det udover opgaven at dekorere et værelse smukt og funktionelt bliver nødvendigt at opdatere kommunikation, udskifte VVS, isolere og isolere væggene og ofte gulvet.

Når du planlægger reparationer, er det meget vigtigt at skitsere en klar arbejdssekvens for dig selv, så du i fremtiden ikke behøver at vende tilbage til den fase, der allerede er bestået og starte forfra.

Vi planlægger renoveringer i et lille køkken

Renovering i både store og små køkkener starter med planlægning. Allerede i den indledende fase skal du vide, hvordan du forestiller dig resultatet af arbejdet. Og ud fra dette udarbejde en handlingsplan.

Hvad kan og bør gøres under reparationen:

 • Styrke bjælker og skillevægge;
 • Juster og trim vægge og lofter;
 • Udskift gulvbelægningen;
 • Renover og dekorér døren;
 • Installer et nyt vindue (om nødvendigt), trim pisterne;
 • Komplet udskiftning af elektriske ledninger med ombygning af kontaktforbindelser;
 • Installer nye varme radiatorer;
 • Udskift eller slå gamle store husholdningsapparater i et nyt interiør: gasvandvarmer, komfur, opvaskemaskine eller vaskemaskine.

Målet for renoveringen i et lille køkken er at bevare det anvendelige område så meget som muligt og optimere rummet. For eksempel kan du omdanne en vindueskarm til en funktionel overflade: en bord- eller spisebord eller måske et hvilested.

Hovedmålet med renovering i et lille køkken er at optimere rummet så meget som muligt. Hovedmålet med renovering i et lille køkken er at optimere rummet så meget som muligt.

Rækkefølgen af ​​reparationsarbejde er som følger:

 1. Udarbejdelse af et detaljeret indretningsprojekt.
 2. Indkøb af nødvendige bygnings- og efterbehandlingsmaterialer, klargøring af værktøj
 3. Afmontering af gammel væg- og gulvbelægning, loft.
 4. Udskiftning af et vindue, demontering af en gammel døråbning, udskiftning af en dør.
 5. Enheden til ny kommunikation – vandforsyning, VVS, ventilation og elektriske ledninger.
 6. Opførelse af nye strukturer, installation af nicher, kasser eller buer.
 7. Installation af elektriske ledninger;
 8. Grov efterbehandling af alle overflader;
 9. Efterbehandling dekorativ overfladebehandling.
 10. Installation af møbler og store husholdningsapparater.

På planlægningsstadiet er det også nødvendigt at tage hensyn til særegenhederne ved at placere husholdningsapparater i køkkenet..

Dens installation skal være både praktisk og sikker:

 • Det anbefales at forlænge gasslangen, så gaskomfurets placering skal være inden for dens længde;
 • Den elektriske komfur er mere mobil, men når den er tændt, er det vigtigt at tage hensyn til belastningen og kablets evne til at modstå driften af ​​andre elektriske apparater på samme tid;
 • Det er uønsket at placere komfuret ved siden af ​​vasken, så sprøjt ikke falder ned på kogepladen;
 • Det anbefales at holde afstanden fra ovnen til vinduet mindst 30 cm, så der ikke er fare for at blæse ilden ud under ventilation;
 • For at undgå brandfare må du ikke placere gardiner tæt på komfuret;
 • Anbring ikke køkkenskabe direkte over kogepladen: ud over almindelig forurening vil de falde sammen under påvirkning af damp. En undtagelse er skabet, hvor du kan skjule emhætten..

Sådan indrettes et lille køkken

Hvis funktionaliteten med et vellykket arrangement af møbler kan øges betydeligt, vil den korrekte brug af farve og belysningsteknikker visuelt udvide rummet..

Gode ​​farveskemaer til køkkenet vil være:

 • Pastel nuancer. Klassisk design i lyse farver udvider rummet visuelt ved at reflektere lys.
 • Blå og ståltoner. Kromelementer i designet af et lille køkken skaber lysrefleksioner og en følelse af lethed og frihed i rummet.
 • Lyse lysegrønne nuancer. For at et lyst indrettet værelse ikke virker trangt, skal det sørge for god belysning..

Renoveringer i lyse farver i et lille køkken skal kombineres med lyse elementer. Dette kan være en køkkenplade og en bordplade. Denne teknik skaber visuelt effekten af ​​rummets volumen..

Den korrekte brug af farve og belysningsteknikker vil visuelt udvide rummet i et lille køkken. Den korrekte brug af farve og belysningsteknikker vil visuelt udvide rummet i et lille køkken.

Sådan gør du et lille køkken hyggeligt

Valget af efterbehandlingsmaterialer til væggene er af stor betydning for at skabe hygge. Til køkkenet er vaskbart vinyltapet med en ikke-vævet bagside en passende mulighed. Desuden kan væggene dekoreres med vandbaseret maling, som bruges i rum med høj luftfugtighed..

Arbejdsområdets forklæde er foret med mere holdbare, let at rengøre materialer:

 • Keramiske fliser;
 • Mosaik;
 • Glas- eller aluminiumspaneler.

En lys accent vil være brugen af ​​storformatfotografering på en fotoflise til dekoration af et køkkenforklæde.

Billeder med udsigt over byen om natten, landskaber, havkysten på fotofliser eller glaspaneler vil ikke kun tilføje hygge, men også visuelt gøre det lille køkken mere rummeligt.

Arbejdsområdets forklæde med keramiske fliser gør det lille køkken mere behageligt Arbejdsområdets forklæde med keramiske fliser gør det lille køkken mere behageligt

Når du planlægger at starte en køkkenrenovering, hvad enten det er en kosmetik eller en større eftersyn, er det vigtigt at omhyggeligt planlægge alle faser. Hvis reparationer skal udføres i et gammelt hus, kan der opstå ekstra omkostninger i forbindelse med udskiftning af slidt kommunikation, styrkelse af strukturer. Efterbehandlingen skal vælges i henhold til betingelserne. Til køkkenet skal det være fugtbestandigt, ikke bange for stænk af fedt, varm damp og hyppig rengøring..

Gør-det-selv istandsættelse af et lille køkken (video)

Idéer til renovering af lille køkken (fotogalleri)