En bue i stedet for en dør – et nyt look til lejligheden

Buen i køkkenet er stilfuld og meget behagelig Buen i køkkenet er stilfuld og meget praktisk Brug af døren i køkkenet er en ret kedelig løsning, og desuden er den ikke praktisk nok i hverdagen. Udskiftning af en køkkendør med en bue er et godt alternativ. Denne artikel hjælper dig med at bestemme udseendet og forstå, hvordan du realiserer din plan med dine egne hænder.!

Typer af buer

En bue med en bardisk er passende i store rum, når det er nødvendigt at understrege rummet En bue med en bardisk er passende i store rum, når det er nødvendigt at understrege rummet Buens størrelse er en smagssag, men en lille bue i et stort køkken vil se malplaceret ud Buens størrelse er en smagssag, men en lille bue i et stort køkken vil se malplaceret ud Ved at eksperimentere med buens form kan du opnå fremragende resultater. Ved at eksperimentere med buens form kan du opnå fremragende resultater. I en smal gang vil buens klassiske form se uforholdsmæssig ud, så andre muligheder anbefales I en smal gang vil buens klassiske form se uforholdsmæssig ud, så andre muligheder anbefales En bue uden glatte hjørner er meget lettere at installere, men den kombineres ikke med alle interiører En bue uden glatte hjørner er meget lettere at installere, men den kombineres ikke med alle interiører

Efter at have tænkt på at designe en bue i stedet for en dør, skal du beslutte, hvilken form på buen der passer til stilen i husets indre. Typerne af buer i form er som følger:

  • Klassisk eller i form af en halvcirkel med den korrekte form;
  • Oval, ellipstype;
  • I form af en rocker;
  • Skriv “Romantik”, når kun hjørnerne er afrundede;
  • Skriv “Framuga”, hvis den halvcirkelformede del er afskåret og fyldt med en glasramme, og selve åbningen bliver rektangulær;
  • Portaltype – et almindeligt rektangel;
  • Asymmetrisk, når en af ​​siderne er afrundet osv..

Sådan laver du en bue i en døråbning

Metallprofilen er grundlaget for buen, derfor kræver denne fase den største opmærksomhed og kvalitet i arbejdet Metallprofilen er grundlaget for buen, derfor kræver denne fase den største opmærksomhed og kvalitet i arbejdet En dårligt fast profil kan efterfølgende forårsage revner og vil kræve reparation En dårligt fast profil kan efterfølgende forårsage revner og vil kræve reparation

Buen skal være høj, så passagen under den er behagelig og ikke skaber det undertrykkende indtryk, at du altid skal holde hovedet nede. Højden på døråbningen er normalt 2050 – 2010 mm.

Dem, der ønsker at gøre åbningen højere, bliver nødt til at slå en halvcirkel ud for buen i væggen over døren, hvilket er problematisk, da der er en overligger over døren, oftest er den armeret beton. Efter at have krænket overliggerens integritet, bliver du nødt til at træffe foranstaltninger for at tage belastningen fra væggen over døren, eller i stedet for overliggeren, indramme den nye åbning med en metalramme lavet af profiler, normalt købt til gipsplader beklædning.

Den nemmeste måde er at afrunde den øvre del i stedet for en rektangulær åbning og arrangere en bue af enhver type.

Efter nøjagtigt at have forestillet dig, hvordan du laver en bue i en døråbning, kan du begynde at implementere ideen. Den nemmeste måde er at finde fagfolk, der kan udføre dette arbejde hurtigt og effektivt, kun omkostningerne ved sådant arbejde vil være meget dyre. Derfor er det bedre at lave en bue til køkkenet selv..

Sådan laver du en gipsbue med dine egne hænder

Gipsvæg - materialet er ret holdbart, men tolererer ikke folder Gipsvæg – materialet er ret holdbart, men tolererer ikke folder

Selv i mangel af erfaring kan du langsomt, afhængigt af råd, begynde buens design. Den bedste løsning er at arbejde med gipsplader. Det skal huskes på, at i henhold til reglerne er lodrette planer beklædt med ark 12,5 mm tykke og vandrette – 9,5 mm tykke. Det tager kun 1 ark af det første, det vil sige væggen og 1 ark i loftet, med standardmål på 2500x1250mm.

En tegning skal udfyldes. På et stykke tapet i fuld størrelse skal du anvende åbningens dimensioner og tegne, huske skolen, omridset af buen. Nu er dimensionerne til beregning af behovet for materialer nøjagtige, i stedet for teoretiske.

Buen til køkkenet, lavet i stedet for en dør, begynder med en ramme. Der er en særlig buet profil fremstillet af galvaniseret metal til salg, en sådan profil kan let skæres med mellemrum på 15-20 cm, så den lettere kan bukkes i en halvcirkel.

Den indvendige del af buen er også lavet af en metalprofil, efter at der er skåret langs hele dens længde. Den indvendige del af buen er også lavet af en metalprofil, efter at der er skåret langs hele dens længde. Efter beklædning med gipsplader er der et trin med belægning med en primer, efter - med en sidste finish Efter beklædning med gipsplader er der et trin med belægning med en primer, efter – med en sidste finish

Den buede profils nøjagtige længde vil være lig PD + 50 cm (for flade områder). Med en dørbredde på 80 cm ser beregningen således ud:

3,14 m x 0,8 m + 0,50 m, det vil sige 1 stykke profil med en længde på 4 m vil være tilstrækkeligt til at indramme buen med en profil på begge sider. I stedet for en buet profil kan du tage en almindelig, perforeret.

Du skal også tage et lille, men meget vigtigt punkt i betragtning: Væggipspladerne har en tykkelse på 12,5 mm, det er i denne størrelse, at rammen skal forskydes på hver side, så buen er flettet efter beklædning med den eksisterende væg.

For at fastgøre rammen stift til toppen skal du købe 10 stykker hurtige bøjler, der normalt bruges til loftsrammer.

Fastgør rammen til åbningen med selvskærende skruer. Størrelsen på gipspladen, der kræves for at danne bunden af ​​buen, kan ses på tegningen. Men for at bøje gipsvægge i en halvcirkel skal du også kende nogle tricks, så kommer buen mellem køkkenet og stuen ud på det rigtige niveau.

Designet af selve gipsvæggen er enkelt og velkendt: to lag pap fyldt med gipsmasse. Så for at bøje et stykke ark skæres der pap på det uden at røre gipslaget, ellers falder arket fra hinanden.

Det er bedre at falde bunden af ​​buen med et ark på 9,5 mm tykt.

Buer af en ikke -standard form - tendensen i moderne køkkendesign Buer af en ikke -standard form – tendensen i moderne køkkendesign

Gipsvæg fastgøres ved at skrue selvskærende skruer i, så der er en fordybning på 2-5 mm til toppen af ​​arket, så vil hovederne ikke stikke ud over arkets plan.

Selve pladerne skæres godt med en kniv og en hacksav.

Det er stadig at skære ud af gipsvæg og rette sideplanerne. Nu hvor det er klart, hvordan du selv kan arrangere en bue i køkkenet, kan du gå videre med fuld tillid til andre åbninger.

En åbning dækket med gipsplader kan spartles, grundes og males. I stedet for at male kan du anvende tapetsering eller en anden form for finish.

Efter at have formået at arrangere en buet døråbning med egne hænder, øger hver ejer ikke kun sit selvværd, men får også en vigtig og nødvendig oplevelse i livet..

Der er former for buer og helt usædvanlige konturer. I stedet for traditionelle lamper kan du dekorere buen med belysning med spotlights, hvortil du skal lægge belysningskablerne ved konstruktion af rammen.

Sådan laver du en gipsbue med dine egne hænder (video)

En bue i stedet for en dør er original og meget praktisk.

Eksempler på buer i køkkenet (foto)