Hogyan lehet megszabadulni a konyhai hibáktól?

A konyhában lévő kis barna, fekete vagy fehér poloskákat nagyon könnyű elindítani – a boltból hozhatjuk őket egy csomag zabpehellyel, rizzsel, liszttel, epével vagy szárított gyümölccsel együtt. A konyhaszekrények melegében lárvákkal fertőzött termék gyorsan melegágya lesz a rovarok minden más termékben való terjedésének. És ha nem távolítja el őket időben, hamarosan képes lesz kártevőket találni még üres edényekben is, majd teljesen a falakon és a függönyökön..

Hogyan lehet megszabadulni a konyhai hibáktól? (Gyors válasz)

 1. Vizsgálja meg a hűtőszekrényen kívüli összes táskát és kartondobozt. Keresse meg a szennyezett élelmiszereket, és vigye ki a lakáson kívülre.
 2. Kezelje a szennyezettnek tűnő ételeket: fagyassza le 3-4 napra, vagy melegítse sütőlapon a sütőben 40 percig 50 ° C-on.
 3. Vákuumozzon minden konyhai szekrényt (különösen a sarkokat és réseket).
 4. Törölje le a polcokat vízzel és 9% -os ecettel (3: 1 vagy 2: 1)..
 5. Helyezze a polcokra, vagy rejtse el a fokhagymagerezdeket (héj nélkül), lavrushka leveleket vagy más “ijesztő” bogarakat közvetlenül a készletekben (lásd az alábbi 4. lépést).

A gabonafélék / liszt / egyéb élelmiszeripari termékek hibáinak megszüntetésére vonatkozó részletesebb utasításokért olvassa el az alábbi lépésről lépésre szóló utasításokat. A cikk végén talál egy fényképet a poloskákról névvel (nevezetesen egy surinamai mucoeater, egy kenyérsütő, egy lisztbogár és egy zsizsír fényképe), megtalálja a Q&A rovatot, és megtudja, mit kell tennie hogy a poloskák már nem jelennek meg a konyhában.

Ha hibák kezdődnek a konyhában – 4 lépés, hogy megszabaduljon a kártevőktől

1. lépés Ellenőrizze és dobja ki az összes szennyezett ételt

Az összes góc és potenciálisan szennyezett termék azonosítása, és ami a legfontosabb, hogy megszabaduljon tőlük, előfeltétele a rovarok elleni sikeres küzdelemnek a konyhában.

 • A melegágy bármi lehet – nemcsak gabonafélék és liszt, hanem diófélék, fűszerek, sütemények, állati takarmány, horgászcsali, szárított virágok is.
 • Ha valahol egy polcon, kötényen, homlokzaton vagy munkalapon lát egy bogárt, akkor valószínűleg a kandalló valahol nagyon közel van, de … nem feltétlenül.
 • Ellenőrizze és csomagolja ki az élelmiszereket, a bogarak könnyen megrághatják a kartont, a fóliát és a celofánt.
 • Nemcsak felülről, hanem teljes mélységben is ellenőrizni kell a termékek kártevők jelenlétét. Így például a gabonafélék egyes hibái (pl. Kenyérőrlők) “élhetnek” a legalján.

Ne feledje, hogy ha legalább egy rovar megtalálható a termékben, az azt jelenti, hogy lárvákkal fertőzött, és meg kell semmisíteni. Ha azonban kívánja, a gabonaféléket alaposan szitálva és válogatva megtisztíthatja a felnőttektől, majd a következő lépésben leírtak szerint mindent elvégezhet..

zsizsik

Az ételhibák könnyen és gyorsan terjednek a konyhai szekrényeken, és behatolnak minden résbe. Közülük a legbőkebbek a zsizsik, amelyek könnyen lerágják a lezárt zacskókat és kartondobozokat.

Lépés 2. Feldolgozza azokat az ételeket, amelyekről úgy érzi, hogy nem szennyezett

Világos, hogy azt a terméket, amelyben rovarok telepedtek meg, ki kell dobni. De mi van akkor, ha a poloskákat nem találták meg a lisztben vagy a gabonafélékben? Azonban a legjobb és legegyszerűbb módja annak, hogy megszabaduljon a kellékektől, hogy bármi, ami a kandallóval egy konyhai szekrényben volt, már szennyezett lehet. Az élelmiszereket azonban a következő módokon mentheti meg:

 • Öntsünk gabonapelyhet / lisztet egy tepsire, és tegyük 50 fokra előmelegített sütőbe 40-60 percre.
 • Tegyen ételt az erkélyre (télen) 3-4 napra, vagy “fagyassza le” a fagyasztóba szintén 3-4 napra.

Lépés 3. Üres polcok és dobozok

Most alaposan tisztítsa meg az üres konyhaszekrényt és környékét, különös figyelmet fordítva a repedésekre és sarkokra..

 • Használjon porszívót, amely megszorítja a repedésekbe rejtett poloskákat, azok lárváit és ürülékeit. Ezen eljárás után a porszívó zacskóját ki kell dobni, vagy kiürítése után 3-4 napig “fagyasztani” kell, hogy megelőzze az újbóli fertőzést..
 • Ne használjon tisztítószereket, fehérítőszereket, ammóniát vagy klórtartalmú tisztítószereket. Nem lesznek hatással a konyhai kártevőkre..
 • Ne felejtse el megmosni, és hidegen vagy melegíteni is azt a tartályt, amelyben a romlott gabonaféléket tárolták.

A porszívózásnak elegendőnek kell lennie a hibák minden nyomának eltávolítására, de ajánlott a polcot mosószappannal, majd vízzel hígított ecettel törölni..

4. lépés: Az élelmiszerek védelme az újrafertőzés ellen

Az újbóli fertőzés megelőzése érdekében a következőket kell tennie:

 • A gabonaféléket, a lisztet, a tésztát, a kekszet, az aszalt gyümölcsöket, a fűszereket és az állati takarmányokat stb. Tárolja szorosan lezárt üveg, fém vagy nehéz műanyag edényekben / edényekben. Ez megakadályozza nemcsak a rovarok bejutását a tartályba, hanem a menekülést és a terjedést is..

Gabona a bankokban

 • Az élelmiszerek tárolásának másik megbízható módja a hűtőszekrény vagy a fagyasztó..

Annak érdekében, hogy javítsa az élelmiszerek védelmét a poloskákkal szemben, tegye egy üvegbe vagy edénybe a gabonafélék vagy más élelmiszerek tetejét:

 • Pár gerezd hámozott fokhagyma (nem kell levágni a fokhagyma tetejét);
 • Babérlevél;
 • Pár darab borsmenta gumi;
 • Köröm vagy acélhuzal. Ne feledje, hogy nem moshatók, különben a fém rozsdásodik és elrontja az ételt. A száraz tisztítás ronggyal elegendő.

Babérlevél, hogy megvédje a lisztet a rovaroktól

Babérlevél, hogy megvédje a lisztet a rovaroktól

Egyébként ezek a “rémek” szétteríthetők a polcokon..

És még egy kicsit a megelőzésről

Az alábbi tippek hasznosak lehetnek:

 • Vásároljon élelmiszert kis mennyiségben, hogy legfeljebb 2-4 hónap múlva felhasználhassa. Próbáljon meg nem tárolni élelmiszereket ennél hosszabb ideig..
 • Használjon régebbi (vagy nyitott) csomagokból származó termékeket, amelyeket korábban frissen vásároltak / zártak.
 • Csomagolt élelmiszerek vásárlásakor ellenőrizze a csomagolás épségét és lehetőség szerint a rovarok jelenlétét.
 • Ne feledje, hogy a karton, fólia, papír vagy műanyag zacskók nem zavarják a rovarok tenyésztését.
 • Tartsa tisztán az élelmiszertároló helyeket, és ne engedje, hogy az élelmiszer morzsa vagy részecskék felhalmozódjanak, mert a beragadt étel vonzza a rovarokat. A tisztaság különösen fontos azokon a területeken, ahol állati takarmányt tárolnak..

Ha a hibák ismét megjelennek a konyhában, ellenőrizze a lakás többi helyiségét, hogy vannak -e tenyészterületek, és ismételje meg a leírt lépéseket. Ha a rovarprobléma továbbra is fennáll, kérjen segítséget egy kártevőirtó szakembertől..

Találkozz az ellenséggel az arcán

És most felajánljuk, hogy jobban megismerjük konyhája lakóit. Itt gyűjtöttünk össze fotókat a 4 leggyakoribb hibatípusról, valamint linkeket a Wikipedia cikkeihez azok jellemzőiről és kedvenc ételeiről.

Az alábbiakban a surinamai muco-eater (a muco-evő latin neve: Oryzaephilus surinamensis) képe látható. A surinamai muco-evőt nehéz összekeverni valakivel a fűrészfogú teste miatt.

Surinamai muco-evő

Surinamai muco-evő

Következő – fénykép a liszt Hruscsakról vagy a lisztbogárról (latin név: Tenebrio molitor). Egyébként a lisztférgek a lisztféreg lárvái.

Lisztbogár

Lisztbogár

A következő képen a Kenyérsütőgép, a Kozheed vagy a Gyógyszertári Bogár látható a sajátjuk társaságában (a daráló latin neve: Stegobium paniceum).

Kenyérdaráló

Kenyérdaráló

Végül egy fotó rizszsizsikról vagy elefántokról.

Zsizsik

Zsizsik

Kérdés válasz

A lisztben / dara -ban hibák vannak. Használhatom?

Ha legalább egy hibát találtak a lisztben vagy a gabonafélékben, ez azt jelenti, hogy valószínűleg a termék már rovarlárvákkal és ürülékekkel fertőzött. Nem kívánatos az ilyen gabonafélék / liszt fogyasztása, mivel allergiás reakciókat okozhat. A termék azonban a következőképpen menthető:

 • Húzza le a gabonaféléket / lisztet a felnőtt poloskákról, majd jól szitálja meg a terméket. Menjen át kézzel, és végül fagyassza le vagy süsse a sütőben a 2. lépésben leírtak szerint.
 • Annak elkerülése érdekében, hogy a hibák megismétlődjenek és elterjedjenek a konyhai szekrényeken, vigye át a feldolgozott terméket egy ónból, üvegből vagy műanyagból készült légmentesen záródó edénybe, ne felejtse el belehelyezni egy babérlevelet vagy más „taszítót” (lásd 4. lépés). ).

Miért kezdődnek a hibák a gabonafélékben / lisztben / más élelmiszeripari termékekben??

Általában bogarakat hozunk, ha lisztet, gabonaféléket, szárított gyümölcsöket, fűszereket vagy más élelmiszert vásárolunk a szokásos boltokban és piacokon. Miután a házban vannak, a hibák nagyon gyorsan elkezdenek szaporodni és elterjedni a konyhaszekrényeken..

 • Különösen nagy a kockázata annak, hogy a piacon vagy az áruházakban, ahol tömegesen árusítanak, vásárolhat olyan terméket, amely hibákkal (vagy hibaburokkal) rendelkezik..

Javasoljuk, hogy nézzen meg egy videót arról, hogyan lehet megvédeni az ételt a konyhai hibáktól.