Dispozitiv de bucătărie pe balcon: comoditate și funcționalitate

Bucătăria mutată pe balcon va extinde semnificativ spațiul de locuit Bucătăria mutată în balcon va extinde semnificativ spațiul de locuit Proprietarii de apartamente în care bucătăria are ieșire în balcon au o oportunitate excelentă de a-și mări dimensiunea datorită spațiului suplimentar. În loc să transforme acest spațiu într-un depozit pentru lucruri vechi, acesta poate fi utilizat mai funcțional. O bucătărie completă în camera cu balcon este o confirmare excelentă a acestui lucru..

Bucătărie pe balcon sau logie

Transformarea balconului sau logiei dvs. într-o bucătărie începe cu o idee clară a modului în care spațiul va fi distribuit pentru a face nu numai un design interior frumos, ci și confortabil. În primul rând, trebuie să decideți dacă bucătăria se va muta complet pe balcon cu aragaz, chiuvetă și dulapuri sau dacă reamenajarea dvs. va părăsi zona de lucru în același loc.

Pentru a face acest lucru, trebuie să țineți cont de caracteristicile pe care le are fiecare design individual de balcon și de nevoile pentru care va fi utilizat:

 • Balcon – zonă de lucru. O astfel de soluție, în primul rând, va necesita ca bucătăria să fie eliberată de lucruri inutile – de mobilierul pentru balcon, prezența unui frigider, blat, chiuvetă, cazan pe gaz este permisă. Dacă bucătăria, mutată pe balcon, are o direcție sudică a ferestrelor, asigurați-vă că includeți jaluzele sau jaluzele în design. În caz contrar, vara va fi prea cald pe partea însorită..
 • Balcon – zonă de luat masa. În apartamentele moderne nu există un loc special pentru a mânca. Dar o puteți face singur, reamenajarea vă va ajuta în acest sens, atunci când bucătăria are o ieșire la balcon. În acest caz, bucătăria nu se mută pe balcon, ci își găsește continuarea în el. Dacă dimensiunea logiei permite, bucătăria se poate elibera complet de masă și poate face o zonă de luat masa din balcon.
 • Balcon – bucătărie. O zonă suficient de mare este un motiv excelent pentru ca bucătăria să fie mutată pe balcon. Unele trucuri vor ajuta la extinderea spațiului și mai vizual. Pentru aceasta, designul este realizat în culori deschise, folosind elemente reflectorizante – lucioase, de sticlă, cromate. Dacă din punct de vedere tehnic nu este posibilă combinarea unei camere de bucătărie cu un balcon, nu se face demontarea completă a deschiderii balconului. Vă puteți limita la un arc, care va ajuta condiționat pentru a mări zona.

Scoaterea bucătăriei în loggia vă va schimba radical bucătăria Scoaterea bucătăriei în loggie vă va schimba radical bucătăria

Trebuie remarcat faptul că amenajarea logiei pentru nevoile bucătăriei are mai multe oportunități datorită trăsăturilor caracteristice unei astfel de extensii – prezența pereților și, de regulă, a unei suprafețe mai mari.

Reamenajarea balconului în bucătărie

Reamenajarea camerei auxiliare, datorită căreia bucătăria se va muta pe balcon, are propriile subtilități. Faptul este că unele aparate de uz casnic din bucătărie nu pot fi instalate pe balcon. În același timp, alte dispozitive tehnice opționale, fără de care bucătăria se poate lipsi, pot fi mutate pe balcon.

Reamenajarea unei bucătării cu balcon vă poate oferi un living suplimentar Reamenajarea unei bucătării cu balcon vă poate oferi un living suplimentar

Trebuie avut în vedere că:

 • Dacă bucătăria este în mod necesar echipată cu o sobă electrică sau cu gaz, atunci balconul poate fi echipat doar cu un aparat electric.
 • Este clar că bucătăria poate fi scoasă doar pe balconul vitrat, dar în plus trebuie izolată.
 • Pentru ca bucătăria să iasă din balcon, nu este suficient să-i aduci electricitate, este necesar să te gândești la comunicațiile sale și la iluminarea suplimentară în întuneric.
 • Instalarea unei hote este opțională, dar de dorit. Dacă bucătăria este special echipată cu un sistem de ventilație, atunci va fi problematic să îndepărtați mirosurile de gătit de pe balcon prin aerisire, mai ales iarna..

Reamenajarea, care presupune că bucătăria nu va depăși balconul, ar trebui să implice instalarea de uși glisante. Acest design este convenabil prin faptul că nu ocupă spațiu în timpul procesului de deschidere-închidere. În același scop, puteți utiliza mobilier pliabil compact..

Proiectarea unei bucătării conectate la o logie (video)

Izolarea termică a balconului

Bucătăria de pe balcon ar trebui să fie bine izolată. Acest lucru se realizează prin instalarea de geamuri termopan de înaltă calitate și izolație pentru pereți..

Ferestrele cu geam termopan cu trei camere, care sunt utilizate pentru izolare termică, în cazul în care bucătăria este reproiectată de la balcon, vor fi prea grele pentru astfel de geamuri. De aceea, se recomandă utilizarea ferestrelor cu două camere cu sticlă cu economie de energie..

Izolația pereților nu trebuie să fie externă, cu ajutorul alpiniștilor industriali. O astfel de bucătărie poate fi izolată cu blocuri de spumă sau alt material în interiorul balconului..

O bucătărie mică va părea mai spațioasă dacă o echipați în culori deschise. O bucătărie mică va părea mai spațioasă dacă o echipați în culori deschise. Dulapurile pentru depozitarea alimentelor și ustensilelor sub pervaz nu ocupă spațiu suplimentar Dulapurile pentru depozitarea alimentelor și ustensilelor sub pervaz nu ocupă spațiu suplimentar

Reamenajarea exclude transferul radiatoarelor de încălzire, dispozitivul dintr-o astfel de cameră pentru baterii nu este de dorit.

Pe balcon, este mai bine să aranjați o podea caldă sau să instalați un convector.

Bucătării pe balcon: design funcțional

O reamenajare de succes presupune, printre altele, un design elegant și funcțional. Pentru ca bucătăria, transformată din balcon, să fie confortabilă, designul său nu ar trebui să iasă în evidență pe fundalul interiorului general. Mai mult, dacă este combinat cu o cameră alăturată.

Pentru a face acest lucru, proiectarea utilizează următoarele tehnici:

 • Mobilierul de pe balcon și bucătăria alăturată este proiectat în aceeași schemă de culori și stil – acest lucru creează senzația unei singure camere spațioase;
 • Un mic podium pe balcon zonează spațiul, delimitând condiționat zona de lucru și zona de luat masa;
 • Puteți face o comandă specială pentru un set de mobilier îngust sau îl puteți lăsa în bucătăria veche și puteți transforma zona liberă într-o zonă confortabilă de luat masa.
 • După îndepărtarea geamurilor termopan și a ușii, partiția rămasă este transformată într-un blat de bar sau acoperită cu un blat larg de masă, care va înlocui masa de masă.

Este mai bine să păstrați designul cât mai simplu și calm posibil – clasic, minimalist.

Liniile clare sunt mai ergonomice, se potrivesc bine în orice interior și utilizează spațiul economic.

Scoaterea bucătăriei pe balcon (video)

O bucătărie modernă reproiectată de la un balcon este o modalitate excelentă de a juca acest spațiu utilitar și de a extinde spațiul. Lucrarea principală va avea ca scop izolarea termică și finisarea ușii. Atingerea finală pentru a crea confort și confort – design funcțional inteligent.

Design bucătărie pe balcon (galerie foto)