Tegninger på væggene: 3 workshops og 100 fotoideer

Lev op i væggene i dit køkken, soveværelse, stue, planteskole eller gang med tegninger, følg en af ​​vores mesterklasser og lad dig inspirere af et udvalg af 100 fotoideer.

Generelle anbefalinger

 1. Vandbaserede akrylmaling er mest velegnet til vægmaling, da de er lyse nok, ikke lugter, tørrer hurtigt og kan justeres under malingsprocessen..

Akrylmaling til vægmaling

 1. For at tegningerne på væggen ikke er bange for vådrensning, skal de dækkes med mat lak..
 2. Det er bedst at afsætte en eller højst to vægge til maling, ellers vil interiøret blive overbelastet, og rummet vil visuelt falde.

Niche i væggen, malet med guldmaling

 1. Når du vælger et mønster til en væg, skal du overveje rummets orientering til kardinalpunkterne. Hvis rummets vinduer vender mod sydsiden, kan kolde nuancer (blå, blå, turkis) sikkert bruges til vægmaling. Hvis der ikke er nok lys i rummet, anbefaler vi dig at satse på varme nuancer (gul, orange, brun, rød og andre).

Tegninger på væggen

 1. Tegningen på væggen skal passe ind i det indre af rummet i stil, farveskema og tema. Så for eksempel i klassisk interiør mønstre i stil med damaskus, heraldik, bur, plante og blomstermotiver vil være gode.

Blomster på væggen i et klassisk køkken

Blomster på køkkenvæggen i klassisk stil

I et moderne interiør vil geometriske tryk, chevrons, vandrette striber, abstrakte billeder være mere passende..

Tegninger på væggene i et moderne interiør

Tegninger på væggene i et moderne interiør

De mest alsidige udskrifter til vægmaleri er: Vichy eller tartanbur, striber, rhombusser, blomstermotiver, marokkanske mønstre (vist nedenfor).

Marokkansk mønster på væggen

Kan du ikke finde tapet med et trendy marokkansk tryk? Bestil en færdiglavet mønsterstencil på Internettet, eller lav det selv efter vores mesterklasse

Billeder af træer (for eksempel kirsebærblomster), blomster og planter er også ret universelle..

Træ på soveværelsesvæggen

Malet sakura på soveværelsesvæggen

Træ på stuen væg

Malet træ på stuen væg

Malede blomster på soveværelsesvæggen

Malede blomster på soveværelsesvæggen

Det er ønskeligt, at vægmønsteret ekko med alle indvendige elementer, for eksempel med puder på sofaen, et billede på en af ​​væggene, et tæppe, gardiner eller en dug..

Tegning på køkkenvæggen

Tematisk tegning på køkkenvæggen

 1. Husk, at tegningens lodrette linjer visuelt strækker væggene, men indsnævrer rummet. Horisontaler tværtimod skubber væggene fra hinanden, men gør loftet lavere..

Stribet væg i soveværelset

Stribet væg i soveværelset

 1. Hvis lille værelse, så er tegningen bedst at vælge ikke for stor, detaljeret og broget. Det er også værd at opgive for lyse eller mørke nuancer til fordel for lyse..

Tegning på væggen i et lille køkken

Tegning på væggen i et lille køkken i Khrusjtjov

En vægtegning med perspektiv hjælper med at visuelt forstørre et lille rum, for eksempel et billede af en bygade, der går i det fjerne som på billedet herunder, en skovsti, en vej osv..

 • Airbrush tegning på køkkenvæggen Et eksempel på at male en væg med en airbrush
 • Airbrush tegning på køkkenvæggen Et eksempel på at male en væg med en airbrush
 • Airbrush tegning på køkkenvæggen Et eksempel på at male en væg med en airbrush
 • Airbrush tegning på køkkenvæggen Et eksempel på at male en væg med en airbrush
 1. Hvilken væg eller vægfragment skal du vælge til maling? Enhver tom eller mest mærkbar væg i et værelse, en niche eller afsats, en væg i ethvert funktionelt område (eller modsat den) samt et område over ethvert bord, kommode, konsol, pejs, sengegavl osv. Vil gøre. Så for eksempel i køkkenet kan du male et forklæde eller et område over vasken, en væg ved spisebordet eller overfor det..

Maling af keramiske fliser på køkkenforklædet

Maling af keramiske fliser på køkkenforklædet

Maleri på væggen

Forresten, ved hjælp af et billede på væggen kan du opdele rummet og markere grænserne for enhver zone..

Zoning med vægmaleri

Døre, hjørner og plads under loftet er også gode til at male..

Maling af væggen omkring døråbningen

Maling af væggen omkring døråbningen

Se også materiale: Køkkenvægsindretning – 12 superideer

Idé 1. Maling af vægge ved hjælp af en stencil (+ mesterklasse)

Stencils hjælper, når du skal skitsere konturerne af et komplekst billede, tegne bogstaver, tal eller gentagende mønstre.

Stencil tegning på væggen

Stencil tegning på væggen

Stencil tegning på væggen

Stencil tegning på væggen

Stencil tegning på væggen

Maling af væggene i børneværelset

Til vægmaling kan du bruge en færdiglavet skabelon eller en specialfremstillet i trykkeriet. Disse stenciler kan være fleksible eller stive, et- eller to-lags (for at skabe et flerfarvet mønster), selvklæbende eller limløse. De er generelt holdbare, vægtætte og genanvendelige..

 • Vil du have en supermoderne og usædvanlig stencil? Vi råder dig til at søge efter det i den internationale onlinebutik Etsy på anmodning “stencil” (pris fra 10 til 100 $).

Imidlertid kan en simpel stenlag til en maling til vægmaling laves med dine egne hænder efter vores trinvise instruktioner.

Hvad du har brug for til at lave en stencil: kontorpapir, plastfilm eller tykt papir (f.eks. Whatman -papir eller tapet), en blyant, saks, en kanslerkniv eller en særlig kniv til skæring af stenciler, maskering og transparent tape samt en printer og en form for grafisk editor (vektor eller raster).

Hvad du har brug for til stencil vægmaling: maling (helst vandbaseret akryl), en syntetisk rund pensel (7 cm i diameter til at male store tegninger og mindre til finere arbejde), en svamp (du kan udskifte pensler) og papirservietter til at fjerne overskydende maling.

Instruktioner:

Trin 1. Find en passende vektor (!) Stencil på Internettet, f.eks. På webstedet http://www.getpattern.ru/. Bemærk, at det er tilrådeligt at vælge et konturbillede (eller gøre det sådan ved at følge denne instruktion), fordi farvede områder kun spilder blæk ved udskrivning.

 • Det er også vigtigt, at stencilen ikke har for tynde broer, ellers kan malingen under dem lække og ødelægge tegningen. Eller de kan bare gå i stykker.

Trin 2. Det valgte billede skal skaleres til den ønskede størrelse og udskrives. Det er meget let at gøre dette, hvis størrelsen på stencilen ikke overstiger A4 -format. Men hvis du skal udskrive en stor skabelon, skal du opdele den i flere dele efterfølgende denne instruktion. Dernæst skal du bare samle billedet som en mosaik..

 • Hvis du bruger gennemsigtig vinyl, skal du bare lægge den på den originale tegning, spore dens konturer med en tusch eller en pen og derefter skære unødvendige segmenter ud (se foto).
 • DIY film stencil 1
 • DIY film stencil 2

DIY film stencil

Trin 3. På dette stadium skal A4 -stencilen indsættes med transparent tape på begge sider og med et overlap (!) For at beskytte papiret mod at blive vådt. Og til sidst skæres alle segmenterne ud, der er beregnet til at male med en kanslerkniv..

Hvis du har udskrevet flere A4 -ark til en stor stencil, kan du på dette tidspunkt straks begynde at skære, men husk på, at du bliver nødt til at male stencilen med en næsten tør pensel, så papiret ikke bliver vådt. Men for ikke at risikere det, er det tilrådeligt at laminere tegningen eller kopiere den på en tættere bund (f.eks. Vinyl tapet). For at gøre dette kan du:

 • Brug kulstofpapir (placer det mellem basen og udskrifterne, og spor derefter alle linjerne med en blyant).
 • Skær alle malbare huller ud fra den trykte tegning, og overfør derefter dens konturer til basen. Dernæst skal du tage kniven op igen og skære segmenter ud til maling, nu baseret på.

Når du skærer stencilen ud, skal du sørge for at beskytte bordet mod ridser ved at placere en slags bagside, såsom glas, på det..

Trin 4. Nu er det tid til at lime stencilen til væggen. For at gøre dette skal du prøve din skabelon til det valgte sted, justere det med bygningsniveauet og lime det til båndet. Hvis det er nødvendigt, for eksempel hvis du skal tegne gentagende elementer med lige store intervaller, skal du først foretage markeringen ved hjælp af bygningsniveau.

 • Hvis stencilen har tynde og bevægelige broer, skal du fastgøre dem på små stykker dobbeltklæbende tape (du kan vride et stykke almindeligt malertape med en ring).
 • En mere bekvem måde at reparere stencilen på er med en spray med lav vedhæftningspray, der gør det muligt at fjerne skabelonen let og uden at efterlade spor (sælges i kreative butikker).

Trin 5. Hurra, det mest tidskrævende arbejde er tilbage, det er tid til at begynde at male.

 • Hvis du bruger en svamp: Dyp svampen i malingen, skræl det overskydende af på en serviet, og begynd derefter at male stencilen med padsstrøg.
 • Hvis du bruger pensler: Dyp penslen i malingen, og vrik den derefter lidt over serviet for at fjerne overskydende (børsterne skal være næsten tørre), og begynd derefter at male i en cirkulær bevægelse. Vær forsigtig, når du maler områder tæt på stencilens kanter, så maling ikke siver ind under hullerne og ødelægger omridset af designet..
 • Hvis du bruger spraymaling: sprøjt malingen omhyggeligt, i tynde lag og i flere gange for at undgå pletter.
 • Hvis du bruger en rulle: Sænk rullen ned i et kar med maling, tør den af ​​på et serviet, og begynd derefter at male. Flyt rullen fra side til side rundt om stencilens kanter, ikke op og ned..

Stencil rulle

Trin 6. Når tegningen på væggen er helt tør, skal du dække den med en mat lak for at beskytte den mod fugt..

Se også: Spisepladsindretning og dekoration

Idé 2. Maling af væggene i et bur (+ mesterklasse)

Som du ved, er buret det mest alsidige print, der aldrig går af mode. Det passer perfekt ind i både klassisk og moderne interiør, både i køkkeninteriøret og i børns soveværelse. Du kan dekorere en eller flere vægge med et bur ved hjælp af tapet eller maleri..

 • Det er noget vanskeligere at male vægge i et bur med egne hænder end at lime ternet tapet, men maling giver det bedste resultat: den malede overflade kan vaskes, males om, og vigtigst af alt har den ingen sømme, der risikerer at skrælle af.

Den nemmeste måde er at male væggene i et stort Vichy -bur som i dette udvalg af fotos.

Vichy bur i interiøret

Ternet væg

 • Ternet væg
 • Ternet væg

At male væggene i en tartanplaid kræver lidt mere indsats, men ikke desto mindre er det tilgængeligt selv for begyndere – trods alt er markeringens nøjagtighed vigtigere her, snarere end malerfærdigheder.

Ternet tartan

Ternet tartan

Ternet tartan

Og nu foreslår vi, at du gør dig bekendt med trin-for-trin instruktionerne til at male væggene med egne hænder i et tartanbur som på billedet herunder.

Tartan tartan væg

Hvad du har brug for: 4 maling af samme farve, men forskellige toner (i dette projekt brugte jeg en lys oliven til baggrunden, en lidt mere mættet sumpskygge til lodrette og vandrette striber, endnu mørkere til skæringspunkter mellem striber samt to maling i kontrastfarver), pensler, rulle, malertape og laserniveau, trinstige og andet grundlæggende tilbehør til maling.

 • Det er bedst at bruge blå malertape til vægmaling, som kan fjernes uden mærker, uden at beskadige vægbeklædningen og mærkes “for klare linjer”.

Instruktioner:

Trin 1. Forbered væggen til maling, og mal den derefter med en baggrundsfarve ved hjælp af en rulle. I denne mesterklasse fungerer en lys olivenfarvetone som baggrund. Lad baggrundslaget tørre, før du fortsætter til næste trin..

Trin 2. Marker lodrette striber af samme bredde på væggen ved hjælp af et laserniveau og malertape. Mal dem derefter med en maling mørkere end baggrunden og lad tørre..

Tartan vægmaleri scene

For at holde stregerne lige og sprøde, og malingen ikke flyder under malertapen, skal du bruge en lille pensel til at male langs tapen og en større pensel til at male hovedparten af ​​strimlen. I dette tilfælde er det vigtigt at sikre, at der ikke er overskydende maling på penselen. Børstens bevægelse bør ikke være op og ned langs tapen, men til venstre og højre (på tværs af tapen).

Trin 3. Marker nu de vandrette striber på samme måde, mal over dem og lad dem tørre.

Tartan vægmaleri scene

Trin 4. Mal skæringspunktet mellem striberne i en endnu mere mættet nuance for at skabe effekten af ​​lagtråde af samme farve i det ternede stof (som om cellerne viste sig at være mørkere end striberne).

 • Forresten, hvis du vil male væggene i et Vichy -bur, kan arbejdet på dette stadium betragtes som færdigt.

Tartan vægmaleri scene

Trin 5. Det er tid til at tegne de kontrasterende tynde striber, der er nødvendige for det skotske skakbræt..

For at gøre dette skal du igen bruge laserniveau og malertape, markere en linje langs og i midten af ​​de lodrette striber. Mal derefter over dem og lad dem tørre. Tegn derefter streger langs den vandrette tykke striber med den samme maling..

Tartan vægmaleri scene

Trin 6. Tegn endelig celler i en anden kontrastfarve (i denne mesterklasse er den blå). Teknologien er stadig den samme, men cellen bliver større, da striberne allerede er tegnet langs linjerne i det første baggrundslag.

Tartan vægmaleri scene

Trin 7. Det er kun tilbage at dække de malede vægge med mat lak for at øge dens fugtbestandighed og styrke.

Tartan tartan væg

Se også: Dekoration af væggene med plader – en mesterklasse og 100 fotos til inspiration

Idé 3. Håndmalede vægge

Håndmalede vægge giver dig mulighed for at skabe unikke og personlige interiører, legemliggøre de vildeste fantasier og designideer.

Malet træ på væg og sengegavl

Tegninger på væggene i stuen

Håndmalet væg

Landskab

Håndmalet væg

Blomster på væggen

Håndmalet væg

Håndmalet væg

Blomster på væggen

Håndmalet væg

Blomster på væggen

Håndmalet væg

Håndmalede vægge i vuggestuen

Malede vægge er især gode i planteskoler.

Ved hjælp af håndmaling kan du rette, skjule eller slå nogle af rummets ufuldkommenheder. For eksempel tegne et manglende vindue, møbler eller tilbehør, male over en plet på væggen osv..

Falsk vindue i køkkenet uden vindue

Håndmalet væg

Håndmalet væg

Håndmalet væg

Malet sengegavl og vase

Malet sengegavl og vase

Håndmalede vægge er bedst til at stole på af fagfolk, men enkle tegninger er ganske inden for begyndere, hvis du i det mindste har lidt tegnefærdigheder. Her er nogle eksempler på enkle billeder.

 • Grafiske blomster på køkkenvæggen
 • Grafiske blomster på køkkenvæggen

Håndmalet væg

Håndmalet væg

Håndmalet væg

Stadierne i vægmaleri med egne hænder er som følger:

 1. Vi leder efter en idé, et motiv til en tegning, der matcher interiøret;
 2. Vi planlægger kompositionen, udvikler skitser og vælger den endelige version af det fremtidige maleri, udskriver billedet i farver. Det er også tilrådeligt at “prøve” tegningen på den valgte væg ved hjælp af et fotoredigeringsprogram (det vil sige at have fotograferet væggen, overlejre en skitse på den og skalere kompositionen til den ønskede størrelse);
 3. Vi dækker væggene med kunstnerisk akrylprimer (helst);
 4. Vi overfører skitsen til væggen med en blyant ved hjælp af:
 • Projektor (tegningen vises på væggen, derefter tegnes dens konturer simpelthen).

Processen med at male en væg fra at tegne konturer til at male med Molotow akrylmarkører:

 • At male en væg med en projektor 1
 • At male en væg med en projektor2
 • At male en væg med en projektor3
 • At male en væg med en projektor 4
 • Gitter (en sektion af væggen til maling er opdelt i 100 lige store firkanter, derefter tegnes hver firkant manuelt i henhold til en skitse på en skala med det samme gitter).
 • “Stencil” (i Photoshop fremhæves konturer fra den ønskede tegning, derefter skaleres skitsen, opdeles i dele og udskrives på A4 -ark, derefter limes arkene sammen som en mosaik, det resulterende lærred limes til væggen og, ifølge stencilprincippet er alle tegningens linjer tegnet).
 1. Vi maler billedet med maling, maler over store pletter af sammensætningen, udarbejder detaljerne. Maling skal udføres efter princippet “fra generelt til specifikt”.
 2. Vi dækker det færdige maleri med en mat lak. Dette trin er valgfrit, men ønskeligt for at tilføje ekstra styrke til tegningen..

Idé 4. stempling (+ mesterklasse)

Stemplingsteknikken giver dig mulighed for hurtigt og let at male væggene med dine egne hænder, når tegninger eller mønstre påføres med et stempel. I rollen som et frimærke kan du bruge både færdige malerfrimærker og frimærkeruller samt improviserede midler-svampe skåret i form af en cirkel eller anden form, pensler og endda dine egne fingre.

Vægmaleri med skumgummi

 • Stansning med skumgummi 1
 • Stansning med skumgummi 2
 • Stansning med skumgummi 3
 • VægfrimærkerVægfrimærker
 • Vægfrimærker
 • Færdiglavede frimærker sælges på byggemarkeder; de kan også bestilles fra specialiserede onlinebutikker. For eksempel laver et russisk firma fremragende frimærker. “Øko-tapet” (foto ovenfor). I øvrigt kan du på virksomhedens hjemmeside også købe rullefrimærker (billedet herunder).
 • Tegninger på væggen med et rullestempel Tegninger på væggen lavet med et rullestempel
 • Tegninger på væggen med et rullestempelTegninger på væggen lavet med et rullestempel

Et frimærke til at male en væg kan også laves med egne hænder af mikroporøst gummi (skum, opskummet polymer eller bare “skum”) og et stykke pap.

Vægmaleri med hjemmelavede frimærker

Hvad du har brug for: skummende mikroporøst gummi (sælges ofte i børns kunstafdelinger som farvede ark), pap, blyant, skarp papirkniv, saks og lim og akrylmaling.

Vægmaleri med hjemmelavede frimærker

Instruktioner:

Trin 1. Skær en form eller form ud af et stykke skumgummi. Det kan for eksempel være en cirkel som i vores mesterklasse, et bogstav, en stjerne, et efterårsblad, en sommerfugl, en blomst osv..

 • Du kan lave flere forskellige frimærker for at skabe en slags sammensætning, f.eks. En frugt med et håndtag (billedet). Derudover skal der laves et separat stempel for hver farve..

Vægmaleri med hjemmelavede frimærker

Trin 2. Lim det resulterende emne på et stykke pap. Voila, frimærket er klar!

 • Hvis du vil have frimærket til at kunne genbruges, skal der bruges en plastbase i stedet for pap..

Trin 3. For at begynde at male væggen, dyppes stemplet i malingen generøst nok, men så malingen ikke drypper af den, og derefter fastgør den til væggen. Hvis udskriften skal være så klar som muligt, skal du trykke jævnt på stemplet..

Vægmaleri med hjemmelavede frimærker

Vægmaleri med hjemmelavede frimærker

Derefter placeres udskrifterne på samme måde over hele væggen, med samme afstand. For at undgå fejl er det tilrådeligt først at sætte markeringer på væggen. Inden arbejdet påbegyndes, bør du desuden øve dig på at sætte stempler på ethvert udkast..

 • Et dårligt tryk kan forsigtigt tørres af (forudsat at du bruger vandbaseret maling).
 • Derudover kan udskrifter være færdige. For eksempel tegne konturer, tilføje farver og interessante detaljer..

Trin 4. Når de stemplede designs er tørre, skal du dække den dekorerede væg med mat lak.

Vægmaleri med hjemmelavede frimærker

Vægmaleri med hjemmelavede frimærker

Idé 5. Maling med farveblyanter på en skifervæg

Efter at have dekoreret en eller to vægge med kridtapet eller skifermaling, har du mulighed for at ændre tegningerne på væggen mindst hver dag, skrive fremmedord ned, huskelister og produktlister, ærinder til husstandsmedlemmer, motivere eller bare sjove sætninger. Kridtvæggen ser særligt kølig ud i det indre af børneværelset og køkkenet..

Maling af væggene med kridt på kridtapet eller skifermaleri

Maling af væggene med kridt på kridtapet eller skifermaleri

Skifervæg

Skifervæg i vuggestuen

Skifervæg i interiøret

Skifervæg i interiøret

Skifervæg i interiøret

 • Hvis du vil forlade det kridtmalede billede for evigt, skal du bare dække det med mat lak..
 • Du kan (og bør!) Tegne på en skiferoverflade ikke kun med farveblyanter, men også med kridtblyanter, tuscher og maling.
 • Lettering (de såkaldte malede ord) ser særligt imponerende ud på en mørk væg. Sandt nok, hvis du ikke er en professionel skrifttypedesigner og ikke en kunstner, er det usandsynligt, at du vil være i stand til at skrive ord smukt, men du kan gøre det ved hjælp af en hjemmelavet stencil. Det vigtigste er at finde en passende blank på Internettet..

Idé 6. Stribet væg

Stribede vægge ser ikke kun seje ud, men også visuelt korrekte rumfejl. Så for eksempel “løfter” lodrette striber lave lofter og vandret – øg rummet og flyt væggene.

Stribede vægge i det indre af køkkenet

Lodrette striber på væggen i soveværelset

Stribet væg

Stribede vægge i interiøret

Stribede vægge i interiøret

Stribede vægge i interiøret

Stribede vægge i interiøret

Stribede vægge på børnehave -loggia

Det er meget let at male stribede vægge med egne hænder, det vigtigste her er omhyggeligt at lime malertapen og korrekt beregne den optimale bredde og antal striber.

 • For at finde ud af det påkrævede antal striber af samme bredde, men skiftevis i farve, skal du dividere højden eller bredden af ​​væggen med den ønskede stribebredde. Men der er en advarsel – hvis antallet af striber er lige, så vil striberne have forskellige farver langs kanterne af væggen. For at gøre antallet af striber ulige og vægens design skal være symmetrisk, kan du lege lidt med stribernes bredde eller blot dividere højden eller bredden af ​​væggen med et ulige tal. Så for eksempel kan en væg 270 cm høj dekoreres med 17 strimler 16 cm brede.

Stribet afsats

For at striberne skal have samme farve under loftet og over gulvet, skal der være et ulige tal

 • Det er ønskeligt, at striberne er 10-30 cm brede. Bredde mindre end 10 cm vil være for smal, og mere end 30 cm være for bred og tung.
 • Det er bedst at bruge blå malertape til at tegne striber, som kan fjernes uden mærker, uden at beskadige vægbeklædningen og markeres “for klare linjer”.
 • For at holde stregerne lige og sprøde, og malingen ikke flyder under malertapen, skal du bruge en lille pensel til at male langs tapen og en større pensel til at male hovedparten af ​​strimlen. I dette tilfælde er det vigtigt at sikre, at der ikke er overskydende maling på penselen. Børstens bevægelse bør ikke være op og ned langs tapen, men til venstre og højre (på tværs af tapen).

Idé 7. Vægdekoration med vinylklistermærker

Vinylklistermærker er gode, fordi de er lette at klæbe, skalle af uden at efterlade sig spor, de sælges i mange forskellige billeder og er ret billige. Med deres hjælp kan vægens design ændres så ofte du vil..

Vægklistermærker

Tekstvægklistermærke i interiøret

Vægklistermærker

Vinylordklistermærker i soveværelset

Vægklistermærker

Vinylklistermærker i vuggestuen

Vægklistermærker

Vinylklistermærke på køkkenvæggen

Vægklistermærker

 • Det største antal dekorative vægklistermærker findes på Aliexpress, og gode billeder kan også findes i opbygning af hypermarkeder og kreative butikker. Hvis du ønsker det, kan du bestille det ønskede billede i den størrelse, du har brug for, i trykkeriet.
 • Det er bedst at sætte klistermærkerne på malede vægge eller almindeligt tapet.
 • Inden du limer et billede, skal du lave en markering.