Indendørs blomster og planter til køkkenet – vælg uhøjtidelig, nyttig og smuk

Indendørs planter og blomster i det indre af køkkenet er altid smukke og nyttige – de opfrisker luften og tilføjer hygge, farve, gør det beboeligt. Men køkkenet er ikke det bedste sted at starte en have på grund af de pludselige temperaturændringer, mængden af ​​fede dampe og høj luftfugtighed. Derfor, når du vælger indendørs planter og blomster til køkkenet, bør du ikke kun fokusere på deres smukke udseende. Når alt kommer til alt kan et blomstrende eksemplar, du kan lide i butikken, vise sig at være helt uegnet til livet under forholdene i dette rum..

Men alligevel er der flere planter og indendørs blomster, der kan og bør dyrkes i køkkenet. Lad os finde ud af, hvilken slags planter og indendørs blomster de er, hvordan man plejer dem, og hvor er det bedre at placere.

10 ideelle indendørs planter til køkkenet (dekorative grønne)

Så kun tørkebestandige, der kan modstå ekstreme temperaturer, kræver ikke rigelig sprøjtning, drivhusforhold og kompleks plantepleje er velegnede til grøntsager i køkkenet..

Her er en liste over indendørs planter, der er gode til opbevaring i køkkenet:

10 bedste planter til køkkenet

 1. Chlorophytums;
 2. Aglaonema;
 3. Epipremnums (Scindapsus golden);
 4. Sansevieria;
 5. Zamioculcas;
 6. Aspedistra;
 7. Kaktus;
 8. Tykke kvinder (crassula);
 9. Philodendrons;
 10. Nolina (bokarneya).

Chlorophytum på denne liste er i første omgang ikke kun på grund af dets uhøjtidelighed, men også dens evne til at rense og befugte luften godt. Så god, at han kaldes en luftordnet og holdes selv i rumskibe, hvor det er umuligt at ventilere rummet. Derfor anbefales det i nærvær af plastkøkkenmøbler, for eksempel lavet af spånplader og en gaskomfur, at købe dem, og en blomst til køkkenet vil være nok. Derudover vokser chlorophytum små og sarte hvide blomster i blomstringsperioden..

Chlorophytum

Alle indendørs planter i det indre af køkkenet ser harmoniske ud og gør det straks mere behageligt. Chlorophytum er ingen undtagelse.

Planter i det indre af køkkenet - chlorophytum

Placer det oven på et headset, højt på en hylde, eller placer det i en hængende plantemaskine hvor som helst, men i skyggen. Delvis skygge er acceptabel, men husk, at jo tættere lyset det vokser, jo lysere bliver bladene..

Chlorophytum - hvordan man indeholder

Den næste favorit i køkkenet er Aglaonema, der engang var berømt for sin “rolle” som ven af ​​hovedpersonen i filmen “Leon”. Denne stedsegrønne urt, ligesom chlorophytum, renser luften perfekt, men den tåler temperaturændringer værre og har brug for mere luftfugtighed..

Aglaonema

Aglaonema med grønne blade kan placeres bagest i køkkenet, mens planter med brogede blade bedst opbevares tæt på vinduet, men ikke i direkte sollys. Bladene skal regelmæssigt tørres af støv, hvilket ikke er så svært, da de er relativt brede.

Sådan ser dette stueplante ud i køkkenets indre..

Planter i det indre af køkkenet - aglanomea

Den næste populære art er epipremnum (golden scindapsus). Det er også klassificeret som en luftrensende og uhøjtidelig plante, hvilket betyder, at den er velegnet til køkkenet. I modsætning til de to første køkkenhusplanter er scindapsus en stedsegrøn tropisk vinstok, der vokser op til 1,5 m i længden..

Scindapsus (Epipremnum)

Den kan dyrkes næsten overalt, da den er tolerant over for ekstreme temperaturer og endda kunstig belysning, som dog bliver helt grøn. Hvor skal man lægge det? Det bedste sted er øverst på en køkkenenhed, på en skænkhylde, i en hængende plantemaskine osv. Selvfølgelig ser lange indendørs planter i køkkenindretning i Provence -stil det mest organiske ud..

Planter i det indre af køkkenet - Scindapsus (Epipremnum)

Men i enhver anden stil, fra klassisk til skandinavisk minimalisme, vil epipremnum være passende.

Planter i det indre af køkkenet - Scindapsus (Epipremnum)

Lad os nu tale om den fjerde deltager på listen over de bedste planter til køkkenet-sansevieria, som også er kendt som “svigermors tunge” eller “geddehale”.

Sansevieria

På grund af sin lyse farve og bladformen, der minder om tang eller ild, ser “geddehalen” meget imponerende ud i det indre af et køkken i enhver stil, og med en stor vækst kan den spille rollen som en accent. I alle moderne stilarter – skandinavisk, minimalisme, højteknologisk, moderne og loft, opretholder sansevieria tilbageholdenhed af linjer og former, som det ses på billedet herunder.

Planter i det indre af køkkenet - sansevieria

Planter i det indre af køkkenet - geddehale

Men det kan også passe ind i køkkenets indre i klassisk stil..

Planter i det indre af køkkenet i en klassisk stil - sansevieria

Vi har kun overvejet de mest populære planter, fordi det er umuligt at fortælle om alle 10 arter fra vores liste i en artikel. Men zamioculcas, kaktusser, filodendroner og andre eksemplarer er ikke mindre interessante. Derfor anbefaler vi, at du studerer emnet “køkkenbotanik” mere detaljeret i særlige bøger og videotutorials. I mellemtiden ser vi på planterne og blomsterne i køkkenets interiør på disse fotos (rul til højre).

 • Planter i det indre af køkkenet
 • Planter i det indre af køkkenet
 • Planter i det indre af køkkenet
 • Planter i det indre af køkkenet
 • Planter i det indre af køkkenet
 • Planter i det indre af køkkenet

10 perfekte indendørs blomster til køkkenet

Hvilke andre indendørs planter er egnede til at dekorere køkkenet? Det er selvfølgelig indendørs blomster, det vil sige blomstrende indendørs planter – mere lunefulde og krævende med hensyn til belysning, temperatur, luftfugtighed og vanding. Men for korrekt pleje i blomstringsperioden vil de fuldt ud takke dig med smukke blomstrende knopper. Her er en liste over indendørs blomster, der er velegnede til opbevaring i køkkenet..

10 bedste indendørs blomster til køkkenet

 1. Spathiphyllum;
 2. Hoya carnosa (voks vedbend);
 3. Kalanchoe;
 4. Phalaenopsis orkidé;
 5. Indendørs hibiscus;
 6. Saintpaulia, violet;
 7. Hyacinter;
 8. Geranium;
 9. Eucharis;
 10. Begonia.

Fra denne liste i vores land er de mest populære køkkenskønheder pelargoner og orkideer..

Lad os starte med den verdensomspændende populære rumgeranium. Dette er en uhøjtidelig, smuk og samtidig meget nyttig blomst, som du kan skrive mere end en artikel om. Hjem pelargoner er konventionelt opdelt i 2 grupper – duftende og blomstrende. Duftende pelargoner har små ikke -beskrivende blomster, men de lugter godt af æble, rose, muskatnød og andre lugte, afhængigt af arten. De blomstrer smukt, har store blomsterstande og forskellige farver. Der er mange geraniumsorter, og de adskiller sig alle i blade, som også er smukke i sig selv, i størrelsen på blomsterstandene, farve og nuancer af pleje.

Geranium

Disse blomster, vi kender i det indre af køkkenet i enhver stil, ser meget smukke ud..

Geranium i det indre af køkkenet

Og her er orkideerne i det indre af køkkenet. Måske er det hende, der oftest kan ses på forskellige designfotografier, måske er det kun hortensia, der kan konkurrere med hende..

Hun vil føle sig godt på vinduer mod øst eller vest. Blomsten elsker varme og lys, men tolererer ikke direkte sollys. Selv når planten falmer, vil den fortsætte med at glæde dig med grønne blade. Og du kan også placere orkideen i en gennemsigtig gryde – så jorden og de bizarre rødder er synlige.

Orkidé

 • Orkidé i det indre af køkkenet
 • Orkidé i det indre af køkkenet
 • Orkidé i det indre af køkkenet

Ikke mindre populære blomster i køkkenets indre er:

 • Saintpaulia, violet, begonia, spathiphyllum, kalanchoe og hyacinter.
 • Blomster i det indre af køkkenet
 • Blomster i det indre af køkkenet
 • Blomster i det indre af køkkenet
 • Blomster i det indre af køkkenet
 • Blomster i det indre af køkkenet

Hvordan og hvor man korrekt opbevarer blomster i køkkenet

Når du skal bestemme, hvilke planter der er bedst til dit køkken, skal du tage højde for belysningen i rummet. For nordsiden vælges skygge -tolerante prøver – de samme sansevierias, zamiokulkas, ficuses med tætte grønne blade. Og til et veloplyst køkken kan du vælge et palme, hibiscus, croton eller endda en orkidé..

Belysning i køkkenet og dyrkning af planter

Den vigtigste regel er at finde ud af om plantens krav til pleje, selv før du køber. Dette hjælper dig med at undgå unødvendigt spild og frustration..

Selv de mest uhøjtidelige blomster i køkkenet vil ikke vare længe, ​​hvis de placeres forkert. Følgende retningslinjer findes her:

 1. Planter placeres ikke i nærheden af ​​vasken – ingen af ​​dem kan modstå konstante stænk af fedt og sæbevand.
 2. Blomster i køkkenet skal svare til rummets dimensioner – jo større rummet er, jo større vil prøverne være passende i det..
 3. Glem ikke, at dekorative løvfældende træer ofte er mere uhøjtidelige end blomstrende. Og sidstnævnte er meget følsomme over for manglen på lys..
 4. Blomster bør ikke placeres i nærheden af ​​komfuret, over brænderne, nær vinduet åbent for ventilation (om vinteren).
 5. Ovenpå er luften den tørreste, så planterne her skal vandes og sprøjtes oftere..

Planter og blomster øverst

 1. Stærkt duftende blomster er ikke det bedste valg i dette rum, men duftende krydderier vil være de mest passende.
 2. Krukkeplanter kan pyntes og spisebord – det er kun bedre at foretrække en miniature og helt sund prøve.

Indendørs blomster og planter på bordet

Se også materialet: DIY papirblomster – 4 mesterklasser for begyndere.

Et par flere måder at grønt dit køkken på

De mest luksuriøse blomster i køkkenets indre er blomstrende eksemplarer, der pryder vindueskarmen: begonia og saintpaulia, kalachik (geranium), primula, azalea. Schefflera og Dracaena er velegnede til indkvartering i centrum af spisegruppen..

Smukke blomstrende indendørs planter til køkkenet

Kaffetræer, prydpeber, miniaturegranatæbler eller imponerende citrontræer vil harmonisk supplere køkkenstilen. I kort afstand fra vasken (så sprøjten med vaskemiddel ikke falder på planterne), kan du placere calathea, balsam eller arrowroot.

Nok lys, men ikke gerne vil vande planterne ofte? Det er værd at være opmærksom på sukkulenter – kaktusser, agaves, aloe, bastard eller spathiphyllum.

Sukkulenter, zamioculcas, kaktusser, bastard, aloe vera, sansevieria i køkkenet

Hvis der ikke er en hætte i rummet, og problemet er løst ved hyppig ventilation, er egnede blomster zebrina, tradescantia, chlorophytum, scindapsus, hypoestes, begonia. Alle disse planter er immune over for træk..

Blomster i det indre af køkkenet kan arrangeres i form af en imponerende grøn oase. Hvis rummet er rummeligt, vil grundlaget for en sådan sammensætning være store planter i kar – hibiscus, monstera, ficus, yucca, dracaena.

Hvis køkkenet er dekoreret med hylder og hylder, vil rigelige planter som vedbend, passionflower, tradescantia, scindapsus eller chlorophytum blive grøn indretning. For planter i denne gruppe kan du også lave specielle dekorative stande eller vedhæng. Og glem ikke, at køkkenet er stedet at dyrke urter – mynte og brøndkarse, dild og persille, timian og basilikum..