Festlig borddækning til børn: ideer og tips

Dækningen af ​​et børnebord til en fødselsdag eller enhver anden begivenhed har sine egne egenskaber, regler og endda tendenser. For eksempel i de senere år er slikbarer og borddekorationer med tema blevet på mode. Lad os finde ud af at arrangere en magisk og lys ferie for et barn med vores egne hænder derhjemme: hvordan man behandler små gæster, hvordan man pynter et festligt bord og / eller en slikbar, samt hvordan man styrer alt og passer ind budgettet.

10 tips til mor

Så for at organisere og dekorere et børns festlige bord har du brug for:

1. Vælg et tema eller en stil

Børn har en glimrende fantasi, og derfor er den tematiske børneferie dømt til succes – din baby og hans venner vil med glæde kaste sig ud i den magiske verden for eksempelvis din yndlingstegneserie. Og det bliver lettere for dig at komme med farver, dekorationer, børnetøj og festartikler..

 • Det er bedre at vælge temaet for ferien sammen med lejlighedens helt, og hvis du er sikker på hans præferencer, kan den tematiske fødselsdag gøres til en vidunderlig overraskelse.

Der er mange emner til børnefester, her er tre grupper af de mest populære emner:

 1. Temaer om tegnefilm, film og bøger. For eksempel kan det være den klassiske Alice i Eventyrland eller Askepot, eller det kan være moderne og meget populært Frozen, My Little Pony, Harry Potter, Smeshariki, Minions osv. For eksempler på sådan festdekoration, se følgende udvalg-foto (rul igennem).
 • Toy Story slikbarToy Story slikbar
 • Dekoration af et børnebord med temaet Ariel den lille havfrue Dekoration af et børnebord med temaet Ariel den lille havfrue
 • Alice in Wonderland stil slikbarAlice in Wonderland stil slikbar
 • Børns borddækning i tegneseriestil Børns borddækning i tegneseriestil "Find Nemo"
 1. Emner om interessante erhverv, aktivitetsområder. Det kan være: forskere, ballerinaer, piloter, astronauter, brandmænd, landmænd, detektiver osv. Du kan også navigere i dit barns hobbyer – uanset om han kan lide at tegne, synge, danse, læse, er interesseret i dyr, historie, geografi osv. ., kan alle hobbyer spilles i udsmykning af børnebordet.

Ballet-tema fødselsdag

Ballet-tema fødselsdag

Slikbar i detektivstil

Slikbar i detektivstil

Festligt bord og slikbar i stil med piloter og rejsende

Festligt bord og slikbar i stil med piloter og rejsende

 1. Temaer om forskellige historiske epoker og kulturer i verdens folk. Dette kan være dekorationen af ​​et børnebord, stiliseret med temaet indianere, vikinger, middelalderlige riddere, pirater osv..
 • Indfødt amerikansk børnebordIndfødt amerikansk børnebord
 • Børnsborddekoration med cirkustema Børnebordsdekoration med cirkustema
 • Fødselsdagsborddækning i piratstil Fødselsdagsborddækning i piratstil

På den anden side er det ikke særlig let at matche det valgte tema i alt og tvinge gæsterne til at klæde sig ud i visse outfits, så du kan simpelthen vælge et interessant motiv (hjerter, stjerner, striber osv.), Stil og farvepalet.

2. Bevar farveskalaen

Uanset om du vil arrangere en tema fødselsdag eller bare dekorere bordet smukt, skal du opretholde et bestemt farveskema på 2-3 farver – det er den betingelse, der næsten er hovedhemmeligheden bag en vellykket servering. Ideelt set bør alt fra servietter til sugerør stråle matche de valgte nuancer..

At lave et børnebord til en dreng

Rose guld bord dekoration

3. Vælg et passende rum og forbered møbler

 • En børns fest derhjemme kan afholdes i et børneværelse, stue eller i køkkenet.

Fødselsdag derhjemme

 • Hvis du vil sætte en slikbar, kan en kommode, et sofabord, et mobilt serveringsbord bruges som et bord. Du kan placere den foran et vindue eller i hjørnet, hvis der ikke er plads nok..

Børnebord derhjemme

 • Hvis størrelsen på rummet tillader det, kan du opdele gæsterne i to selskaber og dække to borde – et til forældre, det andet til små venner..

Separat bord til mødre

4. Hæng loft og vægdekorationer over bordet

Du skal dekorere ikke kun selve bordet, men også rummet omkring det. Næsten al indretning kan og bør udføres i hånden:

 • Garland med ordene “Tillykke med fødselsdagen!” eller barnets navn
 • Papirdekorationer: farvede pom-poms, blomster, figurer, stjerner, hjerter osv .;
 • Baggrund ved et bord eller slikstang lavet af papir eller stof osv..
 • Vægdekorationer til candybars til børn Vægdekorationer til candybars til børn
 • Loftsdekoration til fødselsdag
 • Loftsdekoration til fødselsdag
 • Baggrund for slikbarBaggrund for slikbar

Se også materialet: 5 ideer og mesterklasser til fremstilling af håndværk af servietter.

5. Vælg en passende ret til slik

Du skal forberede:

 • Tallerkener og bestik;
 • Hylder til slik og frugt;

Festlig borddækning til børn

 • Briller. I stedet kan du bruge dåser og flasker i en passende størrelse, for eksempel under babymaden. De skal selvfølgelig dekoreres og fyldes på forhånd;

Flasker til tomgang til børnebord

 • Kagemaskine (kagestativ);
 • Slikvaser;

Slikvaser

 • Dessertbar skal bruge retter og bakker til godbidder.

Candy barretter

Tip: Af sikkerheds-, økonomi- og skønhedsmæssige årsager skal du bruge engangsservice – papir eller hård plast. Du bør prøve at finde den i en bestemt farve, men hvis du ikke finder den, skal du tage universelle hvide sæt..

Engangstallerkener i dækningen af ​​et børns festbord

6. Lav en elegant dug

Sådan laver du en dug til et børnebord med dine egne hænder

Der er ingen krav til en festlig dug til et børnebord andet end at matche det valgte farveskema. Derfor er det ikke nødvendigt at købe færdige produkter af høj kvalitet og bruge tid på pæn syning..

 • Candy bar -dugen kan have et let udhæng eller gulvlængde. Sådan en banket dugen er let at lave med egne hænder bogstaveligt talt på 1 aften lavet af taft, organza, mesh eller indpakningsfilm. Til fastgørelse og drapering af stoffet kan du ud over syning bruge en hæftemaskine, lim edderkoppespind eller bare tape som vist på billedet til højre.

Candy bar dug

 • På et festligt børnebord kan du lægge en farvet engangsdug eller olieklud, som nu er let at finde i almindelige butikker;
 • Den mest almindelige hvide dug, der er i ethvert hjem, egner sig let til kreative ændringer. Du kan ganske enkelt lægge en elegant løber i den ønskede farve på den, en farvet engangsdug eller dekorere den med en krans. På det næste billede kan du få nogle ideer..

Hvid dug i designet af børnenes slikbar

7. Lav eller køb indretning til servering og godbidder

Dekorationer til børnenes festbord spiller en meget vigtig rolle, og du kan også lave dem med egne hænder af improviserede og naturlige materialer.

 • Vaser;
 • Underbukser;
 • Servietter (papir, ikke tekstil);
 • Dekorationer til tubuli, spyd, skeer osv .;
 • Dekoration til kager og desserter;
 • Forskellige bordindretninger, herunder tema;
 • Lysestager (det er kun muligt til dekoration, du skal tænde stearinlys med forsigtighed).

Her er nogle ideer at tage til efterretning.

Festligt børnebord i skolestil

Festligt børnebord i skolestil

Frosne tegneserieborddekorationer

Frosne tegneserieborddekorationer

Bordpynt

Dekorationer til børnebord lavet af papir

Dekorationer til børnebordet lavet af papir

8. Opret en menu og find passende opskrifter

Fødselsdag for børn er en fest for maven, når bordet er dækket med dine yndlings slik og ikke særlig sunde godbidder. Din opgave er ikke kun at dekorere retterne lyst, men også at servere dem i en form, der er praktisk for børn: i mini-formater, i kopper, kasser, i form af canapes, på spyd, på pinde og i tarteletter. Og vigtigst af alt, overdriv ikke – babyer har ikke brug for meget mad under sjov..

Festligt bord med godbidder til børns fødselsdag

Her er en liste over retter, du kan bruge til at oprette en menu:

 • Sød (til hovedbordet eller slikbaren): muffins, donuts, eclairs, pandekager, småkager, makaroni, honningkagekager, cake pops (isede svampekugler på pinde), slikkepinde, marmelade, skumfiduser, honningkager, smukke slik og, af selvfølgelig det samme, kage. Slik kan erstatte / supplere frugt, bær og nødder i form af canapes, skiver eller med yoghurt i et glas. Billedet herunder viser et eksempel på dekoration af cupcakes og frugter til en piratfest..

Fødselsdags desserter i piratstil

Fødselsdags desserter i piratstil

 • For det andet: bagte kartofler med fyld indeni, fries, nuggets og makaroni og ost er mere tilbøjelige til at blive spist.
 • Børnebordet kan kun dækkes med snacks: forårsruller, tærter, små sandwich, minisandwich og burgere, kiks, salater i tarteletter.

Børns fødselsdagsmenu

9. Pynt stole

Stole kan også “deltage” i oprettelsen af ​​ferien. For at gøre dette kan de dekoreres, draperes, bindes med en sløjfe, binde en kugle, hænge dekorationer, navneskilt eller eventuelle tematiske egenskaber på dem..

Børns fødselsdag stol dekoration

Børns fødselsdag stol dekoration

10. Forbered mindeværdige gaver eller komplimenter til gæsterne

Hvis det ønskes, kan du til minde om begivenheden forberede mini-gaver eller komplimenter til gæsterne og læg dem på snackplader som vist på billedet herunder. Det kan være gulerødder med slik, legetøj eller attributter, der svarer til temaet. For eksempel tiaraer til prinsesser, tryllestave til feer, bind for øjnene for pirater, piber, kasketter osv., Det vil sige noget, som børn umiddelbart kan anvende og derefter tage med hjem.

Præsentationer i børns borddækning

Og det sidste råd er at begynde at forberede ferien så tidligt som muligt, så får du mere tid til at lave indretning med egne hænder, søge og ”øve” opskrifter og andre ting. Så hvis du vil organisere en fest med en slikbar, skal forberedelsen starte allerede om 6-2 måneder, afhængigt af bordets størrelse. Nå, det er alt, vi ønsker dig behagelige kreative problemer, kreative ideer og deres vellykkede implementering.!