8 måder at dekorere dit køleskab på

Er det gamle køleskab stadig i god stand, men dårligt nedslidt og rustent nogle steder? Eller måske forekommer det dig, at denne store metal “kasse” ikke passer ind i interiøret på nogen måde? Eller vil du bare diversificere dit køkken lidt? I denne artikel vil vi fortælle dig om 8 måder at dekorere køleskabet på, fra at male med egne hænder og slutte med decoupage, og også præsentere 80 fotoideer til originale ændringer..

Metode 1. Maling med skifermaling og maling med farveblyanter (+ mesterklasse)

Køleskabsdøren med skifer er det perfekte sted til noter: shopping og huskelister, opskrifter og påmindelser om beskeder fra husholdninger og søde noter. Og det er selvfølgelig meget praktisk for børn at tegne på sådan et “bræt”, mens mor laver mad. Du kan vælge en af ​​følgende fire metoder til at gøre køleskabsdøre til whiteboards:

Metode 1. Maling med skifermaling. Denne metode er noget mere kompliceret end de andre, og den udelukker desuden muligheden for at vende overfladen tilbage til sit oprindelige udseende. Men du kan male med skifermaling ikke kun dørene, men hele udstyrets krop, og selve belægningen viser sig at være mere holdbar.

Køleskab malet med skifermaling

Køleskab malet med skifermaling

Køleskab malet med skifermaling

Køleskabsmaling

Metode 2. Afslutning med kridtapet. Kridtbaggrunde er lettere at arbejde med, og vigtigst af alt kan de skrælles af uden at efterlade spor på udstyrets overflade. Belægningen er imidlertid ikke særlig holdbar og skal ændres med jævne mellemrum. Derudover er det vanskeligere at dekorere afrundede døre, hjørner med kridtapet, at omgå håndtag, displays og fremspringende dele ved limning. Hvis du vil tape hele kroppen, har omslaget synlige sømme. Af denne grund er det bedst at dekorere kun døren eller en del af døren med kridtapet..

Dekorer køleskabet med kridtapet

Metode 3. Fastgørelse af det magnetiske skiferbræt. Sådan et bord monteres og demonteres lige så let som en stor magnet, og du kan ikke kun trække på det, men også vedhæfte små magneter. Oftest er færdige magnetiske plader ikke for store, og det er muligt at købe et panel i stor størrelse kun for at bestille..

Køleskab med magnetisk skiferbræt

Metode 4. Fastgørelse af skiferbrættet til neodymmagneter. Denne metode er god, idet den giver dig mulighed for ikke at plette køleskabet, og hvis det er ønsket, er det let at fjerne kridtbrættet..

 • Tavle på køleskabet Hvordan hænger sådan et stort kridtbræt på køleskabet? Hemmeligheden er enkel – flere neodymmagneter limes på ryggen.
 • Tavle på køleskabetHvordan hænger sådan et stort kridtbræt på køleskabet? Hemmeligheden er enkel – flere neodymmagneter limes på ryggen.

Dernæst vil vi fortælle dig, hvordan du dekorerer køleskabet med et aftageligt skiferbræt med en ramme som på billedet herunder med dine egne hænder..

Kridttavle på køleskabet

Bemærk, at køleskabet ikke har sine egne håndtag, dørene åbnes ved at håndtagene er skruet fast på kridtbrættet

Hvad du har brug for:

 • Tyndt krydsfinerark (3-6 mm);
 • Skifermaling, primer (valgfri), pensel / rulle, grøft;
 • Lister til indramning af brædder;
 • Stiksav eller håndsav;
 • Neodymmagneter med huller til skruer (prisen på en magnet er omkring 80 rubler, deres antal og vedhæftningsstyrke afhænger af brættets vægt).

Forsænkningsmagnet

Sådan en supermagnet på størrelse med en rubelmønt vil let rumme 3 kg vægt

 • Shurpy (med antallet af magneter), skruetrækker;
 • Klistermærker på møbelben (de er nødvendige for at undgå ridser på overfladen af ​​dørene, samt chips på selve magneterne. Sådanne overlejringer sælges i Ikea og isenkræmmere. Hvis det ønskes, kan stykker tynd gummi eller stof som f.eks. Fleece limes til magneterne);
 • Møbelhåndtag til hvert bræt / dør og skruer til fastgørelse.

Instruktioner:

Trin 1. Vi måler parametrene for en eller to køleskabsdøre.

Trin 2. Skær brædderne ud af et stykke fiberplade nøjagtigt til størrelsen på dørene.

Trin 3. Mal brættet med en primer, vent til det tørrer. Påfør derefter det første lag skifermaling, lad det tørre, påfør det næste lag og lad det stå igen i den tid, der anbefales af producenten. Til sidst påføres det tredje lag maling (helst).

Trin 4. Mens malingen tørrer, skrues de originale håndtag på dit køleskab af.

Trin 5. Vi skærer og monterer listerne på brættet (du kan bruge trælim). Hvis det ønskes, kan listerne males.

Trin 6. Nu limer vi en beskyttelsespude på hver magnet, og fastgør derefter alle magneterne på bagsiden af ​​brættet. Vær forsigtig og strengt (!) Overhold reglerne for arbejde med neodymmagneter.

Bord med magneter

Neodymmagneter er små magneter, men meget kraftfulde. De sælges i specielle onlinebutikker i forskellige former, størrelser og kapaciteter (vedhæftningsstyrken er angivet på emballagen). Til vores projekt er flade magneter velegnede, så afstanden mellem brættet og døren ikke er for stor. Det vigtigste er, at den samlede klæbende kraft af magneterne overstiger vægten af ​​dit bræt to gange (!), Ellers vil det glide ned.

Trin 7. Hurra! Bestyrelsen er klar. Nu fastgør vi møbelhåndtag til det..

Trin 8. Nu er det tid til at installere kortet (erne). Prøv at åbne hver dør ved at trække i håndtaget, hvis brættet står stille, og døren let kan åbnes, er dit projekt færdigt. Hvis du føler, at tavlen ikke er tilstrækkeligt magnetiseret til døren, skal du tilføje et par magneter mere..

Se også: Vi laver køleskabsmagneter (og ikke kun) af improviserede, affald og naturlige materialer

Metode 2. Vinyldekaler

Vinylklistermærker er lette at klæbe og skrælle af sporløst, de er billige og sælges i forskellige designs, og derfor kan de ofte ændres alt efter dit humør. For eksempel kan geometriske former, billeder af dyr, blomster- og blomstermotiver, ord og sætninger dekorere køleskabet..

Klistermærker til køleskab

Køleskab klistermærker

 • Klistermærker til køleskab
 • Klistermærker til køleskab
 • Klistermærker til køleskab
 • Vinylklistermærker kan købes i isenkræmmere, butikker med varer til kreativitet, forskellige onlinebutikker (f.eks. På Aliexpress) og kan også bestilles fra et trykkeri..
 • Enkle klistermærker til køleskabet kan skæres ud af selvklæbende papir med egne hænder.
 • Dekorer køleskabet med hjemmelavede klistermærker
 • Dekorer køleskabet med hjemmelavede klistermærker

Se også: Sådan placeres køleskabet i køkkenet

Metode 3. Film eller magnetiske paneler med fotoudskrivning

Vil du omdanne dit køleskab til en realistisk telefonboks, en retro sodavandsmaskine eller en flaske med din yndlingsdrink? Eller måske vil du bare overføre et smukt foto af dit forfatterskab til døren? Så er dit valg vinyl eller magnetisk vinyl (magnetisk panel) med fototryk. Begge belægningsmuligheder er ikke kun i stand til at dekorere køleskabet, men også til at beskytte dets facader mod ridser og snavs..

Køleskabspynt med film med fototryk

Køleskabspynt med film med fototryk

Køleskab klistermærke - old street

Køleskab med mærkat i stil med khokhloma

Køleskab dekoreret med fototryk

 • Film med fotoudskrivning adskiller sig ved, at den limes ved at udglatte den i hånden eller under påvirkning af varm luft (derhjemme gøres dette med en hårtørrer). Sidstnævnte passer let selv på de afrundede døre og hjørner af køleskabet. Begge typer film er velegnede til at dekorere hele udstyret.

Hvordan limes et klistermærke med et fotoprint på køleskabet med egne hænder? Det første trin er at affedte overfladen med enhver affedtningsmiddel eller alkoholopløsning. Håndtagene på døren skal først fjernes, andre fremspringende dele skal også fjernes. Derefter påføres filmen forsigtigt og glattes samtidigt med en flad genstand (f.eks. Et bankkort), bobler og rynker glattes ud. Endvidere foldes filmen langs kanterne, glattes også, og overskuddet skæres af med en præstekniv. Endelig skrues håndtagene på plads..

 • Magnetiske paneler er 0,5 mm fleksible vinylplader med magnetisk bagside og fototryk på forsiden. Faktisk er det bare store magneter, der er lavet præcis til størrelsen på dørene (men ikke mere end 60 cm brede). Oftest er døre dekoreret med magnetiske paneler, men de kan også bruges til at dekorere køleskabets sider. Magnetisk vinyl er let at montere og demontere uden at efterlade rester.

Metode 4. Maling i en lys farve, der matcher headsettet eller væggen (+ mesterklasse)

Du kan opdatere et gammelt køleskab eller montere apparater i interiøret ved blot at male det med metalmaling. Det vigtigste her er at vælge den rigtige farve..

 • Hvis du maler køleskabet, så det matcher væggen eller headsettet, så vil det virke mindre omfangsrigt. Dette trick er især godt. til små køkkener.

Maling af køleskabet, så det matcher headsettet

 • Hvis det indre af dit køkken virker for kedeligt for dig, kan køleskabet males i en meget lys farve..

Malet køleskab indvendigt

 • I det indre af køkkenet i retrostil, Land eller provence køleskabet vil se godt ud i rød eller pastelfarve – pood pink eller lyseblå.

Malet køleskab indvendigt

Det er bedst og nemmest at male køleskabet med egne hænder med maling i en spraydåse. Ideelt set bør dette være en særlig modstandsdygtig alkydemalje eller akrylmaling til metal. Konservesmaling er også fin, men i dette tilfælde er det vigtigt at bruge en pensel af høj kvalitet for at opnå en perfekt flad finish..

Instruktioner:

Trin 1. Slib overfladen let for at fjerne glansen. Hvis der er rust eller flis et eller andet sted, fjerner vi dem også og nivellerer dem med sandpapir..

Trin 2. Rengør og affedt overfladen med en alkoholopløsning.

Trin 3. Med malertape dækker vi alt, hvad vi vil beskytte mod maling, dækker køleskabskammeret med folie. Glem ikke at lægge film eller aviser på gulvet, og åbne vinduet.

Køleskabsmaling

Trin 4. Ryst dåsen godt, og begynd at sprøjte malingen i et jævnt tyndt lag og lad den tørre, og påfør derefter det andet og tredje lag (hvis det er nødvendigt). Husk, at i stedet for et tykt lag maling er det bedre at anvende to tynde.

 • For at forbedre malingens holdbarhed og lette påføringen anbefales det først at belægge overfladen med en primer..

Trin 5. Vi dækker overfladen med en mat eller blank lak, som vil gøre den nye belægning mere holdbar og fugtbestandig.

Køleskabsmaling

Metode 5. Håndmalet (+ video tutorial)

Håndmaleri kan gøre et køleskab til et unikt kunstobjekt eller simpelthen til et meget flot og “animeret” møbel. Du kan male teknikken med maling og pensler, specielle akrylmarkører eller airbrushes.

Køleskab med malede blomster

Køleskabsmaleri

 • Køleskabsmaleri
 • Køleskabsmaleri

Idé med at male køleskab

Idé med at male køleskab

Det er bedre at stole på komplekse kompositioner til fagfolk, men med egne hænder kan du tegne en simpel tegning, bruge en stencil eller malertape (for at skabe striber). Her er et stort udvalg af fotos af enkle ideer til køleskabsmaling, som selv en nybegynder kan implementere..

Maling af køleskabet med en stencil

Maling af køleskabet med en stencil

Maling af køleskabet med malertape

Maling af køleskabet med malertape

Ideen om et simpelt køleskabsmaleri

Ideen om et simpelt køleskabsmaleri

Stribet køleskabsmaling med malertape

Køleskab med malet snemand

I denne videoundervisning lærer du, hvordan du dekorerer et gammelt køleskab med dine egne hænder ved hjælp af en stencil i form af en blondedug..

Metode 6. Decoupage (+ mesterklasse)

Decoupage er en enkel og fantastisk måde at opdatere et gammelt køleskab, tilpasse det til et rustikt eller traditionelt køkkeninteriør, tilføje håndmalede eller dekorative lister.

Køleskab indretning ved hjælp af decoupage teknik

Køleskab indretning ved hjælp af decoupage teknik

Side-by-Side-køleskab decoupage

Decoupage af et side om side køleskab

Køleskab decoupage

Køleskab decoupage

Decoupage af det indbyggede køleskab

Decoupage af det indbyggede køleskab

Decoupage af det indbyggede køleskab

Decoupage af det indbyggede køleskab

Decoupage af et køleskab i Gzhel -stil

Decoupage af et køleskab i Gzhel -stil

Country decoupage i køleskab

DIY køleskab decoupage idé

DIY køleskab decoupage idé

For at frakoble køleskabet skal du:

 • Servietter i flere lag med det ønskede print eller bedre specialkort til decoupage (de kan være store i størrelse, og tegningerne er allerede blevet udarbejdet);
 • Saks;
 • PVA lim;
 • Børster: fladt egern (til decoupage og lakering) og tyndt syntetisk (til tegningsdetaljer);
 • Blyant (til markering og skitsering);
 • Akrylmaling;
 • Akryllak (mat, blank eller med craquelure -effekt).

Instruktioner:

Trin 1. Forbered overfladen: affedt med en alkoholopløsning, hvis du planlægger at lime tegningen på fabriksfinishen, eller mal køleskabet i den ønskede farve, og vent på, at malingen tørrer.

Trin 2. Adskil mønsterlaget fra serviet og skær det ønskede element langs konturen med en saks. Skær så mange stykker som nødvendigt.

Gør-det-selv køleskab decoupage

Trin 3. Begynd at lime den første tegning: Coat den indvendige med lim, fastgør den til det ønskede sted, udglat derefter boblerne og folderne forsigtigt med en børste, fjern overskydende lim med en fugtig klud ved hjælp af stampebevægelser. Lim derefter alle de andre emner, der bevæger sig fra midten til kanterne, startende med store og slutter med små elementer..

 • Inden limning af servietter er det tilrådeligt at anvende markeringer på dørens overflade.

Gør-det-selv køleskab decoupage

Trin 4. Når hele sammensætningen er foldet, tegner du små detaljer og konturer.

Gør-det-selv køleskab decoupage

Trin 5. Påfør en mat eller blank lak på tegningen i to eller flere lag for at give den større styrke og fugtbestandighed.

Gør-det-selv køleskab decoupage

Gør-det-selv køleskab decoupage

For en mere detaljeret mesterklasse om decoupage af et køleskab i Provence-stil, se denne video.

Metode 7. Dekoration med lister og “udskårne” detaljer (+ mesterklasse)

Hvis dit køkken er indrettet i en klassisk stil, så vil et storslået projekt med at konvertere et køleskab til … en gammel skænk hjælpe dig med at passe et fritstående køleskab ind i dens indre.

Indretning af køleskab før og efter

Udsigt over det gamle køleskab før og efter ændringen

Hvad du har brug for til dekoration:

 • Lister af træ eller PVC;
 • Udskårne træ- / PVC -møbler eller gips / polyurethan stukstøbning i form af en krone samt mønstrede hjørner (hvis muligt);
 • Sav til trimning af lister;
 • Klæbemiddel til metal.

Hvad du har brug for til at male:

 • Klæbende primer;
 • Hvid kridtmaling (du kan gøre det selv i henhold til opskrifter fra Internettet eller købe for eksempel fra designer Daria Geller);
 • Kridtmaling af hovedfarven;
 • Pensel, 1 rund pensel med en diameter på 8-7 cm (nyttig til både maling og voksning), flad medium pensel (til voks);
 • Mørk voks (kan erstattes med en blanding af farveløs voks med mørk brun maling);
 • Farveløs voks;
 • Malerudstyr: film, malertape osv..

Instruktioner:

Trin 1. Fjern glansen fra overfladerne med et sandpapir, rengør og affedt det med en alkoholopløsning.

Trin 2. Vi laver markeringer og limer de udskårne dele: krone, lister, hjørner.

Køleskabspynt med lister og

Trin 3. Mal køleskabet med hvid maling i to lag, lad hvert lag tørre.

Køleskabspynt med lister og

Trin 4. Nu med en stor rund pensel, mal køleskabet groft i hovedfarven groft i et lag med tværbevægelser. Dette vil give dig en slidt effekt..

Køleskabspynt med lister og

 • Stierne skal enten fjernes og opsiges til deres fravær eller også males.
 • På dette stadium kan indretning og fodlister males med maling i hovedfarven eller hvid / guld / sølv (i dette tilfælde falder malingen uden for indretningen, men dette er ikke skræmmende).

Trin 5. Påfør farveløs voks på fodlisterne og indretningen med en klud eller børste, lad det trække og tørre, gnid derefter overskydende med en papirserviet.

Trin 6. Påfør nu mørk voks på indretningen og fodlisterne med en pensel, gnid det derefter ind og fjern overskydende med papirservietter for at opnå den ønskede antikke effekt.

Voksning

På steder, hvor voksen ser ud til at være for mørk, påføres lidt farveløs voks og tørres af med et køkkenrulle.

Vokset indretning

Trin 7. Behandl nu hele køleskabet med farveløs voks med den samme store runde børste (du behøver ikke vaske det for at fjerne malingsrester!). Når voksen er tør, tørres overskydende af med et væv. Parat!

Køleskab dekoreret som en Provence skænk

I dette udvalg af fotos kan du finde lignende ideer til at dekorere køleskabet med lister og udskårne dekorationer..

Ideen med at omarbejde et gammelt køleskab

 • Ideen med at omarbejde et gammelt køleskab
 • Ideen med at omarbejde et gammelt køleskab

Ideen med at omarbejde et gammelt køleskab

Ideen med at omarbejde et gammelt køleskab

Ideen med at omarbejde et gammelt køleskab

Ideen med at omarbejde et gammelt køleskab

Metode 8. Indretning med selvklæbende film

Ændring af køleskabet med selvklæbende film er et budget og enkelt alternativ til fototryk og maling. Alt du skal gøre for at ændre køleskabets design: Affedt overfladen og fjern håndtagene, lim filmen, glat den samtidigt med en ikke-skarp flad genstand, vikl den derefter rundt om kanterne, skær overskydende af og returner håndtagene til deres sted.

 • Desværre har selvklæbende film, i modsætning til fototrykt film, ikke et lamineringslag og slides hurtigt. Derudover passer den dårligere på ujævne og afrundede overflader..

Køleskab indretning med selvklæbende film

Køleskabsindretning med selvklæbende film

Køleskab indretning med selvklæbende film

Køleskab indretning med selvklæbende film

Køleskab indretning med selvklæbende film

Køleskab indretning med selvklæbende film

Køleskabsindretning med selvklæbende film