Kuinka hoitaa aloe kotona

Aloe -kukka on suorastaan ​​jonkinlainen supersankari kasvien keskuudessa: se tulee pelastumaan kosmetologiassa ja vaivojen hoidossa, ja kotona se kasvaa vaatimaton eikä vaadi paljon omistajalta. Katsotaanpa, kuinka hoitaa aloe kotona ja saada kaikki irti sen ominaisuuksista..

Aloe veraa sisätiloissa

Miksi ystävystyä tämän kasvin kanssa? Aloen edut ovat mehukkaissa lehdissä.

 • Aloe mehu pystyy parantamaan nopeasti palovammat ja leikkaukset, lievittämään ärsytystä, kosteuttamaan kasvojen ja päänahan ihoa ja ratkaisemaan myös monia erityisiä kosmeettisia ongelmia;
 • Se poistaa myrkkyjä ja hidastaa solujen ikääntymistä;
 • Rauhoittaa tulehdusta suuontelossa;
 • Auttaa vatsavaivojen hoidossa;
 • Se on lievä ja tehokas keino nuhan ja korvan ja silmien sairauksien torjumiseksi;
 • Erilaisia ​​eliksiirejä, joissa on aloe mehua, käytetään ARVI: n estämiseksi ja immuniteetin lisäämiseksi.

Aloe veran edut

Tämä video näyttää kuinka leikata aloe -lehti mehun poistamiseksi..

https://kitchendecorium.ru/wp-content/uploads/2019/05/sok-aloe.mp4

Huomaa, että kaikkien ihmisten ei näytetä kuluttavan puhdasta aloe mehua. Raskauden alkuvaiheessa, jossa on maksasairauksia, naisten syklin ongelmia, sinun ei pitäisi käyttää sitä. Suosittelemme, että tarkistat aina lääkäriltäsi, jos teet oikean päätöksen, vaikka puhumme vaarattomista sisäkasveista..

Muuten, on hyödyllistä muistaa, että yli viiden sadan aloelajin joukosta, aloe veraa ja puumaista aloe (agave) esiintyy useimmiten ikkunalaudallamme. Juuri he juurtuivat kasvien ystävien keskuuteen sopivimpana mehun uuttamiseen lääketieteellisiin ja kosmeettisiin tarkoituksiin..

Seuraavassa kuvassa on kaksi yleisimpiä ja hyödyllisimpiä aloe -tyyppejä – agave ja aloe vera.

Aloe vera

Aloe puu (agave) kolmen vuoden iässä

Aloe vera pöydällä

Aloe vera näyttää enemmän pensalta ja agave enemmän puulta.

Katso myös:

 • Kuinka hoitaa Kalanchoe kotona
 • Puu huoneessa: kuinka hoitaa Benjaminin ficus kotona
 • Kuinka hoitaa pelargonioita kotona – aloittelijan opas
 • Kuinka hoitaa orkideoita – 7 vaihetta aloittelijalle
 • Kuinka hoitaa violetteja kotona

Paikan valitseminen laitokselle

Aloe pitää ehdottomasti paikasta, joka muistuttaa alkuperäistä Afrikkaa. Siksi aurinkoisten ikkunalaudojen omistajat ovat tyytyväisiä laitokseen, jossa muut kukat poltetaan. Tässä tapauksessa suorat säteet eivät ole tuhoisia: laita se rohkeasti, ja talvella voit käyttää lisälamppuja.

Aloe

Huoneen lämpötila on optimaalinen aloelle. Yleensä aloe harvoin “valittaa” lämpötilasta ja kosteudesta asunnossa, josta se on ansaitusti tunnustettu vaatimattomaksi huonekasveksi.

 • Kesällä potin voi viedä ulos ulkoilmaan, mutta samalla suojata voimakkailta sateilta..
 • Talvella olisi hyvä lähettää aloe lepäämään: kasvin lepotila vaatii viileän paikan (noin 14 astetta). Sitten pensas ei venytä turhaan etsimään talven aurinkoa.

Aloe kastelu

Planeettamme kuivilla alueilla on muotoiltu mehikasveja (kasveja, joissa on erityisiä veden varastointikudoksia) juuri siten, että ne eivät kärsi ilman kosteutta. Tämä on todella utelias viisas elämän hakkerointi luonnosta itsestään:

 • Mehevät lehdet on peitetty tyypillisellä kuorella (voimme tuntea sen kosketettaessa) kosteuden haihtumisen vähentämiseksi;
 • Varret ja lehdet ovat täynnä kosteutta, joka näkyy selvästi rikkoutuessaan;
 • Kasvun aikana muodostuneen ruusukkeen muoto myös kerää vettä kasveihin;
 • Vaaleat, kukkivat lehdet estävät haalistumisen auringossa.

Aloe kastelu

Siksi aloeemme ei ole nirso kastelussa, säilyttäen kosteuden melko pitkään..

 • Kylmällä kaudella on suositeltavaa kastaa kasvi pari päivää sen jälkeen, kun ruukun näkyvä maaperä kuivuu (noin 1-2 kertaa kuukaudessa);
 • Kevät-kesäkaudella maaperä on kostutettava hieman useammin: heti sen kuivumisen jälkeen.

Älä pidä aloeta runsaasti kasteltuna koko ajan muiden kukkien kanssa, äläkä myöskään upota lehtiä ruusukkeen keskikohdan alueelle: näin kasvi altistuu usein mätänemiselle.

Yläpukeutuminen

Lue ennen aloelannoitehoidon aloittamista, milloin se tehdään. Yläpukeutumista tarvitaan:

 • Vain terve kasvi, koska potilas on ensin parannettava niin, että hän imee ravinteita;
 • Vain kevät-kesäkaudella (kerran kahdessa tai kolmessa viikossa);
 • Vain kasvi, joka on odottanut noin kuusi kuukautta, jos olet siirtänyt sen, tai kahden tai kolmen viikon kuluttua, jos aloe on ostettu;
 • Vain illalla tai pilvisenä päivänä (palovammojen välttämiseksi);
 • Vain tavallisessa maaperässä eikä erityisissä mehikasveja ja kaktuksia varten, koska ne sisältävät jo tarvittavat elementit;
 • Vain varovasti levitettäessä koskematta lehtiin ja varsiin (tätä varten on kätevää kaataa kastike istutusastiaan).

Lannoite aloe

Lannoitteiden valintaa helpottavat valmistajat: etsimme niitä merkinnällä “kaktuksille ja mehikasveille” tai tarkista myyjältä. Aloe rakastaa asumista typpipitoisessa maaperässä.

 • Ole varovainen annostelun suhteen, noudata ohjeita ja on parempi aliruokata kuin yliruokata, koska formulaatioilla on voimakas pitoisuus, mikä voi vahingoittaa vain aloetta.

Kemiallisten lannoitteiden lisäksi puutarhurit käyttävät usein yksinkertaisia ​​kotitalouskastikkeita. Se voi olla makeaa vettä, sipulinkuorten keittämistä, munankuorten infuusiota, vettä, jossa viljat (riisi, tattari jne.) On kastettu..

Aloe -elinsiirto

Laitoksen on “muutettava asuintilaa”, jos:

 • Maan uusiminen on välttämätöntä, koska se on jo kulunut aloe -kasvun vuosien aikana;
 • Aloen juuret ovat mätäntyneet liiallisesta kastelusta;
 • Se on kasvanut liikaa, istuu erittäin tiukasti ruukussa ja itää ulospäin..

Nuoret aloeet kasvavat hyvin nopeasti kotona, joten ne on siirrettävä kerran vuodessa. Ajan myötä kasvin kasvuvauhti hidastuu ja 5 vuoden iässä aikuiset aloe siirretään vain kerran 3 vuodessa..

Uuden astian tulee olla korkeampi ja leveämpi kuin edellinen. Kiinnitä se visuaalisesti kasviin: anna istutuslaitteen olla samankorkuinen kuin aloe maasta ylöspäin (katso kuva alla).

Ruukut ja aloe

On hienoa, jos sinulla on jo maaperää kaktuksille ja mehikasveille: se on täydellinen aloe. Jos talossa on vain yleinen maaperä, on parempi sekoittaa se hiekkaan suhteessa 1: 4.

 • Toinen tärkeä vivahde: ​​aloe on suositeltavaa siirtää vain keväällä tai kesällä. Muuten kasvi ei selviä stressistä ja kuolee..

Tässä on askel askeleelta opas aloen siirtämiseen.

Kuinka siirtää aloe kotona

Vaihe 1. Asetamme tyhjennyskivet uuden kattilan pohjalle.

Vaihe 2. Kaadamme muutaman senttimetrin maata (ei ylhäältä).

Vaihe 3. “Pyörittele” varovasti aloen päälle ja ota se pois potista yrittäen vahingoittaa juuria.

Vaihe 4. Asenna uuteen kylvökoneeseen, selvästi keskelle ja kaatumatta kyljelleen.

Vaihe 5. Pidä pohjasta kiinni yhdellä kädellä ja peitä tyhjä tila maalla.

Vaihe 6. Siirrä aloe osittain varjoon pari viikkoa.

Vaihe 7. Kastelu kolme päivää istutuksen jälkeen, älä koske lehtiin..

Jos juuret hajoavat, emme missään tapauksessa istuta vanhasta uuteen ruukkuun käsittelemättä juurijärjestelmää. Tätä varten puhdista huolellisesti maasta, tutki juuret, poista sairaat, pese terveet ja vasta sen jälkeen suoritamme siirron.

Aloe -elinsiirto

Aloen lisääntyminen

Siemenen itämisen odottaminen vaatii kärsivällisyyttä. Mutta jos sinulla on terve aikuinen aloe, prosessi etenee nopeammin. Katsotaanpa, kuinka levittää aloe kotona käyttämällä kolmea suosittua menetelmää..

Menetelmä 1. Aloen lisääntyminen perusprosesseilla

Jos vapautamme aikuisen aloen ruukuista, joissa on maaperää, näemme, mistä nuoret versot alkavat kiinnittyä kasvin pohjaan. Heidän puutarhureitaan kutsutaan hellästi “lapsiksi”. Lapset eivät ole ollenkaan kapriiseja, heillä on jo oma juurijärjestelmä, joka menee maahan emokasvin juurien kanssa, ja yksinkertaisesti juurtuvat uuteen maahan.

Aloe vauvojen kanssa

Jotta prosessien erottaminen olisi vähemmän traumaattista, on kätevää kostuttaa maata löysäksi ja laittaa aloe pöydälle. Erotamme versot varovasti pääkasvista käsillämme tai terävällä veitsellä pitäen niiden pienet juuret.

Aloe vauvat

Seuraavaksi istutamme versot ruukkuihin, joissa on maaperää (on parempi ottaa väliaikaisia ​​pieniä lokeroita, vaan ruukkuja, joiden koko on kasvanut), puristamme maan hyvin joka puolelta, keräämme kärsivällisyyttä ja huolehdimme jo tiedetyistä menetelmistä, odottaa uutta vahvaa aloe.

Aloe vauvat ruukuissa

Tässä on loistava video -opetusohjelma aloe -vauvojen juuristamisesta.

Menetelmä 2. Aloen lisääntyminen pistokkailla

Tässä tapauksessa meidän on leikattava aikuisen aloen yläosa, jossa on useita lehtiä ja runkoon muodostuneet sivupistokset. Ne on upotettava vesipurkkeihin varmistaen, etteivät lehdet ole upotettuja. Jotkut puutarhurit esikäsittävät leikkaukset jauhehiilellä ja lisäävät myös juurtavia yhdisteitä veteen. Yleensä tämä menetelmä olettaa, että jotkut pistokkaat voivat mädäntyä tai yksinkertaisesti juurtua..

aloe -pistokkaat

Saamme myös kärsivällisyyttä, odotamme juurien ilmestymistä ja tarkistamme, miltä kasvi tuntuu. Jos lehdet säilyttävät kimmoisuutensa, aloen mahdollisuudet kehittää juurijärjestelmä ovat suuret. Samat kasvit, jotka alkavat heikentyä ja kuihtua, ja niiden vedenalainen osa muuttuu mustaksi, on heitettävä pois. Kun juuret ovat ilmestyneet, istutamme uusia versoja valmistettuun maahan ja huolehdimme aloen täydentämisestä perheessäsi!

Menetelmä 3. Aloe -lehtien lisääntyminen

Aloen uskomattoman elinvoimaisuuden ansiosta voit levittää sitä jopa lehtien avulla! Ne leikataan äidin rungosta (noin 8 cm pitkät levyt sopivat), poistetaan pimeään, lämpimään paikkaan useiksi päiviksi, jotta viipaleet kuivuvat. Sitten lehdet istutetaan viipaleina kosteaan maahan. Tässä tapauksessa maaperän ei pitäisi kuivua: pidä maaperä riittävän kosteana, jotta lehdet voivat juurtua. Mutta vasta myöhemmin, kun kasvit kehittyvät, noudata meille jo tuttua mallia: anna maan olla ennemmin kuiva kuin kaadettu.

Aloe -lehtien lisääntyminen

Aloe sairaudet

Useimmiten kotitekoinen aloe alkaa satuttaa liian runsaan ja tiheän kastelun vuoksi. Koska kasveilla on ominaisuus kerätä vettä lehtiin, sillä ei ole aikaa juoda riittävästi maasta, kosteus pysähtyy ja aiheuttaa juurien ja versojen mätänemistä. Toinen yleinen aloe -omistajien virhe on kaataa vettä lehtien ulostulon keskelle: se seisoo siellä kuin altaassa, mikä saa rungon ja lehdet kuolemaan.

 • Pääsääntö on kastaa aloe, kun näkyvä maaperä on jo kuivunut, ja kastettaessa sinun on nostettava lehdet tai käytettävä pohjakastelua (pannussa on tarpeeksi vettä).
 • Valon puute voi olla ongelma aloe -ulkonäölle: kasvi alkaa venyttää, muuttua muodottomaksi ja muistuttaa mustekalaa. Muista auringonvalon merkitys ja lamppujen tarve, jos asut liian aurinkoisessa kaupungissa..
 • Ruskeat täplät ja keltaiset kärjet ovat seurausta kasvin jäätymisestä tai erittäin kuivasta ilmasta (jos aloe on esimerkiksi akun takana ja koskettaa sitä).
 • Harvoin hyönteisten tuholaiset voivat alkaa aloe, joka tuhoaa erityiset kasvien käsittelyaineet..

Kasvata aloe rakkaudella, ja nämä vaatimattomat kasvit maksavat sinulle hyvää erilaisissa jokapäiväisissä tilanteissa “ojentamalla” hyödyllisen lehden!

Tästä videosta saat kattavaa ja visuaalista tietoa aloe -puun hoidosta.