Kielletty kotiin: 11 vaarallista huonekasvia

Sisäkasveja valittaessa kiinnitämme huomiota niiden ulkonäköön, olemme kiinnostuneita hoidon säännöistä ja kukinta -ajasta, ihailemme niiden kauneutta ja omaperäisyyttä..

Mutta kun valitset sisätilojen kukkia, sinun on ehdottomasti ajateltava turvallisuuttasi. Jopa kaikkein herkkä ja romanttisen näköinen kasvi voi olla myrkyllinen ja aiheuttaa paljon vahinkoa muille..

Mitkä kasvit voivat vahingoittaa

Myrkyllisimmistä kukista, joita usein kasvatetaan kotona, voidaan erottaa neljä pääperhettä:

Euphorbian perhe – myrkyllinen mehu, joka aiheuttaa allergisia reaktioita, palovammoja ja turvotusta.

Nightshade perhe – koristeelliset marjat ovat myrkyllisiä aiheuttaen vakavan myrkytyksen oireita.

Kutrovin perhe – vaarallisimmat kukat. Yleensä nämä ovat näyttäviä kasveja, joilla on epätavalliset kirkkaat lehdet ja suuret kukinnot. Kaikki työt heidän kanssaan on suositeltavaa suorittaa käsineillä..

Aroid perhe – myrkyllinen kasvisto, suurin vaara on varren mehu.

Monstera

Kaunis kasvi, jossa on kirkkaan vihreät suuret lehdet, joka kuuluu aroidiperheeseen.

Ensi silmäyksellä monsteran lehdet näyttävät sileiltä ja melkein kiiltäviltä. Mutta todellisuudessa ne on peitetty pienillä neuloilla, jotka ovat myrkyllisiä ja ärsyttävät ihoa tai limakalvoja. Kun se tulee ihmiskehoon, se voi aiheuttaa ruoansulatuskanavan häiriöitä..

Diffenbachia

Kaunis ja alkuperäinen kasvi aroidiperheestä. Dieffenbachian massiivinen mehukas varsi muistuttaa pienen puun runkoa, ja lehdet ovat vaikuttavia ja vaihteleva kuvio..

Kasvi auttaa puhdistamaan ilman toksiinista – on suositeltavaa istuttaa se vaarallisille aloille. Mutta talolle se ei sovellu myrkyllisen maitomaisen mehun vuoksi, joka voi aiheuttaa palovammoja ja vakavan myrkytyksen..

Spathiphyllum (Spathifyllum)

Epätavallinen kukka aroidiperheestä, jota rakastetaan sekä rehevistä kirkkaista lehdistään että hienostuneista ja herkistä kukistaan, jotka ulkoisesti muistuttavat purjeita.

Tällainen herkkä ulkonäkö on hyvin harhaanjohtava – spathiphyllumin maitomainen mehu, kun se joutuu iholle, voi aiheuttaa paitsi palovammoja myös kroonisia haavaumia..

Croton

Euphorbia -perheen kasviston kirkas edustaja.

Croton näyttää erittäin vaikuttavalta – se näyttää pienoiskoolta, jolla on hyvin alkuperäiset lehdet. Suonien väri vaihtelee sitruunankeltaisesta tummanruskeaan sävyyn, lehdet ovat kiiltävät ja sileät, ja niissä on selkeä kuvio koko pinnalla.

Kukka on erittäin vaarallinen. Jos sen mehu pääsee iholle, se on täynnä palovammoja, ja jos se joutuu vereen, voi esiintyä sydämen vajaatoimintaa ja kiireellistä sairaalahoitoa..

Yövarjo (Solanum)

Herkkä söpö pensas, jossa on kirkkaita pienoiskoossa marjoja yökerho -perheestä, herättää arkuutta – näyttää siltä, ​​että se on vaarallista.

Kasvi on kuitenkin myrkyllinen. On vasta -aiheista pitää sitä talossa, jossa on pieniä lapsia tai eläimiä – niitä, jotka voivat syödä marjoja. On pidettävä mielessä, että paitsi hedelmät ovat myrkyllisiä kasveissa, myös lehdet..

Euphorbia (Euphorbia)

Tyypillinen euphorbia -perheen edustaja, jota rakastetaan ennen kaikkea lajikkeensa vuoksi. Kasvissa on erikokoisia sileitä lehtiä, kaktusmaisia ​​piikkejä jne..

Euphorbiaa ei tarvitse pitää kotona, ei mikään sen lajikkeista. Piikki piikki tai maitomaisen mehun kosketus ihmisen iholle voi aiheuttaa vakavia palovammoja, rakkuloita ja vakavan allergisen reaktion. On havaittu, että jos se joutuu silmiin, väliaikainen näön menetys on mahdollista, ja jos mehu tai jokin kukkaosa pääsee sisälle, se on täynnä hermostuneita tikkejä ja kohtauksia, sydämen rytmihäiriöitä, verenpaineen muutoksia ja muita neurologiset ongelmat ovat mahdollisia.

Oleander (Nerium Oleander)

Kiehtovan kaunis kasvi kutrov -perheestä, jota käytetään rotamyrkyn valmistuksessa.

Oleander -kukinta on näyttävää ja vaarallista – kukkien tuoksu aiheuttaa heikkoutta, pahoinvointia ja huimausta, ja kun maitomainen mehu tulee ihmiskehoon, se aiheuttaa sokeutta. Kaikki kukan osat ovat myrkyllisiä – juuret, varret, lehdet, kukat.

Ikivihreä muratti (Hedera)

Araliaceae -suvun ikivihreä edustaja on yksi koriste -liaanien lajikkeista.

Ivy on erittäin kaunis kiipeilykasvi, jossa on kiiltävät tummanvihreät lehdet ja kirkkaat suonet. Myrkylliset osat – marjat ja lehdet.

Ihmisillä muratti aiheuttaa erilaisia ​​myrkytysvaiheita – allergisesta reaktiosta ja palovammoista hengityspysähdykseen ja kuolemaan. Yleisimpiä myrkytysoireita ovat oksentelu, ripuli, hengenahdistus. Se on myös erittäin vaarallista kissoille, jotka haluavat syödä hedelmiä tai pureskella lehtiä..

Mimosa bashful (Mimosa Pudica)

Herkkä ja romanttinen ulkonäkö, palkokasvien suvun kasvi on epätavallinen ja petollinen..

Kukka on erittäin myrkyllistä, vaikka ulkoisesti sitä on vaikea arvata. Mimoosalla on erittäin omaperäiset pyöreät kukat ja pienet ohuet lehdet – kun taas kaikki kasvin osat sisältävät myrkkyjä.

Paha mimoosa vaikuttaa seuraavasti:

  • hiustenlähtö;
  • pahoinvointi;
  • heikkous;
  • päänsärky.

On syytä huomata, että kukka myrkyttää huoneen ilman – on mahdollista myrkyttää koskematta.

Azalea (Azalea)

Kanervaperheen tunnettu ja erittäin suosittu kasvi kukkaviljelijöiden keskuudessa.

Azaleaa rakastetaan rehevän ja runsaan kukinnan ja suuren määrän kirkkaan vihreitä kiiltäviä lehtiä – kasvi on kirkas, näyttää juhlalliselta ja juhlalliselta. Samaan aikaan silmut voivat olla monivärisiä – kukan lajikevalikoima on valtava.

Myrkyllinen on erilainen intialainen atsalea tai, kuten sitä myös kutsutaan, Azalea Simsa. Tämän lajikkeen kukassa lehdet ja maitomahla ovat myrkyllisiä. Jos se joutuu iholle, mehu aiheuttaa palovammoja ja allergisen reaktion, ja jos se joutuu ihmiskehoon, se aiheuttaa oksentelua, koliikkia, kouristuksia ja hengityksen pidättämistä..

Sisäkasvillisuus ei ole vain kodin sisustus, vaan myös harmonian luominen ihmisen sisämaailmassa. Sisäkukat luovat “talon sään” ja ainutlaatuisen mikroilmasto.

Valitse kotiisi sopivat kasvit. Olkoon kukat kauniita ja heidän ympärillään olevat terveet!