7 vinkkiä muovipöydän valitsemiseen

Muovinen työtaso on edullisin, mutta ei ollenkaan toissijainen vaihtoehto, koska se on monella tapaa parempi kuin kallis puu- ja jopa kivitaso. Tärkeintä on valita se oikein ja tietää toimintasäännöt. Tästä artikkelista löydät 7 vinkkiä laminoidun lastulevykeittiön työtason valitsemiseen, yleiskatsauksen materiaalin eduista ja haitoista sekä suosituksia hoitoon.

Hyödyt ja haitat, vertailu muihin materiaaleihin

Muovinen työtaso on lastulevyä, jossa on koristeellinen ja suojaava melamiinipinnoite. Digitaalisen tulostusmenetelmän ansiosta koristekerroksen kuvio jäljittelee luonnollisia tekstuureja, kuten graniittia tai puuta. Lisäksi yläkerros voi olla sileä, matta tai “kivinen”.

Plussat:

 • Alhainen hinta (1000-4000 ruplaa juoksevaa metriä kohti);
 • Helppo hoito;
 • Värinkestävyys UV -haalistumiseen;
 • Suhteellinen lämmönkestävyys-muovi kestää lyhytaikaisen kosketuksen kuumiin astioihin, joiden lämpötila on jopa 180-230 astetta (muovikerroksen paksuudesta riippuen);
 • Kulutuskestävyys harjalla ja puhdistus aggressiivisten kotitalouskemikaalien avulla;
 • Kosteudenkestävyys (ehjä suojakerros ja suljetut päät);
 • Helppo asentaa ja purkaa;
 • Erilaisia ​​värejä ja tekstuureja (yli 150 värivaihtoehtoa sekä mahdollisuus valita painatus itse, ostaa pöytälevy tilauksesta).

Alla on esimerkkejä siitä, miltä kivi- tai puumuovinen työtaso voi näyttää keittiön sisustuksessa..

Laminoitu lastulevy työtaso kiven alla

Kivimaisen laminoidun lastulevyn työtaso

 • Muovinen työtaso puun alla
 • Muovinen työtaso puun alla
 • Muovinen työtaso puun alla

Valkoinen muovinen pöytälevy

Valkoinen muovinen työtaso keittiön sisätiloissa

 • Oranssi laminoitu lastulevy työtaso Useimmiten muoviset työtasot jäljittelevät puun, kiven tai keraamisen mosaiikin luonnollista koostumusta, mutta on myös pelkkiä värillisiä laattoja.
 • Oranssi laminoitu lastulevy työtasoUseimmiten muoviset työtasot jäljittelevät puun, kiven tai keraamisen mosaiikin luonnollista tekstuuria, mutta on myös pelkkiä värillisiä laattoja.

Lastulevyllä on kuitenkin haittoja, joita ovat:

 • Materiaalin keinotekoisuus, joka näkyy silmille ja kosketukselle;
 • Myrkyllisyys avoimilla päillä (työtasojen valmistuksessa käytetään kuitenkin yleensä luokan E1 lastulevyä, joka vapauttaa pieniä määriä formaldehydiä);
 • Laatan turvotus, kun kosteus pääsee alueille, joissa on vaurioitunut muovikerros;
 • Huomattavien saumojen läsnäolo (suljettu erikoisprofiileilla), jos keittiö on nurkassa kuten kuvassa alla tai yli 3 metriä.
 • Keittiön kulmataso
 • Keittiön kulmataso

Kulmapöytälevy, viistetty puoli

Jos verrataan laminoitua lastulevyä muihin suosittuihin materiaaleihin vain suorituskyvyn suhteen, käy ilmi, että “muovi” on toiseksi agglomeraatin (luonnonkivestä ja polymeereistä valmistettu komposiittimateriaali) ja puu ja luonnonkivi voittaa varmasti (jos katsot alla oleva taulukko mobiililaitteesta, käännä näyttö vaakasuoraan asentoon):

Puuagglomeraatti Luonnonkivi Akryylikivilastulevy
Naarmunkestävä 2 3 2 1 2
Likaa kestävä 2 3 2 3 3
Kestää halkeilua ja halkeilua 2 3 2 3 3
Kestää liekkejä ja korkeita lämpötiloja 1 2 3 2 2
Kestää syövyttäviä happoja 1 3 2 3 2
Kosteuden tiiviys 2 3 2 3 2
Iskunkestävyys 2 3 1 2 2
Värin vakaus 2 3 1 3 3
Kokonaispisteet neljätoista 23 15 kahdeksantoista 19

* 3- erinomainen, 2- tyydyttävä, 1- huono.

7 vinkkiä ostajalle

Vihje 1. Valitse työtaso, jossa on saumaton reuna

Aiemmin lastulevystä valmistettujen keittiötasojen päät peitettiin koristeellisilla reunoilla, jotka taipumus irrota kosteuden ja saumojen joutumisen vuoksi..

Muovinen pöytälevy, jossa melamiinireunus

Muovinen pöytälevy, jossa melamiinireunus

Muovinen pöytälevy reunalla

Nykyaikaisilla työtasoilla on useimmiten (mutta ei aina) saumattomia, jälkimuotoiltuja muovikääreisiä etuosia. Joskus muovipinnoite ulottuu vain pään alareunaan (liitos käsitellään tiivisteellä), ja joskus se kääritään takapuolelle. Jälkimmäinen vaihtoehto on parempi, koska tässä tapauksessa sauma pysyy piilossa ja siihen on vaikea päästä käsiksi kosteuden ja lian vuoksi, ja jos siinä on suuria vuotoja, siinä on tippa -alusta (katso alla oleva kuva), joka ei päästä kosteutta vuotamaan levyn paksuuteen. Muuten tippa -alusta ei ole kaikissa työtasoissa, joten suosittelemme aina tarkistamaan sen läsnäolon..

Jälkimuovaava pöytälevy

Jälkimuovaavilla työtasoilla on yleensä pyöristetty reuna

Jälkimuovaava työtaso tippa -alustalla

Tippa -alusta on ura, johon vuotamisen sattuessa kerääntyy vettä, mikä estää kosteuden pääsyn lastulevyn paksuuteen

 • Jälkimuovaava työtaso sopii vain keittiöihin, joissa on kulma, ei kaarevia. Pyöristettyjen työtasojen reunat on peitetty muovista, melamiinista ja jopa alumiinista. Useimmiten reuna valitaan vastaamaan työtasoa, mutta haluttaessa se voidaan tehdä kontrastina.

Vihje 2. Mitä paksumpi muovikerros, sitä luotettavampi materiaali

Työtason kulutuskestävyys ja kestävyys riippuu pääasiassa muovikerroksen paksuudesta. Useimmiten kotimaiset ja puolalaiset valmistajat tekevät melamiinikerroksen, jonka paksuus on 0,4-0,5 mm, ja Saksan ja Italian valmistajat – 0,8 mm. Tällainen suojapinnoite ei pala tai muutu muodonmuutokseksi lyhytaikaisesta kosketuksesta, esimerkiksi kuumalla paistinpannulla..

Vihje 3. Mitä paksumpi lastulevy, sitä kiinteämmältä se näyttää

Muovisten työtasojen paksuus voi olla 2,8 cm, 3,8 cm ja harvemmin – 4 cm. Mitä paksumpi laatta, sitä kiinteämpi se näyttää ja sitä enemmän se muistuttaa kivi- tai puutasoa. Lisäksi paksun laminoidun lastulevyn avulla voit seistä lattiakaappeilla esimerkiksi puhdistamaan ylemmät keittiökaapit..

 • Kuulokkeille, joiden korkeus on epätyypillinen, voit tilata kiinteän työtason, jonka paksuus on 6-10 cm tai päinvastoin ohuemman-jopa 12 mm paksu. Totta, tällaisen epätyypillisen laatan etureunaa ei suljeta jälkimuovaustekniikalla, vaan säännöllisellä reunalla..
 • Paksu muovinen työtaso, jossa on vastakkaiset reunat Paksu muovinen työtaso, jossa on vastakkaiset reunat
 • Paksu muovinen työtaso, jossa on vastakkaiset reunatPaksu muovinen työtaso, jossa on vastakkaiset reunat

Vinkki 4. Sileä puolikylläinen vaalea työtaso likaantuu vähemmän helposti kuin tumma, kiiltävä ja rakenteellinen

Kun valitset muovista työtasoa värin mukaan, muista, että pienin lika näkyy hyvin tummaa taustaa vasten, esimerkiksi vesipisaroita, pölyä, likaa, tahroja puhdistuksen jälkeen, murusia ja jyviä. Jos haluat todella asentaa tumman työtason, suosittelemme valitsemaan laatan, jossa on voimakkaita vaaleita täpliä tai suonia, esimerkiksi graniittikuvioinen kuten alla olevassa kuvassa tai marmori.

 • Tumma laminoitu lastulevy työtaso kiven alla
 • Tumma laminoitu lastulevy työtaso kiven alla

Suosittelemme myös välttämään työtasoja, joilla on selkeä rakenne (esimerkiksi puun kohokuvion toistaminen) sekä kiiltävä pinta. Ensimmäinen vaihtoehto on vaikeampi puhdistaa, ja toinen on helposti likainen sormenjäljillä.

Laminoitu lastulevy työtaso puurakeisella rakenteella

Lastulevystä rakennettu työtaso on hieman vaikeampi puhdistaa kuin sileä pinta

Kiiltävä muovinen työtaso

Kiiltävä muovinen työtaso on vähemmän altis naarmuille, mutta sitä on vaikeampi ylläpitää, koska se näkyy hyvin sormenjäljillä

Vinkki 5. Ihannetapauksessa sinun kannattaa ostaa työtaso, jonka syvyys on suurempi

Keittiön työtason vakiosyvyys on 60 cm, mutta ihanteellisessa tapauksessa kannattaa valita tai tilata laajempi levy – 63-65 cm. Näin et “törmää” jalkojasi ulkoneviin huonekalukahvoihin.

 • Joskus jopa syvemmät työtasot tarvitaan keittiön varustamiseen. Jos esimerkiksi haluat ohittaa tuuletusaukon tai rakenna se ikkunalaudalle. Tässä tapauksessa kannattaa etsiä tehtaita, jotka valmistavat jopa 120 cm syviä laattoja..

Katso myös materiaali: Laminaattilastulevystä, massiivipuusta, keinotekoisesta ja luonnonkivestä valmistettujen työtasojen mitat. Mitä sinun on tiedettävä ennen ostamista?

Vihje 6. Noudata käytön ja hoidon sääntöjä

 • Jos mahdollista, tahrat, erityisesti nesteet, on poistettava mahdollisimman nopeasti miedolla puhdistusaineella ja liinalla;
 • Vanhan lian poistamiseksi ne on käsiteltävä puhdistusaineella ja jätettävä jonkin aikaa “liottumaan” tai käsiteltävä nestemäisellä huonekalujen puhdistusaineella ja kiillotusaineella (paitsi kiiltävät pinnat);
 • Öljyinen lika (öljy, rasva, vaha jne.) On poistettava orgaanisilla liuottimilla;
 • Muista, että kiiltävää työtasoa ei voida käsitellä kiillotusaineilla, öljyillä ja vahoilla, muuten pinta lakkaa kiiltävältä;
 • Käytä aina leikkuulautaa naarmuuntumisen välttämiseksi;
 • Älä aseta kuumia kattiloita laminoitujen työtasojen päälle yli 20 sekunniksi. Astiat, jotka on juuri otettu pois liesiltä, ​​on pidettävä poissa lastulevystä, koska jopa korkealaatuisin muovi kestää kosketusta astioiden kanssa 230–240 asteen lämpötilassa, kun taas punaiset kuumat astiat voivat nousta 250 asteeseen.

Vinkki 7. Työtaso on yhdistettävä keittiön sisätilojen elementteihin

Useimmiten keittiön työtaso sovitetaan esiliinan tai kuulokkeiden julkisivuihin (katso alla oleva kuvaesimerkki). Voit myös navigoida värin ja tekstuurin valinnassa ikkunalaudoilla, lattialla, ruokapöydän pöydällä.

Pöytälevy on valmistettu muovista kuulokkeiden mukaan

Pöytälevy on valmistettu muovista kuulokkeiden mukaan

 • Pöydän mukainen keittiön työtaso Pöydän mukainen keittiön työtaso
 • Pöydän mukainen keittiön työtaso Pöydän mukainen keittiön työtaso