Puiset portaat toiseen kerrokseen: 4 päätyyppiä rakenteita

Voit täydentää tyylikkäästi maalaistalon sisustusta kauniilla puisilla portailla toiseen kerrokseen Voit täydentää maalaistalon sisustusta tyylikkäästi toisen kerroksen kauniiden puisten portaiden avulla, ja ikimuistoisista ajoista lähtien meille tuli tyylikäs ja ylellinen, upea ja hienostunut tyylikäs portaikko. Yksikään rikas talo, palatsi tai kartano ei ole täydellinen ilman portaikkoa. Ne on sisustettu monenlaisilla tyyleillä, mutta ne ovat aina olleet tyylikkäitä massiivisia rakenteita, jotka on tehty pääasiassa puusta. Tällä hetkellä tilanne on hieman muuttunut, ja portaat on valmistettu eri rakennusmateriaaleista. Mutta puinen malli ei ole menettänyt johtavaa asemaansa, ja puiset portaat ovat erittäin suosittuja..

Puurappujen projektit toiseen kerrokseen: rakenteiden tyypit ja tyypit

Puiset portaat kiipeilyyn kolmanteen ja toiseen kerrokseen ovat erilaisia. Suunnittelijoilla on useita tuhansia valmiita malleja lattian sisäisille portaille..

Toisen kerroksen puiset portaat suunnitellaan yksilöllisten tilausten mukaan ottaen huomioon sen huoneen parametrit, johon ne on rakennettu, ja asiakkaan toiveet.

Lisäksi projektia kehitettäessä on otettava huomioon talon yleinen sisustus, koska portaikon tulisi myös lähestyä sitä harmonisesti, ei rikkoa, mutta täydentää koko sisustusta. Portaiden tyyppi voi olla mikä tahansa.

Kun valitset portaiden rakennetyyppiä ja ulkonäköä, on ehdottomasti otettava huomioon sen huoneen suunnittelu, johon se asennetaan Kun valitset portaiden rakennetyyppiä ja ulkonäköä, on ehdottomasti otettava huomioon sen huoneen suunnittelu, johon se asennetaan

Tyypit puiset portaat toiseen kerrokseen:

 • Ruuvityyppiset portaat;
 • L-muotoiset tikkaat;
 • П – pyörivä 180 °;
 • Tikkaat tyyppi Zabezhny.

Käytetyt portaat riippuvat sekä asuntotyypistä että siitä, mistä vuokralaiset asuvat tässä talossa.

Valmiit puiset portaat toiseen kerrokseen: kuinka valita oikea malli

Portaikko on niin yksilöllinen esine talossa, että valmiita vakioportaita on erittäin vaikea valita kotiisi. Jokaisella talolla on oma ulkoasu, koko ja muotoilu.

Valmiit puiset portaat toiseen kerrokseen voidaan tilata vain yksilöllisten kokojen mukaan, ja sitten tehdään tai valitaan sinulle sopivat vaihtoehdot.

Jotta voit selvittää oikein, mitä portaita tarvitset, sinun on otettava huomioon useita vivahteita, jotka kertovat mihin suuntaan sinun on siirryttävä..

Voit tutustua mielenkiintoisiin vaihtoehtoihin valmiita tikkaita varten Internetissä tai erikoisliikkeissä. Voit tutustua mielenkiintoisiin vaihtoehtoihin valmiita tikkaita varten Internetissä tai erikoisliikkeissä.

Asioita, jotka on otettava huomioon, kun valitset kotiisi portaikkovaihtoehdon:

 1. Jos tämä on suuri tilava talo, jossa sinun ei todellakaan tarvitse säästää tilaa, sinulle sopivat U-muotoinen kääntö ja L-muotoinen portaikko suurella alustalla.
 2. Jos sinulla on rajoitetusti tilaa ja sinun on sovitettava kaikki toiminnalliset esineet ja esineet, mukaan lukien huonekalut, sinun on parempi valita joko L-muotoinen portaikko, jossa on käämitysportaat, tai kierreportaat, tila, jonka alla voit käyttää turvallisesti elementit huonekalut.
 3. Jos talossasi on pieniä lapsia, tämä asettaa omat vaatimukset portaikon suunnittelulle. Ei ole suositeltavaa rakentaa kierre- tai käämitysportaita taloon, jossa on pieniä lapsia. Niitä pidetään vaarallisina.
 4. Ei myöskään kannata rakentaa portaita taloon, jossa vanhukset asuvat. Tällaisten portaiden kiipeäminen on heille uuvuttavaa..
 5. Jos sinulla ei ole suurta sisätilaa, on parasta rakentaa L-muotoiset portaat.

Talossa, jossa on pieniä lapsia, on myös tarpeen varustaa portaikon kaide ylimääräisillä nousuputkeilla.

Puiset lattialaatat: materiaalin positiiviset puolet

Monet suunnittelijat väittävät, että vain puiset portaat soveltuvat hissiksi toiseen kerrokseen. Jotkut yrittävät todistaa, että puumallit ovat vanhentuneita suunnitteluratkaisuja..

Monien mukaan puiset sisälattiat eivät koskaan mene pois käytöstä. Niitä rakennettiin, rakennetaan ja rakennetaan, jos ei aina, niin hyvin, hyvin pitkään.

Jotkut opetukset, erityisesti Feng Shui, väittävät, että vain puiset portaat sopivat parhaiten talon portaiden rakentamiseen..

Puisten portaikkojen etuja ovat kaunis muotoilu ja kestävyys. Puisten portaikkojen etuja ovat kaunis muotoilu ja kestävyys.

Argumentit puusta tehtyjen portaikkojen puolesta:

 • Suuri muotoilu. Mikä tahansa malli ja kokoonpano voidaan suunnitella massiivipuusta.
 • Kodikkuuden tunne. Mikään metalli-, kivi- tai betoniportaikko ei luo niin lämmintä ja viihtyisää ympäristöä kuin puiset portaat.
 • Puiset portaat voidaan koristaa millä tahansa koriste -elementillä, kuten puukaiverruksilla.
 • Puiset portaat on helppo korjata. Se on helppo puhdistaa, kätevä ja käytännöllinen..
 • Rakennusmateriaalille, kuten puulle, on helppo antaa haluamasi väri tai sävy..

Toisen kerroksen puisten portaiden puolesta voidaan esittää monia muita argumentteja, ja se, että se on kaunis, on kiistaton.

Mikä voi olla portaikko puutalossa toiseen kerrokseen

Luultavasti me kaikki ymmärrämme, että puutalot ovat aikamme maalaistaloja, joissa yritämme pienellä tontin alueella varustaa paikan ulkoiluun, pienen puutarhan ja useita sänkyjä vihanneksilla ja talo, johon voit sijoittaa tavaroita, valmistaa ruokaa, lämmittää takan ääressä, pitää tauon helteestä tai suojautua sateelta. Kuinka voit rakentaa pienen, mutta niin monikäyttöisen talon, jossa voit rentoutua täysin kaupungin hälinästä ja huolista. Kaksikerroksinen pieni talo – tämä on ratkaisu, joka tulee mieleen monille.

Puutalon portaat toiseen kerrokseen voivat olla mitä tahansa, niiden ei tarvitse olla puisia. Puurakenteet vievät paljon tilaa. On materiaaleja, jotka vievät pienemmän alueen ja ovat jopa vahvempia kuin puu..

Pienissä taloissa olevat tikkaat ovat pääasiassa yksimarsisia tai ääritapauksissa kahden marssin käämitysaskelia. Vaihtoehto on myös kierreportaiden rakentaminen.

Kallista puusta valmistetut kääntöportaat ovat nykyään varsin suosittuja. Kalliista puusta valmistetut kääntöportaat ovat nykyään varsin suosittuja.

Materiaalit, joita käytetään portaiden rakentamiseen pieniin puutaloihin:

 • Teräsrakenteet;
 • Alumiiniprofiili metalli portaat;
 • Yhdistetyt mallit, joissa käytetään metallia ja puuta;
 • Lasikuitumallit.

Puisten maalaistalojen puiset portaat on yleisin suhteellisen alhaisten kustannusten ja kyvyn tehdä samanlainen portaikko omin käsin vuoksi.

Tee-se-itse-puiset portaat toiseen kerrokseen: mallin ja tyylin valinta

Portaiden tekeminen itse ei ole vaikeaa. Tästä on etunsa..

Tee itse-puiset portaat toiseen kerrokseen, tämä on mahdollisuus tehdä portaat oman projektisi mukaan ja säästää samalla rahaa.

Ainoa “mutta” – jos et ole kovin vahva rakentamisessa, ota ensin yhteyttä asiantuntijoihin. Ne voivat jopa auttaa sinua tekemään oikeat mittaukset ja laskelmat..

Ennen kuin aloitat portaiden valmistuksen, muista tehdä kaikki laskelmat oikein Ennen kuin jatkat portaiden valmistusta, muista tehdä kaikki laskelmat oikein

Jos haluat tehdä portaiden piirustuksen, tarvitset seuraavat parametrit:

 • Etäisyys ensimmäisen kerroksen lattiasta toisen kerroksen lattiaan;
 • Portaiden mahdollinen leveys;
 • Etäisyys, jonka voit jakaa portaiden alle;
 • Mahdollinen kallistuskulma portaissa;
 • Portaikon pituus.

Laskennan jälkeen varmista, että portaikkosi kallistuskulma on enintään 45 ° ja vähintään 30 °. Portaiden askelmien leveyden tulee olla 1 metri, plus tai miinus 10 cm, askelman leveyden on oltava yli 25 cm.

Kuinka laskea puiset portaat toiseen kerrokseen: parametrit

Ensi silmäyksellä on lähes mahdotonta rakentaa portaita toiseen kerrokseen yksin. Mutta jos yrität ymmärtää tilanteen, voit ymmärtää, että portaikkorakenteen periaate on sama kaikille portaille..

Ei ole ollenkaan vaikeaa laskea puisia portaita toiseen kerrokseen rakennustarvikkeena, sinulla on vain oltava minimaaliset matemaattiset taidot.

Mittaamalla parametrit oikein ja asettamalla ne paperille, voit tehdä oikean piirustuksen. Portaikkorakenteiden rakentamisen tulisi aina alkaa projektin kehittämisestä..

Erityinen online -laskin auttaa sinua tekemään nopeasti kaikki portaikon laskelmat. Erityinen online -laskin auttaa sinua tekemään nopeasti kaikki portaikon laskelmat.

Mitä sinun on otettava huomioon laskettaessa portaita toiseen kerrokseen:

 • Mitä pienempi portaiden kallistuskulma, sitä pienempi portaiden korkeus ja sitä enemmän tilaa portaasi vie;
 • Lisäämällä vaiheet voit määrittää marssien määrän. Jos portaissasi on enemmän kuin 18 askelmaa, se on jaettava kahteen lentoon;
 • Laskemme portaiden määrän seuraavasti: portaiden pituus on jaettava askeleen korkeudella.
 • Puiset portaat on rakennettu pääasiassa kosouralle. Vastaavasti lasketaan marssien pituus ja merkkijonon pituus.

Kun olet laskenut laskelmat, voit aloittaa portaamallin suunnittelun ottaen huomioon suunnittelutyylit.

Portaiden tekeminen puusta toiseen kerrokseen: rodun valinta

Jos olet jo päättänyt rakentaa puiset portaat toiseen kerrokseen itse, sinun on otettava tämä täysi vastuu.

Portaikkojen tekeminen toiseen kerrokseen puusta ei siedä hätäisiä toimia. Kaikki vaiheet on harkittava ja suoritettava tehokkaasti..

Ota aikaa, on parempi mitata ja laskea uudelleen kuin tehdä koko portaikkolaite uudelleen talossa tai maassa myöhemmin..

Maalaistalon portaiden valmistukseen asiantuntijat suosittelevat pyökkiä tai tammea Maalaistalon portaiden valmistukseen asiantuntijat suosittelevat pyökkiä tai tammea

Puulappujen rakentamisessa käytetyt puulajit:

 • Pyökki;
 • Tuhka;
 • Setri;
 • Koivu;
 • Vaahtera;
 • Leppä;
 • Mänty;
 • Tammi.

On myös portaita, jotka on valmistettu eliittipuulajeista, kuten mahonki tai eebenpuu, mutta niiden korkeiden kustannusten vuoksi on parempi turvautua asiantuntijoiden apuun rakentamisen aikana..

Puisten portaiden tekeminen toiseen kerrokseen (video)

Kaunis puinen portaikko toiseen kerrokseen on erinomainen muotoiluratkaisu niille, jotka ovat ottaneet vauhtia nykyaikaan. Ulkopuolisia portaita ei ole tapana tehdä puusta. Kun annat sivupalkeille hienostuneen tyylin, saat tyylikkään ja mukavan portaikkorakenteen..

Puisten portaiden suunnittelu toiseen kerrokseen (kuva sisätiloissa)