Oikea portaiden valinta: 9 vaihtoehtoa

Asennettaessa portaita on tärkeää kiinnittää huomiota niiden sijaintiin ja kallistuskulmaan, koska liikkeen turvallisuus riippuu tästä. Asennettaessa portaita on tärkeää kiinnittää huomiota niiden sijaintiin ja kallistuskulmaan, koska liikkeen turvallisuus riippuu tästä. Talossa, jossa on useita kerroksia, et yksinkertaisesti voi tehdä ilman portaita. Se kantaa paitsi toiminnallisen myös esteettisen kuorman. Oikean portaiden valinnan avulla voit antaa portaille kauniin ulkonäön ja samalla tehdä niistä turvallisia ja helppokäyttöisiä. Portaiden portaita valittaessa on otettava huomioon, mitkä tekijät ne altistuvat: ulkoisille tai sisäisille. 

Portaiden portaiden tyypit

Portaikko perustuu portaikkoon, koska se muodostaa marssin. Portaikon muodostavien portaiden määrä vaikuttaa rakenteen helppokäyttöisyyteen. Portaat on valmistettu ja asennettu siten, että niitä on mukava ja turvallista liikkua..

Kaikissa tikapuurakenteissa on kolme osaa, jotka ovat tikkaiden perustana ja jotka voidaan jakaa neljään tyyppiin.

Sopivan portaatyypin valitsemiseksi on otettava huomioon sisätilojen yleinen tyyli sekä portaikkorakenteen tyyppi. On täysin mahdollista tehdä ja asentaa portaat omin käsin, mutta on tärkeää muistaa, että seinien, joihin tikkaat kiinnitetään, on oltava vahvoja ja kestäviä. Jotta liike olisi mukava, askelmien on oltava oikealla etäisyydellä toisistaan..

Tavallisten askelmien tulisi sijaita samalla etäisyydellä toisistaan, jolloin liikkuminen niitä pitkin on mukavaa Tavallisten askelmien tulisi sijaita samalla etäisyydellä toisistaan, jolloin liikkuminen niitä pitkin on mukavaa

Vaiheiden tyypit:

 • Friisi. Ne edustavat marssin äärimmäistä elementtiä. Ne voivat olla ylhäältä ja alhaalta. Ensimmäinen on tikkaiden pää ja kiinnitetään ylälaskuun. Toinen (kutsu) on liitetty sivustoon portaikon alussa. Kaksi askelmaa, ylempi ja alempi, liittyvät lattiaan kahdella tasolla. Julkisivuvaiheen läsnäolo vaikuttaa koko rakenteen suunnittelun helppouteen.
 • Yksityiset. Portaat muodostavat portaat. 
 • Suoraan. Tällaisille portaille on tunnusomaista sama syvyys kulutuspinnan pituudella. Yleensä tällaiset jalat asennetaan kulkeville portaille suorilla nousuilla..
 • Zabezhnaya. Jos portaissa on pyörivä lento, tämäntyyppiset portaat asennetaan. Portaille on ominaista erilaiset kulutuspinnan syvyydet.

Tyypin mukaan portaat ovat kiinni ja auki. Eri tyyppien avulla voit valita askelmallin, joka muodostaa portaikon, joka vastaa sisustuksen yleistä tyyliä ja täydentää sitä. Venäjällä on suuri määrä valmistajia, jotka tarjoavat korkealaatuisia valmiita tuotteita edulliseen hintaan..

Mitä tehdä portaita varten

Yleensä portaat on tehty puusta, kivestä tai metallista. Tekniikan kehityksen myötä portaiden valmistukseen tarvittavien materiaalien määrä on lisääntynyt. Materiaalin valitsemiseksi on määritettävä tikkaiden toiminnallinen arvo, niiden käytön taajuus, kuormat ja ulkoiset vaikutukset..

Portaiden materiaalin on oltava luotettava, kestävä ja esteettisesti kaunis..

Materiaaleja voidaan käyttää itsenäisesti tai ne voivat toimia verhouksena. Yleisin materiaali on puu. On tärkeää valita laadukkaita rotuja, joille on ominaista lujuus ja kestävyys. Jotkut täyttävät rungon portaat vanerilla. Mutta korkealaatuinen puu maksaa enemmän..

Muoviset askelmat ovat erityisen vahvoja, kestäviä, taloudellisia ja turvallisia. Muoviset askelmat ovat erityisen vahvoja, kestäviä, taloudellisia ja turvallisia.

Materiaalit portaille:

 • Puu. Portaiden valmistukseen sopivat parhaiten tammi, leppä, vaahtera, pähkinä, koivu. Saarni ja pyökki ovat myös kuuluisia, mutta edullisimmat mallit saadaan männystä. Jos näiden materiaalien hinta on liian kallis, ne voidaan korvata MDF -levyllä, mutta portaiden laatu on huonompi.
 • Metalli. Käytetään enimmäkseen taottujen rakenteiden kanssa työskentelyyn. Portaat voidaan valmistaa aaltopahvimateriaalista, ristikosta (verkko) tai rei’ityksestä. Portaat voivat olla metallirunko, jonka päälle suoritetaan puusta valmistettujen askelmien asennus.
 • Betoni. Tällaiset vaiheet ovat massiivisia ja vankkoja. Kauneuden vuoksi portaat on vuorattu.
 • Tiili. Materiaalia käytetään pääasiassa ulkoisten portaiden edessä. Klinkkeriportaat valmistetaan yleensä betonista. Ja päälle ne koristavat klinkkeritiileillä. Klinkkeri on tulenkestävä ja vedenpitävä.
 • KDP. Terassista valmistetut portaat.
 • Polymeeri. Itsetasoittuvat vaiheet ovat nykyään erittäin suosittuja..

Nykyaikainen materiaali on lasi. Se soveltuu parhaiten ripustettujen rakenteiden portaille. Se voidaan yhdistää ruostumattomien materiaalien kanssa. 

Kolmen askeleen liikkuvat tikkaat

Nykyaikaiset kolmivaiheiset tikkaat tekevät työstä helpompaa ja turvallisempaa. Taitettuna tikkaat eivät vie paljon tilaa. Tämän tyyppisten portaiden avulla voit tehdä töitä jokapäiväisessä elämässä ja työssä.

Ennen ostamista on tärkeää päättää tikkaat ja materiaali, josta ne on valmistettu.

Portaat voivat olla puusta, metallista tai lasikuidusta. Se on loistava korvaava tikkaat. Dielektrisiä tikkaita käytetään turvallisesti sähköasennustöiden suorittamiseen.. 

Helppokäyttöiset alumiinista valmistetut kolmitasoiset portaat Helppokäyttöiset alumiinista valmistetut kolmitasoiset portaat

Tikkaiden tyypit:

 • Liitetty. Kätevä kotikäyttöön.
 • Torni. Isot portaat, ei liikkuvia. Niitä käytetään pääasiassa viimeistelytöihin..
 • Taitto. Suosituin malli on alumiini. Se erottuu laadusta, luotettavuudesta ja edullisista kustannuksista..
 • Nivelletty. Yhdistää useita osioita.
 • Metsä. Käytetään työskentelyyn korkealla.

Laajan portaiden valikoiman avulla voit valita optimaalisen vaihtoehdon tietylle työlle. Tikaprofiili voi olla terästä tai alumiinia. Teräsprofiili voi olla suorakulmainen tai pyöreä. Komposiittitikkaat ovat nykyään erittäin suosittuja, ja ne ovat useita kertoja kevyempiä kuin puusta tai metallista valmistetut tikkaat..

Siirrettävät tikkaat, joissa on kaksi vaihetta

Tikkaiden tuotanto on nykyään niin vakiintunut, että kuluttajat kohtaavat laajan valikoiman erilaisia ​​malleja ja laatuja. Valmiita tuotteita voi ostaa erikoisliikkeistä. On tärkeää, että tikkaat täyttävät GOSTin vaatimukset, koska tikkailla työskentelyn turvallisuus riippuu tästä. Tikkaiden kanssa työskentelyn säännöt ja määräykset löytyvät Internetistä..

Kaksivaiheiset tikkaat soveltuvat puutarhan korkeisiin töihin, rakentamiseen, viimeistelyyn ja kunnostamiseen.

Kun ostat tikkaita, on tärkeää kiinnittää huomiota portaiden väliseen etäisyyteen – sen pitäisi tarjota mukavuutta ja turvallisuutta. Tikkaiden kiinnikkeiden on myös oltava luotettavia – tämä on yleinen sääntö turvatoimenpiteiden noudattamisessa.  

Portaat, joissa on kaksi askelmaa ja luistamattomat tyynyt, ovat mukavimmat Portaat, joissa on kaksi askelmaa ja luistamattomat tyynyt, ovat mukavimmat

Kaksivaiheisten tikkaiden erityispiirteet:

 • Helppous;
 • Kompakti;
 • Vahvuus;
 • Turvallisuus.

Taitettavat portaat on kätevä säilyttää kotona, varastossa tai parvekkeella, ja se on myös kätevä siirtää auton tavaratilaan. Tikapuilla on oltava oikea kulutuspinta / noususuhde. Muoviset askelmatikkaat – kevyt versio isommista ja massiivisimmista kannettavista tikkaista, joiden oikea käyttö mahdollistaa työskentelyn monta kertaa nopeammin ja tehokkaammin.

Kuinka tehdä portaita varten portaat

Portaiden valmistusvaatimukset eivät ole monimutkaisia, joten ne voidaan tehdä helposti käsin. Erityisen tärkeä asia on valmiiden portaiden kiinnittäminen pääportaaseen. Mitkä materiaalit ovat parempia vaiheiden tekemiseen, jokainen mestari päättää itse.

Kuinka paljon materiaalia ja minkä paksuuden tulisi olla portaassa, riippuu portaiden koosta ja huoneen pinta -alasta.

Materiaalin valintaparametrit riippuvat siitä, minkä tyyppinen portaikko on tehty: ulkoinen tai sisäinen. Hyvin usein puu valitaan itse tehdyille portaille. Tämä on edullinen ja helppokäyttöinen materiaali, jonka avulla voit valita puulajin, sen rakenteen ja värin (vaiheet voivat olla tummia ja vaaleita). 

Kun teet portaita, on tärkeää käyttää hyvin kuivattua puuta, jolloin portaat ovat vahvoja ja kestäviä Kun teet portaita, on tärkeää käyttää hyvin kuivattua puuta, jolloin portaat ovat vahvoja ja kestäviä

Kuinka tehdä askelia itse:

 • Tee malleja portaiden mukaan.
 • Laske tarvittavien vaiheiden määrä, mittasuhteet ja mitat.
 • Valmista levyt ja leikkaa niistä nousuputket ja kulutuspinnat.
 • Peitä valmiit osat suojapinnoitteella.

Puiset askelmat voidaan asentaa kolmella eri tavalla. On tärkeää asentaa portaat oikein, koska rakenteen turvallisuus, kestävyys ja helppokäyttöisyys riippuvat siitä. Pyökki, saarni ja tammi ovat hyviä ominaisuuksia..

Pienten portaiden ja portaiden tekeminen

Pienen portaikon portaiden muotoa voidaan vaihdella. Tärkeintä on noudattaa standardeja. Portaiden päällyste riippuu siitä, mistä materiaalista portaat on valmistettu, sekä sisustuksen yleisestä tyylistä ja asunnon tai talon omistajien mieltymyksistä..

Portaiden laskentataulukko ja portaiden oikea kaltevuus mahdollistavat portaiden asentamisen kaikkien sääntöjen ja määräysten mukaisesti.

Jokaisen portaikon itsenäiseen valmistukseen ja asennukseen osallistuvan omistajan on harkittava suunnittelua ja asetettava se projektiin. Tikkaiden tulee olla kooltaan ja turvallisuudeltaan sopivia niille, jotka käyttävät niitä.

Valmistettaessa pieni portaikko vaatii samaa vastuullista lähestymistapaa kuin kokonaisportaat. Valmistettaessa pieni portaikko vaatii samaa vastuullista lähestymistapaa kuin kokonaisportaat.

Vinkkejä portaiden valitsemiseen vaiheittain:

 • Laske etäisyys ensimmäisen kerroksen lattiasta toisen kerroksen lattiaan.
 • Määritä portaiden mitat ja niiden määrä.
 • Tee portaan projektio talon suunnitelmaan.
 • Älä tee askeleen leveydestä liian pientä, koska se tekee tikkaat epämukaviksi ja vaarallisiksi..
 • Päätä sivuston leveydestä.
 • Valitse portaiden muoto. Sen pitäisi olla mukava, ei vie paljon tilaa ja yhdistetään yleiseen sisustukseen..

Betoniportaiden kaataminen “pakottaa” kiinnittämään huomiota monoliittisten portaikkojen vahvistamiseen, sen sääntöihin ja ominaisuuksiin. Tällaisen portaikon kehystys voidaan tehdä laattoilla, korkilla, tiilellä tai kivellä. Mutta huoneen sisustus voidaan tehdä konsoliportailla..

Portaiden portaiden tyypit

Tärkeä kriteeri portaiden valinnassa on niiden turvallisuus. Tähän vaikuttaa suurelta osin nousuputkien läsnäolo. Niiden läsnäolo tekee tikkaat turvallisempia. Mutta ilman niitä rakenne näyttää kevyemmältä, mikä parantaa huoneen yleistä sisustusta..

Portaiden muoto on myös tärkeä kriteeri. Se voi olla suora, pyöreä, puolipyöreä, puolisuunnikas.

Mukavuusportaat voivat olla erityyppisiä, -kokoisia ja -muotoisia. Se riippuu siitä, kuka käyttää tikkaita. Pienten lasten ja vanhusten läsnäolo talossa jättää jäljen portaikkorakenteen tyypin ja asteiden valintaan. 

Turvallisimmat ja mukavimmat portaat lapsille ovat nousuputkilla Turvallisimmat ja mukavimmat portaat lapsille ovat nousuputkilla

Vaiheiden tyypit:

 • Avata;
 • Suljettu.

Esivalmistettujen sisätilojen valinta riippuu huoneen pinta -alasta, portaikon toimivuudesta ja sisustuksesta. Nousuputken puuttuminen mahdollistaa askeleen laajentamisen. Mutta portaat on nostettava turvallisessa kulmassa..

Kuormitus portaiden portaissa

Voit määrittää vaiheiden kuormituksen käyttämällä erityisiä kaavoja. Niiden avulla voidaan ottaa huomioon dynaaminen kuormitus, mikä voi johtaa rakenteeseen kohdistuviin lisävaatimuksiin. On tärkeää laskea kuorma, joka vaikuttaa lentoon ja laskeutumiseen portaiden alle. Tätä varten sinun on kiinnitettävä huomiota säätiöön..

Nousu ja nousu voidaan laskea vain käyttämällä erityistä kaavaa.

Kaavat voivat olla yksinkertaisempia tai monimutkaisempia. On kuitenkin tärkeää ymmärtää täysi vastuu oikeista laskelmista. Jos askelmat ovat puisia, on tärkeää, että askeleen syvyys tukee jalkaa..

Kuormitusta laskettaessa on tärkeää ottaa huomioon mahdollisuus kiinnittää rakenne lattiaan ja lattiaan. Kuormitusta laskettaessa on tärkeää ottaa huomioon mahdollisuus kiinnittää rakenne lattiaan ja lattiaan.

Huomioitavaa:

 • Portaiden kokonaismassa;
 • Stingerien lukumäärä;
 • Ihmisten massa ja mahdolliset kuljetettavat esineet;
 • Rakenteellisten yksityiskohtien osa.

On myös tärkeää laskea rakenteen kaiteen kuormitus, varsinkin jos portaat ovat kelluvia. On myös tärkeää kiinnittää huomiota askelman seinään ja sen kulmaan..

Tikkaat laatikoilla vaiheittain

Lentoportaissa on monia etuja. Mutta se vie paljon tilaa, mikä usein ei sovi tilojen omistajille. Luova kunnostus mahdollistaa suunnitteluideoiden käytön, joiden tarkoituksena on maksimoida tilan laajentuminen.

Laatikoiden asennus mahdollistaa tehokkaan tilankäytön.

Laatikot voivat olla taitettavia ja liukuvia. Laatikoiden mekanismi voidaan luoda itsenäisesti. Laatikoiden tulee olla mahdollisimman tilavia ja helppokäyttöisiä. Niitä voi olla parillinen ja pariton määrä.. 

Portaat, joissa on laatikot, säästävät paljon tilaa huoneessa Portaat, joissa on laatikot, säästävät paljon tilaa huoneessa

Laatikoiden tyypit:

 • Rahti;
 • Pystysuora;
 • Sisäänvedettävä;
 • Taitto;

Laatikoiden valmistukseen voit käyttää puuta, vaneria, lastulevyä, MDF -levyä, korkkimateriaaleja, liimaa, nauloja, ruuveja. Liimatut laatikot kestävät vain kauan, jos käytät korkealaatuista liimaa. On tärkeää kohdistaa puuosat ennen osien kokoamista. Rakenne on asennettava oikein, muuten koko portaikko voi häiriintyä..

Tee-se-itse-portaat portaita varten (video)

Tukevaa ja turvallista jalkatukea portaita liikuttaessa kutsutaan porrasaskelmaksi. Kun valitset portaita, on tärkeää kiinnittää huomiota portaiden tyyppeihin ja tyyppeihin. Rakenteen turvallisuus, mukavuus ja kestävyys riippuvat niiden valinnasta ja oikeasta asennuksesta. Vaiheet on suoritettava kaikkien GOST -standardien ja -vaatimusten mukaisesti, jotta Mithridat -portaikon hätähistoria ei toistu. Kun valitset portaiden tyyppiä ja muotoa, on myös tärkeää ottaa huomioon niiden harmoninen yhdistelmä koko sisustukseen..

Yksityiskohta: portaat (valokuvaesimerkkejä)