Renovarea casei este ușoară și simplă: șlefuirea podelei

Șlefuirea podelei este un proces DIY Șlefuirea podelei este un proces de bricolaj. Podelele din lemn sunt practice, plăcute din punct de vedere estetic și ecologice. Șlefuirea unei podele din lemn este o lucrare pregătitoare obligatorie, după care acoperirea este colorată, acoperită cu un compus protector și exploatată. Majoritatea apelează la profesioniști, dar puteți șlefui și scândurile cu propriile mâini..

Reparatorul tău: șlefuiești singur podeaua din lemn

Cei care decid să macine singuri o podea sau parchet din lemn vor trebui să dobândească un anumit set de cuvinte, nu pot face cu mijloace improvizate. Alternativ, puteți închiria echipamentul necesar.

Maestrul va avea nevoie:

 • Ciclu;
 • Mașini de măcinat cu curea și mâini;
 • Hârtie de șlefuit de diferite densități și tei (hârtie specială pentru o mașină de tocat velcro);
 • Lac;
 • Rola sau perie (pentru aplicarea lacului).

Proces de lustruire a podelei DIY Proces de lustruire a podelei DIY

Separat, dacă doriți, puteți achiziționa nuanțe dacă doriți să întunecați învelișul, precum și chit dacă există fisuri vizibile pe podea de care trebuie să scăpați.

Este necesară o șlefuitoare manuală pentru lucrul în locuri greu accesibile. Cumpărarea unei mașini de șlefuit cu bandă este scumpă, așa că cel mai bine este să o închiriați de la o mașină de șlefuit..

Marcajele de șmirghel pot fi vizualizate pe spatele foii. De exemplu, hârtia cu semnul P24 este necesară pentru cele mai inegale podele sau pentru un strat vopsit în mai multe straturi de vopsea. P100 sau P80 sunt utilizate pentru îndepărtarea scamei atunci când lustruirea se află în etapele finale..

Cum se șlefuiește scândurile: scule și echipamente pentru lucru

Fiecare tip de pardoseală are propriul echipament de șlefuit.

De exemplu, atunci când trebuie să lustruiți o podea din lemn așezată pe bușteni, veți avea nevoie de echipamente de tip tambur. Este destul de greu, nu este potrivit pentru pardoseli subțiri.

Fiecare tip de pardoseală are propriul echipament de rectificat Fiecare tip de pardoseală are propriul echipament de rectificat

Există și alte tipuri de echipamente:

 • Polizarea suprafeței (pentru lucrul cu parchet). Este împărțit în două subspecii – pentru lucrul cu o suprafață mare și manuală.
 • Bandă (utilizată pentru răzuirea preliminară a suprafeței podelei);
 • Vibrații (pentru lucrul cu pardoseala obișnuită din lemn).

Un polizor obișnuit cu cerc de petale vă salvează atunci când nu puteți obține echipamente scumpe. De asemenea, este potrivit pentru lucrul cu parchet. Va dura mai mult, dar finisajul va arăta la fel de bine..

Șlefuirea unei podele cu caneluri: lucrați în etape

Dacă podeaua canelată cumpărată trebuie acoperită cu un strat de ulei de in și lac, înainte de aceste lucrări, va trebui să șlefuiți plăcile. De asemenea, va trebui să măcinați scândurile atunci când trebuie să respirați o a doua viață în pardoseala veche. Această procedură se numește looping..

Limba șlefuită și podeaua canelată Limba șlefuită și podeaua canelată

Răzuire – îndepărtarea vechiului strat superior de lac și lemn.

După răzuire, plăcile sunt tratate din nou cu agenți antiseptici..

Înainte de lucru: Pregătirea suprafeței și precauții

În primul rând, trebuie să aveți grijă de securitate. Are sens în echipamentele speciale.

Înainte de a începe lucrul, camera trebuie să fie curățată de mobilier, textile și alte elemente decorative. Înainte de a începe lucrul, camera trebuie să fie curățată de mobilier, textile și alte elemente decorative.

Și anume:

 • Respirator;
 • Ochelari de protecție;
 • Dopuri pentru urechi sau căști;
 • Mănuși.

Înainte de a începe lucrul, trebuie să eliberați camera de mobilier, textile și alte elemente decorative. Plintele sunt, de asemenea, detașabile. Plăcile trebuie să fie curate, cele putrede să fie înlocuite cu altele noi. Podeaua este curățată cu un aspirator de construcție.

Dacă se lucrează într-una dintre camere, ar trebui să atârnați ușa interioară cu o cârpă umedă, astfel încât praful să nu pătrundă în alte părți ale casei, chiar dacă se folosește un polizor profesional de parchet, echipat cu o pungă de praf.

Prima etapă: răzuirea podelei

Primul pas este să umpleți mașina cu șmirghel. O foaie cu granulatie grosieră marcată cu P40 este introdusă în tamburul polizorului. Pornind echipamentul, acesta este ușor înclinat spre dvs., astfel încât abrazivul să nu strice plăcile. Măcinați podeaua începând din colțul camerei, deplasați-vă în diagonală în colțul opus. De fiecare dată când mașina este rotită, mașina trebuie ridicată ușor. Noul rând ar trebui să fie situat pe cel anterior cu 10 cm.

Răzuirea podelei - un proces simplu și eficient efectuat folosind o șlefuitoare Răzuirea podelei – un proces simplu și eficient efectuat folosind o șlefuitoare

Dacă nu aveți experiență cu șlefuitorul, pentru a nu face găuri în parchet sau a strica lemnul, cel mai bine este să vă exersați în prealabil pe foi de placaj..

Colțurile camerei, locurile sub baterii și scările pot fi planificate manual cu cicluri, un polizor sau o bară de smirghel. După fiecare etapă, praful de lemn este îndepărtat cu un aspirator.

Etapa a doua: șlefuire

Următorul pas trebuie început prin înlocuirea hârtiei de șlefuit cu hârtie cu bob mediu cu marcajul P60. Este necesar să vă deplasați cu unitatea în direcția bobului de lemn, adică acum trebuie să vă deplasați prin cameră.

Șlefuirea podelei se realizează cu ajutorul unei mașini speciale, după pregătirea preliminară a suprafeței Șlefuirea podelei se efectuează cu ajutorul unei mașini speciale, după pregătirea preliminară a suprafeței

Râșnița consumă o cantitate mare de energie electrică (până la 2,5 kW / h). Cablurile și distribuitoarele automate trebuie să fie pregătite pentru o astfel de sarcină..

Apoi, suprafața este curățată din nou de praf. În timpul procesului, abrazivul se va uza adesea, ar trebui înlocuit în timp util. Motorul echipamentului este pornit sau oprit numai în mișcare, altfel urmele vor rămâne la suprafață. Nu vă puteți opri cu mașina pornită..

Etapa testamentară: finisarea șlefuirii

Hârtia din tambur este înlocuită cu hârtie fină (marcaj P80 sau P100). De asemenea, mișcarea începe din colț în diagonală, de-a lungul și peste cameră. După șlefuirea podelei de scândură (nu a plăcilor cu șuruburi), suprafața este chit.

Procesul de finisare Procesul de finisare

Învelișul finit este curățat de praf și resturi și apoi lăcuit. Primul strat poate fi aplicat în aceeași zi. De obicei, pe parchetul sau parchetul se aplică 2-3 straturi de lac. Suprafața lustruită arată proaspătă și reîmprospătată.

Reparații DIY: cum să șlefuiți lemnul manual

Puteți actualiza aspectul unei podele din lemn cu propriile mâini, fără a utiliza echipamente scumpe.

Pentru muncă aveți nevoie:

 • Hârtie de șlefuit;
 • Hârtie de șlefuit;
 • O pereche de mâini, sau picioare (care sunt obișnuite cu măcinarea);
 • Ciclu. Acest instrument nu este ieftin, deci este necesar să vă asigurați că nu eșuează, pentru a ascuți marginea de tăiere în timp util.

Tehnologia este simplă. Suprafața este eliberată de obiectele interioare, plintele de podea sunt demontate. Scapă de pardoseala de protecție.

Puteți șlefui lemnul manual folosind șmirghel. Puteți șlefui lemnul manual folosind șmirghel.

Pardoseala ar trebui inspectată pentru șuruburi sau cuie proeminente. Dacă există, trebuie să fie înecați în lemn. Pentru a reînnoi parchetul vechi, va trebui să verificați matrițele. Asigurați-vă că sunt înșurubate corect la bază..

După măcinare cu un abraziv grosier, fisurile de pe plăci sau benzile de parchet sunt chit. Și apoi încep să termine podeaua..

Șlefuitor pentru podele din lemn: sfaturi pentru alegere

Nu există echipamente universale de măcinare. Puteți evalua avantajele și dezavantajele fiecărui tip de polizor numai lucrând cu unitatea.

În funcție de caracteristicile procesului, se pot distinge principalele tipuri ale acestui echipament electric..

Mașinile de rectificat pentru pardoseala din lemn pot fi de mai multe tipuri Mașinile de rectificat pentru pardoseala din lemn pot fi de mai multe tipuri

Râșnițele sunt:

 1. Prin bandă. Sunt folosite pentru măcinarea suprafețelor plane mari. Potrivit pentru lucrul cu lemn, materiale plastice și metale. Procesul este similar cu mișcarea unui rezervor sau a unei căi tractoare. Printre neajunsuri se remarcă imposibilitatea prelucrării colțurilor..
 2. Polizoare de vibrații. Diferă de mașina anterioară în dispozitivul de fixare abraziv (la baza unității). Principiul de funcționare se bazează pe vibrații.
 3. Excentric. Mașinile sunt similare cu polizoarele de vibrații, dar diferă în ceea ce privește accesoriile abrazive (nu dreptunghiulare, ci rotunde). Platforma nu numai că vibrează, ci și se rotește în jurul axei sale.
 4. Polizoare unghiulare. Rasnita poate macina orice suprafata, atat plata cat si curbata. Cu toate acestea, este dificil să lucrezi cu podeaua..

Șlefuirea podelei din lemn, personalizată (video)

Indiferent de tipul de polizor pe care îl alegeți, principalul avantaj al echipamentului va fi prezența unui buton de alimentare fix. În acest fel, tehnicianul nu va trebui să apese în mod constant butonul în timp ce șlefuiește suprafața. Dintre celelalte avantaje prin care ar trebui să alegeți o unitate, merită remarcat o putere mare cu greutate redusă, pornire lină a mașinii, prezența mai multor viteze.