Podea laminată: 3 metode de instalare

Așezarea pardoselilor laminate nu este dificilă, dar teoria trebuie studiată cu atenție Așezarea pardoselilor laminate nu este dificilă, dar teoria trebuie studiată cu atenție.Pardoseala laminată este considerată cea mai bună dintre toate tipurile de pardoseală din punct de vedere al raportului preț-calitate. Principalele avantaje ale pardoselii laminate sunt că acest material are un aspect frumos, nu necesită îngrijire specială, are o durată lungă de viață, este ușor de instalat și poate fi așezat pe orice bază. Este foarte rapid și ușor să așezați laminatul pe podea, deoarece forma și configurația lamelelor au fost mult timp gândite. Combinarea materialului pregătit și simplitatea tăierii permit instalarea acestuia, chiar dacă camera are un aspect non-standard și complex, trebuie doar să țineți cont de regulile de bază.

Sfaturi despre cum să așezați parchetul laminat

Așezarea laminatului trebuie făcută numai în încăperi încălzite, fără schimbări bruște de temperatură și umiditate ridicată. Principala poate fi o podea plană de scândură pre-pregătită sau o bază de beton cu diferențe de înălțime de cel mult 2 mm.

Important! Este strict interzisă așezarea laminatului pe o podea electrică caldă, deoarece lamelele se vor usca și se vor deforma.

Laminatul poate fi așezat uniform sau în diagonală Laminatul poate fi așezat uniform sau în diagonală

Un substrat din polietilenă expandată este împrăștiat preliminar pe o bază pregătită ideal, iar elementele de acoperire a podelei sunt deja montate deasupra acestuia. Această opțiune de montare este potrivită pentru suporturi din lemn. Pe baza de beton, laminatul poate fi așezat numai după ce un strat de hidroizolație este așezat sub polietilena spumată. O membrană specială este utilizată ca strat de impermeabilizare.

Înainte de a instala lamele laminate, trebuie să pregătiți:

 • Grund;
 • Polietilenă spumantă;
 • Laminat;
 • Film sau membrană;
 • Gap Wedges.

Puteți achiziționa pene speciale sau puteți folosi bucăți de gips-carton, cârlige mici din lemn sau finisaje laminate. Pene ar trebui să fie aceleași – aproximativ 10-15 cm. Când achiziționați un laminat, trebuie să achiziționați material cu o marjă mică, deoarece chiar și cu cea mai ideală lucrare, câteva panouri vor fi cu siguranță respinse în proces. Acest lucru este valabil mai ales pentru tăierea lamelelor în locuri unde peretele se îndoaie sau la ieșirea din comunicații.

Așezarea corectă a laminatului cu propriile mâini: etape

Laminatul este considerat a fi un strat de calitate, deoarece este durabil, frumos și ușor de întreținut. Printre principalele avantaje, se poate remarca faptul că asamblarea acestui material este foarte simplă și se poate face foarte ușor acasă, singură..

Așezarea pardoselilor laminate constă în mai multe etape, în special, cum ar fi:

 • Pregătirea subsolului;
 • Așezarea substratului;
 • Montare laminat.

Înainte de a așeza laminatul, nivelați baza și curățați-o de murdărie. Înainte de a pune laminatul, nivelați baza și curățați-o de murdărie.

Cel mai important pas este pregătirea temeinică a pardoselii. Dacă șapa este turnată în apartament, atunci trebuie mai întâi reparată și nivelată. Este mult mai ușor să efectuați toate lucrările necesare, atunci când există o singură cutie, decât să efectuați reparații într-un apartament deja rezidențial, deoarece poate fi necesară o pregătire mai amănunțită și mai amănunțită a bazei de beton a podelei.

Există multe șape de pardoseală autonivelante și amestecuri de nivelare diferite, motiv pentru care nivelarea bazei se poate face destul de simplu și rapid..

Rezultatul ar trebui să fie un substrat perfect plat, fără caneluri și proeminențe. Următorul pas este să așezați suportul. Suportul realizat dintr-o bază din spumă asigură izolare fonică, compensează rugozitatea podelei și servește și ca încălzitor. Foaia de sprijin este așezată pe o bază de beton și fixată cu bandă pentru a preveni deplasarea acesteia. Apoi, ar trebui să continuați cu instalarea laminatului în sine..

Cum se instalează laminat: instrumente

Un stivuitor profesionist poate arăta și organiza întregul proces de așezare a pardoselilor laminate, motiv pentru care puteți cere ajutor unui specialist sau puteți vedea un exemplu de montare a lamelelor laminate. Înainte de a continua instalarea laminatului, trebuie să pregătiți un anumit dispozitiv și unelte.

În special, cum ar fi:

 • Felie electrică echipată cu un ferăstrău cu dinți fini;
 • Ruletă;
 • Ciocan de lemn;
 • Clema pentru fixarea ultimului rând.

După ce ați pregătit instrumentele necesare, puteți continua cu instalarea primului rând de panouri. În acest stadiu, trebuie să conectați mai multe plăci între ele și să le fixați ferm instalând distanțiere între pereți și panouri.

Toate instrumentele necesare pentru așezarea pardoselilor laminate pot fi achiziționate de la orice magazin de hardware Toate instrumentele necesare pentru așezarea pardoselilor laminate pot fi achiziționate de la orice magazin de hardware

Este imperativ să instalați distanțieri speciali, deoarece sub influența temperaturii, laminatul se poate extinde și fără spațiu liber va începe să se umfle cu o lovitură.

Apoi, puteți trece la așezarea celui de-al doilea rând și a rândurilor următoare. În acest stadiu, lamelele individuale sunt fixate la capete și lungime. Dispozitivul laminatului al doilea rând trebuie realizat ținând cont de delimitarea cusăturilor. În acest caz, montarea trebuie făcută din jumătatea plăcii sau din resturile rămase din rândul anterior. Pentru o conexiune fermă a încuietorii, veți avea nevoie de un ciocan de lemn sau ciocan și o prelungire specială pentru a nu deteriora marginile plăcilor. O manetă specială și un cârlig sunt necesare pentru a fixa în ultimul rând.

Avantajele pardoselilor laminate

Multe vise de pardoseli frumoase, durabile și durabile sunt încorporate în pardoseala laminată. Pardoseala laminată a apărut relativ recent, dar a reușit rapid să se impună ca o pardoseală ieftină, fiabilă și destul de eficientă.

El are toate cele mai bune calități, în special, cum ar fi:

 • Respectarea mediului;
 • Îngrijire fără pretenții;
 • Estetică.

Avantajele pardoselilor laminate includ o durată lungă de viață și proprietăți estetice excelente. Avantajele pardoselilor laminate includ o durată lungă de viață și proprietăți estetice excelente.

De aceea parchetul laminat este utilizat pe scară largă în spațiile rezidențiale și publice. Astfel de produse sunt produse cu o mare varietate de modele, dar panourile care imită lemnul natural sunt considerate cele mai populare. Pentru o similitudine mai mare, este adesea realizat cu o ușoară ușurare și rugozitate..

3 moduri de a vă așeza parchetul laminat în mod corespunzător

Înainte de a continua cu instalarea panourilor laminate, trebuie să decideți care sunt metodele de așezare a acestui material și să alegeți cel mai potrivit pentru dvs. Așezarea corectă a laminatului depinde în mare măsură de caracteristicile camerei în care va fi realizat pardoseala..

Important! Pentru a așeza în mod corespunzător laminatul, trebuie să țineți cont de locația ferestrelor, direcția de iluminare, locația ușii, dimensiunea și zona camerei..

Pentru ca învelișul să fie plăcut din punct de vedere estetic, este necesar să se ia în considerare nu numai tipurile de instalare a laminatului, ci și aspectul camerei și caracteristicile sale tehnice. Principalele tipuri de așezare a laminatelor pot fi văzute uitându-vă la imagini și probe, acest lucru vă va permite să determinați cea mai potrivită metodă de montare.

Există diferite metode de așezare a pardoselilor laminate, cum ar fi:

 • Tehnologie clasică, de-a lungul sediului;
 • Peste sau perpendicular pe iluminat;
 • Diagonal.

Se recomandă așezarea unui substrat sub laminat. Se recomandă așezarea unui substrat sub laminat.

Tehnica de montare pe punte a pardoselilor laminate vă permite să economisiți semnificativ materialul utilizat folosind cantitatea maximă de tăieturi. Datorită iluminării expuse corect, puteți ascunde parțial decalajul dintre pânze, acest lucru va crea un analog al unei pânze solide.

Metoda plutitoare se caracterizează prin faptul că instalarea panourilor laminate se realizează într-o manieră eșalonată, motiv pentru care este necesar un consum mare de materiale, iar această metodă nu este, de asemenea, potrivită pentru amenajarea pardoselilor în încăperi foarte mici, deoarece astfel un aranjament de lamele îngustează și mai mult încăperea.

Așezarea laminatului: reguli

Amenajarea pardoselii se poate face foarte repede dacă utilizați parchet laminat. Pentru a efectua lucrările, nu trebuie să aveți o experiență semnificativă, cu toate acestea, trebuie să țineți cont de principiul de bază al efectuării, în special, trebuie să urmați cu strictețe procedura de instalare.

Și anume:

 • Pregătiți materiale și instrumente;
 • Optimizați temperatura și umiditatea;
 • Montați toate elementele necesare, luând în considerare principalele nuanțe.

Înainte de a instala laminatul, trebuie să șapați baza de beton folosind mortar de ciment. Așezarea trebuie efectuată cu un decalaj al fiecărui rând ulterior și faceți o mică liniuță de la perete, deoarece trebuie să lăsați spațiu pentru montarea soclului.

Alegeți un laminat în funcție de dimensiunea camerei și de scopul acesteia. Alegeți un laminat în funcție de dimensiunea camerei și de scopul acesteia.

Marele avantaj al unui astfel de material este că refacerea laminatului se realizează foarte repede și ușor, este suficient doar să îndepărtați lamelele deteriorate și să le înlocuiți cu altele noi..

Când toate materialele sunt pregătite, trebuie să le puneți în camera în care se va realiza instalarea și să le lăsați timp de 2 zile. Acest lucru este necesar pentru a se potrivi cu regimul de temperatură și umiditatea materialelor..

Lățime standard a laminatului

Benzile laminate au o anumită dimensiune, în special, pot fi nu numai dreptunghiulare, ci și pătrate. Atunci când alegeți un material, trebuie să acordați atenție grosimii acestuia, deoarece cu cât este mai mare, cu atât produsul va fi mai durabil. Laminatul este considerat o soluție foarte bună și practică pentru amenajarea pardoselilor..

Atunci când alegeți o pardoseală, este imperativ să luați în considerare criterii precum:

 • Grosime;
 • Lăţime;
 • Lungime;
 • Greutatea.

Puteți afla lățimea unui anumit model de laminat de la un asistent de vânzări. Puteți afla lățimea unui anumit model de laminat de la un asistent de vânzări.

În lățime, benzile laminate sunt în principal de 200 mm, cu toate acestea, există și modele înguste, a căror lățime este de numai 90 mm. Există dungi dintr-un laminat mai larg, a cărui dimensiune este de 350 mm, imitând ceramica sau piatra. Lungimea laminatului poate fi, de asemenea, foarte diferită, totul depinde de colecție și de producător. Practic, se folosesc benzi cu o lungime de 1300 mm, cu toate acestea, pot fi găsite și alte opțiuni..

Pentru a așeza în mod corespunzător pardoseala laminată, este imperativ să respectați nuanțele efectuării unei astfel de lucrări..

Numai în acest caz, acoperirea va arăta foarte frumos și va rezista mult timp. Dacă există nereguli semnificative, atunci inițial este necesar să se niveleze podeaua sub laminat formând o șapă sau un sistem de pardoseli autonivelante. Tehnologia de așezare a laminatului este extrem de simplă, motiv pentru care puteți face cu ușurință toate lucrările necesare cu propriile mâini..

Ce materiale și unelte sunt necesare pentru așezarea laminatului

În unele cazuri, pentru lucrările de instalare, poate fi necesară instalarea suplimentară a izolației fonice, hidroizolației și izolației. Când achiziționați un laminat care necesită utilizarea lipiciului, trebuie să achiziționați suplimentar adezivi speciali. Așezarea laminatului nu durează mult și se poate face de unul singur.

Înainte de a continua instalarea laminatului, este recomandat să vă familiarizați cu recomandările specialiștilor Înainte de a continua instalarea laminatului, este recomandat să vă familiarizați cu recomandările specialiștilor

Cu toate acestea, pentru a efectua toate lucrările necesare, este imperativ să pregătiți anumite materiale și instrumente, în special, cum ar fi:

 • Fir de nailon și cuie mici pentru marcare;
 • Ciocan;
 • Ferăstrău cu ferăstrău;
 • Nivel de spirit;
 • Creion și riglă;
 • Pene mici;
 • Substrat izolat fonic;
 • Material de impermeabilizare;
 • Adeziv de asamblare;
 • Lamele laminate;
 • Plinta;
 • Unghiuri pentru conectarea plintelor.

Materialele necesare pentru instalarea laminatului pot fi ridicate la CFM, de unde puteți cumpăra și multe alte lucruri. Lucrarea trebuie efectuată cu mare atenție pentru a nu deteriora materialele și pe sine, astfel încât medicamentul să nu fie necesar pentru tratament.

Instalare laminat DIY (video)

Principalele avantaje ale pardoselilor laminate le fac unul dintre cele mai căutate acoperiri. În același timp, este posibil să se imite tipuri scumpe de materiale de finisare, în special, cum ar fi parchetul, marmura. Instalarea corectă a lamelelor laminate este cheia duratei lor de viață îndelungate..

Proiectare și metode de așezare a laminatului (fotografie în interior)