Gresie de bucătărie pe podea: reguli de selecție, avantaje și dezavantaje

O alternativă excelentă la linoleum - plăci din bucătărie O alternativă excelentă la linoleum – gresie în bucătărie Podeaua din bucătărie este supusă unor „torturi” grave, deci trebuie să fie puternică, durabilă și rezistentă. Cu toate acestea, nici latura estetică a problemei nu a fost anulată. Soluția clasică este gresie, care nu scade în popularitate..

Gresie pentru bucătărie: avantaje și dezavantaje

Gresia este adesea folosită în interiorul oricărei încăperi datorită calităților lor. Sunt deosebit de importante pentru bucătărie, unde acoperirea așteaptă multe daune termice, chimice și mecanice..

Spre deosebire de parchet și linoleum, plăcile sunt ușor de curățat și nu necesită întreținere frecventă. Spre deosebire de parchet și linoleum, plăcile sunt ușor de curățat și nu necesită întreținere frecventă.

Placa are o serie de avantaje importante:

 • Rezistență la uzură și durabilitate;
 • Se potrivește bine și completează orice design;
 • Practic și rezistență la umiditate;
 • Rezistență la foc și bună conductivitate termică;
 • Ecologic și hipoalergenic;
 • Lipsa electrostaticității, datorită căreia finisajul nu colectează praful;
 • Usor de intretinut.

Principala calitate negativă a plăcilor este materialul rece și fragil. Pentru ca utilizarea sa să nu cauzeze disconfort, este necesar să instalați suplimentar un sistem de încălzire prin pardoseală. Un alt dezavantaj – sub influența obiectelor grele, finisajul se poate sparge.

Instalarea acestuia trebuie efectuată de specialiști, deoarece orice acțiune greșită poate provoca crăparea și chiar căderea plăcilor..

Este un material dur care sparge porțelanul sau sticla în bucăți..

Dacă alegerea este faianță sau laminat, gândiți-vă serios. Acesta din urmă este destul de cald, vasele nu se rup pe el, se potrivește cu ușurință în orice design.

Cum să așezi plăci (video)

Cum să alegeți plăcile potrivite pentru bucătărie

Inițial, ar trebui să vă concentrați asupra culorii și formei plăcii, astfel încât în ​​viitor să nu strice designul. Cele mai comune forme sunt pătrate și dreptunghiulare, dar există și opțiuni creative cu șase și opt laturi..

Plăcile mici sunt potrivite pentru o bucătărie mică. Plăcile mici sunt potrivite pentru o bucătărie mică.

Preferați plăcile dure cu rezistență ridicată la îndoire, rezistență la temperaturi extreme, precum și alcalii și acizii.

Mărimea nu este nici ultimul factor. Dimensiunea standard a finisajului este medie, pătratele sunt de 30×30 sau 50×50 cm. O țiglă foarte mică (mozaic) este folosită ca decor, iar una gigantă arată bine într-o bucătărie spațioasă.

Acordați atenție suprafeței din spate a produsului – ar trebui să fie aspră, cu pori mari. Acest lucru indică o absorbție ridicată a apei și o legătură fiabilă la suprafață..

Alb, negru și alte plăci: impact vizual

Cele mai populare opțiuni sunt gresie albă și / sau albă, care se încadrează perfect în designul bucătăriei. Albul și negru clasic pot schimba vizual încăperea, deci trebuie să cunoașteți unele dintre nuanțele utilizării lor în interior..

Puteți aranja podeaua ca un șah: ar trebui să combinați plăcile în culori alb-negru Puteți aranja podeaua ca un șah: ar trebui să combinați plăcile în culori alb-negru

O podea ușoară va face camera mai spațioasă; este cea mai potrivită pentru o bucătărie mică. În plus, este ideal pentru o cameră cu puțină lumină..

Plăci ceramice cu lumini LED încorporate – o soluție inovatoare, creativă și practică.

Gresia întunecată trebuie folosită numai în bucătăriile mari, cu iluminare bună, altfel vor întuneca mediul. Acesta trebuie completat cu tapet ușor sau ustensile albe de bucătărie..

O opțiune ușor riscantă, dar originală – o bucătărie în roșu și negru. Transformă bucătăria într-o operă de artă dacă poți pune accent cu succes..

Trucuri care vor salva designul

Există mai multe trucuri pe care designerii le folosesc pentru a remedia sau a crea modele izbitoare..

Folosiți plăci reflectorizante pentru a ajuta la mărirea camerei Folosiți plăci reflectorizante pentru a mări camera

Cele mai populare sunt următoarele:

 1. Dacă doriți să atrageți atenția asupra pardoselii și a modelului de pe plăci, utilizați articulații de mistrie în nuanțe contrastante.
 2. Îți place curățenia, dar nu vrei să faci curățenie tot timpul? Apoi folosiți un mortar de culoare mai închisă. Datorită ei, podeaua va părea întotdeauna mai curată..
 3. O bucătărie lungă și îngustă poate fi reglată folosind plăci dreptunghiulare. Poate fi așezat în direcție transversală sau în dungi modelate, diluând monotonia plictisitoare..
 4. Folosind o suprafață netedă, puteți face designul mai ușor și mai spațios. Pardoselile mate vor face camera să se simtă confortabilă.
 5. Gresia de podea cu modele complicate face camera mai mică și cu modele simple mărite.

De aceea, oricât de mult ai vrea să folosești ornamente fanteziste, acestea vor fi potrivite doar în bucătăriile spațioase, cu un minim de detalii..

Proiectarea plăcilor din lemn: opțiuni populare

Atunci când alegeți plăci pentru o podea din lemn, trebuie să respectați cu strictețe designul. Stilul modern, hi-tech sau minimalismul necesită o podea solidă, neutralitate și modele neintruzive. O bucătărie clasică va arăta grozav cu plăci de marmură. Se pot adăuga mai multe elemente antice.

Folosind dale de diferite culori, puteți crea modele și compoziții întregi Folosind dale de diferite culori, puteți crea modele și compoziții întregi

Astăzi, faianța cu imitație de metal, piatră, lemn, chenare, modele florale, piele și alte materiale naturale sunt deosebit de populare. Această tendință se va încadra perfect în orice design de cameră..

Folosiți combinații de „materiale naturale” pentru camera de zi sau hol și bucătăria adiacentă.

Culorile cele mai la modă și versatile pentru gresie sunt bucăți de gri, bej, maro. Bucătăria luminoasă și originală va fi realizată prin învelișurile de verde suculent, lămâie, ceresc, cafea și roșu oprit. Dar o astfel de schemă de culori necesită elemente suplimentare pentru a înmuia designul. Acesta poate fi iluminat specific, ustensile de bucătărie contrastante sau mobilier de culoare deschisă..

Plăci din PVC: frumusețe și eleganță

Plăcile din PVC sunt numite diferit. De fapt, acesta este un material care seamănă cu un linoleum de foarte bună calitate tăiat în plăci..

Unul dintre dezavantajele plăcilor din PVC este costul ridicat Unul dintre dezavantajele plăcilor din PVC este costul ridicat

Plăcile din PVC de designer sunt frumoase, imită cu ușurință orice materiale, luminoase și neobișnuite. Prin urmare, este adesea ales ca acoperire pentru pardoseală. Renumitul producător Tarkett creează plăci din PVC de cea mai bună calitate.

Cu toate acestea, finisajele de la producători necunoscuți sunt ieftine, iar prețul lor se potrivește cu calitatea scăzută. Nu se umflă, nu se rupe, dar își pierde aspectul prea repede.

Așezarea plăcilor din PVC (video)

Atunci când creați o atmosferă confortabilă în bucătărie, ar trebui să aveți grijă de o pardoseală confortabilă și practică. Nu ar trebui să fie în relief, altfel va complica curățarea. Unul dintre cele mai bune tipuri de finisaje de bucătărie este gresie, care vine într-o gamă largă. Acest lucru vă permite să alegeți un strat de înaltă calitate, elegant și luminos.

Exemple de gresie pe podeaua bucătăriei (foto)