Huonekalut pieneen keittiöön – suunnittelijoiden salaisuudet yhdessä artikkelissa

Kun otetaan huomioon vaihtoehdot pienen keittiön järjestämiseksi, on mahdotonta olla yllättynyt – kuinka suunnittelijat onnistuvat järjestämään niin paljon huonekaluja rajoitetussa tilassa, jolloin koko huone ei ole vain ergonominen, vaan myös käytännöllinen ja kaunis? Joskus tällaisista keittiöistä löytyy jopa sohva – tietysti pieni, mutta melko tilava.

Suunnittelutemppu – huonekalujen värin valitseminen seinien väristä alkaen

Kun valitset huonekaluja pieneen keittiöön, ammattilaiset käyttävät tärkeintä salaisuutta – sekä värit että muodot on valittava siten, että ne laajentavat tilaa luoden visuaalisen illuusion tilavuudesta. Jos suunnittelet vain keittiön suunnittelua ja kunnostusta, muista seuraavat säännöt seinien värin ja huonekalujen värin yhdistämisestä pienessä tilassa.

 1. On toivottavaa, että pienessä keittiössä seinät ovat vaaleat yksiväriset tai pienellä huomaamattomalla kuviolla – huonekalut tällaista taustaa vasten näyttävät vähemmän hankalalta.

Kevyet huonekalut ja vaaleat seinät pienessä keittiössä

Kalusteet ja seinät pienessä keittiössä

 1. Jos sinulla on jo seinät, jotka on sisustettu tummilla väreillä tai pidät vastakkaisista yhdistelmistä, on parempi valita huonekalut valkoisina, beigeinä, harmaina ja pastellisävyinä..

Tummat seinät - vaaleat huonekalut pienessä keittiössä

Tummat seinät - vaaleat huonekalut pienessä keittiössä

 1. Jos keittiön huonekalut ja seinät on sisustettu tummilla väreillä, sillä ei ole väliä. Hanki paljon paikallisia valoja työ- ja ruokailutiloihin ja koristele ikkunat läpikuultavilla yksivärisillä tekstiileillä.

Valaistus pimeässä keittiössä

Neuvoja! Tilaa voidaan laajentaa edelleen kiiltävillä rintamilla yhdessä LED -valaistuksen kanssa.

Kun järjestät huonekaluja pieneen keittiöön, älä unohda suurta määrää laitteita. Käytettävän tilan säästämiseksi sinun on ostettava sisäänrakennettu tai kompakti laite. On mahdollista, että perheesi tarpeisiin ei kuulu tilava jääkaappi, ja perinteisen minikeittiön sijasta päätät sijoittaa sohvan ja ruokailuryhmän. Lue lisää keittiön kulmista ja sohvasta keittiön sisätiloissa täältä.

Neuvoja! Älä unohda, että ikkunalautaa voidaan käyttää myös täysimittaisena työtasona. Joskus tämä osa ikkunan sisustuksesta voi jopa korvata pienen keittiön pöydän..

Pöytälevy

Katso myös materiaali: Keittiön suunnittelu 5 m² metrin päässä remontista sisustukseen.

Suunnittelijoiden tärkeimmät säännöt

Tärkeimmät suositukset huonekalujen valitsemiseksi pieneen keittiöön ovat seuraavat:

 1. Jopa massiiviset huonekalut, jotka on valmistettu vaaleista ja huomaamattomista väreistä, eivät näytä suurilta;
 2. Keittiösarja on parempi valita kattoon asti: ylemmillä hyllyillä on vieraille tarkoitettuja ruokia, keittokirjoja, joita tarvitset harvoin ja muita ei -välttämättömiä, ja alemmilla – raskaita ja suuria kattiloita ja pannuja.

Keittiö kattoon

 1. Kuulokkeissa suositellaan kiiltävää, kiiltävää, peilattua ja kromipintaa..

Kuulokkeiden kiiltävät pinnat heijastavat valoa ja laajentavat pientä keittiötä

 1. Peilit vähimmäistilassa ne toimivat erityisen tehokkaasti – heijastavat valoa sekä luonnollisessa että keinotekoisessa valaistuksessa.
 2. On syytä suosia visuaalisesti ytimekkäitä ratkaisuja, joissa ei yhdistetä yli kahta pääväriä vaatimattomaan keittiöön.

Kaksi aktiivista väriä pienessä keittiössä

 1. Luot upean visuaalisen vaikutelman, jos päätät sijoittaa keittiöön läpinäkyvät huonekalut – esimerkiksi lasipöydän tai läpikuultavasta muovista valmistetut penkit tai tuolit.

Läpinäkyvät tuolit pienessä keittiössä

 1. Vaihtoehdot, joissa on monia pieniä sisustuselementtejä, näyttävät rennommilta kuin 2-3 suurta huonekalua, jotka voit laittaa paikoilleen. Joten älä usko, että sohva ei sovi keittiöön..

sohva keittiössä

 1. Vähintään yhden huonekalun tulee olla pienessä keittiössä korkea, jotta voidaan kiinnittää enemmän huomiota huoneen yläosaan..
 2. Pienen keittiön pyöreä pöytä on sopivampi, koska se vie paljon vähemmän tilaa neliöön verrattuna eikä siinä ole kulmia, joihin voit vahingossa osua.

Pyöreä pöytä pienessä keittiössä

 1. Kun valitset sohvan, pöydän, penkkejä tai tuoleja pieneen huoneeseen, sinun tulee suosia kevyitä rakenteita, jotka eivät häiritse tilaa.
 2. Taitettavat ja taitettavat huonekalut ovat loistava tapa optimoida pienen keittiön tila..

Taitettavat ja taitettavat pöydät

Huonekalujen pääelementit – tyypit, mallit, vivahteet

Kuinka järjestää huonekalut pieneen keittiöön ja sijoittaa sohva, pöytä, tuolit tai penkit, työtasot ja kaikki tarvittavat laitteet rajoitetulle alueelle? Tätä varten valitaan kulmasarja tai muunneltavat huonekalut sekä muut pienikokoiset, helppokäyttöiset vaihtoehdot..

Parhaat huonekalut pienelle huoneelle ovat:

 1. Kulmasetti – kompakti, pieni, enintään 3 kaappia. On parempi käyttää kapeita pitkänomaisia ​​rakenteita, joiden ansiosta huone venyy visuaalisesti. Yksiosainen pesuallas on asennettu, ja kaapit on varustettu liukuovilla, ei saranaovilla. Alemmat jalat on yhdistetty yhdellä pöytälevyllä, ja niitä käytetään tarvittaessa sisäänrakennettujen laitteiden sijoittamiseen.

Kulmasetti pienessä keittiössä

 1. Vaihtoehtona nurkkakalusteille, joissa on seinäkaapit, käytetään pitkiä kapeita penaaleja. Jotta sisustus olisi lakoninen, sinun on sijoitettava 2 tällaista kynäkoteloa huoneen kulmiin ja poistettava saranoidut hyllyt kokonaan..
 2. Kuten jo mainittiin, on hyvä, kun ihanteellinen ruokailuryhmä pienelle keittiölle koostuu pyöreästä kokoontaitettavasta pöydästä ja kevyttuoleista. Baaritiski soveltuu myös tilaa säästäväksi pöydäksi – lisävarusteena kulmaksi.

baaritiski pienessä keittiössä

 1. Pienen tilan toimivuuden lisäämiseksi se kannattaa käyttää kiskojärjestelmät – pystysuora tai vaakasuora. Kaide on putki, johon voit ripustaa hyllyjä tai erilaisia ​​keittiövälineitä koukkujen avulla..

Kattokaiteet keittiössä

 1. Kaapissa tulee olla ergonomiset ovet – rulla, taitettava, liukuovi.
 2. Pesuallas on varustettu sisäänrakennetulla astialla, joka on jaettu useisiin osastoihin. Näin voit sijoittaa monia hyödyllisiä kohteita aiemmin hankalalle etsintäalueelle..
 3. Laatikoilla varustettuja kaappeja täydentävät monitasoiset lokerot pienille tavaroille, mikä mahdollistaa pitää paljon hyödyllisiä pieniä asioita järjestyksessä.

Paikan valitseminen astioiden säilyttämiseen ja huonekalujen järjestämiseen

Päätitkö käyttää ulosvedettävää sohvaa? Valitse vaihtoehto, jossa on markkinarakoja, joihin voit piilottaa harvoin käytetyt suurikokoiset astiat. Taitettavilla istuimilla varustetut penkit soveltuvat samoihin tarkoituksiin..

Huonekalut, joissa on lisää säilytystilaa

Keittiötarvikkeiden säilytysongelma voidaan ratkaista epätavallisella tavalla – esimerkiksi mukauttamalla suuri kori ruokapöydän alle.

kori pöydän alle

Huone, jolla on omaperäinen viehätys, voidaan myös luoda, jos käytät avointa kulmatukea – tietysti vain sen päälle on asetettu kiiltäväksi pestyt astiat ja usein pöly poistetaan siitä..

Jos keittiö on pieni, mutta leveä (tai ruokailutila poistetaan keittiöstä), voit tehdä saaren sen keskelle – voit jopa ottaa jääkaapin tai pesualtaan sieltä tai voit tehdä sen avoimena hyllyt.

Saari pienessä keittiössä

Toinen mielenkiintoinen ratkaisu on eräänlainen keittiö – tässä tapauksessa kulma -asettelua ei käytetä, ja laatikot ja seinäkaapit on asennettu huoneen yhdensuuntaisia ​​seiniä pitkin..

Yleensä pienille keittiöille on useita tyypillisiä asetteluja:

 1. Huonekalut (mukaan lukien sohva tai penkit) sijoitetaan vierekkäisten seinien viereen (kaksirivinen asettelu).

kaksirivinen asettelu

 1. Huonekalujen sijoittaminen vierekkäisiä seiniä pitkin (L -muotoinen) – täällä käytetään pääsääntöisesti kulma -keittiötä.

L-muotoinen pieni keittiö

 1. Huonekalut asennetaan yhtä seinää pitkin (lineaarinen asettelu). Tässä tapauksessa prioriteetit asetetaan – ensin työtaso ja sitten kaikki muu. Pitkät kapeat penkit ovat pelastus pitkänomaiset huoneet, ja perinteisiä tuoleja ei tarvitse täydentää ruokapöydällä (baaripöytä tai leveä vahvistettu ikkunalauta voi olla roolissaan).

Neuvoja! Jos tila on hyvin “pakattu”, jääkaappi ja muut isot tavarat viedään pois keittiöstä – ehkä voit raivata heille paikan käytävällä tai pystyä suunnittelemaan ruokakomero uudelleen.

Katso myös materiaali: Säilytys keittiössä – 17 erittäin tehokasta ratkaisua ja elämäntapoja

Muutamia mielenkiintoisia suosituksia

Keittotason yläpuolella olevaa tilaa ei koskaan peitä kaapit – tämä on paikka liesituulettimelle. Jos et halua pilata huonekaluja säännöllisellä kosketuksella rasvan, kosteuden ja höyryjen kanssa, aseta se vähintään 30 cm: n päähän liesistä. Myös ylä- ja alalaatikoiden välinen etäisyys otetaan huomioon – asiantuntijoiden suositusten mukaan sen tulisi olla vähintään 600 mm.

Älä unohda, että työpintojen ja sisäänrakennettujen laitteiden lähellä on oltava riittävästi tilaa kulkua varten..

Toimiva kolmio keittiössä

Neuvoja! Kaikki pienen keittiön korkeat esineet on sijoitettu reunoille – jääkaappi, kynäkotelot ja niin edelleen. He eivät saa missään tapauksessa repiä pöytälevyä itsensä kanssa..

Voit lisätä tilaa visuaalisesti pyöristettyjen tai viistettyjen huonekaluelementtien avulla sekä jos käytät “Spartan” -sohvaa, korkeita baaripöytiä, tuoleja ja penkkejä (taottuja tai veistettyjä, herkkiä painottomia elementtejä). ergonomia – ideasta lähtien on parempi hylätä sohva tai penkit, jos tilaa on kriittisesti. On parempi käyttää tuolia, jotka voidaan tarvittaessa piilottaa pöydän alle..

Lounasryhmä

Pieni keittiö voi olla kodikas, kevyt ja mukava, jos valitset oikeat huonekalut ja järjestät sen siihen. On tärkeää lähestyä talon pääpaikan järjestelyä rakkaudella, älykkyydellä ja luovalla innolla..