Tapet violet în interior: de la floral la ceață

Fiecare combinație de culori diferite cu tapet violet caracterizează o anumită direcție în designul camerei și creează o atmosferă unică. Fiecare combinație de culori diferite cu tapet violet caracterizează o anumită direcție în designul camerei și creează o atmosferă unică. Pe vremuri, vopseaua mov era atât de scumpă, încât nu știa decât să-și permită haine de această culoare. Orice nuanță de violet este disponibilă astăzi, iar variațiile nesfârșite de culoare pot lumina orice decor..

Psihologia violetului

Psihologii spun că este greu să dai cu o culoare mai subtilă decât violetul. Și multe se explică prin originea culorii, deoarece a fost nevoie de o fuziune de albastru gheață și roșu aprins pentru ao crea. Prin urmare, în limbajul psihologic, violetul este suprimarea excitării, ca și cum focul roșu ar încerca să calmeze calmul albastrului.

Interesant este că culoarea mov este deseori iubită de femeile însărcinate și de bărbații homosexuali, iar psihologii asociază acest lucru cu suprimarea pasiunilor..

În plus, movul este culoarea magiei și a abilităților speciale. Mulți vrăjitori, zâne din basmele pentru copii sunt înfățișați într-un halat purpuriu, care atrage atenția doar asupra lor. Adesea pereții mov pot fi găsiți în interiorul ezoterienilor sau al oamenilor care într-un fel sau altul se bazează pe principiul mistic..

Culoarea mov este deseori iubită de femeile însărcinate și de bărbații homosexuali, iar psihologii asociază acest lucru cu suprimarea pasiunilor. Culoarea mov este deseori iubită de femeile însărcinate și de bărbații homosexuali, iar psihologii asociază acest lucru cu suprimarea pasiunilor.

Se crede că movul are un efect benefic asupra intuiției, prin urmare, a fi adesea în pereții mov este recomandat pentru cei care sunt angajați în munca de creație, cercetare științifică etc..

Tapet violet în interior: cum afectează situația

Întregul perete cu o culoare violetă bogată este prea mare, nu în fiecare interior acest lucru este, în principiu, posibil. Prin urmare, purpuriu pur trebuie folosit doar ca accent pe pereți. De exemplu, un zid central sau un fragment semnificativ.

În cantități mari, movul va arăta nu atât de pretențios, ci chiar vulgar În cantități mari, movul va arăta nu atât de pretențios, ci chiar vulgar

Dacă îți place doar tapetul pur violet, luminează impresia generală cu o podea și mobilier ușor..

Dacă merită să folosiți accente violete în interiorul unei camere, se poate spune prin stilul în care este realizată această cameră.

Există mai multe stiluri care se potrivesc bine cu movul:

 • Minimalism violet. Aici puteți utiliza și nuanțe de violet închis, deoarece culoarea nu va fi încă dominantă – violetul este folosit fragmentar pe fundalul unei alte culori neutre..
 • Pop art violet. Acest stil este destinat pereților „îndrăzneți”, unde este posibilă orice experimentare. Contrar credinței populare, arta pop nu este doar un refugiu pentru artiști și alte persoane creative. Acesta este un stil bun pentru o familie tânără, pentru o generație în creștere, pentru tineri liberi..
 • Futurism violet. O aventură mai riscantă, dar pentru pereții în acest stil este greu de făcut fără mov.
 • Stil victorian și violet. Această setare nu este atât de ușor de implementat, necesită atât fonduri, cât și bun gust. Dar dacă te hotărăști, obții o cameră foarte frumoasă, nobilă, elegantă. Iar mov-ul îți va crea perfect designul..

Într-un interior tradițional, multe dintre farmece pot fi accentuate cu pereți mov. Într-un interior tradițional, multe dintre farmece pot fi accentuate cu pereți mov.

Ar trebui să evitați culorile foarte bogate ca fundal, acestea nu vor trage pătura peste ele, ci vor suprima restul culorilor. Prin urmare, vă puteți opri, de exemplu, pe tapet gri cu flori violete sau tapet ușor în culoarea cafelei cu lapte cu model violet..

Cum se alege un tapet (video)

Tapet cu ultraviolete: lumea subacvatică din interior

Aceasta este ceea ce se numește crema de prospețime. Cea mai populară opțiune este tapetul 3D în culori ultraviolete, reprezentând lumea subacvatică. Este dificil să ne imaginăm o cameră care este „de la și până la” lipită cu astfel de tapet. Este problematic să existe în ea.

Tapetul cu ultraviolete poate decora unul dintre pereți, de exemplu, cel central sau un fragment de perete Tapetul cu ultraviolete poate decora unul dintre pereți, de exemplu, cel central sau un fragment de perete

Imaginile de fundal cu ultraviolete nu sunt ieftine, cel mai adesea vor să decoreze o creșă cu ele. Dar apoi pregătește-te pentru atenția sporită a copiilor asupra unei suprafețe atât de interesante, pentru că vrei doar să o atingi. Dar pentru ca tapetul să dureze nu un an sau doi, ci ceva mai mult, va trebui să vorbiți despre cum să aveți grijă de acest tapet.

Pentru restul pereților din cameră, puteți utiliza imagini de fundal calme din aceeași gamă – gri cu o nuanță violet, violet-perlat.

Tapet violet în interiorul dormitorului

Adesea, pereții dormitorului sunt decorați cu tapet violet. Dacă mergeți și pe aceeași cale, utilizați următoarele sfaturi.

Caracteristica de culoare violet pentru pereții dormitorului:

 • Nuanțe mov suculente nu vă va lăsa să vă relaxați – această culoare vă face să gândiți, să visați, să planificați, să vă amintiți. Dar adormirea într-o atmosferă de violet bogat este foarte dificilă. În ultimă instanță, utilizați un tapet violet decolorat, cu flori violete bogate pe peretele central, în capul patului..
 • Tapet purpuriu decolorat de nuanțe neclare. Dacă în dormitor este importantă nu doar o atmosferă calmă, ci și o poveste romantică de primăvară, farmecul primelor, luați un tapet foarte delicat, de culoare violet deschis, cu tendință de încălzire..

Tapetul gri cu model violet este o opțiune bună pentru un dormitor mic pe care doriți să îl extindeți vizual Tapetul gri cu model violet este o opțiune bună pentru un dormitor mic pe care doriți să îl extindeți vizual

În interiorul altor camere, este mai posibil să folosiți culoarea mov și nuanțele sale..

Nuanțe de violet

Se completează întotdeauna perfect. Acest lucru poate fi văzut, de exemplu, în firele de perdele, care sunt adesea realizate în gama violet. Pe partea însorită a casei, aceste perdele se joacă atât de frumos în revărsarea razelor, încât întreaga gamă purpurie strălucește cu meritele sale..

Prin urmare, preferăm interiorul în tonuri violet și nu numai folosind aceste culori pentru pereți, ci, în general, pentru a crea o imagine interioară convingătoare..

Interiorul principal poate fi ametist ușor, are mai puțină presiune, dar multă puritate, atractivitate, sensibilitate Interiorul principal poate fi ametist ușor, are mai puțină presiune, dar multă puritate, atractivitate, sensibilitate

Violet – culorile includ:

 • Wisteria;
 • Prună;
 • Violetul este pur;
 • Vinete violete;
 • Ametist;
 • Violet strălucitor;
 • Heliotrop;
 • Vânătă.

Această schemă de culori este utilizată nu numai în interiorul camerei fetei. Camera de zi poate fi realizată în această culoare, principalul lucru nu este să folosiți un număr mare de nuanțe închise.

Dacă ați decis să folosiți exact violet închis, iar această culoare pentru pereți vi se pare cea mai atractivă, diluați-o cu mult alb. Albul va prelua o parte din saturația violetului, ceea ce va echilibra interiorul.

Culoare violet în interior (video)

Poate fi loc pentru tapet mov în orice cameră, întrebarea este în ce măsură va fi folosit purpuriu pur. O opțiune bună pentru cei care nu pot decide să folosească nuanțele violet dominante, decolorate de violet în tapetul cu dungi verticale.

Ai o alegere bună!

Tapet violet în interior (video)