Tapet practic pentru bucătărie: cum să alegeți o opțiune elegantă

Tapetul din bucătărie ar trebui să fie elegant și durabil Tapetul din bucătărie ar trebui să fie elegant și durabil Ideile cu privire la ce fel de tapet vor arăta mai bine în bucătărie nu îmi vin imediat în minte. Da, este de dorit ca tapetul să fie rezistent la umiditate, astfel încât să fie ușor de spălat, iar textura sa să nu fie susceptibilă la acumularea de murdărie. Ar fi frumos dacă nu ar fi rezonat cu decorarea coridorului. Mi-aș dori ca modelul tapetului să fie modern și, în general, astfel încât să arate frumos în compoziția bucătăriei. Și ce tapet să alegeți – Leroy merlin, rasch sau puteți găsi mărci mai modeste? Ei bine, dacă mai în detaliu?

Idei de tapet pentru o bucătărie mică

Alegerea tapetului începe cu colectarea informațiilor necesare cu privire la designul interior al bucătăriei. Ce tapet va fi lipit peste cameră depinde de mulți factori.

Se iau în considerare următorii factori:

 • Care este designul și stilul unității de bucătărie;
 • În ce stil sunt realizate pardoselile și ce culoare au;
 • Caracteristicile configurației bucătăriei;
 • Trebuie să măriți vizual spațiul.

Cel mai adesea, proprietarii doresc să extindă vizual o bucătărie mică. Și aici vine în ajutor diferite idei. Desigur, primul lucru care îmi vine în minte este tapetul ușor. Va fi mai ușor să atingi obiectivul cu tapet necondiționat, de culoare deschisă, dar nu te oprești întotdeauna pe soluții evidente. Uneori, tapetele ușoare, oricât de la modă și frumoase ar fi, fac spațiul din bucătărie să pară neclar. Sau creează efectul golului, care nu este deosebit de necesar într-un loc atât de cald ca bucătăria.

Opțiunile de tapet pe care le doriți pot fi combinate Opțiunile de tapet pe care le doriți pot fi combinate Imprimeuri delicate, discrete - o opțiune pentru bucătăriile cu spațiu redus Imprimeuri delicate, discrete – o opțiune pentru bucătăriile cu spațiu redus

Prin urmare, chiar dacă ați ales tapet deschis, acest lucru nu înseamnă că sunt excluse culorile luminoase. Puteți face o incluziune artistică specială, cum ar fi un panou sau o inserție variată specială, de exemplu, peste zona de luat masa. Sau decorați un perete neted în anumite locuri cu detalii volumetrice, fie că este vorba de o cărămidă sau de o piatră decorativă.

Alte idei pentru un spațiu mic de bucătărie:

 • Cele mai bune culori sunt crem, roz, galben, pastel, albastru deschis, fistic deschis;
 • Dacă luați un tapet simplu, acestea ar trebui să permită efectul de întunecare sau întuneric în bucătărie;
 • Tapetul cu dungi verticale va face bucătăria mică și mai mică;
 • Un desen mare va reduce și spațiul bucătăriei;
 • O opțiune bună este tapetul pentru pictură, în cazul unei combinații nereușite cu alte obiecte din interior sau pur și simplu, atunci când culoarea se plictisește, le puteți transforma oricând.

Tapetul texturat din interiorul bucătăriei poate fi folosit doar ca decor Tapetul texturat din interiorul bucătăriei poate fi folosit doar ca decor

Uneori puteți mări bucătăria vizual jucându-vă cu tapetul, culorile și textura lor, când bucătăria devine o continuare a coridorului și invers..

Tapet pentru o bucătărie mică

În acest caz, textura și modelul sunt de o importanță deosebită. Nu numai culoarea este capabilă să „împingă spațiul”. Imaginile de fundal luminoase dintr-un desen mare nu sunt cu siguranță potrivite – vizual, vor face bucătăria și mai puțin. Și luminozitatea, chiar dacă tapetul este la modă și arată frumos, mănâncă spațiul, iar bucătăria mică va părea în curând îngustă și înfundată..

Ce tipuri de tapet sunt / nu sunt potrivite pentru o bucătărie mică:

 • Hârtie. Opțiunea către „-”, dacă este posibil, nu cumpărați deloc tapet de hârtie obișnuit. Într-un an, va trebui să lipiți peste bucătărie cu tapet nou..
 • Tapet textil. Mătasea, bumbacul, bambusul și catifeaua nu sunt, de asemenea, tovarăși de bucătărie. Nu pot fi spălate și nu sunt rezistente la murdărie. Și încă un minus din aceste imagini de fundal – absorb perfect mirosul alimentelor..
 • Tapet din fibră de sticlă. Și cu acest tapet puteți ascunde denivelările pereților. În plus, se spală bine și nu acumulează praf, ceea ce este foarte bine pentru bucătărie. Acesta este același tapet vopsibil, care este un alt avantaj inerent al acestora..
 • Imagini de fundal din vinil. Aceste imagini de fundal arată frumos, dar nu sunt potrivite pentru toată lumea. Pentru persoanele care suferă de alergii, aceste imagini de fundal sunt interzise, ​​deoarece sunt fabricate din materiale din PVC. Dar cu acest tapet puteți ascunde și rugozitatea pereților și au o durată de viață decentă..
 • Tapet netesut. Dacă pereții din bucătărie sunt inegali, aspri, pot fi lipiți cu un astfel de tapet. Tapetul nețesut nu se rupe, nu se încrețește și, în plus, sunt rezistente la umiditate (potrivite pentru vopsire).
 • Tapetul lichid. Dificultatea este că, cu tot farmecul exterior al acestui tapet, este practic imposibil să-l speli..

O bucătărie mică acceptă mai mult opțiunile de culoare deschisă pentru tapet O bucătărie mică acceptă mai mult opțiunile de culoare deschisă pentru tapet

Asigurați-vă că citiți notația de pe rola de tapet. Toate tipurile de tapet trebuie să fie însoțite de astfel de pictograme..

Denumiri tapet:

 • Valuri – tapet rezistent la umiditate;
 • Perie – tapetul nu se teme de deteriorarea mecanică.

Un punct important – este imposibil ca suprafața tavanului și a pereților să fie exact la fel. Adică ar trebui să fie tapet de companie, dar nu același tapet..

Desen de tapet pentru bucătărie

Tapetele florale sunt la modă în acest sezon. Netesute sau din fibra de sticla, ele arata bine si in bucatarie. Dar și tapetul cu dungi continuă să fie relevant, precum și tapetul cu un stil de cărămidă..

În bucătăria spațioasă există „unde să cutreierați” în ceea ce privește selecția decorului de perete În bucătăria spațioasă există „unde să cutreierați” în ceea ce privește selecția decorului de perete

Desen de tapet – sfaturi:

 • Într-o cameră mică, imprimarea pe tapet ar trebui să fie, de asemenea, mică, de exemplu, o floare mică;
 • O bucătărie cu tavane joase trebuie acoperită cu tapet cu dungi verticale;
 • Dacă tavanul din bucătărie este foarte înalt și doriți să îl ascundeți, atunci tapetul cu dungi orizontale vă va ajuta;
 • Pentru o bucătărie îngustă, tapetul nețesut cu model de diamant este bun;
 • Un ornament dur nu arată aproape niciodată în bucătărie;
 • Florile mari nu se demodează – tapetele cu maci, orhidee și floarea-soarelui sunt încă relevante, iar aceasta este o opțiune bună pentru o bucătărie spațioasă;
 • Tapetul cu dungi foarte luminoase nu poate fi combinat cu mobilier luminos;
 • Dacă trebuie să umbriți mobilierul de bucătărie (de exemplu, să ascundeți imaginea modestă a acestuia), puteți lua tapet cu romburi și alte modele geometrice, acest lucru va funcționa ca o distragere a atenției..

Amprente florale sau florale - un ornament clasic de bucătărie, care este întotdeauna relevant Amprente de fructe sau florale – un ornament clasic de bucătărie, care este întotdeauna relevant

Imaginile de fundal cu fructe sunt, de asemenea, populare, în special tapetele nețesute. Mai mult, poate fi tapet cu diferite obiecte – pere / lămâi sau motive de fructe de pădure.

Cum să lipiți frumos bucătăria

Combinarea tapetului este una dintre tehnicile populare care sunt utilizate în mod activ în bucătărie. Așa-numitul tapet însoțitor poate avea culori diferite, dar au aceeași textură..

Cum să lipiți în mod corespunzător imaginea de fundal însoțitoare:

 • Culorile ar trebui să fie în armonie, de exemplu, galben și portocaliu, bej și verde deschis;
 • Însoțitorii sunt, de asemenea, culori contrastante, de exemplu, albastru și portocaliu;
 • Pentru a lipi imagini de fundal însoțitoare de înaltă calitate, este recomandabil să le achiziționați într-un singur loc;
 • Asigurați-vă că repetați culoarea tapetului sau unele detalii ale modelului lor în interiorul bucătăriei.

Dacă decideți să combinați mai multe opțiuni pentru tapet - în acest caz, este important să respectați textura Dacă decideți să combinați mai multe opțiuni pentru tapet – în acest caz, este important să respectați textura

Mulți oameni cumpără tapet de companie pentru pictură, iar acest lucru este, de asemenea, corect – un tandem nereușit sau enervant poate fi înlocuit cu o culoare nouă. Totuși, este mai ușor decât lipirea imaginilor de fundal noi..

Tapet de cărămidă în bucătărie

Un perete de cărămidă în interior este atât decorul coridorului, cât și stilul bucătăriei. Tipurile de pereți din cărămidă aparțin diferitelor stiluri interioare. Nu puteți cheltui bani pentru decorarea cărămizii, dar lipiți bucătăria cu acest tip de tapet. Tapetul din cărămidă arată întotdeauna original, în timp ce reținut și laconic.

Caramida roșie și cărămida albă sunt întotdeauna relevante, dar nuanțele mai extravagante își pot găsi locul în decorarea bucătăriei. Este bine dacă tapetul din cărămidă este și el lavabil. Uneori, tapetele asemănătoare cărămizilor sunt tovarăși, dar alegerea este destul de dificilă – nu ar trebui să rezoneze.

Mulți proprietari nu vor să lipească bucătăria sub o cărămidă, ci să dezvelească peretele sub o cărămidă naturală. Acest lucru ar trebui făcut numai de către specialiști, iar rezultatul nu îi satisface întotdeauna pe proprietari – prin urmare, tapetul netesut bun lavabil este în continuare cea mai bună opțiune..

Tapet pentru erupția bucătăriei

Tapetul Rasch este un tapet german cu o lungă istorie a mărcii și o reputație excelentă. Trebuie doar să te uiți prin noul catalog de papură, iar ideea de a lipi din nou bucătăria va apărea de la sine.

Tapetul Rasch este un tapet de calitate germană Tapetul Rasch este un tapet de calitate germană

De ce tapetele ras sunt atractivech:

 • Nu sunt hârtie (compania rasch reduce treptat producția acestora), ci nețesute, de vinil, viscoză, bumbac etc .;
 • Tapetul Rush are o rezistență sporită;
 • Acestea sunt imagini de fundal lavabile care pot fi curățate cu ușurință de diverse murdării;
 • Tapetul Rasch este o varietate de culori de invidiat.

În fiecare an, un nou catalog de imagini de fundal rasch este completat cu aproximativ cincizeci de tipuri noi. Aceste imagini de fundal germane trebuie lipite folosind o tehnică specială. De exemplu, dacă pereții sunt relativ poroși și absorb umezeala, atunci suprafața trebuie mai întâi prelucrată înainte de a lipi tapetul de ras. Adezivul se aplică numai pe pereți și nu este nevoie să aplicați adeziv pe tapetul rasch în sine.

Ce altceva mai este bun la aceste produse, deci faptul că raschul este perfect combinat cu piatră, lemn și bambus. Și în cazul în care vă decideți să lipiți tapet de companie, atunci trebuie să luați ambele tipuri de tapet exact rasch.

Catalog de tapet Rasch: eleganță blândă (video)

Tapet Leroy Merlin pentru bucătărie

Leroy Merlin este un brand care s-a dovedit, de asemenea, bine. Doriți tapete de hârtie sau vinil, cu dungi sau simple, pentru bucătărie sau pentru coridor, Leroy Merlin ar fi o alegere bună.

Există tapet pentru pictură, există imagini de fundal cu o imprimare neobișnuită strălucitoare, care dau naștere la idei interesante pentru decorarea spațiului.

Leroy Merlin are grijă deosebită de textura tapetului. Tapetul lichid este deosebit de popular, cu toate acestea, aceasta nu este cea mai bună opțiune pentru bucătărie. Dar mulți proprietari decid să folosească tapetul lichid Leroy Merlin pentru lipirea zonei de tranziție de la coridor la bucătărie.

Pentru un preț accesibil, Leroy Merlin oferă o gamă largă de imagini de fundal în diferite texturi și culori. Pentru un preț accesibil, Leroy Merlin oferă o gamă largă de imagini de fundal în diferite texturi și culori.

La ce altceva se mai pricepe Leroy Merlin:

 • Accesibilitate;
 • Culori superbe;
 • Design modern;
 • Tapet pentru pictură;
 • Tapet clasic (cu dungi, bifat, imprimeu floral).

În plus, Leroy Merlin este un brand testat în timp. Designerii dezvoltă opțiuni interesante care pot face spațiul unei mici bucătării sau, de exemplu, un coridor îngust, neobișnuit și atractiv. Coridorul din apartamentele tipice are multe defecte care pot ascunde aceleași imagini de fundal de înaltă calitate, cum ar fi Leroy Merlin.

Leroy Merlin: tapet lichid în interior (video)

Lipind bucătăria și coridorul

Într-adevăr, există câteva trucuri atunci când spațiul coridorului și bucătăriei este lipit cu același tip de tapet. Deoarece bucătăria este o cameră de uz casnic, are nevoie de spălări frecvente și de a pune lucrurile în ordine, este mai bine dacă este tapet vopsibil.

Tapetul pentru pictură (același leroy merlin) va ajuta la actualizarea relativ ieftină a acestei zone a apartamentului.

În ceea ce privește designul tapetului, tapetul cu dungi va fi bun atât pentru bucătărie, cât și pentru coridor. Tapetul în orice bandă, cu excepția extravagantului, este un clasic și austeritate. Dar, în același timp, spațiul nu va fi plictisitor..

Tapet pentru bucătărie în interior: 65 de opțiuni (video)

Nu există o modă sigură care să estompeze liniile dintre interiorul de ieri și de azi. Dar preferința de astăzi este pentru imprimeuri florale, clasice convingătoare, texturi neobișnuite și soluții stricte. Și, de asemenea, acordați atenție motivelor vintage, acum sunt mai relevante ca niciodată..

Tapet pentru bucătărie (foto)