Tapet într-o floare mică: cum să aplicați corect

Selecția tapetului pentru bucătărie este o întrebare individuală și foarte delicată. Selecția tapetului pentru bucătărie este o întrebare individuală și foarte delicată Alegerea stilului de design interior este o întrebare dificilă. Mai ales atunci când există anumite preferințe pentru modele, culori și modele. Ce trebuie să faceți dacă vă place un desen într-o floare mică – unde puteți aplica un astfel de model, pentru care interioare este potrivit și în care va fi inadecvat?

Care sunt imaginile de fundal

Imaginile de fundal cu acest model există în nenumărate variante. Înainte de a continua achiziția, ar trebui să alegeți tipul de tapet.

Pentru bucătărie, ar trebui să alegeți tapet dintr-un material practic. Pentru bucătărie, ar trebui să alegeți tapet dintr-un material practic.

Ei pot fi:

 • hârtie,
 • vinil,
 • nețesut,
 • țesut.

La rândul lor, tapetele din hârtie sunt:

 • în relief,
 • fără relief.

Tapetul mic floral nu este potrivit pentru fiecare stil de bucătărie. Tapetul mic floral nu este potrivit pentru fiecare stil de bucătărie. Tipul de tapet care vă place poate fi folosit pentru a decora un panou în bucătărie Tipul de tapet care vă place poate fi folosit pentru a decora un panou în bucătărie

Tapetul din vinil poate fi:

 • rezistent la umiditate,
 • lavabil,
 • spumos,
 • cu serigrafie.

Important: tipul de tapet este selectat în funcție de scopul camerei. În bucătărie, tapetele lavabile sunt adecvate, iar cele din hârtie sunt contraindicate, deoarece își vor pierde rapid aspectul. În dormitor și grădiniță, pe de altă parte, sunt preferate tapetele din hârtie ecologice. Tapetele din vinil cu serigrafie, tapetele nețesute și țesăturile sunt bune pentru camere de zi și săli..

Un model cu flori mici este rar văzut pe tapetul nețesut. Dar este un vizitator frecvent pe hârtie, vinil și materiale din țesături..

Testarea tapetului pentru bucătărie (video):

Selectarea stilului

Dacă vrei cu adevărat să folosești un mic model floral în interior, atunci trebuie să te decizi asupra stilului camerei. Nu fiecare direcție de stil acceptă acest desen..

Unde floarea este deplasată:

 • Dacă interiorul este proiectat în stil high-tech, atunci tapetul trebuie să fie simplu sau să aibă un model geometric strict. Florile sunt deplasate – nici mici, nici mari.
 • În interiorul minimalist, imaginile de fundal cu un astfel de model vor arăta, de asemenea, ridicol..
 • Pentru interiorul Art Nouveau, tapetele cu flori și animale fantastice mari sunt mai potrivite decât o floare mică de calico.

Unde floarea arată elegant:

 • Interioare în stil Provence – utilizarea clasică a modelelor de flori mici. Aici, astfel de imagini de fundal vor fi cele mai organice. Florile sălbatice discrete și modeste sunt caracteristice Provence. Inflorescențele fantastice sunt deplasate aici.
 • În interiorul clasic Tapetul cu dungi alternante și flori mici va arăta elegant.
 • Interioare în stil englezesc bazat pe aplicarea tapetului floral în diferite variante. O combinație de culori diferite este binevenită aici. Stilul englezesc se caracterizează printr-o gravitație pentru trandafiri..

Important: modelul chintz este mai mult decât adecvat în camerele copiilor pentru fete. Aceasta este o descoperire reală pentru cei care nu doresc să re-lipească frecvent tapetul. Desenarea în flori nu are vârstă, spre deosebire de zane și gnomi, și este la fel de bună atât pentru o fetiță, cât și pentru un adolescent.

Tapetul într-o floare mică este o soluție excelentă pentru o bucătărie în stil Provence Tapetul într-o floare mică este o soluție excelentă pentru o bucătărie în stil Provence Tapetul de hârtie din bucătărie poate fi utilizat în combinație cu panouri din materiale practice Tapetul de hârtie din bucătărie poate fi utilizat în combinație cu panouri din materiale practice Tapetul floral în culoarea roz pal va completa perfect interiorul bucătăriei în stilul romantic Tapetul floral în culoarea roz pal va completa perfect interiorul bucătăriei în stilul romantic

În ce camere să-l folosească

În general, un model de chintz poate fi adecvat într-o cameră în orice scop..

Dar cel mai adesea se aplică pe bună dreptate:

 • pe bucătărie,
 • în dormitor,
 • în creșă.

Este extrem de rar folosit pentru decorarea holurilor și birourilor din cauza discrepanței evidente dintre frivolitatea desenului și scopul camerei..

În bucătărie, o floare mică poate fi un adevărat hit. Va arăta mai ales organic dacă întreaga bucătărie este decorată în stil Provence. În același timp, perdelele și fețele de masă, precum și buchetele de flori sălbatice din interior, ajută la susținerea temei..

Cu toate acestea, chiar și într-o bucătărie obișnuită eclectică, o floare mică va fi destul de potrivită. Un astfel de model vă permite să creați un decor luminos și, în același timp, discret al camerei, pentru a conferi luminozitate interioară și festivitate. Florile pe un fundal deschis sunt deosebit de bune pentru bucătăriile întunecate, cu ferestre orientate spre nord. Florile galbene lămâie vă vor permite să creați un interior plin de soare și lumină în absența acestora.

Tapetul cu un model ca panou în bucătărie poate fi combinat cu pereți uni Tapetul cu un model ca panou în bucătărie poate fi combinat cu pereți uni

Important: Principalul lucru nu este să treceți peste culori. Dacă pereții bucătăriei sunt acoperiți cu astfel de tapet, atunci materialele textile ar trebui să fie simple. Perdelele colorate cu aceleași flori vor crea o senzație de undă în ochi și lipsă de gust.

Florile arată foarte organic în dormitor. Poate fi decorat în stil Provence, stil lenjerie, clasic. Culorile delicate pastelate vor fi potrivite aici. Drept urmare, desenul dintr-o floare mică creează o atmosferă de rafinament, mister și confort în cameră..

Același lucru se poate spune și pentru camerele pentru copii pentru fete. Desenul mic va calma privirea și, în același timp, va trezi imaginația. În plus, florile sunt versatile și potrivite pentru încăperile în care trăiesc copii de vârste diferite..

Important: pentru mulți părinți ai copiilor foarte mici, un criteriu important de selecție va fi faptul că urmele creativității copiilor sunt aproape invizibile pe tapet într-o mică floare frecventă. Având în vedere că copiilor le place să picteze tapet, modelul floral este foarte practic..

În unele cazuri, desenele în acest stil sunt excelente pentru decorarea camerelor de zi. De regulă, alegerea se încadrează pe un desen discret discret, în care florile pot fi combinate cu dungi, o cușcă.

Caracteristici ale aplicației

Folosirea imaginilor cu flori într-un interior necesită gust. Astăzi, este relevantă o combinație de imagini de fundal diferite, care diferă prin culoare și model. Cea mai simplă și mai ușor de aplicat combinație de tapet simplu și tapet cu flori. Este dificil să faceți o greșeală aici cu selecția – este suficient doar să alegeți un tapet simplu de aceeași culoare ca oricare dintre culorile dominante de pe tapetul cu model. Aproximativ pe același principiu, sunt aranjate tapet cu dungi și tapet floral..

Interiorul general al camerei depinde de aspectul tapetului într-o floare mică. Interiorul general al camerei depinde de aspectul tapetului într-o floare mică.

Cel mai dificil lucru este să combinați tapetul cu diferite tipuri de flori. Un simț al gustului impecabil este deja necesar aici. Fără o educație de proiectare, este mai bine să nu recurgeți la astfel de combinații pe cont propriu. Deși regula rulourilor de culoare se aplică și aici. Această combinație este tipică pentru interioarele în stil englezesc. O revoltă de culori se află pe tapet, fotolii, perdele și se învecinează cu o cușcă și o bandă.

Tapetul poate fi aranjat într-o cameră în diferite moduri. Puteți lipi întreaga cameră cu tapet simplu și vă puteți concentra pe un perete, evidențiindu-l cu tapet floral. Puteți face exact opusul. Această tehnică vă permite să reduceți oarecum agresivitatea imprimeului floral și să faceți interiorul mai calm..

Împărțirea orizontală a camerei este interesantă. În acest caz, numai partea superioară a camerei este lipită cu tapet simplu, iar partea inferioară este lipită cu tapet cu flori. Puteți aplica o schemă foarte îndrăzneață și puteți alterna tapetul cu flori și dungi de dedesubt. Această opțiune va fi interesantă pentru un living sau bucătărie. Dar pentru dormitor, un perete, lipit cu tapet în flori, va arăta mai avantajos..

Soluția pare interesantă atunci când nișele din pereți sunt lipite cu tapet floral. Cu toate acestea, opțiunea inversă arată, de asemenea, elegantă, mai ales în dormitoare și camere de zi..

Cum să alegeți tapet pentru bucătărie (video):

Tapetele cu mici modele florale adaugă rafinament, tandrețe și frământări speciale oricărui interior. Este imperativ să le folosiți – principalul lucru este să le combinați corect între ele și să nu exagerați cu imprimeuri pe alte articole interioare.

Variante de utilizare a tapetului într-o floare mică în bucătărie (foto):