Renovarea bucătăriei cu panouri din PVC: care sunt avantajele materialului și cum să îl instalați singur

Panourile din PVC vă permit să creați un design unic al camerei Panourile din PVC vă permit să creați un design unic al camerei Tapet, plăci – toate acestea sunt destul de obișnuite, familiare și au pus deja dinții pe margine puțin. Aș dori să abordez designul bucătăriei într-un fel diferit și să fac reparații care diferă de soluțiile obișnuite. Și, în același timp, trebuie să alegeți acoperiri de perete care să fie practice și funcționale. Vă sfătuim să acordați atenție panourilor din pvc. Cum să reparați panourile cu propriile mâini – câteva recomandări.

Avantajele materialului

În ultimii ani, panourile din plastic au devenit din ce în ce mai populare. Au încetat să mai fie o caracteristică a interioarelor exclusiv publice și se mută activ în apartamente. De ce exact panourile din pvc devin noul material de finisare preferat? Problema este că au o mulțime de avantaje..

Panourile din PVC pot fi un material excelent pentru finisarea unui șorț. Panourile din PVC pot fi un material excelent pentru finisarea unui șorț. Utilizarea panourilor din PVC pe pereții bucătăriei va adăuga caracteristică camerei, deoarece spălarea unor astfel de pereți este la fel de ușoară ca decojirea perelor Utilizarea panourilor din PVC pe pereții bucătăriei va adăuga caracteristică camerei, deoarece spălarea unor astfel de pereți este la fel de ușoară ca decojirea perelor

Plusuri materiale:

 • absolut impermeabil și nu este deteriorat prin contactul cu apa;
 • rezistent la substanțe chimice și poate fi spălat cu orice detergent de uz casnic;
 • igienic, ușor de curățat și de spălat;
 • dielectric;
 • Ușor de instalat;
 • instalare rapida.

Dezavantajele materialului includ:

 • pericol relativ de incendiu – nu rezistați la foc mult timp;
 • rezistență scăzută la uzură – pot fi zgâriați.

Panourile din plastic au o mulțime de avantaje și un minim de dezavantaje, ceea ce contribuie la utilizarea lor activă în repararea spațiilor rezidențiale. Panourile din plastic au o mulțime de avantaje și un minim de dezavantaje, ceea ce contribuie la utilizarea lor activă în repararea spațiilor rezidențiale.

Există o mare varietate de panouri din pvc și acesta este, de asemenea, un mare plus – puteți crea orice interior în orice stil, alegând culoarea pereților pentru a se potrivi cu culoarea mobilierului. Puteți comanda tipărirea imaginilor pe pvc sau puteți achiziționa panouri foto gata preparate pentru bucătărie. Acest lucru vă permite să faceți interiorul complet unic. Panourile foto sunt reparate în același mod ca și cele convenționale..

Reparația panoului „Do-it-yourself” progresează foarte repede, ceea ce nu poate decât să-i impresioneze pe cei cărora nu le place munca îndelungată.

Procesul de instalare a unui tavan de bucătărie cu panouri din PVC poate fi văzut în acest videoclip:

Utilizarea panourilor din plastic vă permite să abandonați complet plăcile scumpe, deoarece panourile nu sunt inferioare lor în ceea ce privește calitățile igienice și impermeabile. Singurul loc în care panourile din pvc sunt nedorite este în zona din apropierea plăcii. Aici puteți face un șorț.

Caracteristici materiale

Panourile din PVC sunt disponibile în patru lățimi – 10, 12,5, 20, 25 cm. Lungimea fiecărui panou este de până la 6 m. Sunt panouri din plăci, goale din interior.

Important: panourile trebuie fixate pe cadru – nu pot fi instalate imediat pe perete. Cadrul este din metal sau lemn. Poate fi realizat cu ușurință și manual. Reparația nu o prelungește mult timp..

Instrucțiuni Speciale

Pentru ca întreaga structură asamblată să fie puternică, colțurile, îmbinările și marginile trebuie întărite cu un profil metalic.

În acest scop, sunt utilizate următoarele tipuri de profil:

 • profil de pornire și finisare în formă de L și în formă de F;
 • profil de andocare în formă de H;
 • profilul colțului;
 • soclu.

Panourile pot fi fixate:

 • orizontal;
 • vertical;
 • după tip mixt.

Toate acestea extind posibilitățile de design. Reparațiile se fac la fel de repede pentru orice tip de plasare a panoului.

Pentru ca panourile să se mențină suficient de ferm și să îndeplinească pe deplin caracteristicile pozitive ale acestui tip de finisaj, marginile lor trebuie întărite cu un profil metalic Pentru ca panourile să se mențină suficient de ferm și să îndeplinească pe deplin caracteristicile pozitive ale acestui tip de finisaj, marginile lor trebuie întărite cu un profil metalic

Muncă

În primul rând, trebuie să asamblați cadrul pe care vor fi atașate panourile din pvc. Este ușor să o faceți cu propriile mâini: lamelele de lemn sunt atașate de perete vertical sau orizontal. Direcția de fixare a șinelor este selectată în funcție de modul de fixare a panoului.

Pentru amplasarea pe verticală, marcajele orizontale sunt realizate pe perete. Marcajele sunt făcute la o distanță de 60 cm, iar suporturile de montare sunt atașate la acest loc. Diblurile din plastic trebuie utilizate ca elemente de fixare pentru rezistență și fiabilitate. În partea de sus și de jos a pereților, capse sunt plasate sub forma literei P.

Lamelele sunt introduse în capse și fixate pe ele cu șuruburi autofiletante.

Important: munca trebuie făcută în funcție de nivel. În caz contrar, atunci când vă placați cu propriile mâini, panourile vor începe să se abată de la verticală și veți obține o reparație artizanală, de proastă calitate..

Mai mult, reparația efectivă începe cu fixarea panourilor din pvc. Primul panou este de obicei instalat din colț. Panoul poate fi înșurubat pe lamele din pvc din lemn cu șuruburi autofiletante sau cuie cu un capsator. La un cadru metalic – înșurubat cu șuruburi. Fiecare bandă ulterioară trebuie tăiată la dimensiunea dorită și introdusă cu grijă în pliul panoului deja furnizat. Așa sunt montate toate panourile..

Instalarea panourilor din plastic pe cadru se poate face folosind elemente de fixare speciale sau șuruburi autofiletante Instalarea panourilor din plastic pe cadru se poate face folosind elemente de fixare speciale sau șuruburi autofiletante Îmbinările de colț ale panourilor din PVC sunt finisate cu un profil plastic special, al cărui principiu de fixare este identic cu cel al panourilor Îmbinările de colț ale panourilor din PVC sunt finisate cu un profil plastic special, al cărui principiu de fixare este identic cu cel al panourilor

Doar plasarea ultimului panou, care finalizează renovarea, necesită o atenție specială. Trebuie adaptat cu precizie la dimensiunea rămasă a spațiului necusut de pe perete. Lățimea spațiului este măsurată cu atenție. Din acest număr, este necesar să scădem 5 mm și să tăiem căptușeala de-a lungul acestei lățimi.

Important: măsurătorile trebuie făcute în mai multe puncte – atunci nu vor exista lacune și inconsecvențe.

Ultimul panou este introdus în profil și în deschiderea primului panou. Este mai bine să mișcați panourile cu mâinile umede – acest lucru le face mai ușor să alunece.

Pentru ca renovarea să fie finalizată, este necesară instalarea de profile și plinte..

Toate aceste lucrări la instalarea panourilor cu propriile mâini pot fi realizate într-o singură zi cu abilități adecvate..

Variații

Pentru a face renovarea neobișnuită, puteți combina amplasarea orizontală și verticală a panourilor. Un astfel de interior va arăta deosebit de extraordinar dacă panourile, deasupra tuturor celorlalte, au o culoare diferită sau un model și panourile simple sunt combinate. În acest caz, îmbinarea panoului este realizată utilizând profilul H..

Pentru a crea un design original pentru bucătăria dvs., puteți utiliza diferite tipuri de panouri din PVC. Pentru a crea un design original pentru bucătăria dvs., puteți utiliza diferite tipuri de panouri din PVC. Utilizarea panourilor din PVC cu alte materiale de finisare va ajuta la zonarea bucătăriei. Utilizarea panourilor din PVC cu alte materiale de finisare va ajuta la zonarea bucătăriei.

Puteți încerca să utilizați atât panouri foto, cât și versiuni color sau albe. Astfel, puteți face un desen în interior..

Procesul de instalare a panoului (video)

Vă recomandăm să vizionați un videoclip care va arăta toate nuanțele instalării panourilor de plastic pe pereți:

Concluzie

Cu ajutorul panourilor din plastic pvc, puteți repara rapid, iar interiorul se va dovedi original și practic. Și cea mai bună parte este că, după ce ați cheltuit puțin efort, puteți cheltui și câțiva bani, deoarece aceasta este o opțiune destul de economică pentru prețul materialului..