Plăci ceramice pentru bucătărie pe șorț: fotografii, idei, cele mai bune soluții

Plăci ceramice pentru bucătărie pe șorț: fotografii, idei, cele mai bune soluții Plăci ceramice pentru bucătărie pe șorț: fotografii, idei, cele mai bune soluții Unul dintre locurile importante dintr-un apartament, fie că este un studio sau un apartament cu mai multe camere, este bucătăria. Aici gazda vatra petrece cea mai mare parte a timpului, proaspeții căsătoriți organizează seri romantice, cuplurile au ceai acasă cu prietenii. Dorința de a găti, starea de gospodărie și atitudinea oaspeților față de proprietari depind de designul, comoditatea și caracterul practic al bucătăriei..

Principii de proiectare pentru zona de lucru a bucătăriei

La proiectarea aspectului bucătăriei, se acordă o atenție specială zonei de lucru (șorț).

Trebuie să combine următoarele caracteristici:

 • Practic: șorțul este susceptibil la o contaminare mai intensă, de aceea se recomandă utilizarea acelor materiale de finisare ușor de curățat, care nu se aprind și care sunt extrem de rezistente la deteriorarea mecanică
 • Durabilitate: fiind expus la tot felul de influențe adverse (de la stropi de grăsime fierbinte până la lovituri de ciocan), zona de lucru trebuie să păstreze un aspect prezentabil.
 • Prezentabilitate: bucătăria este locul unde trec cele mai delicioase momente din viață, așa că, inclusiv șorțul, ar trebui să fie cel puțin atractiv, cât mai elegant și elegant.

Zona de lucru este teritoriul bucătăriei, care include o sobă, electrocasnice, o chiuvetă și un loc unde pregătiți direct mâncarea Zona de lucru este teritoriul bucătăriei, care include o sobă, electrocasnice, o chiuvetă și un loc unde pregătiți direct mâncarea

Astăzi, pentru sorturile de bucătărie sunt folosite o varietate de materiale..

Și anume:

 1. Sticlă strecurată a devenit popular astăzi în proiectarea sorturilor de bucătărie. Se curăță ușor, nu are cusături de îmbinare, unde se acumulează deseori murdărie. Cu toate acestea, sticla este destul de fragilă, ceea ce poate apărea în timpul lucrărilor de asamblare și întreținere. Unii dintre proprietarii de șorțuri de sticlă se plâng că zgârieturile și amprentele sunt vizibile pe sticlă. Sticla ieftină de calitate scăzută capătă o nuanță de sticlă verde.
 2. MDF – Placă de fibră de densitate medie (abrevierea MDF provine din limba engleză Medium Density Fibreboard). Se curăță ușor de murdărie, culoarea MDF se potrivește ușor cu designul părții principale a bucătăriei. Dezavantajul este că, dacă aveți o sobă cu gaz, nu este recomandat să folosiți MDF pentru șorț, deoarece placa este din lemn.
 3. Placă ceramică pentru bucătăria de pe șorț are toate caracteristicile necesare zonei de lucru. Plăcile selectate calitativ sunt durabile, ușor de curățat, nu absorb grăsimea și sunt rezistente la efectele termice.
 4. Gresie porțelanată are aceleași caracteristici și constă din aceleași elemente ca plăcile ceramice (plăci ceramice), dar este produs în conformitate cu un proces tehnologic diferit.

Pentru a găti cu bucurie, proiectarea zonei de lucru a bucătăriei este importantă, deoarece gătitul zilnic este o muncă istovitoare. Pentru a găti cu bucurie, proiectarea zonei de lucru a bucătăriei este importantă, deoarece gătitul zilnic este o muncă istovitoare.

Metoda, inventată în Italia în a doua jumătate a secolului al XX-lea, face posibilă vopsirea unui amestec de argilă, minerale și nisip de cuarț (din care sunt fabricate plăcile și gresie porțelanată) la una dintre etapele inițiale de producție. Vopsirea la una dintre primele etape asigură uniformitatea culorii pe toată grosimea plăcilor din gresie porțelanată, în timp ce plăcile ceramice au un strat de nuanță numai pe stratul de smalț de suprafață.

Așezarea unui șorț de gresie pentru bucătărie cu propriile mâini (video)

Avantajele unui spate din faianță pentru bucătărie

După cum sa menționat mai sus, țigla are toate caracteristicile necesare pentru zona de lucru a bucătăriei.

În plus față de avantajele evidente atunci când alegeți o țiglă, trebuie amintit că aceasta:

 • Este cel mai accesibil material pentru realizarea unui șorț de bucătărie. Acest factor facilitează căutarea specialiștilor în proiectare, instalare și reparații..
 • Usor de curatat. Suprafața plăcii poate fi ușor spălată și curățată, iar în cazul deteriorării semnificative a unei plăci, poate fi înlocuită cu alta fără a demonta întregul panou ceramic..
 • Variabil. Există multe soluții de proiectare pentru proiectarea zonei de lucru..

Șorțul cu faianță selectat și realizat corect și cu gust va sublinia confortul bucătăriei, care este atât de necesar pentru fiecare familie Șorțul cu gresie selectat și realizat corect și cu gust va sublinia confortul bucătăriei, care este atât de necesar pentru fiecare familie

De asemenea, faianța are un cost redus față de toate celelalte materiale de finisare a bucătăriei..

Alegerea plăcilor ceramice pentru bucătărie pe șorț

După planificarea proiectării bucătăriei și oprirea la alegerea plăcilor pentru zona de lucru, următorul pas ar trebui să fie decizia privind proiectarea șorțului. Astăzi există o gamă largă de plăci ceramice: simple, multicolore, pentru a se potrivi cu nuanța și finisajul întregii bucătării (de exemplu, cărămidă, piatră sau lemn). Plăcile sub formă de mozaic arată original.

Mozaicul va oferi șorțului aspectul unui handmade elegant, care va face întreaga decorație a bucătăriei creativă și originală..

Pentru mozaicuri, este recomandat să luați plăci de dimensiuni mici. Alegerea plăcilor de clincher, care creează impresia de zidărie, nu este banală. De asemenea, orice imagine poate fi aplicată pe țiglă utilizând imprimarea digitală – imprimarea fotografiilor.

O țiglă originală și frumoasă pentru un șorț de bucătărie este o opțiune de design tradițională, convenabilă și profitabilă. O țiglă originală și frumoasă pentru un șorț de bucătărie este o opțiune de design tradițională, convenabilă și profitabilă.

Designerii cred că plăcile mici nu numai că decorează, ci și extind vizual dimensiunile bucătăriei. Astăzi există o gamă largă de plăci, de la dreptunghiular la diamant, de la celule mici la cele mari. În plus, este posibil să personalizați dimensiunea plăcilor ceramice cu față. Cu toate acestea, înainte de a vă crește costurile de renovare prin decizia de a comanda plăci în dimensiunea dvs., ar trebui să luați în considerare cumpărarea acestora în magazine. Oferă plăci ceramice de dimensiuni miniaturale: 2,5×2,5 cm, 5×5 cm, dimensiuni mici: 10×10 cm, 13×13 cm, mijlocii: 20×20 cm, 30×30 cm și mari: 40×40 cm. Cu cât este mai mică gresia, cu atât este mai greu să se rupă.

Producător de talie mondială de plăci ceramice

Astăzi există un număr mare de producători de țigle de diferite niveluri de calitate, preț și disponibilitatea mărfurilor. Piața pentru crearea plăcilor pentru renovare, inclusiv pentru zona de lucru a bucătăriei, este competitivă și obligă producătorii să îmbunătățească tehnologiile de producție, să extindă gama de soluții de proiectare, să adapteze politica de prețuri la situația economică existentă și cerințele consumatorilor.

Din această parte, compania rusă „Kerama Marazzi”, care face parte din faimoasa italiană preocupare italiană MarazziGroup, s-a dovedit a fi bine pe piață. În calitate de lider al pieței rusești, Kerama Marazzi prezintă o gamă largă de plăci ceramice, gresie porțelanată, obiecte sanitare etc. Producătorul a acoperit toate opțiunile posibile de reparații de la un concept etnic (scandinav, francez, japonez etc.) până la concepte interioare. (modern, techno, clasic, hi-tech și alte stiluri). Marazzi prezintă colecții de panouri de autor, mozaicuri, plăci de clincher.

Kerama Marazzi este lider în producția de plăci din spate pentru bucătărie, fiecare gospodină va aprecia calitatea și durabilitatea Kerama Marazzi este lider în producția de plăci din spate pentru bucătărie, fiecare gospodină va aprecia calitatea și durabilitatea

Sub îndrumarea specialiștilor italieni din Rusia, plăcile acestui brand sunt produse de 2 companii din Oryol și din regiunea Moscovei..

Fabricile sunt echipate cu echipamente avansate de la companii occidentale de vârf, ceea ce crește calitatea mărfurilor față de o ofertă similară a concurenților. Fabrica de la Oryol este specializată în producția de țiglă, în timp ce fabrica din regiunea Moscovei este specializată în gresie porțelanată.

Datorită tehnologiilor înalte și a sinergiei experienței atât italiene, cât și rusești în producția de plăci, plăcile ceramice de la Kerama Marazzi au următoarele avantaje.

Avantaje:

 1. Caracteristicile de mai sus ale plăcii: caracter practic, durabilitate, rezistență la uzură, sunt caracteristice tuturor tipurilor de plăci ceramice Marazzi.
 2. Respectarea mediului a materialelor. Plăcile acestui brand sunt create în mod tradițional din materiale naturale fără adăugarea de substanțe nocive chimic..
 3. O gamă largă de subiecte de design, paletă de culori, ornamente decorative și forme de celule de gresie.

Colecțiile Marazzi sunt actualizate anual, sunt create noi soluții de trend.

Gresie porțelanată de la Kerama Marazzi

Specializată în crearea de produse ceramice, gresie porțelanată ocupă un loc important în linia de producție a Kerama Marazzi. A fost inventat acum aproximativ 30 de ani în Italia și este o „generație” inovatoare de plăci ceramice. Companiile italiene, inclusiv Kerama Marazzi, sunt recunoscute ca lideri în producția de gresie porțelanică de calitate.

Gresia porțelanată Kerama Marazzi are cei mai buni indicatori de rezistență, ceea ce îl face fără îndoială o opțiune ideală pentru apartamente și case de țară Gresia porțelanată Kerama Marazzi are cei mai buni indicatori de rezistență, ceea ce îl face fără îndoială o opțiune ideală pentru apartamente și case de țară

Practic, acest material de acoperire este utilizat pentru acoperirea pardoselii datorită caracteristicilor sale de rezistență ridicată..

Producția de gresie porțelanată, care a apărut relativ recent în Rusia, este astăzi unul dintre cele mai populare materiale de finisare cu o selecție largă de soluții de proiectare și texturi materiale. Gresia porțelanată Marazzi are toate caracteristicile unui material occidental de calitate. Texturile materiale (imitație de lemn, piatră, piele naturală) sunt dezvoltate de studiourile de design italiene. Calitate europeană, îmbunătățită și adaptată condițiilor rusești.

Placi de portelan de la Kerama Marazzi (video)

Alegând plăci ceramice sau gresie porțelanată Marazzi, cumpărătorul poate fi sigur de calitatea înaltă și durabilitatea modelului și a materialelor.

Plăci ceramice pentru bucătărie pe șorț (foto)