Panouri de perete cu șorț de bucătărie: alegerea potrivită

Nu sunteți sigur cum să vă decorați bucătăria frumos și ieftin? Folosiți un panou de perete sau spate Nu sunteți sigur cum să vă decorați bucătăria frumos și ieftin? Pentru a acoperi pereții din bucătărie și a fi în continuare original, toate posibilitățile sunt create astăzi. Selecție uriașă de materiale de orice categorie de preț, design pentru fiecare gust – într-un cuvânt, căutați propria versiune. Una dintre cele mai bune opțiuni pentru decorarea unui șorț de bucătărie este panourile de perete..

Panouri pentru bucătărie, șorț: ce sunt

Principalele cerințe pentru panourile de bucătărie sunt să aibă un aspect spectaculos și să tolereze bine umiditatea. Dacă acum câteva decenii ați fi ales o țiglă, astăzi popularitatea ei scade.

Și acest lucru este de înțeles, deoarece, în ciuda frumuseții sale, a ușurinței sale de îngrijire, plăcile nu sunt atât de ușor de instalat și vor costa foarte mult conform standardelor actuale. Și panourile au devenit principalul concurent al plăcii..

Modele extraordinare pot fi aplicate șorțurilor de sticlă: singurul dezavantaj al unui panou de sticlă este fragilitatea Modele extraordinare pot fi aplicate șorțurilor de sticlă: singurul dezavantaj al unui panou de sticlă este fragilitatea

Și deja, vorbind în detaliu, pot fi făcute sau decorate cu orice, începând de la aceeași țiglă, terminând cu film sau sticlă.

Tipuri de panouri pentru șorț:

 1. Film. Pentru preț, acesta este cel mai democratic tip de decorare a panourilor decorative. Poate fi eficient extern, este foarte simplu să lipiți filmul, dar iată un minus semnificativ – rezistență slabă la temperaturi ridicate. Mai mult, filmul va fi folosit pentru o perioadă foarte scurtă de timp, în plus, este un material combustibil, adică este periculos la incendiu..
 2. Tabla de otel. Există o astfel de opțiune, dar nu există loc pentru ea în bucătărie. Și în exterior, acesta nu este cel mai profitabil material, iar pentru preț vă va costa mult. Mai mult, panoul din oțel inoxidabil nu este curățat foarte bine.
 3. Sticlă. Și puteți găsi defecte în acest material, dar cu toate acestea este folosit foarte des, ceea ce poate fi ușor explicat. Sticla nu se teme de umiditate și schimbări de temperatură, este ușor de instalat, orice model se potrivește perfect, este atractiv din punct de vedere al costurilor. Iar sticla iluminată din spate arată absolut superb! Ei bine, minusul este fragilitatea materialului, din păcate, este foarte ușor să rănești sticla.

Există și alte tipuri de panouri care pot fi considerate separat..

Șorț din PVC: ce să spun despre acest material

Panourile din PVC sunt un material foarte popular pentru decorarea interioară, care este folosit și în bucătărie..

Din punct de vedere chimic, PVC este un amestec de etilenă, clor, precum și hidrogen și carbon. Pentru a îmbunătăți calitatea materialului, se adaugă stabilizatori și coloranți în timpul producției, precum și aditivi speciali care îi afectează imunitatea la lumină ultravioletă..

Șorțurile din PVC sunt rezistente la lumina soarelui și umezeală Șorțurile din PVC sunt rezistente la lumina soarelui și umezeală

Există mai multe tipuri de panouri din PVC:

 • Rack îngust (căptușeală);
 • Panouri de foi;
 • Plăci pătrate;
 • Panouri sandwich;
 • Monocrom;
 • Tipărire termică;
 • Tipărire offset;
 • Metalizat;
 • Laminat;
 • Lacuit;
 • Cu o friză;
 • Panouri 3d.

Acest material – PVC sau plastic – are plusurile și minusurile sale..

Panouri de perete din plastic pentru șorț: avantaje și dezavantaje

În primul rând, merită luate în considerare avantajele clare ale panourilor din plastic..

În acest moment, șorțurile din plastic moale realizate sub mozaic sunt destul de populare. În acest moment, șorțurile din plastic moale realizate sub mozaic sunt destul de populare.

Avantajele panourilor din PVC:

 1. Durabil, dacă credeți producătorul, care asigură că durata lor de viață este de cel puțin 10 ani;
 2. Rezistență la temperaturi ridicate;
 3. Rezistență ridicată la umiditate;
 4. Caracteristici ridicate de izolare fonică;
 5. Greutate redusă a panourilor;
 6. Capacitatea de a alege o varietate de desene, modele, imitație;
 7. Preț scăzut.

Evident, aceste avantaje sunt deja suficiente pentru a acorda atenție acestui material..

Contra panourilor din PVC:

 • Când sunt încălzite și arse, eliberează substanțe care nu sunt sigure pentru corpul uman;
 • Cu o scădere bruscă a temperaturii, acestea sunt predispuse la deformare;
 • Le este „frică” de șocurile mecanice;
 • Dăunătorii pot crește în decalajul dintre perete și panouri;
 • Nu întotdeauna convingător în aparență, poate părea fals, ieftin.

Desigur, merită menționat cum să remediați astfel de panouri. Există trei opțiuni populare de fixare: cu folosirea strungului, cu utilizarea clemelor de fixare și a plăcilor de montare, cu utilizarea lipiciului pentru unghii lichide.

Instalarea corectă a panourilor din PVC (video)

Panouri decorative din MDF

Panourile de perete din MDF pentru un șorț sunt folosite destul de des și ar trebui spus că aceasta este o alegere rezonabilă..

Panoul MDF are o textură din lemn care se va încadra fără îndoială în multe stiluri: de exemplu, country sau mansardă Panoul MDF are o textură din lemn care se va încadra fără îndoială în multe stiluri: de exemplu, country sau mansardă

Judecați singuri, panouri MDF:

 1. Foarte dens, dur, durabil;
 2. Este un material sigur, ecologic, care nu se poate spune despre aceleași panouri de plastic;
 3. Aceste panouri de perete nu necesită îngrijire specială, specială;
 4. Sunt foarte rezistente la umiditate;
 5. Acesta este un material ignifug, care este foarte important în bucătărie;
 6. Este procesat, datorită căruia îl puteți decora cu o varietate de desene și imagini;
 7. Ieftin;
 8. Nu vă este frică de ciuperci și mucegai;
 9. Ușor de montat.

Nu este necesar să instalați panouri de perete MDF pe o suprafață perfect plană..

Panourile de perete au fost dezbrăcate în bucătărie

Skinali – așa se numesc panourile moderne de perete din sticlă, care se disting prin imprimarea fotografiilor realizate cu echipamente speciale.

În plus față de diferite modele, imaginile naturii pot induce și pofta de mâncare în orice persoană. În plus față de diferite modele, imaginile naturii pot induce, de asemenea, un apetit în orice persoană.

Sticla călită este realizată cu imprimare foto, ceea ce vă permite să creați o varietate de desene, imagini, de la clasic la suprarealist.

Abstracția încețoșată este la modă astăzi, dar dacă ești conservator, atunci naturile moarte, imaginile florale vor fi o alegere bună..

Puteți instala astfel de panouri în orice bucătărie – ele, datorită culorii și modelului, pot crea o varietate de efecte. De exemplu, extindeți spațiul, faceți accente, jucați-vă împreună cu culorile dominante din interior.

Panouri de perete impermeabile în bucătărie (video)

Panourile de perete nu sunt doar un detaliu, sunt un element interior autosuficient care poate fi folosit pentru orice încărcătură decorativă. Atunci când alegeți astfel de panouri, concentrați-vă pe calitatea materialului, rezistența acestuia, modernitatea și dacă se potrivește cu imaginea spațiului dvs. de bucătărie.

Exemple de panouri de perete pentru bucătărie pentru șorț (foto)