Cum să faci tapet lichid cu propriile mâini: trei moduri eficiente

Tapetul lichid este destul de ușor de aplicat și nu are o înțelepciune specială în realizarea dvs. personală. Tapetul lichid este destul de ușor de aplicat și nu are o înțelepciune specială în realizarea acestuia cu propriile mâini Tapetul fabricat din hârtie sau alte materiale este deja într-o oarecare măsură ieri. Cel puțin, cei care au văzut vreodată splendoarea tapetului lichid, adevărate capodopere pe perete, cred că da. Într-adevăr, recenziile despre această metodă de decorare a pereților sunt cele mai entuziaste, dar merită să o faceți dacă aveți cel puțin niște abilități artistice..

Reparații DIY: tapet lichid

Se crede că o astfel de renovare este foarte modernă, nu numai datorită decorului de perete rezultat, ci și compoziției tapetului lichid. Faptul este că aproape în întregime această compoziție include așa-numitele componente respirabile..

Tapetul lichid constă în principal din una dintre următoarele componente:

 • Celuloză;
 • Mătase;
 • Bumbac.

De obicei, lipiciul este inclus și în compoziția componentă, care, atunci când este amestecată cu apă, creează o masă asemănătoare tencuielii care se aplică ușor pe pereți.

Dacă vorbim despre amestecuri din fabrică, atunci se vinde de obicei în pungi de plastic sigilate. Dacă vorbim despre amestecuri din fabrică, atunci se vinde de obicei în pungi de plastic sigilate.

Dar ce se întâmplă dacă este conceput să faci singur un astfel de amestec? Acesta este un proces creativ destul de fascinant, principalul lucru este tehnologia de fabricație, proporțiile și diligența potrivite..

Există mai multe moduri de a-ți crea propriul tapet lichid. Merită luat în considerare cel mai interesant dintre ei..

Tapet lichid: o rețetă universală (video MK)

Cum se face tapet lichid acasă: prima rețetă

Acest tapet va avea la bază bumbac sau fibră de celuloză. În principiu, puteți utiliza cea mai obișnuită vată sau o izolație specială „Ecowool”, unde este prezentă pastă de lemn.

Ce faci mai departe:

 • Vata obișnuită va trebui tăiată mărunt – acest lucru se face cu foarfece obișnuite sau cu un mixer;
 • Componenta care va ține împreună structura fibroasă este lipiciul de cazeină., lipici “Bustilat” sau PVA, chit acrilic este, de asemenea, potrivit;
 • Dacă doriți aditivi decorativi, folosiți paiete obișnuite., mica sau firimituri fine de orice mineral;
 • Suplimentele pot fi achiziționate gata făcute, nu adăugați prea multe dintre ele, limitați-vă la una sau două.

Obțineți și vopseaua gata pregătită, dar compoziția care se intenționează a fi adăugată la vopselele pe bază de apă. Obțineți și vopseaua gata pregătită, dar compoziția care se intenționează a fi adăugată la vopselele pe bază de apă.

Dacă doriți să obțineți un efect curcubeu, trebuie să faceți acest lucru. Adăugați și amestecați prima dată culoarea până când amestecul este uniform. A doua porție de colorant este adăugată numai înainte de a aplica masa pe perete, dar nu este nevoie să o amestecați bine – unele zone ar trebui să rămână neamestecate. Recenziile pentru această metodă sunt doar pozitive.

Amestecul în sine se face astfel:

 • Așezați fibrele într-un recipient, amestecați-le cu unul dintre lianți în proporții egale;
 • Adăugați elemente decorative la masă și amestecați până la omogenizare;
 • Puteți adăuga puțină apă la un amestec prea gros;
 • Testați materialul de finisare rezultat – adăugați puțin din perete, dacă totul funcționează, frământați materialul în întregime.

În loc de vată, puteți folosi fire de bumbac mărunțite sau fibre de in. În loc de vată, puteți folosi fire de bumbac mărunțite sau fibre de in.

Rețeta două: faceți-vă tapet lichid din rumeguș

Rumegușul poate fi luat și ca material de formare. Apoi, structura tapetului lichid va fi în relief, plăcută la atingere. Decorarea pereților cu astfel de tapet este întotdeauna plăcută ochiului..

Trebuie să acționezi astfel:

 • Rumegușul este un material bun, deoarece nu este nevoie să le măcinați, așa că toarnă-le într-un recipient special adânc;
 • Adăugați două capace dintr-o schemă de culori dintr-un magazin, de exemplu, piersică, într-un recipient cu rumeguș;
 • Luați o lingură de măsurare din cutiile cu alimente pentru bebeluși și adăugați patruzeci de astfel de linguri de gips în același recipient;
 • Există, de asemenea, două tuburi de lipici, câte 100 ml;
 • Se amestecă totul bine, masa va semăna cumva cu un chit.

Și aplicați pe perete cu o spatulă. Astfel de tapet lichid se va usca aproximativ o zi. Dacă doriți un decor suplimentar, adăugați sclipici în recipient într-o anumită etapă..

Tapetul lichid din rumeguș cade destul de ușor la suprafață, deoarece se usucă complet, pot fi vopsite Tapetul lichid din rumeguș cade destul de ușor la suprafață, deoarece se usucă complet, pot fi vopsite

Compoziția tapetului de hârtie lichidă: metoda a treia

Recenzii excelente sunt colectate de tapet lichid, principalul material pentru care este hârtia.

Foliile de hârtie trebuie înmuiate în apă. Proporțiile vor fi după cum urmează: se iau 1,3 litri de apă pentru 40 de coli în format A-4. Hârtia trebuie să absoarbă bine umezeala, durează o oră întreagă.

Următoarea etapă o constituie componentele astringente. În această rețetă, vor fi două dintre ele – acesta este lipici pentru construcții PVA și gips. Lipiciul va lega fibrele de celuloză între ele. Calculul este după cum urmează: 100 g de adeziv PVA la 100 g de foi.

Gipsul este necesar pentru calitatea aderenței. În raport cu hârtia, este adăugată și în proporții unu la unu. Cu cât gradul de gips este mai mare, cu atât se va seta mai repede. Gipsul este necesar pentru calitatea aderenței. În raport cu hârtia, este adăugată și în proporții unu la unu. Cu cât gradul de gips este mai mare, cu atât se va seta mai repede.

Urmează etapa de colorare. În acest stadiu, amestecul de tricotat cu hârtie va avea culoarea dorită. Culoarea materiei prime este de asemenea importantă. Dacă utilizați, de exemplu, nu hârtie de birou albă, ci carton maro, atunci decalajul în selecția culorilor va fi mic – maro și galben și câteva nuanțe ale acestora.

Componentele sunt adăugate în următoarea succesiune:

 • Hârtie (mărunțită);
 • Apă;
 • Lipici PVA;
 • Culoare;
 • Gips.

În ceea ce privește grosimea unui astfel de tapet lichid și consumul de materiale – dacă grosimea atinge doar 1 mm, consumul va fi de 250 g de tapet pe metru pătrat.

Tapet lichid DIY din hârtie (experiment video)

Lucrul cu tapet lichid cu propriile mâini: o facem în etape

Chiar dacă ați făcut față perfect rețetei amestecului, tapetul lichid s-a dovedit a fi bun, pregătirea suprafeței pe care vor fi aplicate aceste tapete foarte lichide este de asemenea foarte importantă.

Suprafața pereților trebuie să îndeplinească cerințele:

 • Fii uniform și durabil;
 • Absorbția de umiditate a suprafeței trebuie să fie minimă și uniformă;
 • Culoarea de fundal a suprafeței este albă sau consonantă cu culoarea tapetului lichid;
 • Nu ar trebui să existe picături și depresiuni, precum și depresiuni care depășesc 3 mm.

Dacă doriți să faceți totul perfect, nu fiți prea leneși să chituiți suprafața și să o amorsați.

Tapetul lichid poate fi agitat cu un mixer de construcție sau manual, principalul lucru fiind obținerea unei mase omogene Tapetul lichid poate fi agitat cu un mixer de construcție sau manual, principalul lucru fiind obținerea unei mase omogene

Câteva nuanțe ale lucrului cu tapet lichid:

 • Dacă citiți recenziile, veți vedea că o mistrie de plastic este adesea folosită pentru a aplica tapet – un instrument la îndemână care facilitează procesul de aplicare a amestecului;
 • Nu amestecați aditivi decorativi uscați cu adeziv sau fibre (hârtie), mai întâi turnați-i în apă și amestecați și abia apoi adăugați baza tapetului;
 • Dacă se întâmplă că soluția este foarte groasă sau nu vrea să se lipească de perete, adăugați puțină apă.

Un punct important este modul în care se va mișca spatula sau orice alt instrument cu care aplicați tapet lichid. Fiecare porțiune este nivelată cu mișcări mici în direcții diferite, uneori puteți face o mișcare cu o răsucire într-un cerc.

Învățarea aplicării tapetului lichid (tutorial video)

Recenziile sunt sfătuiți să nu aruncați resturile de tapet lichid – brusc trebuie să atingeți ușor suprafața. Răspândiți resturile pe o suprafață plană, uscați, dacă este necesar, adăugați doar apă. Tapetul lichid este un decor unic, posibilități nelimitate și o textură a pereților care este plăcută din toate punctele de vedere.

Mult succes la reparare!

Tapet lichid DIY în interior (foto)