Culoarea tapetului pentru bucătărie – secretele unei alegeri bune

Tapetul poate transforma orice cameră Tapetul poate transforma orice cameră Majoritatea oamenilor își doresc o bucătărie spațioasă. Și nu există niciodată o mulțime de spațiu – la urma urmei, cel mai adesea în bucătărie nu numai că gătesc, ci și iau masa, se reunesc cu întreaga familie și chiar sărbătoresc sărbătorile. Prin urmare, cerința principală pentru tapet în bucătărie este să fie atât practic, cât și estetic și să mărească vizual camera..

Efecte vizuale ale tapetului bucătăriei

Tapetul servește în primul rând unei funcții decorative. Designerii evocă modelul, modelul, culoarea, textura atât de mult încât există o mulțime de variații ale modului în care bucătăria se va schimba după lipirea tapetului. Dar, pentru a restrânge alegerea laturii opțiunii cu adevărat optime pentru dvs., nu va fi de prisos să aflați câteva secrete ale designului tapetului..

Pentru o bucătărie cu mobilier luminos, tapetul într-o culoare neutră este cel mai bun. Pentru o bucătărie cu mobilier luminos, tapetul într-o culoare neutră este cel mai bun.

Efecte vizuale de tapet:

 • Desen mare. Arată solemn și elegant, dar reduce vizual dimensiunea bucătăriei.
 • Desen mic. Dimpotrivă, face spațiul mai larg. Chiar și cel mai modest tapet floral poate crește vizual filmările..
 • Desene orizontale. „Fură” înălțimea bucătăriei, dar extinde camera.
 • Desene verticale. Datorită lor, pereții vor fi vizual mai înalți.
 • Modele geometrice cu linii transversale. Creați un efect optic al spațiului continuu.
 • Liniile diagonale. Sunt capabili să creeze iluzia mișcării în bucătărie, sunt destul de dinamici.
 • Tapet textură. Jocul de umbre și lumină, nuanțe de culoare sunt privilegiile acestui tip de tapet..

Dacă ți-a plăcut tapetul cu un model mare, iar bucătăria nu are dimensiuni decente, poți folosi un astfel de tapet pentru a crea un panou Dacă ți-a plăcut tapetul cu un model mare, iar bucătăria nu are dimensiuni decente, poți folosi un astfel de tapet pentru a crea un panou Tapetul cu o culoare neutră cu un model mic extinde vizual spațiul mic de bucătărie, definind limitele acestuia Tapetul cu o culoare neutră cu un model mic extinde vizual spațiul mic de bucătărie, definind limitele acestuia

Culoarea tapetului pentru bucătărie ar trebui, în primul rând, să fie plăcută ochiului. Dacă scopul proprietarului casei este de a da statutul casei sale, el poate cumpăra tapet de lux foarte scump, care va afecta negativ atmosfera camerei..

Culoarea nu trebuie să se plictisească rapid, altfel vei fi obosit în bucătărie, este dificil să te odihnești și să te relaxezi.

O soluție originală pentru o bucătărie cu un aspect non-standard va fi un tapet foto cu o imagine a ferestrei O soluție originală pentru o bucătărie cu un aspect non-standard va fi un tapet foto cu o imagine a ferestrei

Atunci când alegeți tapet pentru bucătărie, este important să acordați atenție nu numai aspectului lor, ci și caracteristicilor precum durabilitatea și caracterul practic..

Testarea tapetului pentru bucătărie (video)

Tapet simplu

Tapetul cu lumină monofonică are o singură misiune – spațiul. Cel mai adesea, bucătăriile mici (de exemplu, cum ar fi Hrușciov) sunt lipite cu tapet monocromatic ușor.

Ele chiar servesc doar ca ton, o bază pe care poți crea orice vrei. Prin urmare, aspectul bucătăriei va fi creat de accesorii, mobilier, vase și tapetele calme de același ton vor servi doar ca fundal pentru acest lucru..

Tapetul fără niciun model face camera mai spațioasă în percepția vizuală Tapetul fără niciun model face camera mai spațioasă în percepția vizuală

Fiecare culoare a tapetului are propriile sale caracteristici:

 • Galben. Se armonizează cu aproape orice culoare, fac camera însorită, luminoasă, plină de lumină. O opțiune bună pentru o bucătărie mică. Dar nuanțele otrăvitoare și acide de galben sunt foarte obositoare pentru sistemul nervos uman..
 • Roz. Romantic și senzual. Frumos, dar pentru bucătărie va fi adecvat numai în cazul unei consistențe stricte a stilului. Și chiar și atunci trebuie diluați cu ceva – violet auster, violet rece sau gri calm..
 • Tapet Violet. În ultimii ani, acestea sunt foarte populare, datorită combinației magnifice de culori dintre răceala mării și pasiunea apusului de soare roșu. Pentru bucătărie, nu trebuie să alegeți culori prea întunecate, dar culorile deschise vor fi grozave..
 • Tapet verde. Soiurile de salată verde și fistic de tapet verde sunt probabil pe primul loc în lista celor mai preferate. Într-adevăr, nuanțele de frunziș, verdeața naturală sunt foarte potrivite pentru bucătărie, principalul lucru nu este să mergi spre culorile acide..

Tapetul solid nu numai că poate completa, ci și crea complet un interior de bucătărie Tapetul solid nu numai că poate completa, ci și crea complet un interior de bucătărie

 • Tapet alb. Potrivit pentru orice, serviți ca foi albe pentru toate designurile interioare ulterioare. Și totuși, designerii sfătuiesc să combine tapetul alb cu ceva, altfel se vor plictisi rapid și vor crea un sentiment de izolare, singurătate.
 • Tapet albastru. Sunt iubiți de romantici și de naturi echilibrate, predispuse la constanță. Ei calmează, creează un efect rece și, din nou, extind spațiul..
 • Tapet roșu. O alegere non-banală pentru bucătărie. Culoarea este energică, puțin chiar și cu proprietăți vampirice. Este greu să-l imaginezi în bucătărie fără a-l combina cu alte culori. Dar pentru oamenii creativi poate fi o soluție bună. Se combină luxos cu mobilier din metal negru-plastic.
 • Tapet portocaliu. Frumos, vară, amuzant. Pentru oamenii care sunt veseli sau care decid să se încarce cu optimism și pozitiv, vor fi o alegere bună. Mobilierul în culori liniștitoare va echilibra camera.
 • Tapet maro. Ele conferă camerei o demnitate, aceasta este o alegere clasică. Dar un pic întunecat pentru bucătărie, cu excepția cazului în care bucătăria este atât de mare încât nu vă deranjează să o restrângeți..
 • Tapet bej. Calm, senin, aceasta este alegerea conservatorilor. Se pot plictisi în timp, dar nu vor fi presați emoțional..
 • Tapet albastru. Această culoare va reduce vizual bucătăria, dar în dormitor va face față perfect rolului său – de a deveni un refugiu liniștit, protecție împotriva tuturor agitațiilor și grijilor.

Combinarea tapetului vă va permite să găsiți cea mai bună opțiune, iar combinațiile de culori sunt la modă chiar acum..

Combinație de culori – tapet pentru bucătărie

Pentru a înțelege ce se întâmplă cu ce, puteți apela la așa-numita roată de culori, care conține 12 culori primare. Culorile situate una lângă alta sunt înrudite, dacă le combinați, camera va avea o atmosferă relaxată. Culorile opuse vor oferi bucătăriei dinamism, energie.

Tapetul cu o textură naturală în combinație cu un strat monocromatic se poate transforma în avantaje, cum ar fi dezavantajele bucătăriei, cum ar fi o cutie de ventilație și alte proeminențe care interferează Tapetul cu o textură naturală în combinație cu un strat monocromatic se poate transforma în avantaje, cum ar fi dezavantajele bucătăriei, cum ar fi o cutie de ventilație și alte proeminențe care interferează Dacă modelul de pe tapetul care vă place coincide cu modelul de pe perdelele selectate, puteți crea o compoziție unică în combinație cu tapet simplu în nuanțe neutre. Dacă modelul de pe tapetul care vă place coincide cu modelul de pe perdelele selectate, puteți crea o compoziție unică în combinație cu tapet simplu în nuanțe neutre.

Cele mai populare combinații în următoarea recenzie:

 • Albul merge bine cu toate, dar o combinație cu albastru, negru și roșu este ideală;
 • Rozul este în armonie cu măslinul dulce, maro, lăptos, turcoaz strălucitor, gri;
 • Albastrul „se împrietenește” cu galben, roșu intens, roz pal, gri închis;
 • Bejul merge bine cu galben, maro, albastru;
 • Roșul este în armonie cu galben, negru, alb și albastru strălucitor;
 • Portocaliul este combinat cu lamaie, violet, violet deschis, albastru;
 • Griul se combină bine cu roz închis, albastru strălucitor, roșu, violet.

Combinațiile pot fi mai complexe, dar este mai bine să luați aceste combinații ca bază..

Opțiuni de proiectare a tapetului pentru pereții bucătăriei (video)

Concluzie

Pentru a alege tapetul perfect pentru bucătărie, trebuie să țineți cont de culoarea mobilierului, de legile combinațiilor de culori și de dispoziția generală. Culorile prea strălucitoare necesită un interior destul de simplu, fără pretenții, iar nuanțele calme vă permit să experimentați designul mobilierului.

Ai o alegere bună!

Exemple de combinații de tapet în bucătărie (foto)