Combinație armonioasă de tapet: înviorează-ți interiorul

Combinația dintre o varietate de imagini de fundal este o modalitate excelentă de a vă decora casa într-un mod original. Combinația dintre o mare varietate de imagini de fundal este o modalitate excelentă de a vă decora casa într-un mod original. După ce a început o renovare, fiecare dintre noi dorește să creeze ceva neobișnuit și, în același timp, accesibil ca preț și calitate în interiorul casa lui. Acest lucru se poate realiza nu numai folosind vopsea, țesături sau panouri decorative, ci și printr-o combinație frumoasă de tapet. Trebuie doar să cunoașteți reguli simple – care sunt culorile tapetului care se combină cel mai bine între ele și cum să combinați tapetul în interior mai profitabil.

Combinația diferitelor imagini de fundal din interior

În acest moment, există o mare selecție de imagini de fundal diferite. Acest lucru vă permite să alegeți două sau mai multe tipuri de tapet care se vor potrivi perfect. Principalul lucru nu este să exagerați. Experimentând cu tapet de diferite culori, puteți obține un rezultat excelent sub forma unui spațiu neobișnuit în casa dvs..

Tapet ușor

La prima vedere, ideile pentru combinarea tapetului ușor în interior pot părea plictisitoare. Dar acest lucru nu este deloc cazul, deoarece tapetul în culori deschise nu este doar alb, ci și diferite nuanțe de pasteluri de albastru, roz, verde..

Pentru a obține un interior ușor neobișnuit, designerii sfătuiesc să combine tapetul alb sau bej deschis cu tonuri moi de alte culori..

După cum știți, culoarea luminii extinde spațiul: de aceea tapetul luminos este o modalitate excelentă de a vă extinde vizual camera. După cum știți, culoarea luminii extinde spațiul: de aceea tapetul luminos este o modalitate excelentă de a vă extinde vizual camera.

Trebuie remarcat faptul că există o serie de nuanțe de alb. Pentru un interior aerisit și ușor, o combinație de alb și in, crem sau fildeș este perfectă. Astfel, sala nu va arăta prea curată..

Tapet întunecat

Combinația de tapet în interiorul tonurilor întunecate este oarecum mai complicată decât combinația de nuanțe deschise, deoarece este posibil să combinați aproape toate celelalte culori cu tapetul deschis. O combinație excelentă va fi roșu, maro închis, culori verzi, precum și negru ambiguu, care va seta toate accentele și va sublinia detaliile..

Cel mai important lucru este să nu exagerați cu tapet în culori închise: poate crea o atmosferă deprimantă. Cel mai important lucru este să nu exagerați cu tapet în culori închise: poate crea o atmosferă deprimantă.

Amintiți-vă că nuanțele întunecate de orice culoare sunt cel mai bine utilizate în încăperile mari, deoarece aceste culori reduc vizual spațiul..

Tapet gri

Ideile pentru crearea unui interior cu tapet gri au un loc și nu vor arăta deloc plictisitoare, așa cum pare la prima vedere..

Un gri casual și plictisitor poate fi amestecat cu alte culori pentru a crea o compoziție excelentă. Un gri casual și plictisitor poate fi amestecat cu alte culori pentru a crea o compoziție excelentă.

Această combinație este ideală pentru imagini de fundal de culori strălucitoare frumoase, precum și imagini de fundal albe și negre..

Tapet alb-negru

O combinație contrastantă de imagini de fundal alb-negru este una dintre cele mai populare. Datorită unei combinații atât de neobișnuite și îndrăznețe, puteți crea modele unice și vă puteți juca pe contraste..

Combinația de alb și negru a fost venerată în multe culturi și religii: acum combinația a două contrarii poate fi găsită în multe stiluri moderne de design. Combinația de alb și negru a fost venerată în multe culturi și religii: acum combinația a două contrarii poate fi găsită în multe stiluri moderne de design.

Cel mai bine este să completezi stilul clasic sau stilul high-tech cu tapet alb-negru..

Combinație de culori tapet

Combinația diferitelor culori de tapet din cameră (albastru, violet, albastru deschis, roșu și altele) trebuie să respecte anumite reguli sau totul se poate dovedi a fi un eșec.

Există următoarele combinații pentru selectarea culorilor tapetului:

 • Simplu, unde două nuanțe se completează;
 • Complex, unde sunt selectate diferite culori și nuanțe;
 • Extraordinar, în cazul în care o combinație cu trei sau mai multe culori diferite.

Este mai bine să combinați toate culorile și nuanțele într-o „roată de culori”, datorită căreia, puteți stabili întotdeauna ce culori de tapet sunt mai bine de combinat și care sunt mai proaste..

Nu este recomandat să folosiți culori opuse în dormitor: o combinație de tapet de aceeași culoare, dar în nuanțe diferite, este potrivită pentru această cameră. Nu este recomandat să folosiți culori opuse în dormitor: o combinație de tapet de aceeași culoare, dar în nuanțe diferite, este potrivită pentru această cameră.

Dacă doriți un interior calm, alegeți nuanțe apropiate unele de altele pe roata de culoare. De exemplu, liliac, violet, vinete. O astfel de combinație de diferite nuanțe de tapet se va potrivi perfect în interiorul dormitorului, deoarece aceste tonuri predispun la relaxare și odihnă..

Și dacă preferați un interior luminos și contrastant, atunci ar trebui să alegeți culori opuse. De exemplu, albastru și portocaliu, verde și roșu. Astfel, îți vei completa perfect decorul. Combinațiile de tapet în două tonuri vor decora camerele copiilor, camerele de zi și chiar bucătăriile.

Pentru a învăța cum să combinați tapetul, este important să cunoașteți o regulă de aur, care spune: „Diferite tipuri de tapet nu numai că trebuie combinate, ci și să aibă caracteristici comune”..

Tapetul pe care l-ați ales, de aceeași culoare, dar diferit în nuanță, trebuie să aibă neapărat un ornament care este realizat în același stil, de exemplu, acestea sunt flori mari sau mici, precum și aceeași structură.

Combinarea tapetului (video)

Combinație de tapet foto cu alt tapet în diferite interioare

Ideile pentru combinarea hârtiei fotowall cu alte imagini de fundal este o sarcină destul de ușoară și în același timp foarte interesantă. Tapetul foto arată armonios în orice cameră, trebuie doar să alegeți tapetul potrivit pentru mediul general.

Cea mai bună soluție ar fi combinarea tapetului foto cu tapetul obișnuit: folosind această mișcare complicată, puteți economisi mult Cea mai bună soluție ar fi combinarea tapetului foto cu tapetul obișnuit: folosind această mișcare complicată, puteți economisi mult

Reguli pentru selectarea hârtiei fotowall cu alte imagini de fundal:

 1. Alegeți imaginea potrivită pe tapet, astfel încât să se potrivească interiorului general al camerei;
 2. Calculați dimensiunile necesare ale camerei;
 3. Alegeți imagini de fundal cu imagini de fundal de bază după schema de culori.

Să vedem ce fel de tapet este potrivit pentru diferite camere dintr-un apartament sau o casă.

Hol

Pentru hol, alegeți nuanțe deschise, aceasta se va extinde vizual și o va face mai ușoară. Datorită acestei alegeri, holul poate deveni un accent luminos în tot apartamentul..

Pe hol, tapetul trebuie lipit, care să poată fi spălat cu ușurință. Pe hol, tapetul trebuie lipit, care să poată fi spălat cu ușurință.

Nu este necesar să lipiți tapetul pe pereți, de exemplu, puteți decora dulapul încorporat cu tapet foto, care extinde vizual spațiul.

Dormitor

Înainte de a alege un tapet foto pentru dormitor, ar trebui să luați în considerare care este partea însorită și care este mai întunecată. Pe partea însorită a camerei, imaginea de fundal voluminoasă cu imaginea plantelor în tonuri verzi sau desene cu o temă marină sau spațială arată spectaculos.

Imaginile de fundal de culoare deschisă vă vor ajuta să vă relaxați și să vă relaxați. Imaginile de fundal de culoare deschisă vă vor ajuta să vă relaxați și să vă relaxați.

Și în astfel de camere, unde soarele nu arată atât de des, vor avea culori mai luminoase și mai deschise. Imaginile cu peisaje în care predomină culorile portocaliu, galben, roșu se vor potrivi perfect.

Sufragerie

Pentru camera de zi, picturile murale pot fi selectate în diferite stiluri. Dacă este o temă florală, atunci va adăuga mai multă armonie și confort. Și dacă, dimpotrivă, alegeți un tapet cu vederi panoramice ale celor mai frumoase locuri de pe pământ, veți obține un living în stil urban.

Camera de zi este cea mai importantă cameră din casă: aici gazda primește oaspeți. Prin urmare, ar trebui să încercați să decorați această cameră cât mai original posibil. Camera de zi este cea mai importantă cameră din casă: aici gazda primește oaspeți. Prin urmare, ar trebui să încercați să decorați această cameră cât mai original posibil.

Totul va depinde de dorința și imaginația dvs. de a vă decora camera de zi.

Copii

Decorarea unei camere pentru copii cu tapet foto, ar trebui să acordați atenție dorințelor copilului dumneavoastră. Camera ar trebui să aducă emoții pozitive și să încânte copilul. Personajele de desene animate de pe fotomuraluri vor decora perfect orice grădiniță și puteți combina hârtie fotowall amuzantă cu tapet de nuanțe delicate.

Merită să alegeți cel mai optim număr de imagini și să nu exagerați: prea multe imagini pot spune despre gustul prost al proprietarului camerei Merită să alegeți cel mai optim număr de imagini și să nu exagerați: prea multe imagini pot spune despre gustul prost al proprietarului camerei

Indiferent de tapetul foto pe care l-ai decora casa ta, principalul lucru este să nu exagerezi cu imagini. Imaginile perfect selectate în combinație cu tapetul obișnuit vor conferi camerei un stil unic și un design interior individual, ceea ce îi va oferi un anumit chef..

Tapet combinat cu alte finisaje

Tapetul poate fi combinat nu numai unul cu celălalt, așa că, dacă doriți să obțineți un design unic neobișnuit, va trebui să vă gândiți cu atenție la toate.

Ideile pentru combinarea culorilor de mobilier și tapet ar trebui gândite până la cele mai mici detalii, pentru a nu vă corecta propriile greșeli ulterior..

Este important ca tapetul și mobilierul să fie în același stil și, atunci când le alegeți, să vă bazați pe combinații și contraste conexe:

 • Combinație asociată – culoarea tapetului și a mobilierului trebuie să difere doar în nuanțe. Această combinație asigură stilul Provence sau stilul clasicilor englezi..
 • Contrast. Mobilierul și tapetul sunt selectate în contrast: tapet întunecat – mobilier ușor și invers. Dacă aveți pereți luminoși, atunci cumpărați mobilier ușor, poate chiar alb. Dar mobilierul în culori închise este mai potrivit pentru clasici sau minimalism modern..

Designul actual sugerează culoarea wenge pentru mobilier, care este foarte populară în prezent..

Mobilierul Wenge în combinație cu tapetul vorbește despre o opțiune contrastantă care se potrivește perfect stilului modern al interiorului..

Combinația de tapet și finisaje din piatră vă va oferi statutul: puteți alege cea mai bună opțiune - piatra artificială Combinația de tapet și finisaje din piatră vă va oferi statutul: puteți alege cea mai bună opțiune – piatra artificială

Combinațiile de culori ale diferitelor obiecte de interior afectează atât stilul, cât și atmosfera camerei. Cea mai mare importanță în designul camerei se face pe combinația de laminat cu tapet, prin urmare, atunci când le alegeți, utilizați următoarele recomandări.

Recomandări atunci când alegeți tapet și laminat:

 • Atunci când alegeți un laminat pentru tapet, nu uitați că cu o astfel de combinație puteți extinde vizual sau, dimpotrivă, face camera mai puțin spațioasă. Acest lucru poate fi realizat prin utilizarea de ornamente și linii în proiectarea tapetului..
 • Culorile reci și calde atunci când terminați în același timp nu ar trebui să intre în conflict.
 • Într-o cameră cu tavane joase, este mai bine să alegeți tapet ușor și laminat întunecat. Și pereții în tonuri întunecate și o podea deschisă, dimpotrivă, vor extinde camera orizontal și vor scădea vertical.
 •  Laminatul din lemn se potrivește bine cu tapetul strălucitor și suculent și nu arată deloc cu pereții uni.

Este posibil să combinați tapetul cu diferite materiale, iar această listă include un astfel de articol interior ca o căptușeală. Combinația este destul de extraordinară, dar alegând gramatica corectă a culorilor, aspectul final va depăși toate așteptările. Există, de asemenea, alte modalități de a face o opțiune câștigătoare din tapet și căptușeală din lemn..

Opțiuni pentru combinarea căptușelii cu tapetul:

 • Cadru. În acest caz, căptușeala nu va fi elementul principal, ci un fel de accent care joacă rolul de cadre, adică împărțind textura sau imaginile de pe tapet.
 • Zonare. Prelucrarea are loc în majoritatea camerei cu un singur material, iar un anumit loc este alocat și finisat cu lemn. Acest loc poate fi locul în care va sta canapeaua..

Există un număr mare de opțiuni pentru combinarea tapetului în interior. Ascultați-vă dorințele și aveți încredere în imaginația dvs., atunci veți obține un design unic, inimitabil, pe care nimeni nu l-a avut vreodată.

Combinație de trei tipuri de tapet

Combinația a mai mult de două tipuri de tapet conferă camerei originalitate și dinamism.

Multe dezavantaje ale camerei pot fi eliminate cu ajutorul jocului de linii. Multe dezavantaje ale camerei pot fi eliminate cu ajutorul jocului de linii.

Această opțiune de design vă va ajuta să creați o varietate de efecte decorative în cameră:

 • Zonare. Combinând tapet de diferite nuanțe sau modele, împărțiți perfect camera cu partiții vizuale..
 • Efecte vizuale. Datorită combinației de tapet, spațiul poate fi extins sau redus vizual.
 • Ascundeți defectele și evidențiați avantajele. Cu cât tapetul este mai vizibil și mai luminos în locul potrivit pe perete, cu atât defectul va fi mai puțin vizibil.
 • Punct focal. Pentru a evidenția una dintre părțile pereților și a concentra toată atenția asupra acestuia, utilizați o combinație de pânze strălucitoare.
 • Perete de accent. Spre deosebire de un punct focal, un perete accent ocupă întreaga zonă sau accentuează doi pereți opuși.
 • Element decorativ. Așezând o bucată de tapet într-un cadru, puteți crea un decor neobișnuit de perete.

Tapet însoțitor: cum se combină tapetul (video)

Combinând imagini de fundal cu diferite contraste și texturi, multe pot fi transformate în camera dvs. Și cu o selecție incredibilă de imagini de fundal, putem crea vederi interesante pentru apartamentul nostru, ceea ce este foarte frumos și ușor.

Combinatie tapet (foto)