Lambrequine frumoase sofisticate: coarda finală în design interior

Acum există o mare selecție de lambrequins pentru orice stil și interior: toată lumea poate găsi ceva pentru ei înșiși Acum există o selecție uriașă de lambrequins pentru orice stil și interior: toată lumea poate găsi ceva pentru ei. Istoria are multe stiluri și tendințe în designul interior. Caracteristicile caracteristice sunt formate de tendințele modei din fiecare epocă. Dacă mai devreme numai familiile înstărite își permiteau draperiile textile ale ferestrelor și ușilor, astăzi este disponibil pentru toată lumea. Dar, cu toate acestea, pliurile curbate ale lambrequinului sunt încă asociate cu bogăția și prezentabilitatea..

Lambrequin: o atingere frumoasă și elegantă în designul camerei

De regulă, începem să alegem perdelele atunci când renovarea este terminată și avem nevoie de un punct elegant care să dea interiorului un aspect complet. Puteți utiliza clasicele mereu actualizate sau modele de ferestre mai moderne și mai neobișnuite. Proiectarea sa trebuie abordată cu cea mai mare responsabilitate. Utilizarea perdelelor cu lambrequin în designul deschiderii ferestrei va permite să transmită senzația de lux regal și simplitate elegantă către întregul interior..

Lambrequins va face orice perdele mai aristocratice și cu adevărat șic Lambrequins va face orice perdele mai aristocratice și cu adevărat șic

Pelmetul este numit de obicei draperia orizontală decorativă superioară atunci când decorați fereastra cu materiale textile. De regulă, țesătura plisată grea este utilizată pentru a o crea. Utilizarea unor astfel de adaosuri, cum ar fi flounces și perii, vă permite să dați lambrequinului un efect decorativ special și elegant. Aici imaginația ta este nelimitată, dar în rațiune! Designul original și elegant modifică vizual proporțiile deschiderii ferestrei, oferind expresivitate și solemnitate întregului interior.

Când alegeți perdele cu lambrequins, începeți, în primul rând, de la scopul și stilul general al camerei. Acordați o atenție deosebită culorilor și texturilor materialului.

Perdele rafinate cu lambrequin cu greu pot fi numite pur și simplu perdele – aceasta este o operă de artă care vă permite să creați o atmosferă specială de confort în cameră.

Acest element de decor pentru casă sau apartament vă permite să dezvăluiți toate avantajele unei camere, să o transformați, să adăugați note de aristocrație și să subliniați gustul proprietarilor..

Lambrequin în interiorul bucătăriei (video)

Perdele frumoase cu lambrequins: opțiuni de design

Într-un interior modern, lambrequinele acționează nu numai ca un decor, ci îndeplinesc și funcții estetice: maschează defectele în finisare, ajustează vizual proporțiile camerei.

Merită să alegeți lambrequins, în funcție de camera în care le veți folosi Merită să alegeți lambrequins, în funcție de camera în care le veți folosi

Alegerea tipului de lambrequin depinde direct de scopul camerei, de stilul din interior, de forma și dimensiunea ferestrei.

În mod convențional, lambrequinele sunt împărțite în patru grupuri mari principale pentru crearea unei compoziții rafinate de perdele. Acestea includ:

  • Clasicul lambrequin este adunat în pliuri cu o bandă de perdea. Conform formei marginii inferioare, acesta se subdivide în drept, arcuit și ondulat;
  • Lambrequinul rigid este cel mai popular. La crearea acesteia, țesătura este atașată la etanșant și fixată pe cornișa de profil sub tavan. Forma poate fi dreptunghiulară, ovală sau complexă;
  • Lambrequinul moale este inerent foarte decorativ. Modelele speciale sunt folosite pentru a forma draperii spectaculoase. Este necesar să-i abordați cusutul cu îndemânare, deoarece această compoziție trebuie să-și păstreze forma originală pe întreaga perioadă de funcționare;
  • Lambrequin combinat este o combinație de lambrequins tari și moi.

Forma unui lambrequin moale este destul de ușor de deformat: prin urmare, trebuie să vă îngrijiți cu atenție perdelele Forma unui lambrequin moale este destul de ușor de deformat: prin urmare, trebuie să vă îngrijiți cu atenție perdelele

Dar fără elemente decorative, perdelele cu lambrequin nu arată atât de luxoase și elegante. Utilizarea acceptată a până la trei părți diferite.

Toate elementele suplimentare sunt concepute pentru a crea spațiu pentru un zbor de imaginație și capacitatea de a crea capodopere cu adevărat textile pe fereastră, oferind camerei un șic și o unicitate de nedescris.

Decorarea perdelei conferă o dispoziție specială interiorului: franjuri, scoici, împletituri, cravate, imitație de turnare din stuc, imprimare foto. În proiectarea ferestrei, alegerea culorilor joacă, de asemenea, un rol important..

Când experimentați culorile materialelor, încercați fie să păstrați culoarea echilibrată, fie să vă bazați pe jocul contrastelor..

Regula de aur pentru crearea acestui decor interior luxos este aceea că o singură culoare ar trebui să fie cea principală. Cea mai bună cale de ieșire din situație, dacă acordați acest rol pânzei principale a compoziției cortinei.

Utilizarea textilelor în interior în toată diversitatea sa vă permite să îi conferiți unicitate și individualitate. Perdelele frumoase cu lambrequins vor fi întotdeauna relevante în designul interior, oferind camerei completitudine și lux clasic.

Lambrequins fără perdele: decor neobișnuit al ferestrelor

Este particular pentru o persoană să creeze frumusețe în jurul său. Dar acesta nu este un act tehnic, ci arta, s-ar putea spune magie, căutarea principalului și secundarului, combinația lor armonioasă

Lambrequin fără perdele este cel mai potrivit pentru bucătărie Lambrequin fără perdele este cel mai potrivit pentru bucătărie

Pliurile ușoare ale lambrequinului vă permit să dați interiorului o dispoziție romantică. Uneori este chiar necesar să se renunțe la utilizarea perdelelor în compoziție – acest element de decorare a ferestrelor este atât de autosuficient. Datorită lambrequin-ului, a devenit posibilă nu numai transformarea camerei, ci și protejarea spațiului unei case sau a unui apartament de forfota lumii exterioare. Compoziția simetrică se va încadra cu succes în absolut orice design de cameră. Lambrequin este capabil să decoreze atât o fereastră mare, cât și o fereastră mică.

Organizarea spațiului de locuit se impune reguli destul de stricte: fiecare element al decorului, fiecare detaliu trebuie să-și aibă locul. Doar respectând această regulă nescrisă vă veți bucura de șederea dvs. acasă. Iar decorarea ferestrelor joacă un rol important. Leagănul lambrequin așezat elegant va crea o atmosferă de confort și confort în interior. Versiunile clasice și moderne ale acestui decor de deschidere a ferestrelor pot decora orice cameră din casă. De exemplu, un lambrequin nu numai că decorează elegant fereastra, dar vă permite și să protejați dormitorul de lumina soarelui excesivă. Reflectarea luminii pe pliuri rafinate creează o stare uimitoare pentru întreaga zi, iar schema de culori potrivită acționează liniștitor seara.

Crearea unui spațiu holistic și armonios în stilul dvs. istoric ales respectă legile culorii, ergonomiei, compoziției și așa mai departe, dar rezolvarea unei sarcini atât de importante precum crearea unui spațiu de locuit confortabil pentru fiecare membru al familiei necesită o abordare foarte responsabilă și atentă..

Perdele fără lambrequins: simplitate și rafinament

 Un spațiu ideal de locuit nu ar trebui să fie supraîncărcat cu detalii și elemente interioare și decorative. În acest caz, atunci când decorați o fereastră, este mai bine să vă abțineți de la lambrequin.

Perdelele fără lambrequins arată serios și plăcut: această soluție de design este adesea utilizată în multe stiluri moderne Perdelele fără lambrequins arată serios și plăcut: această soluție de design este adesea utilizată în multe stiluri moderne

Simplitatea poate fi, de asemenea, grațioasă și sofisticată..

Când recomandă designerii să se abțină de la draperii complexe și luxuriante din interior? Numai atunci când această compoziție luxoasă ascunde vizual spațiul și nu este pe deplin adecvată pentru dvs..

Și anume:

  • Într-o cameră mică;
  • Într-o cameră cu debituri mici;
  • Când căutați minimalismul în interior.

Absența unui lambrequin poate fi compensată de cornișa originală, utilizarea de ochiuri, precum și datorită densității și texturii perdelelor. Puteți utiliza atât țesături ușoare cu un model original, cât și țesături naturale dense. Indiferent de materialul pe care îl alegeți, țesătura ar trebui să transmită confort și căldură. Un sortiment modern de textile nu vă va permite să experimentați sentimentul de dezamăgire în absența alegerii. Cu scopul lor direct – de a proteja camera de ochii curioși, de lumina soarelui și, de asemenea, de a nu încărca spațiul, perdelele se descurcă perfect. Crearea unei atmosfere elegante fără pompă excesivă, în opinia dumneavoastră, permite absența unui lambrequin în decorul ferestrei. Perdelele pot umple o cameră cu confort și confort.

Cum să coaseți un lambrequin cu propriile mâini (video)

Puteți aborda schimbarea opririi în casă în moduri diferite. Capacitatea de a combina armonios ușurința și zborul imaginației, dorința de stabilitate și liniște vă permite să creați acel interior ideal, rămânând în care vă va aduce bucurie. Fie că priveliștea de la fereastră este încadrată de leagăne moi de lambrequin sau de perdele din organza fără greutate – depinde de tine.

Exemple de lambrequine frumoase (foto)