Idei noi pentru perdele de bricolaj: master class pas cu pas

Cu propriile mâini, puteți asambla perdele din aceleași mărgele care își așteaptă timpul într-o cutie veche de mult timp Cu propriile mâini, puteți asambla perdele din aceleași mărgele care își așteaptă mult timp într-o cutie veche. Astăzi este timpul individualității în toate. Ștampilarea este percepută ca ceva bătut, fără suflet. Prin urmare, dacă există vreo ocazie de a vă decora casa cu propriile obiecte de artizanat, nu o ratați. Tu însuți poți coase perdele literalmente din mijloace improvizate, o perdea rustică cu șnur sau o perdea elegantă, rulouri complexe sau perdele simple pe inele. Mai mult, chiar și clema pentru cortină poate fi făcută de casă.

Perdele DIY de la perdelele vechi: abordarea corectă

Înainte de a face ceva drastic, evaluați situația – poate un rând decorativ, accesorii, un mic upgrade va ajuta perdelele vechi să se transforme în altele fundamental noi. Nu tăiați perdelele, ci doar adăugați ceva, schimbând semnificativ designul.

Perdelele scurte pot fi alungite cu cravate cusute din aceeași țesătură sau similar, care vor fi fixate pe cornișă cu arcuri drăguțe Perdelele scurte pot fi alungite cu cravate cusute din aceeași țesătură sau similar, care vor fi fixate pe cornișă cu arcuri drăguțe

Tu însuți poți face altele noi din perdele vechi ca aceasta:

 • De asemenea, puteți face butoniere largi din aceeași țesătură., care va decora butoane mari de culoare la intersecția cu pânza (pentru perdelele din grădiniță, acestea pot fi butoane multicolore);
 • Perdelele înguste care vă plac imprimarea pot fi lărgite de culoarea benzii adiacente (de exemplu, există flori violet în imprimare, astfel încât bucățile de țesătură violet vor trebui atașate la perdeaua principală pentru a se extinde);
 • Puteți actualiza perdelele vechi cu aplicații – de exemplu, pentru a coase cercuri cu un ornament pe o pânză maro, se dovedește că tu însuți ai făcut o imprimare.

Perdelele vechi din baie pot fi actualizate extinzându-le cu o țesătură similară ca textură. Și cârligele vechi din plastic vor înlocui creațiile unice și originale de pe CD-uri. Perdelele vechi din baie pot fi actualizate extinzându-le cu o țesătură similară ca textură. Și cârligele vechi din plastic vor înlocui creațiile unice și originale de pe CD-uri.

Cum să nu spunem despre versiunea standard, când perdelele sunt combinate din două țesături pe orizontală. Se pare că perdeaua este împărțită în două părți, cea mai mare parte este realizată din perdele vechi, iar partea inferioară, cea mai scurtă, a fost cusută dintr-o țesătură adecvată. Punctul de tranziție poate fi decorat.

Viața nouă a perdelelor: cum puteți actualiza textilele vechi (video)

Perdele de mărgele DIY: un master class pas cu pas

Perdelele din filament nu sunt greu de realizat singure. O clasă magistrală pas cu pas va descrie toate etapele în detaliu.

Unde sa încep

Înainte de a începe să faceți aceste frumoase perdele din fire, măsurați lungimea deschiderii ferestrei. După aceea, trebuie să desenați o schiță de perdele viitoare și să calculați câte mărgele aveți nevoie..

De asemenea, este important să vă decideți asupra metodei de fixare, poate o veți face și voi. Ei bine, atunci alegeți materialul, cumpărați cu o marjă mică, ca asigurare împotriva căsătoriei.

Linia de pescuit obișnuită este de obicei folosită ca fir pe care sunt înșirate mărgelele..

Dacă alegeți iluminarea potrivită, perdelele simple din margele de cristal vechi vor arăta foarte impresionant. Dacă alegeți iluminarea potrivită, perdelele simple din margele de cristal vechi vor arăta foarte impresionant.

Puteți fixa mărgelele pe linia de pescuit astfel:

 • Sârmă – acestea sunt cleme speciale, sunt instalate în apropierea mărgelei și fixate cu clești;
 • Buclă – pentru aceasta, firul de pescuit este filetat de două ori în orificiul mărgelei, iar a doua oară bucla este strânsă strâns;
 • Noduri – pe ambele părți ale mărgelei.

În cazul unei bucle, trebuie să fiți atenți, poziția mărgelei se poate schimba de la o astfel de strângere..

Jaluzelele cu sfori decorate cu mărgele pot zona o cameră sau pot fi un decor elegant pentru orice fereastră Jaluzelele cu sfori decorate cu mărgele pot zona o cameră sau pot fi un decor elegant pentru orice fereastră

O altă întrebare în fabricarea unor astfel de perdele cu propriile mâini este cum vor fi atașate la cornișă. Există câteva opțiuni simple. Primul este inelul de perdea. Al doilea este o șină, când linia este trecută prin găurile pe care le faci și tu. Sau cel mai simplu mod este de a conduce în garoafe mici în locul unde va fi fixată cortina.

Cornisa și inelele de perdea sunt cea mai fiabilă opțiune. Astfel de perdele de casă pot fi îndepărtate și mutate în alt loc, ceea ce reprezintă o opțiune practică pentru acasă..

Perdele de cristal: fă-o singur (video master class)

Perdele DIY din margele: un master class pas cu pas

Acest proces este destul de simplu și constă din cinci pași de bază..

Instrucțiunea pas cu pas arată astfel:

 • Faceți o șină care va fi cu 7-10 cm mai mare decât lățimea deschiderii și există găuri în ea cu un pas de o dată și jumătate dimensiunea celei mai mari părți;
 • Pregătiți bucăți de linie de pescuit cu lungimea necesară, dacă fixarea este pe noduri sau bucle, adăugați 55-60 cm la lungime;
 • Strângeți mărgelele în funcție de modelul care este vizibil în schița dvs.;
 • Odată ce un fir este gata, atașați-l la șină;
 • Sina finită poate fi cuie pe deschidere.

Dacă faceți lucrări de renovare și decideți să includeți perdele cu margele în interior, agățarea lor pe un tip ascuns de cornișă este o idee minunată. Dacă faceți lucrări de renovare și decideți să includeți perdele cu margele în interior, agățarea lor de un tip ascuns de cornișă este o idee minunată.

Dacă doriți, puteți decora singur locul unde sunt atașate firele. Poate fi o panglică frumoasă, un model de împletitură, orice bandă care va fi în armonie cu firele și caracteristicile mărgelelor..

Clasa magistrală, după cum puteți vedea, este simplă, în plus, perdelele cu mărgele nu au nevoie de astfel de pași de fabricație precum tăierea și coaserea. Apropo, din astfel de perdele, realizate manual, puteți face o perdea pentru ușă.

Realizăm perdele din mărgele (video pas cu pas)

Clip pentru perdele cu propriile mâini: faceți-o bine

De obicei, clemele sunt realizate manual. Această clemă fixează pickup-ul. Deoarece tema pickup-urilor este acum relevantă, există o cerere pentru un suport de clemă. Există multe opțiuni pentru acest accesoriu – pentru perdelele ascetice poate fi o centură subțire din piele care să inele dublă perdeaua. Pentru perdele frumoase într-un interior delicat și romantic, clema poate fi sub forma unei cupe pictate fără fund, unde perdeaua este filetată.

Un clip este potrivit pentru o creșă, care arată ca o jucărie care îmbrățișează o perdea. Și cea mai simplă clemă structurală este un băț metalic subțire aderat la o bază frumoasă care ține perdeaua.

Dacă ne referim la o clemă, precum un cârlig, o șnur pentru o perdea, atunci aici o puteți face singură.

Mulți DIYers folosesc un CD vechi ca bază de prindere. Mulți DIYers folosesc un CD vechi ca bază de prindere.

Clemă pentru cortină:

 • Capse special curbate. Desigur, trebuie să luați agrafe mari, posibil multicolore. Și țese-le după cum vrei până obții un clip interesant..
 • Carabină. Poate fi achiziționat de la magazinul de hardware, se potrivește perfect în sloturile de pe perdea și arată elegant.
 • Ac de siguranță. Nici nu trebuie să le decorați; astăzi puteți cumpăra ace frumoase aproape peste tot. Dar dacă nu vă puteți descurca fără decor, înșirați-vă singur câteva mărgele într-un astfel de ac..

Dacă perdelele sunt căptușite, puteți face agrafe mai puternice, iar pentru perdelele ușoare se vor face agrafe sub formă de aceleași agrafe..

Clip pentru perdele “Orchid”: realizăm din polimorf (video MK)

Decorare DIY pentru perdele delicate

Uneori doriți să decorați perdelele ușoare și grațioase cu ceva – poate doar un mic detaliu, un punct culminant.

Puteți găsi mai multe master class dedicate fabricării unor astfel de accesorii. Încearcă să faci singur așa ceva. De exemplu, o floare din dantelă.

Floare de dantelă pentru perdele delicate – instrucțiuni pas cu pas:             

 • Mai întâi trebuie să tăiați un cerc de pâslă, care va fi baza florii;
 • Puneți puțin adeziv fierbinte în centrul cercului de fetru;
 • Pe acest lipici, trebuie să atașați o panglică de dantelă cu un șarpe într-un cerc, în mai multe straturi;
 • Banda este așezată de la margini până la centrul cercului, de fiecare dată când se ciupesc 1 cm de dantelă;
 • Țesătura este așezată în așa fel până când banda se epuizează;
 • În centru, lipiți fie o mărgele de culoare, fie o constelație de paiete, fie o piatră dintr-o broșă veche sau din vechea broșă.

Simplu, rapid și nu necesită pregătire specială. Câteva astfel de flori în unele secțiuni superioare ale perdelelor vor fi un plus frumos pentru ele..

Puteți decora un perete gol temporar într-un interior ușor cu perdele neobișnuite din fire din muguri de flori. O astfel de decorare va reînvia orice interior obișnuit. Puteți decora un perete gol temporar într-un interior ușor cu perdele neobișnuite din fire din muguri de flori. O astfel de decorare va reînvia orice interior obișnuit.

Cusut perdele cu propriile mâini: prelucrăm marginea

Orice perdele și perdele cu velcro și perdele clasice și perdele de cafenea trebuie uneori să fie tivite. Mai ales când vine vorba de o croială simplă, când marginile perdelelor nu sunt terminate.

Există mai multe opțiuni pentru procesarea marginilor, dar pentru toate există reguli generale.

Cea mai bună opțiune pentru perdelele de tiv este o cusătură oarbă, când un fir al urzelii este captat de un ac (mașinile de cusut moderne au o astfel de opțiune) Cea mai bună opțiune pentru perdelele de tiv este o cusătură oarbă, când un fir al urzelii este captat de un ac (mașinile de cusut moderne au o astfel de opțiune)

Mini clasă universală universală privind prelucrarea perdelelor:

 • Selectați firele pentru căptușeală pentru a se potrivi cu materialul, astfel încât să nu fie vizibile;
 • Dacă bănuiți că materialul va începe să se sfărâme, procesați marginea cu o cusătură suplimentară în zig-zag cu un pas maxim.

Se folosește întotdeauna tiv dublu, doar că nu este necesar pentru perdelele căptușite.

Cum să tivim perdelele (video)

Coaseți-vă, conform schițelor, fără a vă schimba intențiile. Și atunci perdelele dvs. nu vor arăta ca un produs tipic. Joacă-te cu opțiuni de fixare, prelucrare interesantă a marginilor, lambrequins și alt decor, făcând fereastra ta elegantă și elegantă.

Cusut fericit!

Perdele DIY (foto)