Cortina franceză faceți-o singur – instrucțiuni și sfaturi

Cortina franceză își poate găsi aplicația nu numai în interiorul sufrageriei. Perdeaua franceză își poate găsi aplicația nu numai în interiorul sufrageriei Pentru un dormitor sau sufragerie în stil clasic, este mai bine să nu găsiți o perdea franceză – aceasta este opțiunea care se va potrivi întotdeauna într-un interior elegant conservator. Și dacă perdelele sunt realizate manual, puteți lua în considerare unele dintre caracteristicile de design ale camerei în care vor fi amplasate, ceea ce este deosebit de valoros.

Alegerea țesăturii pentru perdelele franceze

Aici meșterul are un domeniu larg de alegere – atât o țesătură destul de densă, cât și un tul aerisit ușor. O cerință importantă este ca țesătura să fie flexibilă până la draperie. Pliurile vor arăta așa cum permite densitatea și textura țesăturii.

Pentru coaserea perdelelor franceze în bucătărie, este mai bine să alegeți o țesătură rezistentă. Pentru coaserea perdelelor franceze în bucătărie, este mai bine să alegeți o țesătură rezistentă.

Alegerea se poate baza pe următoarele caracteristici:

 • țesut moale dens – valuri care cad;
 • țesătură ușoară și rigidă – pliuri pufoase;
 • Perdea franceză pentru bucătărie – țesătură translucidă, ideal organza;
 • țesătura cu un model este aleasă cu atenție, astfel încât să nu „ciufulească” mult și să nu se piardă în pliuri;
 • o versiune monocromatică este întotdeauna bună, dar un model floral sau un ornament plictisitor arată potrivit;
 • țesătura colorată face decorul romantic.

În forma clasică, perdelele franceze de bricolaj sunt cusute din țesături precum sifon, satin, organza, tul și mătase..

O perdea franceză care acoperă o fereastră în zona de lucru a bucătăriei este cea mai bună opțiune de design O perdea franceză care acoperă o fereastră în zona de lucru a bucătăriei este cea mai bună opțiune de design Lambrequin este un adaos destul de potrivit pentru perdeaua franceză în proiectarea ferestrei bucătăriei Lambrequin este un adaos destul de potrivit pentru perdeaua franceză în proiectarea ferestrei bucătăriei

Calcul pentru cusut perdele

Va fi necesară mai multă țesătură decât ar putea părea la prima vedere, deoarece valurile și draperiile sunt create tocmai de o cantitate mare de material. O perdea obișnuită se calculează luând în considerare lungimea cornișei și lățimea ferestrei.

Perdeaua franceză, pe de altă parte, are un factor de adunare de cel puțin 1,8 ori lățimea țesăturii..

Sfaturi pentru calcularea țesăturii:

 • Se iau în considerare lungimea tijei cortinei, cotele de cusătură de cinci centimetri, ansamblurile sunt formate din materialul rămas.
 • Lungimea perdelei finisate trebuie înmulțită cu două și adăugați cote de cusătură egale cu 3 cm pentru partea superioară și 5 cm pentru partea inferioară.

Perdelele austriece sunt foarte asemănătoare în stil cu perdelele franceze, dar necesită mai puțină țesătură Perdelele austriece sunt foarte asemănătoare în stil cu perdelele franceze, dar necesită mai puțină țesătură

Garnizoanele pentru perdele sunt calculate după cum urmează:

 • cu o lățime a pânzei de 290 cm, vor exista 5 scoici, iar distanța dintre ele este de 58 cm;
 • lățimea pânzei este de 390 cm, vor exista 6 scoici, distanța dintre ele este de 65 cm;
 • lățimea benzii 440 cm, scoici – 8, distanță – 55 cm;
 • lățimea benzii 540 cm, scoici – 9, distanță – 60 cm;
 • lățimea benzii 590 cm, scoici – 11, distanță – 53,6;
 • lățimea benzii 640 cm, scoici – 11, distanță – 58,2;
 • lățimea benzii 690 cm, scoici – 11, distanță – 67,3;
 • lățimea benzii 740 cm, scoici – 12, distanță – 57,5.

Desigur, aceste date sunt aproximative. Cu propriile mâini, puteți ajusta calculele, dar acești parametri sunt folosiți mai des..

Cortină franceză pe sistemul Lift-Electro

Modele de perdele franceze

Modelele de perdele ajută la înțelegerea tehnologiei de cusut. Dar întregul proces de cusut constă nu numai în urmărirea desenului, ci într-o anumită succesiune de acțiuni. Pentru a face o perdea bună cu propriile mâini și nu un produs cu urme de performanță amatorică, în primul rând, decatarea se face.

Decatarea este tratamentul țesăturii pentru a preveni contracția ulterioară. Acest lucru se face simplu: țesătura este înmuiată în apă caldă timp de 15 minute, după care este bine stoarsă și uscată. Puteți și trimite materialul cu un fier de călcat.

Procesul pas cu pas de coasere a perdelelor cu propriile mâini arată astfel:

 • Marginile cortinei trebuie prelucrate (jos și lateral). Este mai convenabil să întindeți țesătura pe podea, să faceți pliuri de 1,5 cm pe laturile perdelei, tivului.
 • În partea de jos, perdeaua trebuie să fie pliată de 2 cm și tivită.
 • Acum este momentul să marcați sertarele. Marcarea se face folosind o riglă, intervalele trebuie să fie egale (vezi dimensiunea golurilor sau a pestoanelor de mai sus).
 • Șnururile sunt formate folosind tăieturi de țesături, o țesătură de 3 cm lățime este cusută de-a lungul liniilor de marcare, este pliată spre interior pe laturi.
 • Perdeaua franceză trebuie să fie reglabilă pe înălțime cu un cablu care este filetat în șnur.

Modelul perdelelor franceze este realizat conform schiței întocmite anterior Modelul perdelelor franceze este realizat conform schiței întocmite anterior Cortina franceză este o structură formată din mai multe elemente. Cortina franceză este o structură formată din mai multe elemente. Schița pentru viitorul model este întocmită în funcție de modelul de perdea care vă place Schița pentru viitorul model este întocmită în funcție de modelul de perdea care vă place

Draperia are uneori formă de inele. Pe șnururi, sunt cusute la fiecare douăzeci de centimetri. Pentru ca perdeaua să fie bine atașată de cornișă în partea superioară a pânzei, trebuie cusută o bandă suficient de puternică.

Perdelele franceze trebuie să mențină verticalitatea perfectă; în acest scop, greutățile de cântărire sunt cusute la marginea inferioară a perdelei.

Model de cusut simplificat pentru perdelele franceze

Dacă decideți să realizați acest tip de perdea cu propriile mâini, algoritmul acțiunilor va fi schematic cinci puncte.

Deci, perdelele franceze sunt cusute în cinci etape:

 • calculul țesăturii,
 • marcarea scoicilor,
 • caneluri,
 • bandă de perdea la locul marcării scoicii,
 • trăgând șireturile, chiar drapând.

Fără abilități speciale, este mai bine să alegeți cel mai simplu model de perdele franceze pentru cusut Fără abilități speciale, este mai bine să alegeți cel mai simplu model de perdele franceze pentru cusut

Înainte de a efectua lucrarea, trebuie să decideți ce tip de perdele veți realiza – statice sau ridicate. Ambele opțiuni pot fi cusute manual. Statice, după cum ați putea ghici, nu pot să se ridice și să cadă, iar lucrările de ridicare pe un mecanism cu lanț rotor.

Loc pentru perdele în interior

Stil clasic, stil imperiu, baroc, clasicism – toate aceste direcții sunt combinate cu produse precum acest tip de perdele. Aici vor arăta convingători.

În sufragerie, aceste perdele trebuie să creeze laconicismul interiorului, pentru a-i echilibra elementele. Astfel, cu propriile mâini veți crea acea unitate de stil..

În dormitor, astfel de perdele vor simboliza romantismul, în studiu – starea camerei, iar în bucătărie aceste perdele pot fi, de asemenea, un loc (mai ales dacă bucătăria dvs. nu are lux, eleganță).

Perdele franceze în interior (video)

Cu propriile mâini, puteți coase o perdea franceză pentru orice colț al casei și o puteți decora cu un design clasic și o imagine care nu a ieșit niciodată din modă. Și, deși la prima vedere procesul este complicat, coaserea acestei perdele necesită timp și perseverență, iar abilitățile și experiența joacă un rol secundar..

Stare de spirit creativă!

Perdele franceze (foto)