Panou luminos de butoane cu propriile mâini: o capodoperă originală în decor

Elementele decorative ale interiorului sunt create din rămășițele accesoriilor textile (și anume, din butoane) Elementele decorative ale interiorului sunt create din rămășițele accesoriilor textile (și anume, din nasturi) Un număr incredibil de meșteșuguri pot fi realizate din nasturi: de la panouri mari de perete până la carduri comemorative miniaturale. Poate că cel mai dificil lucru în această afacere este de a colecta numărul necesar de butoane. Cel mai adesea, aveți nevoie de butoane plate luminoase, cu două sau patru găuri în mijloc..

Panou de butoane DIY: master class

Puteți face un panou dintr-un desen fantasy – nu trebuie să fie un complot clar, foarte simplu și clar pentru toată lumea.

Panourile fanteziste arată magic și fac cu adevărat interiorul original, elegant Panourile fanteziste arată magic și fac cu adevărat interiorul original, elegant

Pentru un panou de butoane fantezie veți avea nevoie de:

 • Cadru pătrat din lemn sau plastic;
 • Butoane colorate strălucitoare în diferite dimensiuni;
 • Margele mari de culoare strălucitoare;
 • Lipici PVA;
 • Lipici universal;
 • Busolă;
 • Fir mediu sau cordon decorativ.

Și, desigur, aveți nevoie de o pânză, care poate fi o foaie groasă de carton..

Primul lucru de făcut este să desenați un cerc pe pânză cu o busolă, care va fi centrul compoziției. Primul lucru de făcut este să desenați un cerc pe pânză cu o busolă, care va fi centrul compoziției.

Mai mult, lucrarea se dezvoltă după cum urmează:

 1. De-a lungul conturului cercului, trebuie să lipiți un fir gros sau un cablu decorativ pe adeziv PVA;
 2. Când firul este lipit, vopsiți totul împreună cu cadrul în alb;
 3. După aceea, pe capetele cadrului, aplicați vopsea acrilică aurie sau argintie cu un burete uscat (dacă doriți, puteți merge puțin cu un burete și în colțurile panoului);
 4. Din nou, luați o busolă pentru a marca cercul, acesta trebuie împărțit în șase segmente egale;
 5. Apoi, în centrul cercului, pe lipici universal, lipiți un buton mare și luminos;
 6. Apoi, trebuie să așezați segmentele, de preferință cu o tranziție de culoare;
 7. De exemplu, primul cerc va fi format din butoane galbene de dimensiuni diferite, iar golurile vor fi umplute cu mărgele mari de aceeași nuanță..

Și astfel veți obține șase segmente de culoare umplute: de la galben la maro. Dacă o compoziție laconică vi se pare rustică, recurgeți la un decor suplimentar – de exemplu, decupați colțurile.

Școală de design: panou decorativ din butoane (video)

Panoul „Arborele” din butoane: variații

Copacii din margele și nasturi sunt un adevărat semn artistic al societății noastre. Într-adevăr, se obțin meșteșuguri foarte frumoase, simple în execuție și luminoase.

Butoanele nu trebuie să fie în același stil pentru un decor frumos. Butoanele nu trebuie să fie în același stil pentru un decor frumos.

Există multe variante ale unui arbore de butoane:

 • Puteți face o compoziție cu lemn pe cea mai obișnuită placă de tăiere nouă din lemn neutru. Pentru a face acest lucru, cu mâna sau folosind un șablon, înconjurați conturul arborelui, pe care îl umpleți cu butoane în interior. Trunchiul este maro, nisipos, bej. Iar coroana, în funcție de sezon, este fie verde, fie roșie, fie portocalie etc..
 • Triptic cu o ramură de sakura. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de trei pânze de bază. Fundalul este alb, neutru fără cadru. Pe toate cele trei pânze, trageți o linie, care va fi ramura în sine. Pictează-l cu vopsea acrilică maro. Așteptați uscarea. Mai mult, fără a lipi, așezați butoane care imită florile, roz și verde deschis. Numai când ați așezat întreaga compoziție pe trei pânze, o puteți lipi cu adeziv universal.
 • Un copac frumos de butoane poate fi realizat și pe baza unei imagini gata făcute. Peisaj, ceață de seară, grădină, apus. Chiar și o persoană care este mai mult sau mai puțin instruită în artele plastice va stăpâni această sarcină. Și apoi desenează un copac cu un contur și întinde-l cu butoane, unul la unu strâns, luminos, suculent, de diferite dimensiuni.

Resturile de mărgele multicolore vor fi o completare minunată a butoanelor. Resturile de mărgele multicolore vor fi un plus minunat pentru butoane.

Lemnul este aproape un pariu sigur. Perfect chiar sau asimetric, cu butoane de dimensiuni diferite, arată convingător și concis, fără a necesita alte articole.

Desene pentru un panou de butoane: ce schemă să alegeți

Viitoarea compoziție a butonului se bazează pe unul sau altul model. Același copac, sau o figură de fantezie, sau poate un complot complex.

Panoul se poate baza nu numai pe imagini, ci și pe „mesaje” scrise Panoul se poate baza nu numai pe imagini, ci și pe „mesaje” scrise

Executare simplă, dar panourile foarte frumoase pot fi realizate pe baza următoarelor imagini:

 1. Siluetă colibri. Această pasăre în sine este personificarea frumuseții și grației naturale și va fi interesant să completezi silueta cu butoane luminoase..
 2. Buton curcubeu. Aceeași temă este recunoscută în aceasta atunci când se joacă tranziția spectrală a culorilor.
 3. Buchet de nasturi. Acesta este un set de butoane, care sunt ca și cum ar fi strânse pe tulpini-șiruri și legate cu o panglică subțire din satin.
 4. Pește nasture. O astfel de compoziție arată grozav nu pe o pânză de culoare neutră, ci pe o bază textilă, atunci când țesătura imită adâncurile mării..
 5. Balerină din nasturi. Și aici puteți acționa conform principiului vytinanka, când pânza este neagră, iar balerina este așezată cu butoane ușoare din sidef.

Și, de asemenea, un desen al unui fluture, un măr, o bufniță pe o ramură, un elefant, inițialele proprietarului casei etc. se pot transforma într-un panou interesant..

Panoul original de butoane: super idei (video)

Panoul de butoane de Anul Nou: decor festiv DIY

Primul lucru care îmi vine în minte este un pom de Crăciun. Din nou, puteți crea un panou combinat. Cum să o facă? În șapte pași simpli.

Panoul de Anul Nou va fi un meșteșug excelent pentru o expoziție tematică a creativității familiei la grădiniță, un cadou elegant sau un decor festiv minunat acasă Panoul de Anul Nou va fi un meșteșug excelent pentru o expoziție tematică a creativității familiei la grădiniță, un cadou elegant sau un decor festiv minunat acasă

Instrucțiuni pentru realizarea unui panou de Anul Nou.

 • În primul rând, lucrați pe pânză, adică pe fundal. Puteți utiliza tehnica decoupage, atunci când se realizează un fundal interesant din șervețele cu schema de culori de care aveți nevoie și tema Anului Nou. Vă puteți juca cu acuarele, imitând modele înghețate.
 • Puteți lipi fulgi de zăpadă ușori pe fundal, care vor fi apoi acoperiți cu un strat de lac..
 • Apoi, aplicați un șablon de copac de hârtie pe pânză, urmăriți-l cu un creion..
 • Rămâne doar să așezați bradul din interior cu butoane adecvate. Dacă fundalul panoului, de exemplu, este albastru-argintiu, atunci și butoanele ar trebui să fie din aceeași serie..
 • Vârful bradului poate fi decorat cu un asterisc sau un fulg de zăpadă din carton texturat.
 • Puteți pune cadouri sub bradul din butoane, astfel de cutii pot fi, apropo, butoane pătrate. Și un arc mic din fire nu foarte groase va crea efectul unei cutii de cadouri legate.
 • Decorul final este un strat de lac cu sclipici. Nu este necesar să acoperiți toate panourile cu ele, este suficient doar să subliniați unele locuri. Nu trebuie să cumpărați un lac scump special într-o sticlă mare pentru aceasta, un borcan obișnuit de ojă cu paiete va fi suficient pentru dvs..

Un panou de pom de Crăciun format din mai multe părți necesită un anumit loc pe un perete gol Un panou de pom de Crăciun format din mai multe părți necesită un anumit loc pe un perete gol

Pomul de Crăciun poate fi completat cu niște oameni de zăpadă cu nasturi mici sau cu zăpadă, care pot imita nasturi și margele de culoare deschisă..

Panou din butoane (video MK)

Un panou format din butoane este o idee simplă care vă permite să obțineți lucrări șic, ca rezultat, care vă vor decora spațiul pentru o lungă perioadă de timp. Și dacă nu știi ce cadou făcut manual să prezinți unui prieten sau unei rude, de ce să nu folosești această idee?

Bucură-te de procesul tău creativ!

Idei pentru un panou de butoane cu propriile mâini (foto)