Kézművesség szövetből: panelek saját kezűleg, kreatívak és ízlésesek

Nagyon könnyű gyönyörű panelt készíteni szövetből, nem kell első osztályú kézművesnek lennie Nagyon egyszerű szövetből gyönyörű panelt készíteni, nem szükséges első osztályú mesternek lenni Manapság a helyiségek panelekkel való díszítése egyre népszerűbb. Egy ilyen szokatlan dekoráció otthonosságot teremt a házban, és különleges légkört hoz, amely kedvezően hangsúlyozza a szoba általános belsejét..

A szövetpanelek története

Az első dekoratív festmények megjelenésének története a középkorig nyúlik vissza. A vászonra készített festményekkel ellentétben mindenféle anyagot széles körben használtak a panelek készítéséhez: törmelék, papír, fa vagy különféle szövetek. Sőt, több első ránézésre teljesen összeegyeztethetetlen anyag kombinálásával a szakképzett mesterembereknek rendkívüli szépségű vásznakat sikerült készíteniük..

Az ókorban a ház díszítésének helyes kiemelése és a belső tér egyedi képének hangsúlyozása érdekében különféle típusú paneleket használtak. Ezért a felületek díszítését rajzokkal és szövetből készült volumetrikus vászonokkal tartották a legjobb módnak a szoba vagy a homlokzat díszítésére..

Semmi sem győzi le a barkácsmunkát. Ez a szövetpanel kiváló dekoráció lesz a belső térben. Semmi sem győzi le a barkácsmunkát. Ez a szövetpanel kiváló dekoráció lesz a belső térben.

Az évszázadok során a szövetekből készült gobelinek és festmények létrehozásának művészete nem veszítette el vonzerejét..

Ezért jelenleg, az iparművészek fáradságos munkájának köszönhetően, nem lesz nehéz saját maga csinálni, vagy sorozatban igazi remekművet készíteni. És kiváló eredmény garantált, ha az ember csodálatos fantáziával rendelkezik, és őszintén szereti ezt a dekoratív kézimunkát..

Szövet panelek a falon (videó)

Hogyan készítsünk újévi panelt szövetből helyesen

Az újév különleges ünnep, amikor mindenki gratulál egymásnak és ajándékokat ajándékoz. Ezért ezen a napon egy saját készítésű újévi panel kiváló meglepetés lesz..

Például a vásznon ábrázolt karácsonyfát viselő Mikulás felejthetetlen ajándék lesz..

Egy ilyen panel elkészítéséhez szüksége van:

  • Különleges keret, 12×17 cm méretű.
  • Kék kalikorszövet.
  • Bőr különböző színekben. A ruhákhoz és a Mikulás sapkához – piros, az archoz – rózsaszín. Ezenkívül szüksége lesz fehér, zöld és arany szövetekre..
  • Sima karton 12×17 cm.

Szükséges a karton lefedése pamut anyaggal. Ezt követően kartonból kell készíteni a leendő Mikulás térfogatos sziluettjét..

A szövetből készült újévi panel ideális a szoba díszítésére az új évben A szövetből készült újévi panel ideális a szoba díszítésére az új évben

Vörös ruhával kivágják a ruhákat és a kalapot. Fehér anyagot használnak bajusz, szakáll és “szőrme” esetén. By the way, a “szőrme” kell vágni, hogy hozzon létre egy béren kívüli. A szánok gyártásához ezüst szövetet használnak. És a fának különálló részekből kell állnia, és több árnyalattal kell rendelkeznie..

Ahhoz, hogy hangerőt adjon az ábra egyes részeinek, ajánlatos rövid ideig a gyertyatűz felett tartani..

Az üres részek gondozása után elkezdheti ragasztani a jövőbeli panel minden részletét. Kiváló minőségű vászon készítéséhez a mesternek meg kell mutatnia a képzeletét, és meg kell próbálnia kifejezni minden érzését a szöveten. A megfelelően elkészített újévi rátét nagyszerű ajándék lesz, amely senkit sem hagy közömbösen..

Hogyan készítsünk szövetpanelt a falra

A szövetből készült, térfogatú vagy szabályos méretű dekoratív panel érdekes bútordarab lesz. Sőt, az ilyen vásznak hatalmas választéka miatt mindenki kiválaszthatja a legjobb lehetőséget..

Néhány kézműves nő inkább saját maga készít falpanelt. Ezenkívül az ilyen termék elkészítésének teljes folyamata meglehetősen egyszerű, és azoknak az embereknek, akik még soha nem foglalkoztak kézimunkával, csodálatos termékeket készíthetnek..

Egy régi keret alkalmas dekoratív panel gyártására, használhat vastag kartonlapot vagy forgácslapot is.

A szövött anyag többféleképpen is elkészíthető.:

A szövetből készült panel nem igényel nagy anyagköltségeket, és könnyebb elkészíteni, mint gondolná A szövetből készült panel nem igényel nagy anyagköltségeket, és könnyebb elkészíteni, mint gondolná

  1. Az előkészített anyagot az alapra húzzák, majd a hátsó oldalról be kell csomagolni és ragasztóval jól rögzíteni. Továbbra is rögzíteni kell a kapott alapot a kerethez..
  2. Fából készült lécekből keretet kell készíteni. Ezután a kiválasztott anyagot levágják, figyelembe véve a juttatást, és egy fából készült nyersdarabra húzzák. Fontos, hogy az anyagot jól rögzítse a hátán tűzővel vagy szögekkel..
  3. Annak érdekében, hogy egy panelt szövetből készítsen, megteheti keret nélkül is, helyette rétegelt lemezre van szüksége. Az elülső oldalra habgumit vagy szintetikus télvédőt kell rögzíteni. A kapott alapot előkészített anyaggal borítják, és jól rögzítik a hátoldalán..

A kapott vászon díszítéséhez különböző anyagokat használhat. Némelyikük színes gyöngyökkel vagy gombokkal díszíti a terméket. Ezenkívül gyönyörű és színes virágokat készíthet a törmelékből, a panel jól fog kinézni, és a szoba fénypontjává válik..

A falon lévő gyermekpanelek gyártásához a kézműves nők kifejezetten képeket vagy rajzokat készítenek, figyelembe véve a gyermek preferenciáit. Egy hasonló dekorációs részlet az óvodában világos és színes lesz a szobában..

Panel virágokkal szövetből – szokatlan dekoráció a szobában

Mielőtt összetettebb panelt készítene, ismerkedjen meg létrehozásának technológiájával. Manapság számos mesterkurzus létezik, ahol lépésről-lépésre szóló utasítások vannak, amelyek lehetővé teszik még egy kezdő számára is, hogy meglepjen másokat egy igazi remekművel.

A virágos vászonhoz fontos, hogy előzetesen előkészítse a munkához szükséges anyagokat, és készítsen egy nyersdarabot. A speciális rendszer használatának köszönhetően a gondos munka eredménye minőségi termék lesz.

1,5-2 óra időbe telik, hogy szövetből virágokkal díszített panelt készítsen, de az eredmény minden várakozását felülmúlja. 1,5-2 óra időbe telik, hogy szövetből virágokkal díszített panelt készítsen, de az eredmény minden várakozását felülmúlja.

Ahhoz, hogy gyönyörű virágokat készítsen egy panelhez, fényes szövetdarabokra lesz szüksége. Különböző méretű köröket kell vágni, itt az elkészített sablonok asszisztensekké válnak. Ezt követően össze kell állítania az összes kapott kört (a legkisebb részlet az utolsó lesz a tetején), majd össze kell varrni őket. Középen gyöngy van rögzítve – ez lesz a virág létrehozásának utolsó szakasza.

Annak érdekében, hogy a termék szélei hullámosak legyenek, gyertyalánggal kissé megégetheti őket..

Egy jó megoldás egy jövőbeli vászon virágokkal való díszítésére tavaszi téma lesz. A varrógéppel egyenként élénkzöld fűszálakat készíthet, amelyek különböző méretűek lesznek..

A tervezett vászon minden részének gyártásának befejezése után továbbra is megfelelően rögzíteni kell őket az alaphoz. Nagyon vékony részekhez ajánlott ragasztót használni, és virágokat és fűszálakat varrni.

A virágnak nem kell kereknek lennie. Végtére is, létrehozása teljesen a szerző fantáziájától függ..

Panel készítése szövetmaradékokból saját kezével

Az absztrakció szerelmeseinek önállóan készíthet szokatlan dekorációt a falon a törmelékből. Egy ilyen sajátos kép segít kedvezően hangsúlyozni a szoba belsejét, és az úrnő-kézműves büszkeségévé válik.

A munkához szüksége lesz egy egyenlő oldalas keretre és többféle kontrasztanyagra. Annak érdekében, hogy a jövőben ne zavarodhasson össze, jobb, ha előre rajzol egy diagramot a jövőbeli termékről, és számozza az összes csíkot.

Miért dobja el a szövet maradványait, ha saját kezével készíthet szövetpanelt, amely eredeti dekoráció vagy ajándék lesz Miért dobja el a szövet maradványait, ha saját kezével készíthet szövetpanelt, amely eredeti dekoráció vagy ajándék lesz

Az aprítókat a szükséges mennyiségben vágják le és rögzítik az alaphoz, szigorúan a megadott sorrendet követve. Annak érdekében, hogy a kompozíció érdekes és világos legyen, fontos, hogy a színeket helyesen váltsák, és ügyeljenek az alkatrészek megbízható rögzítésére. Ehhez ajánlatos speciális forró olvadék ragasztót használni..

A falon nagyon jól fog kinézni a törmelék képe. Ezért a munka befejezése után a kapott terméket keretbe kell rögzíteni..

A panel szövetének kiválasztásakor figyelembe kell vennie annak színét és szerkezetét. A selyem anyag remekül és drágán fog kinézni a falon. És a szövet, amelynek sűrű szerkezete van, nagyon kényelmes vele dolgozni..

Annak érdekében, hogy elkerülje a vékony darabok megereszkedését, ajánlott kartonpapírt tenni beléjük. Ezen a célon kívül az ilyen fülek segítenek elkerülni az anyag áttetszőségét..

Ha absztrakt spirált kell készítenie a foltokból, akkor jobb, ha mintát készít az ellenkező irányba. Ezután helyezze el az összes csíkot szigorúan a rendszer szerint.

Szövetpanelek (videó)

Néhány kézműves nőnek sikerül gyönyörű munkákat készíteni a szövet maradványaiból. Ezért nem szükséges csak új anyagot használni..

A dekoratív szövetpanel segít az otthonosság és a kényelem légkörének megteremtésében. Egy ilyen dekorációs elem könnyen elkészíthető saját kezűleg és a kéznél lévő anyagokból.

Szövetpanel (fotó)