Dekoratív mozaikpanel: kifinomultság és modern motívumok

A mozaikpanel igazi műalkotás: akár saját kezűleg is készíthet ilyen remekműveket. A mozaikpanel igazi műalkotás: akár saját kezűleg is készíthet ilyen remekműveket.Persze a mozaikpanel készítése ékszermunka. Ezért sok évszázaddal ezelőtt ezt a fajta művészetet a szó bármely értelmében nagyra értékelték. És ma a panel nem futószalag, hanem művészi kép, amely önmagában is illúziónak tűnik, kísérlet a világ szerkezetének megmagyarázására, minden részletének összekapcsolására..

A Bisazza és a Sicis márkás panelei ismét felhívták a figyelmet a belső mozaikra, és számos lehetőség kínálkozik otthona elegáns részévé..

Mozaik panelek: gyártási technikák

Manapság a mozaikpanelek egyik legnépszerűbb típusa egy fénykép a töredékekből. Ez megfelel a mozaik létrehozásának elveinek, ugyanakkor – nagyon modern, érthető, és bármilyen belső térbe illeszkedik.

Minél nagyobb a darabszám, annál eredetibb lesz a mozaik Minél nagyobb a darabszám, annál eredetibb lesz a mozaik

Hogyan készítsünk ilyen mátrix mozaik panelt:

 1. Először válassza ki azt a rajzot, amely a panel alapja lesz;
 2. Ezt követően a rajzot digitalizálni kell, és egy speciális programban hozzon létre egy sémát ennek a kompozíciónak a végrehajtásához;
 3. Sok nagy darabra osztható, hogy nagy vonások benyomását keltsék;
 4. Ha nagy darabokat használ, érdekes hatása lesz a sima átmenetnek az egyik színsémáról a másikra..

A fényképből készült mozaikképek talán a legegyszerűbbek, amivel egy olyan személy megbirkózhat, aki soha nem vett részt művészi munkában. A kerámiából, kőből és színes üvegből készült kompozíció elkészítése nehezebb feladat, de magasabbra is értékelik..

Mozaik padlólap: mi ez?

A modern mozaik padlólapok az egyszerű padlóburkolatok alternatívái. Manapság nehéz meglepni valakit még egy nagyon drága laminátummal is, de a padlón lévő mozaikkép jó ízű.

Nem csak mozaikot rakhat a falra, hanem a padlóra is. Sőt, a hatás még érdekesebb lesz. A házban nem mindenhol megfelelő a mozaikpadló, mert kiderül, hogy ezt a helyet hangsúlyozza.

A legnépszerűbb padlómozaik témák: virágok, állatok vagy absztrakt minták A legnépszerűbb padlómozaik témák: virágok, állatok vagy absztrakt minták

Miből készülhet egy ilyen panel a padlón:     

 • Csempeből;
 • Kőből (mesterséges és természetes);
 • Kerámiából;
 • Gránitból;
 • Porcelán kőedényekből stb..

A legegyszerűbb módja annak, hogy egy ilyen panelt a padlón készítsen, szabványos nyersdarabok használatával, ahol a kívánt mintát alkalmazzák a fotónyomtatás elve szerint. Ennek a technológiának az a jó, hogy gyorsan és hatékonyan lehet érdekes, modern vásznakat készíteni..

Mozaik panelek a lakás belsejében (videó)

Freskók és panelek a belső térben

Ami, úgy tűnik, rég elment valahol a múzeum belsejében, visszatér a divathoz. Tehát a mozaikok és freskók ismét visszatérnek egy modern otthon megjelenéséhez..

Freskók mint panelek a modern belső térben:

 1. Egy freskó fest nedves vakolatra. Ezek lehetnek háttérképek vagy szemantikai akcentusok a falon. Ez természetesen függ a kép méretétől, a kép kereteitől és a használt árnyalatoktól. És persze, ami alkalmas a fürdőszobába, nevetségesen fog kinézni a nappaliban..
 2. Korábban nehéz volt hivatásos művész nélkül nélkülözni, ma már nem kell mestert keresni, mindent házhoz szállítással lehet megrendelni. Freskót rendelhet csendélet, tájkép, portré, absztrakció formájában.
 3. A freskó készen megvásárolható, és bekeretezheti, hogy keretes panelt kapjon.

A freskónak köszönhetően részletesebb képet kaphat a panelen. A freskónak köszönhetően részletesebb képet kaphat a panelen.

Ha nagy falat kell díszíteni, akkor a legelőnyösebb lehetőség egy nem szőtt szövet freskója lenne. Vagyis egy speciális vakolat segítségével rugalmas vakolatot visznek fel a nemszőtt anyagra, és freskókat ragasztanak rá..

Többféle nem szőtt freskó létezik:

 • Első nézet, ahol a képet különböző nyomtatókra történő nyomtatással alkalmazzák;
 • Második fajta, ahol összetettebb, többlépcsős technológiát alkalmaznak, speciális készítmények alkalmazásával stb..

A mester általában craquelure -el borítja a rajz felületét, ez egy különleges kompozíció, amely segít a kép mesterséges “öregedésében”.

A modern freskókhoz többféle textúra létezik: Mistral, Sand, Cracks Gold, Cracks Diamond, Quartz, Keramo stb..

Hol megfelelőek ezek a falfestmények? Szinte bármilyen tágas belső térben, elegáns nappaliban, tágas folyosókon. A konyhához freskót is rendelhet, de csak a konyhát kell elkészíteni, legalábbis klasszikus stílusban..

DIY mozaik panel a fürdőszobához

Ugyanez a lehetőség azonban a konyhába is alkalmas. Csak a fürdőszobához alkalmas, például a “vízesés” téma, és a konyhához – “virágok”, “gasztronómia” stb..

Mi szükséges a mozaik elkészítéséhez:

 1. Mozaiklapok speciális rácson (szaküzletekben);
 2. Cement;
 3. Különleges ragasztó kerámiákhoz / mozaikokhoz;
 4. Gumi spatula;
 5. Műanyag távtartók;
 6. Csempehabarcs;
 7. Spatula fésű;
 8. Oldattartály;
 9. Rendes szivacs.

Jobb üveg vagy tükör használata a panel alapjául. Jobb üveg vagy tükör használata a panel alapjául.

Először jelöléseket kell alkalmazni az előkészített falra. Az előkészítés tiszta. Ezután keverje össze az oldatot a tartályban, amelyben ragasztó, cement és víz lesz. Hogyan kell pontosan gyúrni, olvassa el a ragasztó csomagolásán. Ha üvegmozaik panelt készít, akkor speciális ragasztóra van szüksége, és nincs cement.

A fésűs spatulát a ragasztó falra történő felhordására használják. Ragasztó oldatot is felvihet a mozaiklap hátoldalára, hogy a panel tartósabb legyen..

Ha az egyik lap rögzítve van, helyezzen be távtartókat, ragassza a fal mellé. Vegye figyelembe a jelölést.

Ha minden lap rögzítve van, dörzsölje a varratokat. Oldja fel a habarcsot vízzel, és gumi spatulával vigye fel a panel teljes felületére. Töltse ki az összes rést a darabok között. Ezután menjen át egy spatulával, távolítsa el a felesleges keveréket. Várja meg, amíg a habarcs megszárad. A massza többi részét mossa le nedves szivaccsal a mozaikból. Kész!

Mozaik panelek gyártása (videó)

A mozaikpanel a múlt hagyományainak vonzereje a modern enteriőr létrehozásának feladatához, ahol minden részlet átgondolt, ízléssel kialakított belső tér. De egy kész mozaik megrendelése, vagy önállóan való elkészítése pénzügyi lehetőségek és kreativitás kérdése..

Legyen csodás átalakítása otthonának!

Példák a mozaikpanelekre (fotó)