Original kakelpaneler: snygg inredning i interiören

Med hjälp av en kakelpanel kan du dekorera ditt rums design på ett modernt och elegant sätt. Med hjälp av en panel med kakel kan du modernt och stilfullt dekorera ditt rums design. Och även för tak har lätta och bekväma kakel utvecklats, så att du kan skapa intressanta paneler..

Raffinerad: golvpaneler i porslin av stengods

Det idealiska materialet för att skapa sådana golv är golvplattor. Kakelpaneler i köket, korridoren, badrummen låter dig skapa mosaikgolv, komplettera stillösningarna i lägenhetsinredningen, komplettera väl mattorna eller mosaikgolven i rummen. Du kan göra varma golv av porslinstengods och i rum

Det keramiska klinkergolvet är praktiskt och bekvämt. Det är hållbart, behåller sitt ursprungliga utseende länge och är lätt att tvätta. Tack vare modern teknik kan ett sådant golv också vara ett verkligt konstverk och kan till och med användas i rum, vilket är särskilt motiverat i hus med öppen spis, eftersom en sådan beläggning också är brandsäker..

Golv- och väggplattor är gjorda av keramik eller natursten. Keramiska plattor har det vanliga namnet kakel. En av de största tillverkarna av dekorativa keramiska plattor för golv och väggar är ett ryskt företag med en italiensk grundare – Kerama Marazzi

Den keramiska kakelpanelen ser praktisk, elegant och original ut Den keramiska kakelpanelen ser praktisk, elegant och original ut

Golvkeramikplattor kan tillverkas med olika tekniker.

Låt oss prata om några av dem:

 • Kakel i porslin;
 • Metlakh -plattor;
 • Klinkerplattor.

Processen att tillverka kakel i porslin stengods återger den naturliga magmatiska processen för granitbildning, men i en accelererad version. Vad naturen tar hundratusentals år att göra kan förverkligas i en verkstad på några timmar. Material som liknar de naturliga beståndsdelarna i granit: kvarts, fältspat och kaolinlera (en produkt av naturlig förstörelse av fältspat och värdefulla keramiska råvaror) värms i ugnar till 1300 grader Celsius under en press på 400 ton. Efter sådan bearbetning har materialet samma styrka som natursten, men det saknar samtidigt sina nackdelar: sprickor och inhomogeniteter som försvagar materialet och minskar dess vattentäta egenskaper, motståndskraft mot nötning och oavsiktliga flisor.

Mettlach -brickan behåller i sitt namn namnet på den tyska staden Mettlach, som fungerade som centrum för keramikindustrin under medeltiden. Metlakh -plattornas hållfasthetsegenskaper ligger nära egenskaperna hos porslinstengods, men det bör komma ihåg att teknikerna för tillverkning av denna typ av plattor uppträdde mycket tidigare. Det var Metlakh -plattorna som användes för att kakla väggar och golv i offentliga byggnader, till exempel tågstationer, eftersom det på 1800 -talet var en av de mest hållbara och relativt billiga typerna av efterbehandlingsmaterial. Så om du skapar en inredning i gammal stil och det är viktigt för dig att använda samma material som i den historiska eran som återges i interiören, är Metlakh -plattorna det rätta valet. Denna typ av kakel är tillverkad av eldfast lera, bakad vid en temperatur på 1200 grader Celsius. Metlakh -plattor är vanligtvis små i storlek och används för att göra mosaikpaneler..

En keramisk kakelpanel kommer att lägga till originalitet och individualitet till interiören, som ibland saknas så mycket i rummet. En keramisk kakelpanel kommer att lägga till originalitet och individualitet till interiören, som ibland saknas så mycket i rummet.

Klinkerplattor är de mest hållbara, som används för inredning och exteriör. Den är gjord av en blandning av flera typer av lera, flussmedel och färgämnen..

Det finns flera sätt att göra en mosaikpanel av kakel:

 1. Fabriksproduktion av en panel, klar för installation;
 2. Rita med en film och fixera med glasyr;
 3. Liten kakelmosaik;
 4. Skapande av komplexa kompositioner genom att skära ut delar av den önskade formen och lägga ut ett mönster från dem.

Den första metoden är en av de enklaste. Mönstret appliceras på plattorna på fabriken, panelens detaljer är numrerade på baksidan för att underlätta installationsprocessen. Panelen kan ha valfri storlek och bestå av valfritt antal brickor. Den största svårigheten med att lägga en sådan panel är att välja rätt plats för dess plats. Den vanligaste storleken på keramiska plattor är 25 x 20 cm. Men ibland läggs paneler från stora plattor. Detta är ett tidskrävande och kostsamt jobb eftersom stora plattor är stora och tunga. Sådana plattor görs på beställning och experter rekommenderar att ta med dem när allt är klart för läggning och omedelbart läggning..

Stark, original och hållbar keramisk kakelpanel kommer att vara en utmärkt lösning för både små och stora rum. Stark, original och hållbar keramisk kakelpanel kommer att vara en utmärkt lösning för både små och stora rum.

Med hjälp av filmen kan du få teckningar med välutvecklade detaljer och komplexa ornament. På samma sätt appliceras en fototeckning på brickan..

Att skapa en riktig mosaik är ett långt, mödosamt och dyrt jobb. Så här skapas mästerverk. Delar skärs med en speciell kakelskärare eller vattenstråle. Ritningen läggs ut på den förberedda platsen, först utan lim, som experter säger “torrt”, under detta arbetsskede är delarna tätt monterade på varandra. Och först då läggs den förberedda ritningen på lim. Men å andra sidan kommer golvet i sådana handgjorda bitar att bli ditt hems stolthet..

Panel från plattor in badrumsinredning (video)

Keramisk väggpanel: hur man utökar utrymmet

Keramiska paneler är lämpliga på väggarna i kök, korridorer och badrum. En väl vald ritning låter dig visuellt expandera små lokaler.

En keramisk väggpanel kommer att se harmonisk och vacker ut, den kommer att komplettera varje stil och inredning i rummet En keramisk väggpanel kommer att se harmonisk och vacker ut, den kommer att komplettera varje stil och inredning i rummet

Med hjälp av kakel kan du skapa en illusion av att klä väggarna i korridoren med prydnadssten, till exempel med marmorfärgade kakel eller den nu fashionabla jaden.

Mosaikväggar i kök ger sofistikering till interiören och ser rika ut. Du kan lägga ut ett förkläde eller ett separat väggfragment med en mosaik. Mosaik dekorativa paneler kan vara abstrakta eller innehållsrika. Det är viktigt att det är i harmoni med andra element i interiören och med golvet..

Badrumspanelplattor: ger interiören liv

I moderna lägenheter är badrummet litet. Men det här är rummet där vi börjar vår dag med en uppfriskande dusch och avslutar med ett avkopplande bad. Hur vi spenderar dessa minuter bestämmer vårt humör för hela dagen..

När du dekorerar badrumsväggarna är de vanligaste mosaikpanelerna eller färska panelerna..

Blomsterritningar är vanliga:

 • Tulpaner;
 • Orkidéer;
 • Oleander;
 • Lotus;
 • Lilja.

Med hjälp av keramiska plattor för badrumsväggmålningar kan du skapa ett färgstarkt och individuellt landskap av den vackraste platsen i världen. Med hjälp av keramiska plattor för badrumsväggmålningar kan du skapa ett färgstarkt och individuellt landskap av den vackraste platsen i världen.

Kompositioner om det marina temat är också populära:

 • Utsikt över stranden;
 • Undervattensmålningar;
 • Havsliknande detaljer: småsten och skal.

Naturligtvis uttömmer dessa trender inte möjligheterna att använda mosaikplattor för badrummet. Kom med din ursprungliga design.

Raffinerad: glasplattor

Förutom keramiska material kan små bitar av färgat glas användas för väggdekoration. Glasmosaik har den bredaste färgpaletten. Smaltens historia börjar i det antika Rom. Konsten att skapa mosaik av smalt var känd i Kievan Rus. På 1700 -talet återupptäcktes tekniken för att skapa smalt- och mosaikpaneler för Ryssland av M.V. Lomonosov.

Vid tillverkning av dyra elitsorter av glasmosaik, halvädelstenar och guld- och silverfolie används..

Glasplattor kan användas både i köket och i rummet i taket Glasplattor kan användas både i köket och i rummet i taket

De mest kända tillverkarna av glasmosaikplattor:

 • TREND;
 • Bisazza;
 • Sicis;
 • Reste sig.

Panel från takplattor

Polyuretanplattor är populära för takbeklädnader. En sådan kakel tillverkas genom stansning eller extrudering (extrudering) Extruderad kakel kan inte bara vara vit, utan den är målad i olika färger och mönster appliceras. Tack vare reliefen och färgmönstren på plattorna kan du skapa paneler i taket. Det viktigaste är att observera måttet och behålla interiören i samma stil..

En panel gjord av speglade takplattor ser väldigt original ut, vilket inte bara gör rummet visuellt större utan också ger ytterligare belysning till rummet En panel gjord av speglade takplattor ser väldigt original ut, vilket inte bara gör rummet visuellt större utan också ger ytterligare belysning till rummet

>Kaklade paneler i inredningen är inte längre nyheter. Alternativen för att använda vissa typer av kakel i inredningen av väggar, golv och tak kan vara mycket olika från enkla okomplicerade tomter till komplexa ornament. Du kan välja en lyckad kombination med dina egna händer eller tillämpa färdiga lösningar..

>Vacker panel av takplattor i interiören (video)

Lycka till med valet!

Panel från plattor (foto)