Ainutlaatuinen langoista ja nauloista valmistettu paneeli: DIY -merkkijono

se ei ole vain luova kehitys, vaan myös loistava harrastus se ei ole vain luovaa kehitystä, vaan myös loistavaa ajanvietettä. Lapselle ei ole mitään jännittävämpää kuin luoda jotain omin käsin aikuisen ohjauksessa. Paneelin luominen langoista ja kynsistä ei ole vain jännittävä toiminta, vaan hyvä tapa kehittää lasten luovia kykyjä. Kaikki mitä tällaiseen työhön tarvitaan, löytyy jokaisesta kodista, ja pienellä harjoittelulla ja alkuosaamisen hankkimisella voit keksiä jotain uutta ja antaa mestarikursseja kaikille..

Langan tulostus: piirtäminen langoilla

Maalausten luominen säikeistä on hauskaa ja jännittävää. Tätä varten et tarvitse mitään super monimutkaista, vain tippa kärsivällisyyttä, vähän mielikuvitusta ja yksinkertaisia ​​työkaluja..

Jousitaide on uusi ja moderni trendi muotoilumaailmassa: Jousitaide on uusi ja moderni trendi muotoilumaailmassa: "kosketus" Lähes kaikki voivat käyttää tätä tyyliä

Nitografiaa on useita tyyppejä:

 1. Sovellus. Jäljellä olevien villalankojen neulominen, kirjontalankojen leikkaaminen, ilmapistojen (punosten) virkkaaminen tai hienoksi leikatut langat.
 2. Kirjonta. Brodeeratut mallit tai kirjonta isotread -tekniikalla.
 3. Jousitaide (lanka- ja naulapaneeli) käyttäen “isothread” -tekniikkaa.

Näillä tekniikoilla tehty työ voi olla ainutlaatuinen sisustuselementti tai ainutlaatuinen lahja..

Sovellus pahville: paneeli säikeistä “Kissat”

Tällaiseen työhön tarvitaan vain paksu pahvi, huopakynät, liima ja kaikenlaiset langanjäänteet. Kissan ääriviivat siirretään pohjaan ja liimataan sitten tummalla langalla.

Toisin kuin merkkijono, lanka -aplikointi on paljon helpompaa tehdä. Toisin kuin merkkijono, lanka -aplikointi on paljon helpompaa tehdä.

Kaikki tämän muodon sisällä on hyvin päällystetty liimalla, joten voit sitten liimata lankojen leikatut jäänteet. Tärkeintä ei ole mennä piirustuksen ääriviivojen ulkopuolelle..

Applikaatiokierre ja liima (video)

Piirustus kierteillä: kierteiden ja liiman paneeli

Tässä tapauksessa langat leikataan erityisen hienoksi, enintään millimetrin pituiseksi. Mitä hienompi lanka katkaistaan, sitä parempi on valmis työ. Tällaisten paneelien luominen vie paljon aikaa ja vaatii paljon kärsivällisyyttä. Kuinka voit tehdä tästä prosessista mielenkiintoisen lapsellesi? Jaa työ, anna lapsen korjata palat paneeliin ideansa mukaisesti, ja aikuiselle jää materiaalin valmistelu ja leikkaaminen. Tämän tekniikan valmiita töitä on hyvin vaikea erottaa todellisista maalauksista, joten jotkut eivät pidä tätä sovelluksena, vaan piirtämisenä säikeillä..

Ennen kuin kiinnität langat pohjaan, kannattaa piirtää luonnos merkin avulla Ennen kuin kiinnität langat pohjaan, kannattaa piirtää luonnos merkin avulla

Tällaisten kuvien luominen ei ole vaikeaa, ja lapsen ilo kirkkaasta ja pörröisestä piirustuksesta kompensoi kaikki aikuisten ponnistelut. Lisäksi valmiit teokset, jotka on koristeltu matolla tai kehyksillä, toimivat erinomaisena koristeena lastentarhalle..

Jousitaide

Kirjaimellisesti “merkkijono” tarkoittaa taidetta. Langoilla ja nauloilla valmistetuilla paneeleilla on pitkä ja mielenkiintoinen historia. Erään version mukaan englantilainen tutkija M.E.Bull tuli sen perustajaksi, ja tällaisten paneelien tarkoitus on auttaa lapsia kehittämään paikkatietoa ja geometrian tutkimista. Muut tutkijat väittävät, että merkkijonotaide oli olemassa jo 1600 -luvulla keinona luoda pitsiä..

Kuka tahansa oli löytäjä, ydin on sama – erilaisten piirustusten, kuvioiden tai kirjoitusten luominen. Tekniikka sisältää vain suorien viivojen käytön, mutta lomituksen ja useiden peittojen vuoksi kuva saa äänenvoimakkuuden. Tällaiseen kudontaan käytetään mitä tahansa lankaa: ompelu, lanka, villa, silkki, synteettiset materiaalit.

Suurin sallittu naulan pituus - 25 mm Suurin sallittu naulan pituus – 25 mm

Mitä tarvitset työhön:

 • Paksu erittäin paksu pahvi, korkkilevy (korkki matto tietokoneen hiirelle sopii), vaahto;
 • Pienet neilikat tai suuripäiset nastat;
 • Langat, värilliset tai kiinteät;
 • Sakset ja vasara;
 • Apuvälineet (tussit, lyijykynä, helmet).

Kuinka valita kuva paneelille

Ensimmäisiä töitä varten on parempi valita suuria yksittäisiä esineitä sijoittamalla ne A4 -koon perusteella. Ensimmäistä työtä varten sinun ei tarvitse valita jotain vaikeaa. Tekniikan hallitseminen on helpompaa ja helpompaa yksinkertaisten kaavioiden avulla. Aloittelijoille hyväksyttävin on jotain hyvin yksinkertaista, ympyrä tai monikulmio. Tällaisen harjoituksen jälkeen voit tehdä jotain vaikeampaa, esimerkiksi sydämen tai joulukuusi..

Käyttämällä eri värejä lankaa töissä, myös yksinkertaisissa muodoissa, voit saavuttaa äänenvoimakkuuden vaikutuksen. Paneelit, joissa on puita, kukkia tai kasveja, näyttävät erittäin koristeellisilta.

Lapsen luovuuden kehittämiseksi kannattaa valita piirustus, joka kuvaa epätavallisia, olemattomia hahmoja Lapsen luovuuden kehittämiseksi kannattaa valita piirustus, joka kuvaa epätavallisia, olemattomia hahmoja

Tässä tapauksessa puunrunko, jossa on luurankohaaroja, merkitään mielivaltaisesti ja pienten oksien sijainti hahmotellaan ja valitaan eri sävyiset langat. Työ alkaa aina alhaalta ylöspäin.

Tällaisesta merkkijonosta voi hyvinkin tulla koriste -elementti ympäristössä, ja paneelin yksityiskohtien säännöllinen vaihtaminen: kangaslintuja, kukkia tai hedelmiä, uudenvuoden koristeita mahdollistaa työn vastaamisen vuodenaikaan.

Tee-se-itse-paneeli, joka on valmistettu langoista ja nauloista, mistä aloittaa

Paneelin luominen on monivaiheinen prosessi, ja ensimmäinen asia on valmistella työn perusta. Jousitaidetta voidaan tehdä pahville, mutta useammin käytetään tiheämpää materiaalia. Jos kuvalle tarvitaan tausta, käytetään maalia, lakkaa tai puutahraa. Kun tausta on kuivunut, kuvion ääriviivat levitetään pohjaan ja naulat on jo työnnetty niihin pohjaksi vetämiseen.

Paneelin korkein laatu ja kestävin pohja on puulauta Paneelin korkein laatu ja kestävin pohja on puulauta

Tärkeintä tässä vaiheessa on saavuttaa sama etäisyys nastojen välillä ja ajaa ne samaan syvyyteen. Nyt voit kiristää langat tarkkailemalla valittua aikaväliä.

Tietyn sekvenssin noudattaminen kannattaa vain, kun monimutkainen geometria toistetaan; kaikissa muissa tapauksissa kaaos yhdistämisessä on vain tervetullutta. Mitä enemmän kerroksia säikeitä on päällekkäin, sitä voimakkaampi 3D -vaikutus on..

Neulontalankapaneeli: helppo tapa tehdä lahja omin käsin

Pienille voit tarjota helpon tavan tehdä lahja tai järjestää postikortti. Tässä tapauksessa työskentely nauloilla ja vasaralla ei ole tarpeen. Tarvitset vain kääriä loput muodon tai kuvion neulelangasta huolellisesti. Se voi olla aurinko, tähti, kello, kalanruoto. Monimutkaisempi voi olla ikkunan paksusta pahvista leikatun ääriviivan suunnittelu. 7-8-vuotias lapsi voi selviytyä tällaisesta työstä, ja kelloista, lumihiutaleista ja tähdistä koristetusta paneelista voi tulla erinomainen lahja jouluksi..

Jotta pääset lähemmäksi lasta, paneelin perustamisen tulee olla yhteisen työn tulos: velvoitteet on jaettava tasan tämän prosessin aikana Jotta pääset lähemmäksi lasta, paneelin perustamisen tulee olla yhteisen työn tulos: velvoitteet on jaettava tasan tämän prosessin aikana

Lankapiirustus, merkkijono, kieli. Työtä tällä tekniikalla voidaan kutsua haluamallasi tavalla..

Ja tämä ei ole vain koristetaiteen kohde, se on loistava tapa opettaa lapselle uusia asioita ja kehittää hänessä luovuuden himoa.:

 1. Lankojen kanssa työskenteleminen kehittää abstraktia ajattelua ja antaa käsityksen geometrisista muodoista;
 2. Lankoja levitettäessä tai vedettäessä lapsi kehittää hienomotorisia taitoja, ja tämä puolestaan ​​vaikuttaa myönteisesti puheen kehitykseen;
 3. Kaikki materiaalit ovat rakenteeltaan, väriltään ja tekstuuriltaan erilaisia, mikä tarkoittaa, että ne kehittävät aistinvaraista havaintoa;
 4. Tekemällä merkkijonotaidetta lapset saavat käsityksen mallinnuksesta ja peilaamisesta..

Lankojen ja kynsien paneelin tekeminen (video)

Tällaisella luovuudella on myönteinen vaikutus sinnikkyyden, kärsivällisyyden ja tarkkaavaisuuden kehittämiseen..

Esimerkkejä kierteistä ja nauloista valmistetuista paneeleista (kuva)