Ένας οδηγός για την επιλογή καθρεφτών για επένδυση και διακόσμηση κουζίνας

Ένας καθρέφτης στην κουζίνα μεγεθύνει οπτικά το χώρο, ενισχύει τον φωτισμό και απλά προσθέτει κομψότητα στο εσωτερικό. Τα μοντέρνα τελειώματα καθρέφτη έρχονται σε τόσα πολλά σχήματα, χρώματα και μεγέθη που μπορείτε εύκολα να βρείτε κάτι που μπορεί να ομορφύνει την κουζίνα σας. Σε αυτό το υλικό, συλλέξαμε μια επιλογή από 50 όμορφες φωτογραφίες, μια ανασκόπηση υλικών, συμβουλές για τη φροντίδα και το σχεδιασμό, και επίσης παρουσιάσαμε 7 ιδέες για τη χρήση καθρεφτών στο εσωτερικό της κουζίνας..

Σχετικά με τα υλικά

Ο καθρέφτης μπορεί να κατασκευαστεί με βάση πολυστερίνη, ακρυλικό ή γυαλί. Οι καθρέφτες πολυστερίνης δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην κουζίνα, καθώς φοβούνται πολύ την υγρασία και τις μηχανικές βλάβες. Επομένως, ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις δύο τελευταίες επιλογές..

Ένας ακρυλικός καθρέφτης είναι 5 φορές πιο ανθεκτικός σε κραδασμούς, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ασφαλέστερος από έναν γυάλινο. Επιπλέον, είναι ευκολότερο να εγκαταστήσετε, να κόψετε και να μεταφέρετε. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν τη χαμηλότερη αντοχή στις γρατζουνιές και το υψηλό κόστος..

 • Δεδομένου ότι ένας ακρυλικός καθρέφτης είναι 2 φορές ελαφρύτερος από το συνηθισμένο, χρησιμοποιείται συχνότερα για τη διακόσμηση οροφών και προσόψεων επίπλων. Σε άλλες περιπτώσεις, για παράδειγμα, για να δημιουργήσετε έναν καθρέφτη στο πίσω μέρος της κουζίνας, είναι προτιμότερο να επιλέξετε παραδοσιακό γυάλινο υλικό..

Φύλλο καθρέφτη στην ποδιά της κουζίνας

Φύλλο καθρέφτη σε ποδιά κουζίνας με σανίδα

Τα ακόλουθα υλικά φινιρίσματος είναι κατασκευασμένα από ακρυλικό και γυάλινο καθρέφτη:

 • Πάνελ φύλλων. Τις περισσότερες φορές, οι τοίχοι, οι προσόψεις επίπλων και οι ποδιές κουζίνας τελειώνουν με πάνελ μεγάλου μεγέθους. Τα φύλλα καθρέφτη μπορούν να έχουν πάχος 4 ή 6 mm και βρίσκονται στα ακόλουθα τυποποιημένα μεγέθη (ανάλογα με τον κατασκευαστή): 255 × 160 cm, 275 × 160 cm, 321 × 225 cm, 321 × 255 cm, καθώς και 321 Dimensions Οι διαστάσεις του πίνακα προσαρμόζονται κατά την εγκατάσταση.
 • Όσο πιο παχύ είναι ο καθρέφτης φύλλου, τόσο ισχυρότερος, πιο αληθινός και λιγότερο απαιτητικός για την επιπεδότητα της βάσης. Ως εκ τούτου, για τη διακόσμηση τοίχων και το πίσω μέρος της κουζίνας, είναι καλύτερο να επιλέξετε πάνελ με πάχος 6 mm. Και για κατασκευή πάνελ τοίχου, για επένδυση οροφής, προσόψεις ακουστικών ή για πλαισίωση σε μπαγκέτα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε καθρέφτες 4 mm ή 5 mm.
 • Μωσαϊκά πλακάκια. Τις περισσότερες φορές, το μωσαϊκό καθρέφτη στην κουζίνα χρησιμοποιείται στην πρόσοψη της ποδιάς, στους τοίχους και στις καμπύλες επιφάνειες. Πωλείται με τη μορφή πινάκων με εύκαμπτη βάση, αλλά ορισμένοι κατασκευαστές προσφέρουν ένα μωσαϊκό μεμονωμένων “τσιπς”. Τα κοινά μεγέθη των τσιπ είναι 2 × 2 εκ. Και 3 × 3 εκ. Τα ψηφιδωτά καθρέφτη έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Πρώτον, οι λεκέδες και οι ραβδώσεις είναι λιγότερο αισθητές σε αυτό. Δεύτερον, το μωσαϊκό υπόκειται σε τοπική επισκευή. Τρίτον, δεν απαιτεί τέλεια επίπεδη βάση. Και φυσικά, είναι πολύ αποτελεσματικό και μεταβλητό στο σχεδιασμό. Έχει επίσης μειονεκτήματα – το σχετικά υψηλό κόστος και η ανάγκη περιοδικού καθαρισμού των ραφών. Επιπλέον, δεν έχει ανακλαστικές ιδιότητες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα αυξήσει το χώρο..

Ένα παράδειγμα διακόσμησης τραπεζαρίας με καθρέφτη κεραμίδια με όψη και φωτισμό

Ένα παράδειγμα διακόσμησης τραπεζαρίας με καθρέφτη κεραμίδια με όψη και φωτισμό

 • Τα πιο ευέλικτα χρώματα ενέματος για ψηφιδωτά καθρέφτη είναι το λευκό και ο γραφίτης.
 • Καλύτερα και ασφαλέστερα να επιλέξετε ένα μωσαϊκό με λείανση άκρης ή με όψη.
 • Πλακάκια διαφόρων μεγεθών και σχημάτων. Παράγεται ως κεραμίδι “γουρούνι”, με τη μορφή τετραγώνων, τριγώνων, εξαγώνων και άλλων γεωμετρικών ή φανταστικών σχημάτων. Από τέτοια πλακάκια, μπορείτε να δημιουργήσετε μια καθρέφτη ποδιά κουζίνας ή, ας πούμε, έναν τοίχο.

Περί άκρου

Το πλαίσιο είναι ένα σημαντικό μέρος του καθρέφτη. Εάν οι άκρες του καμβά δεν υποστούν επεξεργασία με οποιονδήποτε τρόπο, τότε (συμπεριλαμβανομένου του αμαλγάματος) γίνεται πιο ευάλωτο λόγω των υφιστάμενων μικρορωγμάτων και τσιπ. Επομένως, αξίζει να επιλέξετε καθρέφτες με γυαλισμένο άκρο (ευρωζώνη) ή με λοξότμητες άκρες με γωνία έως 40 μοίρες. Οι καθρέφτες προσώπου είναι σχεδόν αιώνιοι, λάμπουν περισσότερο, καθώς διαθλούν το φως.

 • Το πλάτος της όψης, ανάλογα με το μέγεθος και το πάχος του υλικού, μπορεί να είναι από 4 έως 45 mm.

Παραλλαγές σχεδιασμού καθρέφτη

Η εμφάνιση της επιφάνειας του καθρέφτη είναι πολύ διαφορετική. Εκτός από τον παραδοσιακό κομψό ασημένιο καμβά, μπορείτε να επιλέξετε από τις ακόλουθες ποικιλίες:

 • Έγχρωμος καθρέφτης – τα χρώματα του χρυσού, του γραφίτη, της σαμπάνιας, καθώς και του μπλε, του πράσινου, του κόκκινου, του ροζ και του μωβ αποχρώσεις επιτυγχάνονται λόγω του βασικού γυαλιού που είναι χρωματισμένο στη μάζα.
 • Το σατέν (satinato) είναι ένας χρωματισμένος χρωματισμένος παγωμένος καθρέφτης. Ολόκληρος ο καμβάς μπορεί να είναι σατέν, ή απλά ένα σχέδιο, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Το σατινέ φινίρισμα είναι παρόμοιο σε εμφάνιση με το φινίρισμα με αμμοβολή, αλλά φαίνεται πιο λείο και λείο.

Σατινάτο σε ποδιά κουζίνας

Σατινάτο σε ποδιά κουζίνας

 • Ηλικιωμένη – το αποτέλεσμα μιας θαμπής επιφάνειας με απολεπισμένο αμάλγαμα επιτυγχάνεται επίσης με χημική χάραξη ή με απευθείας εκτύπωση που εφαρμόζεται κάτω από το στρώμα αμαλγάματος. Οι αντίκες καθρέφτες ταιριάζουν καλύτερα κλασικοί εσωτερικοί χώροι κουζίνας.

Ποδιά καθρέφτη ηλικίας

 • Με ένα μοτίβο κάτω από το αμάλγαμα – ο καθρέφτης μπορεί να έχει οποιοδήποτε μοτίβο ή μοτίβο θέλετε. Εφαρμόζεται στη μεμβράνη με απευθείας εκτύπωση UV, η οποία στη συνέχεια κολλάται στο γυαλί και καλύπτεται με αμάλγαμα..
 • Με μοτίβο αμμοβολής – χρησιμοποιώντας τη μέθοδο αμμοβολής, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα μοτίβο από το εξωτερικό του καθρέφτη (τότε έχετε την επίδραση του παγετού) ή από το πίσω μέρος, δηλαδή πάνω από αμάλγαμα (τότε έχετε το αποτέλεσμα ενός μοτίβου στο εσωτερικό του καθρέφτης). Μια σημαντική απόχρωση – ένας καθρέφτης με αμμοβολή πρέπει να πλαισιωθεί. Επιπλέον, λάβετε υπόψη ότι δεν είναι κατάλληλο για την αντιμετώπιση της ποδιάς, καθώς απαιτεί προσεκτικό χειρισμό..

Σχετικά με την εγκατάσταση

Οι καθρέφτες πρέπει να τοποθετούνται σε επίπεδες επιφάνειες. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προετοιμάσετε καλά τους τοίχους εάν εγκαθιστάτε ένα φύλλο καθρέφτη πίσω ή έναν καθρέφτη πλήρους τοίχου αντί για ταπετσαρία. Υπάρχουν τρεις τρόποι για να τοποθετήσετε το υλικό:

 • Για συνδετήρες (με διάτρηση).
 • Σε κόλλα ή υγρά καρφιά για καθρέφτες (χωρίς διάτρηση).
 • Γάντζοι (κρυφή εγκατάσταση με τρύπημα τοίχου).

Από αυτές τις μεθόδους στερέωσης, η πιο αξιόπιστη είναι η κόλλα.

Σχετικά με την αποχώρηση

Είναι πρακτικό να χρησιμοποιείτε καθρέφτες στην κουζίνα; Από τη μία πλευρά, δεν φοβούνται τα αλκάλια, τα οξέα, το νερό ή τα μαλακά πινέλα. Η επιφάνεια του καθρέφτη είναι λεία και μη πορώδης, έτσι ώστε οι λεκέδες από βρωμιά και ακόμη και γράσο να ξεπλένονται εύκολα. Από την άλλη πλευρά, οι καθρέφτες πρέπει να καθαρίζονται συχνά, επειδή είναι όμορφοι μόνο στην καθαρή τους μορφή. Ωστόσο, εδώ πολλά εξαρτώνται από την τοποθεσία τους. Για παράδειγμα, μια ποδιά με καθρέφτη είναι μια λύση είτε για όσους δεν φοβούνται τον καθαρισμό, είτε για εκείνους που σπάνια μαγειρεύουν. Αλλά ένας καθρέφτης, κρεμασμένος, ας πούμε, στην τραπεζαρία, αρκεί να τον σκουπίζετε μία φορά την εβδομάδα..

 • Πιο εύκολο να καθαρίσετε τους καθρέφτες με ένα πανί μικροϊνών.

Ιδέες εφαρμογής

 1. Καθρέφτης σε ποδιά

Μια ποδιά καθρέφτη είναι καλή γιατί επιτρέπει στην οικοδέσποινα να βλέπει τι κάνει το νοικοκυριό ενώ μαγειρεύει ή να βλέπει τηλεόραση στην αντανάκλαση του καθρέφτη. Επίσης αυξάνει πολύ το χώρο. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι ο πάγκος εργασίας, ο νεροχύτης, το φαγητό και τα βρώμικα πιάτα θα “διπλασιάζονται” πάντα κατά την αντανάκλαση. Με αυτή την έννοια, και από την άποψη της πρακτικότητας, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα μωσαϊκό καθρέφτη για το φινίρισμα της ποδιάς. Η παρακάτω επιλογή περιέχει παραδείγματα φωτογραφιών για τη χρήση ψηφιδωτών καθρέφτη στην κουζίνα.

 • Μωσαϊκό καθρέφτη στο εσωτερικό της κουζίνας
 • Μωσαϊκό καθρέφτη στο εσωτερικό της κουζίνας
 • Μωσαϊκό καθρέφτη στο εσωτερικό της κουζίνας
 • Μωσαϊκό καθρέφτη στο εσωτερικό της κουζίνας

Περαιτέρω στο ρυθμιστικό υπάρχουν φωτογραφίες ποδιών καθρέφτη στο εσωτερικό των μικρών κουζινών.

 • Ποδιά καθρέφτη στο εσωτερικό μιας μικρής κουζίνας
 • Ποδιά καθρέφτη στο εσωτερικό μιας μικρής κουζίνας
 • Ποδιά καθρέφτη στο εσωτερικό μιας μικρής κουζίνας

Και εδώ είναι μια επιλογή από παραδείγματα φωτογραφιών που αντιμετωπίζουν την ποδιά με πλακάκια καθρέφτη.

 • Ποδιά από πλακάκια καθρέφτη στο εσωτερικό της κουζίνας
 • Ποδιά από πλακάκια καθρέφτη στο εσωτερικό της κουζίνας

Πλακάκι καθρέφτη Χοίρος στο εσωτερικό της κουζίνας

 1. Διακοσμητικός καθρέφτης τοίχου στην περιοχή εργασίας

Εάν στον χώρο εργασίας της κουζίνας σας υπάρχει ένα μέρος απαλλαγμένο από κρεμαστά ντουλάπια, τότε μπορείτε να γεμίσετε το κενό με έναν τοίχο καθρέφτη στο πλαίσιο.

 • Καθρέφτης τοίχου στην περιοχή εργασίας
 • Καθρέφτης τοίχου στην περιοχή εργασίας
 • Καθρέφτης τοίχου στην περιοχή εργασίας
 • Καθρέφτης τοίχου στην περιοχή εργασίας
 • Καθρέφτης τοίχου στην περιοχή εργασίας
 • Παρεμπιπτόντως, κρεμώντας έναν καθρέφτη μπροστά στο παράθυρο, θα κάνετε την κουζίνα πολύ πιο ελαφριά και αν μπροστά στην τηλεόραση, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα αγαπημένα σας προγράμματα χωρίς να διακόψετε το μαγείρεμα..

Κουζίνα με καθρέφτη απέναντι από το παράθυρο

 1. Σε όλο τον τοίχο

Εάν η κουζίνα είναι μικρή ή στενή, τότε αποκαλύπτοντας έναν από τους τοίχους με καθρέφτη αντί για ταπετσαρία, θα αυξήσετε οπτικά το χώρο σχεδόν δύο φορές. Στο εσωτερικό της κουζίνας-τραπεζαρίας στην παρακάτω φωτογραφία, δύο τοίχοι αντιμετωπίζουν καθρέφτες και πλαισιώνονται με καλούπια.

Κουζίνα-τραπεζαρία με καθρέφτες τοίχους

 • Τραπεζαρία με ολόσωμο καθρέφτη
 • Τραπεζαρία με ολόσωμο καθρέφτη
 1. Στην τραπεζαρία

Εάν κρεμάσετε έναν καθρέφτη μπροστά από την τραπεζαρία, τότε σύμφωνα με τις διδασκαλίες του Φενγκ Σούι, θα φέρετε ευημερία στο σπίτι και, σύμφωνα με τη γνώμη των διατροφολόγων, θα σταματήσετε την υπερκατανάλωση τροφής. Οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνική απλά για τη διαμόρφωση ζωνών, την αύξηση του χώρου, την ενίσχυση του φωτισμού και της ομορφιάς..

 • Λάβετε υπόψη ότι ο καθρέφτης πρέπει να έχει μέγεθος, ώστε να μην κόβει τα κεφάλια όσων κάθονται στο τραπέζι..
 • Διακόσμηση της τραπεζαρίας με καθρέφτη
 • Διακόσμηση της τραπεζαρίας με καθρέφτη
 • Διακόσμηση της τραπεζαρίας με καθρέφτη
 • Διακόσμηση της τραπεζαρίας με καθρέφτη
 • Διακόσμηση της τραπεζαρίας με καθρέφτη
 • Διακόσμηση της τραπεζαρίας με καθρέφτη

Και εδώ είναι παραδείγματα φωτογραφιών για τη διακόσμηση ενός μετρητή μπαρ με έναν καθρέφτη.

Καθρέφτης στο μπαρ στο εσωτερικό μιας μικρής κουζίνας

Καθρέφτης στο μπαρ

 • Καθρέφτης στο μπαρ
 • Καθρέφτης στο μπαρ
 1. Ακουστικό στις προσόψεις

Μια κουζίνα με καθρέφτες προσόψεις είναι μια ιδέα για τους πιο τακτοποιημένους ιδιοκτήτες που θα ανοίξουν ντουλάπια μόνο κρατώντας τα χερούλια και συχνά σκουπίζουν την περιοχή γύρω τους. Ωστόσο, μόνο ένα μέρος των προσόψεων μπορεί να καθρεφτιστεί, τότε ο καθαρισμός δεν θα είναι τόσο δύσκολος. Το παρακάτω ρυθμιστικό φωτογραφίας δείχνει 6 παραδείγματα σχεδίων κουζίνας καθρέφτη.

 • Κουζίνα με καθρέφτες μπροστά
 • Κουζίνα με καθρέφτες μπροστά
 • Κουζίνα με καθρέφτες μπροστά
 • Κουζίνα με καθρέφτες μπροστά
 • Κουζίνα με καθρέφτες μπροστά
 • Κουζίνα με καθρέφτες μπροστά
 1. Στο ταβάνι

Μια οροφή με καθρέφτες στην κουζίνα μπορεί να δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας το σύστημα ψευδοροφής Armstrong ή χρησιμοποιώντας καθρέφτες.

Καθρέφτη οροφή στο εσωτερικό της κουζίνας

 1. Με τη μορφή πάνελ τοίχου ή σύνθεσης καθρεπτών τοίχου διαφορετικών μεγεθών και σχημάτων

Από πλακάκια καθρέφτη, ψηφιδωτά ή απλά διακοσμητικούς καθρέφτες διαφόρων σχημάτων και μεγεθών, μπορείτε να δημιουργήσετε μια όμορφη σύνθεση τοίχου με τα χέρια σας. Ωστόσο, τα πάνελ καθρέφτη πωλούνται έτοιμα και κατόπιν παραγγελίας..

 • Πλαίσιο καθρέφτη στο εσωτερικό της κουζίνας
 • Σύνθεση διαφορετικών καθρεπτών τοίχου
 • Σύνθεση διαφορετικών καθρεπτών τοίχου