Δίσκος σερβιρίσματος DIY – ιδέες και εργαστήρια

Αυτό το υλικό είναι για ρομαντικούς που τους αρέσει να οργανώνουν εκπλήξεις και οι ίδιοι δεν τους πειράζει να έχουν πρωινό στο κρεβάτι ή απλά να τρώνε ένα σνακ καθισμένοι σε έναν μαλακό καναπέ. Μιλήσαμε ήδη για το πώς να φτιάξετε μια σανίδα σερβιρίσματος από πολυμερή πηλό και τώρα ήρθε η ώρα να φτιάξετε ένα δίσκο σερβιρίσματος – και αυτή τη φορά από ξύλο. Επιλέξαμε τους ευκολότερους και πιο προσιτούς τρόπους για όλους, οπότε δεν χρειάζεστε ταλέντο ξυλουργικής.

Master class No. 1. Δίσκος από κορνίζα για 1 βράδυ

Δίσκος DIY

Ο ευκολότερος τρόπος για να φτιάξετε ένα δίσκο DIY είναι να μετατρέψετε ένα κανονικό πλαίσιο φωτογραφιών σε αυτό..

Αγοράστε ή αφαιρέστε ένα ξύλινο κορνίζα κατάλληλου μεγέθους από τον τοίχο. Είναι καλό αν βρείτε ένα πλαίσιο με στιβαρό πάτο και αξιόπιστους συνδετήρες, τότε δεν χρειάζεται να αλλάξετε το υπόστρωμα και μπορείτε να ενημερώσετε τη διακόσμηση του δίσκου ανάλογα με τη διάθεσή σας..

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν. Αφαιρέστε το υπόστρωμα από χαρτόνι, αφαιρέστε τυχόν περίσσεια και αντικαταστήστε το γυαλί.

Δίσκος DIY

Τώρα πρέπει να διακοσμήσετε το χαρτόνι από το πλαίσιο φωτογραφιών όπως σας αρέσει. Μπορείτε να κολλήσετε ή απλά να επικαλύψετε τη διακόσμηση από διάφορα υλικά. Μπορεί να είναι: φωτεινό ύφασμα, ένα κομμάτι ταπετσαρίας, καρτ -ποστάλ, κιτρινισμένες σελίδες, herbarium, κ.λπ. Στην κύρια τάξη μας, το υπόστρωμα καλύπτεται απλά με ένα πανί και είναι κολλημένο με ένα πιστόλι κόλλας. Αντ ‘αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε PVA ή οποιαδήποτε άλλη κόλλα. Αφού το ντεκόρ είναι έτοιμο, βάλτε το υπόστρωμα στο γυαλί και στερεώστε το (μετακινηθείτε στη φωτογραφία προς τα δεξιά).

 • Δίσκος DIY
 • Δίσκος DIY

Και τώρα πρέπει να βιδώσετε τις όμορφες λαβές επίπλων του κατάλληλου μεγέθους. Μπορείτε να τα βιδώσετε είτε στο πλάι είτε στο πάνω μέρος του πλαισίου. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστείτε τις πραγματικές λαβές, 4 βίδες, ένα τρυπάνι με ένα μικρό τρυπάνι και, φυσικά, ένα κατσαβίδι. Πρώτα πρέπει να στερεώσετε τις λαβές στο πλαίσιο, να τις ευθυγραμμίσετε, στη συνέχεια να σημειώσετε τις τρύπες με ένα μολύβι, να τις τρυπήσετε με ένα τρυπάνι με ένα κατάλληλο τρυπάνι και τέλος να βιδώσετε τις λαβές στις βίδες χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

Δίσκος DIY

Λοιπόν, αυτό είναι όλο, ο δίσκος σερβιρίσματος σας είναι έτοιμος! Or … σχεδόν έτοιμο.

 • Για αξιοπιστία και απόδοση βάρους στο δίσκο μας (έτσι ώστε να στέκεται επίπεδη σε μια μαλακή επιφάνεια), είναι καλύτερο να τον ενισχύσουμε επιπλέον από κάτω. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να πάρετε κόντρα πλακέ, να συνδέσετε ένα πλαίσιο σε αυτό, να το κυκλώσετε κατά μήκος του περιγράμματος και να το κόψετε με ένα παζλ. Το τεμάχιο εργασίας που προκύπτει πρέπει να λειανθεί γύρω από τις άκρες και στη συνέχεια να βαφτεί σε κατάλληλο χρώμα (αφού το ασταρώσετε). Μόλις στεγνώσει το κόντρα πλακέ, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στερεώσετε το κόντρα πλακέ στο πλαίσιο με μικρές βίδες, καρφιά, βίδες με αυτοκόλλητο ή συρραπτικό επίπλων. Αυτός ο δίσκος μπορεί να αντέξει ακόμη και το πιο βαρύ πρωινό στο κρεβάτι..

Με βάση αυτό το master class, μπορείτε να φτιάξετε όμορφους δίσκους με ποικιλία ντεκόρ. Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε ένα δίσκο σερβιρίσματος με πλάκα, στον οποίο μπορείτε να γράψετε ρομαντικές νότες με κιμωλία..

 • Το υπόστρωμα μπορεί να βαφτεί είτε με βαφή σχιστόλιθου είτε να επικολληθεί με ταπετσαρία κιμωλίας.

Δίσκος πρωινού με πλάκα από κάτω Δίσκος πρωινού με πλάκα από κάτω

Και εδώ υπάρχουν άλλες ιδέες διακόσμησης τόσο για το ίδιο το πλαίσιο όσο και για το υπόστρωμα. Όπως μπορείτε να δείτε, μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία σχεδίων – σε vintage στυλ όπως η Προβηγκία ή shabby chic, σε κλασικό στιλ ή σε μοντέρνο στυλ, χρησιμοποιώντας ύφασμα, φωτογραφίες, έγχρωμο χαρτί, ταπετσαρία, σελίδες από βιβλία (κύλιση η φωτογραφία στα δεξιά).

 • Ιδέες για διακόσμηση δίσκου πρωινού
 • Ιδέες διακόσμησης δίσκου πρωινού
 • Ιδέες για διακόσμηση δίσκου πρωινού
 • Ιδέες διακόσμησης δίσκου πρωινού
 • Ιδέες διακόσμησης δίσκου πρωινού
 • Ιδέες για διακόσμηση δίσκου πρωινού
 • Ιδέες διακόσμησης δίσκου πρωινού

Επίσης, αυτό το κύριο μάθημα θα είναι χρήσιμο για την κατασκευή εσωτερικών δίσκων για καφέ ή τραπέζια, όπου κεριά και βιβλία ή κοσμήματα, καλλυντικά και αρώματα μπορούν να βρουν τη θέση τους..

Δίσκος ματαιοδοξίας κορνίζας φωτογραφιών Δίσκος ματαιοδοξίας κορνίζας φωτογραφιών

Master class 2. Δίσκος από την πόρτα της κουζίνας σετ για 2 μ.μ

Δίσκος φτιάξτε μόνοι σας από την πόρτα

Μπορείτε να φτιάξετε ένα δίσκο σερβιρίσματος με τα χέρια σας όχι μόνο από μια κορνίζα φωτογραφιών, αλλά και από μια παλιά πόρτα ντουλαπιού κουζίνας, συρταριέρα από κομοδίνο και άλλα έπιπλα. Ένας τέτοιος δίσκος διαρκεί λίγο περισσότερο, αλλά θα είναι πολύ πιο αξιόπιστος, πρακτικός, ανθεκτικός και θα περιέχει περισσότερα καλούδια για πρωινό.!

Η διαδικασία έχει ως εξής:

 1. Αφαιρέστε όλους τους βρόχους.
 2. Αφαιρέστε την παλιά επίστρωση με χοντρό γυαλόχαρτο.
 3. Σε αυτό το σημείο, το εξωτερικό μέρος του δίσκου μπορεί να βουρτσιστεί με μια μεταλλική βούρτσα εάν είναι επιθυμητό για να αφαιρέσετε μαλακές ίνες από το ξύλο..
 • αυτή η τεχνική θα κάνει την επιφάνεια της πόρτας ακόμη πιο “παλιά” και τραχιά, αλλά, από την άλλη πλευρά, το άθλιο κομψό και στυλ της Προβηγκίας μπορεί να επιτευχθεί χωρίς αυτήν.
 1. Καθαρίζουμε την πόρτα και στην πίσω πλευρά της, σφραγίζουμε τις τρύπες από τους μεντεσέδες με στόκο ξύλου ή στόκο πολυεστέρα. Επίσης αλέθουμε λίγο τα μπαλώματα και καθαρίζουμε ξανά ολόκληρη την πόρτα. Κατ ‘αρχήν, αυτό το στάδιο δεν είναι απαραίτητο εάν οι οπές από τους συνδετήρες δεν σας ενοχλούν..
 2. Καλύπτουμε μια καθαρή, στεγνή πόρτα με αστάρι για ξύλο σε 1-2 στρώσεις. Κάθε στρώση πρέπει να στεγνώσει καλά..
 3. Τώρα πρέπει να πάρετε ξανά γυαλόχαρτο, αλλά ήδη μεσαίου μεγέθους κόκκων και να το περπατήσετε σε όλη την επιφάνεια.

Δίσκος φτιάξτε μόνοι σας από την πόρτα

 1. Και πάλι σκουπίζουμε την πόρτα καθαρή και στεγνή και μετά αρχίζουμε να βάφουμε το μελλοντικό μας δίσκο. Με ένα μικρό πινέλο (δεν ξεθωριάζει!) Καλύψτε την επιφάνεια με 1 στρώση χρώματος. Και εδώ πρέπει να σημειωθούν μερικές αποχρώσεις:
 • αν θέλετε να φτιάξετε ένα δίσκο σε στυλ Προβηγκίας ή shabby chic, τότε το πρώτο στρώμα χρώματος πρέπει να είναι σκοτεινό και το δεύτερο και το τρίτο πρέπει να είναι ανοιχτό.
 • εάν θέλετε να βάψετε το κάτω μέρος του δίσκου με βαφή σχιστόλιθου όπως σε αυτήν την κύρια τάξη, τότε, πριν εφαρμόσετε σκούρο πράσινο χρώμα, κολλήστε το περίγραμμα του κάτω μέρους με ταινία κάλυψης (δείτε τη φωτογραφία παραπάνω).
 • αν δεν έχετε βούρτσα, ένα καθαρό βαμβακερό πανί θα κάνει τη δουλειά..
 1. Όταν στεγνώσει τελείως η πρώτη στρώση χρώματος, καλύψτε την πόρτα με ένα τελείωμα που είναι ελαφρύτερο.
 • Για να φτιάξετε ένα δίσκο “κιμωλίας” σε αυτό το στάδιο (ή μετά από αυτό), πρέπει να εφαρμόσετε, στην πραγματικότητα, βαφή σχιστόλιθου, πρώτα σε 1 στρώση, δίνοντάς του χρόνο να στεγνώσει και στη συνέχεια 2 στρώσεις. Αφού στεγνώσει το 2ο στρώμα, κολλάμε ξανά τα περιθώρια του κάτω μέρους της πλάκας με ταινία και προχωράμε στο βάψιμο της πόρτας με φινίρισμα (μπορείτε αντίστροφα – εφαρμόστε πρώτα το χρώμα φινιρίσματος, περιμένετε μέχρι να στεγνώσει και μόνο στη συνέχεια εφαρμόστε το χρώμα του σχιστόλιθου ).
 1. Και τώρα οι επιφάνειες του δίσκου πρέπει να λειανθούν με λεπτόκοκκο γυαλόχαρτο, σε ορισμένα σημεία εκθέτοντας ένα στρώμα σκούρου χρώματος (και πάλι, αν το επιθυμείτε).
 2. Και τέλος, συνδέουμε τις λαβές: σημειώστε τα σημεία στερέωσης για αυτά και σφίξτε τις βίδες. Woo ala πρωινό που σερβίρει δίσκο στο κρεβάτι έτοιμο!

Παρεμπιπτόντως, εάν βάψατε το κάτω μέρος με χρώμα σχιστόλιθου όπως σε αυτήν την κύρια τάξη, τότε ο δίσκος που προκύπτει μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο ως δίσκος σερβιρίσματος με μηνύματα, αλλά και ως πίνακας για το μενού και τις σημειώσεις του σπιτιού.

Δίσκος φτιάξτε μόνοι σας από την πόρτα

Και εδώ είναι άλλες ιδέες για να φτιάξετε όμορφους δίσκους μόνοι σας από παλιές ξύλινες πόρτες (περιηγηθείτε!).

 • Δίσκος DIY από την πόρτα του ντουλαπιού
 • Δίσκος DIY από την πόρτα του ντουλαπιού
 • Δίσκος DIY από την πόρτα του ντουλαπιού
 • Δίσκος DIY από την πόρτα του ντουλαπιού
 • Δίσκος DIY από την πόρτα του ντουλαπιού
 • Δίσκος DIY από την πόρτα του ντουλαπιού

Ελέγξτε επίσης τον οδηγό της ιστοσελίδας μας στην ενότητα Kitchen Design & Decor – Site Guide.