8 ιδέες για σκάφη για αρχάριους

Η διατήρηση των κοχυλιών ως υπενθύμιση των ανέμελων ημερών στην παραλία είναι η καλύτερη επίπλωση σπιτιού, κοσμήματα και αναμνηστικά. Μετά από όλα, είναι ένα τόσο όμορφο, εντελώς δωρεάν, φυσικό και ανθεκτικό υλικό. Σε αυτό το υλικό θα βρείτε 50 εμπνευσμένες φωτογραφίες, 8 ιδέες και τον ίδιο αριθμό βήμα προς βήμα εργαστήρια DIY για την κατασκευή χειροτεχνιών με κέλυφος για αρχάριους.

Βασικές οδηγίες για την παρασκευή κοχυλιών

Καθαρισμός

Πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε χειροτεχνίες από κοχύλια, πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένες.

 • Εάν τα κελύφη είναι “νεκρά” και δεν υπάρχουν υπολείμματα οστρακοειδών σε αυτά, τότε απλά πρέπει να εμποτιστούν σε διάλυμα νερού και οποιονδήποτε παράγοντα που περιέχει χλώριο (π.χ. με χλωρίνη, “Πάπια” κ.λπ.) σε ένα Αναλογία 1: 1 για 30 λεπτά. Εάν τα κελύφη είναι πολύ βρώμικα ή θέλετε να αφαιρέσετε το σκοτεινό εξωτερικό στρώμα (περιόστρακο), στη συνέχεια, μουλιάστε τα περισσότερο. Μετά το μούλιασμα, βουρτσίστε τα κελύφη και ξεπλύνετε με καθαρό νερό.
 • Εάν τα κελύφη είναι “ζωντανά”, δηλαδή έχουν υπολείμματα μαλακίων (αν και έχουν πεθάνει από καιρό) και έχουν δυσάρεστη οσμή, τότε πρέπει να καθαριστούν καλά. Για να το κάνετε αυτό, βυθίστε τα κελύφη σε βραστό νερό για 5 λεπτά και, στη συνέχεια, αφαιρέστε τα υπολείμματα των οστρακοειδών χρησιμοποιώντας λαβίδες, ψαλίδι νυχιών κλπ. Υπάρχει επίσης ένας δεύτερος τρόπος: θερμάνετε τα κελύφη στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσπαθήστε να αφαιρέστε τα υπολείμματα με λαβίδες. Εάν δεν είναι επιτυχής, συνεχίστε να θερμαίνετε τους νεροχύτες στο φούρνο μικροκυμάτων, ελέγχοντας το αποτέλεσμα κάθε 10 δευτερόλεπτα. Όταν απομακρυνθούν όλα τα υπολείμματα, επεξεργαστείτε τους νεροχύτες με χλώριο σύμφωνα με την πρώτη οδηγία..

Αφού τελειώσετε, επιθεωρήστε τους νεροχύτες για τσιπ και, αν υπάρχουν, τρίψτε τους με μπλοκ λείανσης, δίσκο ή γυαλόχαρτο. Αν θέλετε, μπορείτε να τους προσθέσετε λάμψη με διαφανές βερνίκι νυχιών ή έπιπλα, ή με κρέμα λαδιού ή λίπους. Είναι αλήθεια ότι σε αυτή την περίπτωση, πριν από την επεξεργασία των κελυφών με κόλλα, τα σημεία συγκόλλησης θα πρέπει να απολιπανθούν επιπλέον με οινόπνευμα.

Τρύπες διάτρησης

Για να φτιάξετε μερικούς τύπους χειροτεχνίας κελύφους (για παράδειγμα, κουδουνίσματα, γιρλάντες, χάντρες, βραχιόλια και άλλα κοσμήματα), πρέπει να ανοίξετε μια τρύπα σε αυτά. Αυτό το έργο είναι αρκετά απλό, η δυσκολία έγκειται μόνο στο γεγονός ότι τα κελύφη μπορούν να σπάσουν ή να ξεφλουδίσουν στη θέση της γεώτρησης..

 • Επομένως, θυμηθείτε τον κύριο κανόνα: όσο πιο λεπτός είναι ο νεροχύτης, τόσο μικρότερη πρέπει να είναι η τρύπα σε αυτό και, κατά συνέπεια, το νήμα / αξεσουάρ της διακόσμησης..
 • Χάντρες κοχύλι Για να φτιάξετε τέτοιες χάντρες, πρέπει να ανοίξετε τρύπες στα κελύφη και να τις κολλήσετε σε μεταξωτό κορδόνι, στερεώνοντας τη θέση με κόμπους. Περαιτέρω, τα άκρα των κορδονιών θα πρέπει να σφίγγονται μόνο στα άκρα πτύχωσης και να στερεώνονται σε αυτά
 • Χάντρες κοχύλι Για να φτιάξετε τέτοιες χάντρες, πρέπει να ανοίξετε τρύπες στα κελύφη και να τις κολλήσετε σε μεταξωτό κορδόνι, στερεώνοντας τη θέση με κόμπους. Περαιτέρω, τα άκρα των κορδονιών θα πρέπει να σφιχτούν μόνο στα άκρα πτύχωσης και να στερεωθούν σε αυτά

Υπάρχουν δύο τρόποι για να κάνετε τρύπες στα κελύφη – χειροκίνητα και αυτοματοποιημένα.

Μέθοδος 1. Επιλέξτε ένα τρυπάνι για τρυπάνι, κατσαβίδι ή ίσιο μύλο με διάμετρο 0,8 – 2 mm. Τοποθετήστε το κέλυφος σε ξύλινη ή πλαστική σανίδα και κολλήστε το με ταινία κάλυψης. Τρυπήστε μια τρύπα απευθείας πάνω από την ταινία – θα αποτρέψει το κέλυφος από το να χωριστεί ή να ξεκολλήσει.

Μέθοδος 2. Εάν δεν έχετε κατσαβίδι ή τρυπάνι, τότε μπορείτε να κάνετε μια τρύπα στο νεροχύτη χρησιμοποιώντας ένα καρφί και ένα σφυρί. Για να το κάνετε αυτό, κολλήστε πρώτα το κέλυφος με ταινία κάλυψης, τοποθετήστε ένα σημάδι στο εσωτερικό του κελύφους, στη συνέχεια συνδέστε ένα καρφί και χτυπήστε το απαλά με ένα σφυρί αρκετές φορές για να κάνετε την αρχική τρύπα. Στη συνέχεια, διευρύνετε την τρύπα μετακινώντας το ίδιο καρφί εμπρός -πίσω μέσα σε αυτό μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή διάμετρο..

Τρύπα κελύφους

Εάν δεν έχετε ούτε καρφί ούτε σφυρί στο χέρι, τότε χρησιμοποιήστε μια συνηθισμένη βελόνα, ψαλίδι νυχιών ή ένα μαχαίρι και «τρυπήστε» την τρύπα με το χέρι. Το αποτέλεσμα θα εμφανιστεί σε περίπου 10 λεπτά.

Ιδέα 1. Ενθετικά πλαίσια, πλαίσια και πλαίσια

Τα κελύφη μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση του πλαισίου ενός καθρέφτη, μιας εικόνας ή μιας κορνίζας φωτογραφιών. Παρουσιάζουμε παραδείγματα τέτοιων χειροτεχνιών στην επόμενη επιλογή (μετακινήστε τη φωτογραφία στα δεξιά).

 • Πλαίσιο για διακοσμητικά κοχύλια καθρέφτη
 • Πλαίσιο για διακοσμητικά κοχύλια καθρέφτη
 • Πλαίσιο για διακοσμητικά κοχύλια καθρέφτη
 • Πλαίσιο για διακοσμητικά κοχύλια καθρέφτη

Κορνίζα διακοσμημένο με κοχύλια

Κορνίζα διακοσμημένο με κοχύλια

Κορνίζα διακοσμημένο με κοχύλια

Κορνίζα διακοσμημένο με κοχύλια

Κορνίζα διακοσμημένο με κοχύλια

 • Καθρέφτης σε πλαίσιο διακοσμημένο με κοχύλια και αστερίες
 • Καθρέφτης σε πλαίσιο διακοσμημένο με κοχύλια και αστερίες
 • Καθρέφτης σε πλαίσιο διακοσμημένο με κοχύλια και αστερίες

Σήμερα σας προτείνουμε να διακοσμήσετε ένα πλαίσιο για έναν καθρέφτη με κοχύλια, αλλά με την ίδια αρχή, μπορείτε να διακοσμήσετε οποιαδήποτε κορνίζα ή κορνίζα..

Καθρέφτης διακοσμημένος με κοχύλια

Υλικά:

 • Μικρά, μεσαία και μεγάλα κοχύλια και, αν το επιθυμείτε, επιπλέον διακοσμήσεις (π.χ. αστερίες, μαργαριτάρια, ειδώλια πατινάζ κ.λπ.).
 • Πιστόλι κόλλας και μερικά μπαστούνια κόλλας ή διαφανής εποξειδική κόλλα.
 • Εφημερίδα ή οποιοδήποτε περιττό χαρτί για την προστασία του καθρέφτη από την κόλλα.
 • Ταινία κάλυψης ή κανονική ταινία.

Οδηγίες:

Βήμα 1. Προστατέψτε τον καθρέφτη με χαρτί και ταινία κάλυψης. Σε αυτό το στάδιο, το πλαίσιο μπορεί να βαφτεί εάν η αρχική του εμφάνιση δεν σας ταιριάζει..

Βήμα 2. Ταξινομήστε τα κελύφη ανά μέγεθος για να διευκολύνετε τη δημιουργία μιας μελλοντικής σύνθεσης.

Βήμα 3. Αρχικά, κολλήστε την πρώτη σειρά μικρών ή μεσαίων κοχυλιών (περίπου του ίδιου μεγέθους) γύρω από τον καθρέφτη.

Διακόσμηση πλαισίου καθρέφτη με κοχύλια

Βήμα 4. Τώρα ξεκινήστε να κολλάτε τα μεγαλύτερα κελύφη. Προηγουμένως, μπορείτε να παίξετε με τις επιλογές διάταξης και να επιλέξετε την καλύτερη. Εάν χρησιμοποιείτε εποξειδική κόλλα, αφού κολλήσουν όλα τα μέρη, αφήστε το πλαίσιο να στεγνώσει όλη τη νύχτα.

Διακόσμηση πλαισίου καθρέφτη με κοχύλια

Βήμα 5. Στη συνέχεια, συμπληρώστε τα κενά μεταξύ μεγάλων κελυφών, μεσαίων και μικρών κελυφών.

Διακόσμηση πλαισίου καθρέφτη με κοχύλια

Ιδέα 2. Φτιάχνοντας ένα πάνελ του Αγίου Βαλεντίνου

Από τη συλλογή κελυφών διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών, μπορείτε να φτιάξετε ένα πάνελ με τη μορφή βαλεντίνου. Ωστόσο, μπορείτε να κόψετε οποιοδήποτε άλλο σχήμα από χαρτόνι / κόντρα πλακέ, ας πούμε, τον ίδιο ιππόκαμπο ή ένα γράμμα.

Πάνελ από κοχύλια ποταμού και θάλασσας

Υλικά:

 • Πιστόλι κόλλας ή οποιαδήποτε κόλλα με ισχυρή πρόσφυση.
 • Συλλογή κοχυλιών ποταμού και θάλασσας.
 • Χαρτόνι;
 • Ψαλίδι;
 • Σπασμένο πόδι.

Οδηγίες:

Βήμα 1. Κόψτε τη βάση για το πάνελ σε σχήμα καρδιάς από το χαρτόνι.

Βήμα 2. Με ένα μαχαίρι ή σουβλί, κάντε δύο τρύπες για το σπάγκο.

Βήμα 3. Ξεκινήστε να κολλάτε τα κελύφη, φροντίζοντας να αφήσετε ελάχιστα κενά μεταξύ τους. Αφήστε τις οπές των ματιών ανοιχτές.

Πάνελ από κοχύλια ποταμού και θάλασσας

Βήμα 4. Κόψτε τον σπάγκο στο επιθυμητό μήκος, περάστε τις δύο άκρες του σχοινιού μέσα από τις τρύπες από το εσωτερικό του πάνελ και δέστε τους σε διπλούς κόμβους.

Στο επόμενο βίντεο, μπορείτε να δείτε μια οπτική κύρια τάξη για την κατασκευή χειροτεχνιών από κοχύλια με τα χέρια σας με τη μορφή ενός πίνακα βαλεντίνου.

Παρακάτω υπάρχουν άλλες ιδέες για τη δημιουργία ενός πίνακα από κελύφη.

Πάνελ από κοχύλια

Πάνελ από κοχύλια

Πάνελ από κοχύλια

Πάνελ από κοχύλια

Εσωτερική επιστολή από κοχύλια

Ιδέα 3. “Ζωγραφίζοντας” μια εικόνα σε καμβά

Και εδώ είναι μια άλλη ιδέα για τη δημιουργία ενός σκάφους τοίχου από κοχύλια.

Ζωγραφική από κοχύλια

Ζωγραφική από κοχύλια

Υλικά:

 • Τεντωμένος καμβάς?
 • Κοχύλια?
 • Πιστόλι κόλλας ή άλλη κόλλα ισχυρής πρόσφυσης, για παράδειγμα, “Moment”.
 • Πρότυπο ή στένσιλ του επιθυμητού σχεδίου, τυπωμένο σε χαρτί.
 • Ακρυλικό χρώμα για δημιουργία φόντου (προαιρετικό).
 • Βούρτσα (προαιρετικά).

Υλικά που απαιτούνται για τη δημιουργία ζωγραφικής σε καμβά

Οδηγίες:

 1. Εάν θέλετε να επαναλάβετε την ιδέα του πίνακα σε αυτήν την κύρια τάξη, τότε δημιουργήστε πρώτα ένα υπόβαθρο για τη σύνθεση από κοχύλια. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα και ακρυλικό χρώμα του επιθυμητού χρώματος. Περιμένετε να στεγνώσει το φόντο και προχωρήστε στο επόμενο βήμα.
 2. Στερεώστε το πρότυπο ή το στένσιλ στον καμβά με ταινία κάλυψης και, στη συνέχεια, εντοπίστε τα περιγράμματα του με ένα μολύβι.
 3. Ξεκινήστε να κολλάτε κελύφη στο σχέδιο χωρίς να ξεφεύγετε από τα σύνορά του.

Σύνθεση σύνθεσης

Σύνθεση σύνθεσης

Ιδέα 4. Μαγειρέψτε κεριά για μίνι κηροπήγια

Τα κοχύλια είναι σχεδόν έτοιμα μικροσκοπικά κηροπήγια που περιμένουν να συμπληρωθούν με παραφίνη και φυτίλι. Τα κεριά που προκύπτουν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τραπεζαρία, ρομαντικό πικνίκ ή απλά για εσωτερική διακόσμηση..

 • Μίνι κεριά Shell
 • Μίνι κεριά Shell
 • Μίνι κεριά Shell
 • Μίνι κεριά Shell
 • Μίνι κεριά Shell

Υλικά:

 1. Κοχύλια θάλασσας ή μεγάλου ποταμού.
 2. Μικρά στρογγυλά κεριά σε καλούπια από κασσίτερο.
 3. Νερό και κατσαρόλα για υδατόλουτρο.
 4. Κόλλα PVA ή ταινία διπλής όψης.

Οδηγίες:

Βήμα 1. Αφαιρέστε το ίδιο το κερί από το δοχείο κασσίτερου και, στη συνέχεια, αφαιρέστε το φυτίλι από αυτό τραβώντας τη μεταλλική βάση στο κάτω μέρος του κεριού (δείτε τη φωτογραφία). Αφήστε στην άκρη τα φυτίλια και επιστρέψτε τα ίδια τα κεριά στα καλούπια..

Παρασκευή παραφίνης και φυτιλιού

Παρασκευή παραφίνης και φυτιλιού

Βήμα 2. Κολλήστε κάθε φυτίλι σε ταινία διπλής όψης ή κόλλα PVA στο κέντρο του κελύφους.

Βήμα 3. Τώρα πρέπει να λιώσουμε την παραφίνη σε μια εντελώς υγρή κατάσταση. Αυτό μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους:

 1. Αφήστε το νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά για να σταματήσει να βράζει και βουτήξτε τα καλούπια σε αυτό..
 2. Τοποθετήστε τα κεριά στη σόμπα, προθερμασμένα σε ελάχιστη θερμότητα και βεβαιωθείτε ότι η παραφίνη δεν καίγεται.
 3. Ζεσταίνουμε την παραφίνη με στεγνωτήρα μαλλιών.

Βήμα 4. Μόλις λιώσει η παραφίνη, αφαιρέστε τα καλούπια από τη φωτιά και αρχίστε να γεμίζετε τα κελύφη. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια λαβίδα ή ένα ζευγάρι κινέζικα ξυλάκια για αυτό. Μην ξεχάσετε να προστατεύσετε την επιφάνεια του τραπεζιού με μια εφημερίδα εκ των προτέρων..

Γεμίζοντας τα κελύφη με παραφίνη

 • Εάν τα κελύφη είναι πολύ ασταθή και φοβάστε ότι η παραφίνη θα σκληρύνει άνισα, τότε είναι καλύτερο να τακτοποιήσετε τα κεριά στα κελιά της συσκευασίας των αυγών ή να τα στερεώσετε, για παράδειγμα, με μαλακή πλαστελίνη που δεν αφήνει σημάδια.

Μετά από περίπου 20 λεπτά, η παραφίνη θα στερεοποιηθεί πλήρως και μπορείτε να απολαύσετε το φως των κεριών από τα κοχύλια.

 • Σκλήρυνση παραφίνης Σκλήρυνση παραφίνης
 • Κεριά σε κοχύλια

Ιδέα 5. Φτιάχνουμε τοπιέρα σε θαλάσσιο στυλ

Το Topiary είναι μια μικρή διακόσμηση με τη μορφή δέντρου σε γλάστρα. Μπορείτε να μάθετε τις αρχές της κατασκευής topiary από κελύφη με τα χέρια σας στην κύρια τάξη μας ή από το ακόλουθο μάθημα βίντεο.

Και σε αυτήν την επιλογή φωτογραφιών μπορείτε να πάρετε ιδέες για τη διακόσμηση τοπίου από κοχύλια με τα χέρια σας σε παραδοσιακό στρογγυλό σχήμα ή με τη μορφή χριστουγεννιάτικου δέντρου.

 • Τοπίο διπλού κελύφους Τοπίο διπλού κελύφους
 • Topiary από κοχύλια σε κηροπήγιο Topiary από κοχύλια σε κηροπήγιο
 • Τοπίο από κοχύλια και μαργαριτάρια Τοπίο από κοχύλια και μαργαριτάρια
 • Τοπιαριο κοχύλι
 • Topiary με τη μορφή χριστουγεννιάτικου δέντρου από κοχύλια
 • Topiary με τη μορφή χριστουγεννιάτικου δέντρου από κοχύλια
 • Topiary με τη μορφή χριστουγεννιάτικου δέντρου από κοχύλια
 • Topiary με τη μορφή χριστουγεννιάτικου δέντρου από κοχύλια
 • Topiary με τη μορφή χριστουγεννιάτικου δέντρου από κοχύλια

Ιδέα 6. Φτιάχνοντας ένα κηροπήγιο-λουλούδι

Εάν έχετε επαρκή αριθμό δίθυρων κελυφών, τότε μπορείτε να φτιάξετε όμορφα κηροπήγια με τη μορφή λουλουδιών από αυτά..

 • Κηροπήγιο λουλουδιών κοχύλι
 • Κηροπήγιο λουλουδιών κοχύλι

Σήμερα προτείνουμε να φτιάξουμε μια τέτοια τέχνη από κοχύλια μυδιών.

 • Κηροπήγιο κοχύλι
 • Κηροπήγιο κοχύλι

Υλικά:

 • Κοχύλια δίθυρων μαλακίων.
 • Οποιαδήποτε στρογγυλή βάση μικρής διαμέτρου.
 • Όπλο κόλλας?
 • Κόλλα PVA (προαιρετικά).
 • Glitters (προαιρετικά).

Υλικά που χρειάζονται για την κατασκευή κηροπήγου κελύφους

Οδηγίες:

Βήμα 1. Προετοιμάστε τα κελύφη – πλύνετε τα με σαπούνι, αφαιρέστε οργανικά υπολείμματα και, εάν θέλετε, λευκανθείτε με παράγοντες που περιέχουν χλώριο (δείτε οδηγίες στην αρχή του άρθρου).

Βήμα 2. Βάψτε τη στρογγυλή βάση του κηροπήγιου σε ουδέτερο χρώμα, όπως το λευκό.

Βήμα 3. Ενώ η βάση στεγνώνει, ταξινομήστε το νεροχύτη σας σε μέγεθος.

Βήμα 4. Ξεκινήστε να κολλάτε 1 σειρά κοχυλιών στις πλευρές της βάσης με θερμική κόλλα.

Φτιάχνοντας ένα κηροπήγιο από κοχύλια

Βήμα 5. Όταν η πρώτη σειρά στεγνώσει λίγο, ξεκινήστε να δημιουργείτε τη δεύτερη σειρά, επικαλύπτοντας κάθε νέο κέλυφος με το προηγούμενο και έτσι ώστε να κάθεται ανάμεσα στα δύο κελύφη της πρώτης σειράς. Ως αποτέλεσμα, θα έχετε μια κλιμακωτή διάταξη των κελυφών δύο σειρών όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Φτιάχνοντας ένα κηροπήγιο από κοχύλια

Βήμα 6. Κολλήστε την τρίτη και όλες τις επόμενες σειρές σύμφωνα με την ίδια αρχή, αλλά όχι στη βάση, αλλά στις αρθρώσεις των κελυφών της προηγούμενης σειράς (η θέση σημειώνεται με ένα βέλος στην παρακάτω φωτογραφία).

Φτιάχνοντας ένα κηροπήγιο από κοχύλια

Βήμα 7. Όταν κολλήσετε την τελευταία σειρά, ελέγξτε το κηροπήγιο και προσθέστε μία ή δύο ακόμη σειρές όπου νομίζετε ότι το χρειάζεστε..

Βήμα 8. Hooray, το κηροπήγιο κοχύλι είναι έτοιμο! Εάν επιθυμείτε, μπορείτε επιπλέον να το διακοσμήσετε με λάμψεις. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να κάνετε τα εξής:

 • Αντιμετωπίστε τα κελύφη με κόλλα PVA στο εσωτερικό ή μόνο κατά μήκος των άκρων.
 • Πασπαλίστε άφθονα λάμψη στο σκάφος, αφήστε την κόλλα να στεγνώσει και, στη συνέχεια, αποτινάξτε την περίσσεια.

Διακόσμηση κηροπήγου κελύφους με λάμψεις

Δείτε επίσης το υλικό: DIY λουλούδια κορδέλας – 6 κύρια μαθήματα για αρχάριους.

Ιδέα 7. Δημιουργήστε ένα κουδούνι

Τα κελύφη είναι ένα ιδανικό υλικό για να φτιάξετε κουδουνίσματα, επειδή το «κουδούνι» τέτοιων θαλάσσιων κουδουνιών είναι πολύ ευχάριστο στο αυτί..

Χτυπάει άνεμος από κοχύλια

Υλικά:

 • Σπάγκος, γραμμή ή οποιοδήποτε νήμα.
 • Κλαδί ή ξύλινο ραβδί.
 • Ψαλίδι.
 • Πυροβόλο θερμής κόλλας ή εργαλείο διάτρησης μικρών οπών (τρυπάνι με τρυπάνι 2mm ή απλώς ψαλίδι βελόνας και καρφιών).
 • Κοχύλια της θάλασσας.

Οδηγίες:

Βήμα 1. Εάν θέλετε τα κελύφη να είναι δεμένα με τα νήματα, τότε πρώτα ανοίξτε τρύπες σε αυτά (δείτε Βασικές οδηγίες στην αρχή του άρθρου). Εάν δεν έχετε εργαλείο και είστε ικανοποιημένοι με τη μέθοδο κόλλας στερέωσης, τότε προχωρήστε αμέσως στο επόμενο στάδιο.

Βήμα 2. Δέστε έναν σπάγκο στο κλαδί όπως φαίνεται στη φωτογραφία, μετρήστε περίπου 7 εκατοστά σε μήκος από αυτό και κόψτε το περιττό.

Πώς να φτιάξετε κουδουνίσματα από κοχύλια

 • Εάν χρησιμοποιείτε κελύφη με τρύπες, τότε ο σπάγκος πρέπει να κοπεί αμέσως στο επιθυμητό μήκος με ένα περιθώριο για κόμπους..

Βήμα 3. Κολλήστε το κέλυφος στον σπάγγο με μια σταγόνα θερμικής κόλλας. Στη συνέχεια κολλήστε ένα άλλο νήμα από σπάγκο 7 εκατοστών στην άλλη άκρη του νεροχύτη. Συνεχίστε να εργάζεστε μέχρι να είστε ικανοποιημένοι με το μήκος της πρώτης σειράς..

Πώς να φτιάξετε κουδουνίσματα από κοχύλια

 • Τα κοχύλια με τρύπες μπορούν να συνδεθούν σε ένα νήμα με τουλάχιστον δύο τρόπους: συνδέοντας κόμπους γύρω από τις τρύπες ή κάτω από αυτές (ο κόμπος πρέπει να είναι μεγαλύτερος από την τρύπα).

Βήμα 4. Συνεχίστε να κρεμάτε τα νήματα με κελύφη στον επιθυμητό αριθμό. Τούτου λεχθέντος, μπορείτε να παίξετε με το μήκος των σειρών για να σχηματίσετε, ας πούμε, μια καμάρα ή μια σκάλα. Σε αυτή την περίπτωση, το κουδούνι του αέρα έχει εναλλασσόμενα κοντά και μακριά νήματα..

Χτυπάει άνεμος από κοχύλια

Βήμα 5. Όταν το προϊόν είναι έτοιμο, δέστε ένα άλλο κομμάτι σπάγκο και στα δύο άκρα του κλαδιού.

Πώς να φτιάξετε κουδουνίσματα από κοχύλια

Ακολουθώντας τις αρχές αυτής της κύριας τάξης, αλλά αντικαθιστώντας το κλαδί με ένα τσέρκι ή προσθέτοντας κοχύλια με αστερίες, χάντρες, φτερά και άλλα διακοσμητικά, μπορείτε να δημιουργήσετε πιο ιδιότροπα σχέδια κουδουνίσματος.

 • Ιδέα σχεδιασμού ανέμου με κουδούνι από κοχύλια
 • Ιδέα σχεδιασμού ανέμου με κουδούνι από κοχύλια
 • Ιδέα σχεδιασμού ανέμου με κουδούνι από κοχύλια
 • Ιδέα σχεδιασμού ανέμου με κουδούνι από κοχύλια

Ιδέα 8. Φτιάχνοντας ένα βραχιόλι από κέλυφος κάουρι

Εάν έχετε τουλάχιστον ένα κέλυφος cowrie, τότε μπορείτε να φτιάξετε ένα βραχιόλι boho για ένα χέρι ή ένα πόδι από αυτό με τα χέρια σας. Μπορείτε να αγοράσετε όλα τα αξεσουάρ για τέτοια διακόσμηση σε καταστήματα κεντήματος ή σε μεγάλα καταστήματα ραπτικής..

Βραχιόλι Shell

Υλικά:

 • Ένα κέλυφος καουρί?
 • Μεταξωτή δαντέλα 1 μ.
 • Μισό κουβάρι νήμα σε αντίθεση χρώματος.
 • Χάντρες (σε αυτήν την κύρια τάξη, χρησιμοποιούνται χάντρες από χαλκό από ένα παλιό βραχιόλι).
 • Ένα ζευγάρι πτυσσόμενα άκρα με θηλιές (σχεδιασμένα για κορδόνια και βραχιόλια).
 • Κούμπωμα για κοσμήματα (με τη μορφή δαχτυλιδιού ή καραμπίνερ).
 • Δαχτυλίδι στερέωσης (αποσπώμενο).
 • Ψαλίδι;
 • Πένσα.

Κοχύλι Cowrie, μεταξωτό κορδόνι, παλιές χάντρες βραχιόλι και εξαρτήματα στο τέλος

Κοχύλι Cowrie, μεταξωτό κορδόνι, παλιές χάντρες βραχιόλι και εξαρτήματα στο τέλος

Οδηγίες:

Βήμα 1. Τρυπήστε μια μικρή τρύπα και στα δύο άκρα του cowrie (δείτε Βασικές οδηγίες στην αρχή του άρθρου).

Βήμα 2. Κόψτε περίπου 15 εκατοστά από ένα κουβάρι από μεταξωτή δαντέλα και αφήστε αυτό το τμήμα για λίγο.

Βήμα 3. Περάστε μια μεταξωτή χορδή περίπου στο μισό μήκος από μία τρύπα στο κέλυφος και δέστε έναν κόμπο.

Φτιάχνοντας ένα βραχιόλι από κέλυφος

Βήμα 4. Περάστε το άλλο άκρο του κορδονιού από τη μέση του νεροχύτη και δέστε έναν κόμπο στη δεύτερη τρύπα..

Φτιάχνοντας ένα βραχιόλι από κέλυφος

Βήμα 5. Κόψτε μερικά νήματα από νήμα, μαζέψτε τα και διπλώστε τη δέσμη που προκύπτει γύρω από το μεταξωτό κορδόνι δίπλα στο κέλυφος όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Φτιάχνοντας ένα βραχιόλι από κέλυφος

Βήμα 6. Πάρτε ένα κοντό κομμάτι δαντέλα, τυλίξτε το σφιχτά γύρω από το πάνω μέρος του διπλωμένου νήματος, δέστε έναν κόμπο και κόψτε την περίσσεια. Θα έχεις ένα πινέλο. Φουσκώστε το και κόψτε το με ψαλίδι εάν είναι απαραίτητο.

Φτιάχνοντας ένα βραχιόλι από κέλυφος

Βήμα 7. Ξεκινήστε να χορδίζετε χάντρες και στα δύο άκρα του βραχιόλι. Μόλις επιτευχθεί το επιθυμητό μήκος, λυγίστε τα άκρα των κορδονιών στο μισό και βάλτε τα άκρα που προκύπτουν στα άκρα πτύχωσης..

Φτιάχνοντας ένα βραχιόλι από κέλυφος

Βήμα 8. Χρησιμοποιήστε πένσες για να τσιμπήσετε τα άκρα στα άκρα του βραχιόλι και στη συνέχεια κόψτε το περίσσιο κορδόνι.

Φτιάχνοντας ένα βραχιόλι από κέλυφος

Βήμα 9 Χρησιμοποιώντας πένσα, συνδέστε το δακτύλιο στο ένα άκρο και το κούμπωμα στο άλλο. Το βραχιόλι σας είναι έτοιμο!

Φτιάχνοντας ένα βραχιόλι από κέλυφος