Γωνιακός νεροχύτης κουζίνας – επιλογή και εγκατάσταση

Ένας γωνιακός νεροχύτης κουζίνας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε πολλά εκατοστά χρήσιμης επιφάνειας εργασίας. Η θέση του νεροχύτη στη γωνία είναι μια πρακτική και εργονομική λύση που είναι βολική για τις περισσότερες νοικοκυρές. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν η κουζίνα σας είναι διακοσμημένη με διάταξη σχήματος L. Αλλά δεν υπάρχουν περιορισμοί στο στυλ – οι νεροχύτες κουζίνας είναι κατασκευασμένοι τόσο από τεχνητή πέτρα όσο και από ανοξείδωτο ατσάλι (χρησιμοποιούνται επίσης άλλα υλικά), οπότε δεν θα είναι δύσκολο να συνδυάσετε τις απαιτούμενες υφές και χρώματα.

Επιλέγοντας ένα υλικό

Οι πιο συνηθισμένοι νεροχύτες κουζίνας είναι από ανοξείδωτο ατσάλι. Ο ανοξείδωτος χάλυβας τους καθιστά εύκολο στον καθαρισμό, ευέλικτο στυλ και προσιτή τιμή..

Γωνιακός νεροχύτης από ανοξείδωτο ατσάλι

Οι κεραμικοί νεροχύτες θεωρούνται κομψοί και υψηλής ποιότητας, αλλά η τιμή τους είναι αρκετά υψηλή. Τέτοιοι νεροχύτες μπορούν να κατασκευαστούν από:

 • Καολίνη;
 • Faience (πυρίμαχος πηλός).

Γωνιακός κεραμικός νεροχύτης στην κουζίνα

Η ποιότητα αυτών των προϊόντων θα είναι υψηλότερη από αυτή των νεροχύτων από ανοξείδωτο χάλυβα, επειδή οι κεραμικοί νεροχύτες χαρακτηρίζονται από:

 • Ανθεκτικό σε μηχανικές βλάβες.
 • Σταθερότητα χρώματος.
 • Αντοχή;
 • Ελκυστικό και ενδιαφέρον σχέδιο.

Μοντέλα από τεχνητή πέτρα, σύνθετα υλικά – silacryl, corian δεν είναι λιγότερο σε ζήτηση. Τα κύρια πλεονεκτήματά τους είναι η φιλικότητα προς το περιβάλλον, η ανθεκτικότητα και η ελκυστικότητα..

νεροχύτης από τεχνητή πέτρα, σύνθετο υλικό

Αλλά για τις ακριβές κουζίνες σχεδιαστών, οι νεροχύτες είναι συχνά κατασκευασμένοι από φυσική πέτρα (γρανίτη ή μάρμαρο).

Νεροχύτες από πέτρα και γρανίτη

Φροντίζονται εύκολα και φαίνονται πολυτελή, αλλά η τιμή τους είναι αρκετές φορές υψηλότερη από αυτή μιας παρόμοιας δομής από ανοξείδωτο χάλυβα (12-50 χιλιάδες ρούβλια).

Νιπτήρες κουζίνας με σμάλτο επιφάνειες μπορούν να αποδοθούν στο ρετρό στυλ σήμερα. Άλλωστε, αυτές οι επικαλύψεις χάνουν την εμφανίσιμη γυαλάδα τους πολύ γρήγορα. Επιπλέον, το σμάλτο είναι ευαίσθητο σε μηχανικές βλάβες και είναι πολύ δύσκολο να αποκατασταθεί..

Συμβουλή! Για ένα κλασικό στυλ, ένας κεραμικός νεροχύτης είναι κατάλληλος και οι νεροχύτες κουζίνας από ανοξείδωτο ατσάλι θα ταιριάζουν απόλυτα σε ένα μοντέρνο εσωτερικό. Ο σχεδιασμός υψηλής τεχνολογίας θα λάβει ένα λογικό συμπλήρωμα με τη μορφή ενός προϊόντος κατασκευασμένου από τεχνητή πέτρα.

Πώς να μην κάνετε λάθος στην επιλογή – σχήμα και διαστάσεις

Κατά την επιλογή των διαστάσεων του νεροχύτη, θα πρέπει να προχωρήσετε από λόγους εργονομίας και από το ντουλάπι που είναι εγκατεστημένο στην κουζίνα. Ένας μικρός νεροχύτης θα είναι κατάλληλος μόνο σε μια μικρή κουζίνα με ένα μικρό ντουλάπι..

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο πιο άνετος νεροχύτης είναι ορθογώνιος. Έτσι, κάθε συνηθισμένος νεροχύτης μπορεί να τοποθετηθεί στη γωνία εάν το ακουστικό έχει ένα πεντάγωνο γωνιακό ντουλάπι 90×90 εκ. Σε γενικές γραμμές, η γωνία γίνεται η πιο βολική περιοχή εργασίας εάν μια μονάδα με πέντε πλευρές τοποθετηθεί κάτω από τον πάγκο. Η επόμενη φωτογραφία δείχνει τη διαφορά..

Πώς να τοποθετήσετε έναν γωνιακό νεροχύτη

Γωνιακός νεροχύτης κουζίνας

Γωνιακός νεροχύτης κουζίνας

Γωνιακός νεροχύτης για γωνιακή κουζίνα

Υπάρχουν επίσης τετράγωνα, τριγωνικά, ωοειδή κύπελλα, αλλά συχνά είναι μόνο ένα στοιχείο ενός κελύφους, που αποτελείται από δύο κύπελλα..

Σχήματα και μεγέθη γωνιακών νιπτήρων

Σχήματα και μεγέθη γωνιακών νιπτήρων

Σχήματα και μεγέθη γωνιακών νιπτήρων

Συνδυασμένοι νεροχύτες αυτού του τύπου χρησιμοποιούνται συχνά όταν υπάρχει ανάγκη εξοικονόμησης χώρου – το ένα μέρος τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πιάτα και το άλλο για λαχανικά, φρούτα, απόψυξη τροφίμων, κάτι που είναι πολύ βολικό. Και το σχήμα του μπολ πρέπει σίγουρα να ταιριάζει με το γενικό στυλ..

Συμβουλή! Είναι καλό όταν το προϊόν συμπληρώνεται με ένα στραγγιστήρι πιάτων.

Ένας σημαντικός παράγοντας επιλογής είναι το μέγεθος, συμπεριλαμβανομένου του βάθους. Μετά από όλα, εάν ο νεροχύτης είναι πολύ βαθύς, τότε θα πρέπει να σκύβετε συνεχώς κατά το πλύσιμο. Το πολύ μικρό, μικρό μοντέλο είναι επίσης άβολο – κατά το πλύσιμο των πιάτων, θα εκτοξεύονται πιτσιλιές από αυτό προς όλες τις κατευθύνσεις, αφήνοντας λεκέδες στα έπιπλα και τους πάγκους. Το βέλτιστο μέγεθος εδώ είναι 20 εκατοστά.

Προπαρασκευαστικές διαδικασίες – επιλογή του τύπου προσάρτησης νεροχύτη, προετοιμασία του εργαλείου, αποσυναρμολόγηση

Οι γωνιακοί (και όχι μόνο) νεροχύτες κουζίνας ταξινομούνται ανά τύπο εγκατάστασης:

 • Mortise (χωνευμένο στο επιτραπέζιο).
 • Γενικά (ένα πεζοδρόμιο χρησιμεύει ως στήριγμα για αυτό).
 • Κάτω από τραπέζι (χρησιμοποιήστε ειδικές βάσεις για τοποθέτηση κάτω από το τραπέζι).

Τύποι γωνιακών νεροχύτων για την κουζίνα

Έχετε επιλέξει τον τύπο νεροχύτη; Τώρα πρέπει να επιλέξετε ένα εργαλείο που σας επιτρέπει να κάνετε την εγκατάσταση και τη σύνδεση με τα χέρια σας και τα αντίστοιχα υλικά. Εδώ θα χρειαστείτε:

 • Ακρόλιθος πεζοδρόμιου;
 • Ο ίδιος ο νεροχύτης, οι διαστάσεις του οποίου αντιστοιχούν στο μέγεθος του πάγκου και του μίξερ.
 • Παζλ – εάν ο νιπτήρας είναι ένα πτερύγιο, πρέπει να κάνετε μια τρύπα στον πάγκο για αυτό.
 • Γωνίες, βίδες με αυτοκόλλητο για πρόσθετη στερέωση του νεροχύτη.
 • Υδραυλικά εργαλεία, συμπεριλαμβανομένου κλειδιού αερίου.
 • Σωλήνες (συχνότερα πλαστικοί).
 • Κυματοειδής σωλήνας?
 • Τερματικό καπάκι από ισχυρό και ανθεκτικό καουτσούκ.
 • Καουτσούκ σφραγίδες που απαιτούνται κατά την εγκατάσταση σωλήνων και μίξερ.
 • Σιφόνι.

Η διαδικασία αποσυναρμολόγησης που θα κάνετε μόνοι σας δεν θα πάρει πολύ χρόνο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να κλείσετε την παροχή νερού – τόσο ζεστό όσο και κρύο και, στη συνέχεια, αφαιρέστε τα παλιά υδραυλικά.

Συνιστάται να το κάνετε με την ακόλουθη σειρά:

 1. Αποσυναρμολογήστε το μίξερ.
 2. Απενεργοποιήστε την αυλάκωση (ο σωλήνας από τον οποίο περνά η αποστράγγιση).
 3. Αποσυνδέστε το νεροχύτη.
 4. Αφαιρέστε τα εγκατεστημένα στηρίγματα στερέωσης.

Εργασίες εγκατάστασης νεροχύτη – ακολουθία εργασιών

Στο πρώτο στάδιο, καθορίζεται η θέση του κελύφους. Ανεξάρτητα από το αν προγραμματίζεται η εγκατάσταση ενός μεγάλου νεροχύτη ή μικρού, ανοξείδωτου ή κατασκευασμένου από τεχνητή πέτρα, από στρώμα ή από πάνω – θα πρέπει να τοποθετηθεί όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν η παλιά κατασκευή. Αυτό σας εξοικονομεί τον κόπο να δημιουργήσετε μεγάλες διαδρομές επικοινωνίας..

Εάν παρόλα αυτά είναι απαραίτητη, τότε ο ευκολότερος τρόπος είναι να συναρμολογήσετε ένα νέο σύστημα παροχής νερού από πλαστικούς σωλήνες. Για να κάνετε τη δομή αξιόπιστη, χρησιμοποιήστε λαστιχένιες σφραγίδες και μια ειδική ταινία καπνού κατά τη λειτουργία..

Οι πλαστικοί σωλήνες συνδέονται εύκολα με παλιές συνδέσεις με σπείρωμα.

Συμβουλή! Εάν υπάρχει ανάγκη τοποθέτησης επικοινωνιών κατά μήκος του τοίχου της κουζίνας, τότε κρύψτε τους σωλήνες πίσω από ένα διακοσμητικό κουτί.

Δεν είναι δύσκολο να συναρμολογήσετε και να εγκαταστήσετε υδραυλικά κουζίνα με τα χέρια σας. Η εγκατάσταση ενός γωνιακού νεροχύτη ουσιαστικά δεν διαφέρει από την εγκατάσταση ενός συμβατικού νεροχύτη..

 1. Χρησιμοποιήστε έναν κυματοειδή σωλήνα για να στραγγίξετε το νερό από το νέο νεροχύτη στον παλιό σωλήνα αποχέτευσης. Αρχικά, τροφοδοτείται στην αποχέτευση νεροχύτη και στη συνέχεια εκφορτίζεται μέσω της οπής στο πίσω τοίχωμα του ντουλαπιού και συνδέεται με τον σωλήνα αποχέτευσης. Στη διασταύρωση, πρέπει να χρησιμοποιηθεί μια ελαστική σφράγιση, η οποία επιτρέπει στους σωλήνες να ταιριάζουν καλά μεταξύ τους.
 2. Ο εύκαμπτος σωλήνας κάτω από το νεροχύτη συνδέεται με ένα σιφόνι – αυτό θα επιτρέψει στους σωλήνες να μην φράξουν με συντρίμμια.
 3. Μετά την εγκατάσταση της παροχής νερού, ξεκινά η εγκατάσταση του νεροχύτη. Θεωρητικά, μπορεί να στερεωθεί στον τοίχο με αγκύλες, αλλά αυτή η μέθοδος ανάρτησης είναι πιο κατάλληλη για το μπάνιο. Τις περισσότερες φορές, ένας ανοξείδωτος (κεραμικός, πέτρινος) νεροχύτης είναι εγκατεστημένος σε πεζοδρόμιο ή επιτραπέζιο, ο οποίος χρησιμεύει ως βάση του. Εάν χρησιμοποιείται σχεδιασμός παλμού, τότε δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς κατάλληλα έπιπλα με συμπαγή επιτραπέζια επιφάνεια..
 4. Ένα ντουλάπι με εγκατεστημένο νεροχύτη πρέπει να στερεωθεί – στο πάτωμα ή στους τοίχους.
 5. Η εγκατάσταση υδραυλικών εγκαταστάσεων ξεκινά με την εγκατάσταση μίκτη. Μπορεί να διαφέρει στο σχεδιασμό και μπορεί να προσαρτηθεί σε διαφορετικές βάσεις. Τόσο ένας τοίχος όσο και ένας νεροχύτης (από ανοξείδωτο ή κατασκευασμένο από τεχνητή πέτρα) μπορούν να γίνουν ένα τέτοιο “στήριγμα”. Ο αναμικτήρας στον τοίχο είναι τοποθετημένος αυστηρά οριζόντια, σε επίπεδο. Για να προσαρμόσετε τη θέση του, χρησιμοποιήστε τα εκκεντρικά που περιλαμβάνονται.
 6. Με την ολοκλήρωση όλων των εργασιών, πρέπει να ελέγξετε τις συνδέσεις νερού και αποχέτευσης – εάν μπορούσατε να συναρμολογήσετε τα πάντα σωστά, τότε δεν θα υπάρξει διαρροή με ανοιχτούς αναμίκτες.