Όλα σχετικά με το μέγεθος του νεροχύτη της κουζίνας

Για να επιλέξετε το μέγεθος του νεροχύτη για την κουζίνα, πρέπει να εστιάσετε στους ακόλουθους κύριους παράγοντες.

Μέγεθος ντουλαπιού και πάγκου

Είναι λογικό ότι το μπολ νεροχύτη μπορεί να είναι τόσο μικρό όσο το ντουλάπι, αλλά όχι μεγαλύτερο, επομένως, για να καθορίσετε το μέγεθος του νεροχύτη για την κουζίνα, πρώτα απ ‘όλα, κάντε 2 μετρήσεις:

 • το πλάτος του πλαισίου του ντουλαπιού (ντουλάπι).
 • αν θέλετε να αγοράσετε νεροχύτη με αποστραγγιστή, μετρήστε επίσης το μήκος και το πλάτος του τεμαχίου πάγκου που μπορεί να πάρει ο μελλοντικός νεροχύτης. Ταυτόχρονα, λάβετε υπόψη ότι εάν είστε δεξιόχειρες, τότε το φτερό πρέπει να είναι δεξιά, αν είστε αριστερόχειρας, τότε είναι προτιμότερο να επιλέξετε το φτερό νεροχύτη με αριστερόχειρα. Ένα παράδειγμα στην παρακάτω φωτογραφία.

Τοποθέτηση νεροχύτη με στραγγιστήρι

Και τώρα οι κύριες συστάσεις:

 • Στα πλάγια, οι πλευρές δεν πρέπει να είναι κοντά στον τοίχο, είναι καλύτερο να διατηρείτε μια απόσταση περίπου 5 cm, δηλαδή εάν τα πλαίσια του ντουλαπιού έχουν πλάτος 50 cm, τότε μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα νεροχύτη με πλάτος μπολ (ή διάμετρος) (εξαιρουμένου του φτερού) όχι μεγαλύτερο από 45 cm.
 • Ο νεροχύτης επίσης δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερος από 5 cm δίπλα στο μπροστινό άκρο του πάγκου, διαφορετικά θα είναι άβολο – τα ρούχα ενδέχεται να βρέξουν και να ψεκάσουν νερό. Αλλά δεν πρέπει να το βάλετε πολύ μακριά από τον εαυτό σας.

Τοποθεσία νιπτήρα

 • Ο νεροχύτης κουζίνας μπορεί να εγκατασταθεί κοντά στον πίσω τοίχο, δηλαδή στην ποδιά, αλλά είναι καλύτερα να μην το κάνετε αυτό. Εάν αφήσετε απόσταση 5 cm ή περισσότερο, θα είναι ευκολότερο να σκουπίσετε την περιοχή έτσι ώστε να μην συσσωρεύεται νερό. Και αν αφήσετε αυτήν την απόσταση βΟπερισσότερα, τότε μπορείτε να βάλετε απορρυπαντικά πιάτων εκεί ή να τοποθετήσετε το μίξερ όπως στην παρακάτω φωτογραφία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για νεροχύτες χωρίς τρύπα για την εγκατάσταση μίξερ.

Μίξερ στον πάγκο

 • Εάν θέλετε να επιλέξετε έναν νεροχύτη, τότε πρέπει να βρείτε τις διαστάσεις ακριβώς σύμφωνα με τις διαστάσεις του ντουλαπιού.

Βάθος μπολ

Όχι μόνο το μήκος και το πλάτος είναι σημαντικά, αλλά και το βάθος.

 • Το καλύτερο βάθος μπολ είναι 16-19 cm – οι νεροχύτες με τέτοιο βάθος θα είναι ευρύχωροι και το νερό δεν θα εκτοξεύεται κατά τη διάρκεια της εργασίας. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι νεροχύτες κουζίνας είναι αυτού του βάθους..
 • Μπορείτε να επιλέξετε νεροχύτη με βάθος μπολ άνω των 19-20 cm αν ψήνετε συχνά στο φούρνο σε ταψιά, χρησιμοποιείτε μεγάλες κατσαρόλες ή αντλείτε νερό σε μεγάλα δοχεία. Αλλά για τακτική χρήση, τέτοια μοντέλα δεν είναι η καλύτερη επιλογή, αφού θα πρέπει να γείρετε την πλάτη σας. Αυτό το ελάττωμα μπορεί να διορθωθεί ανυψώσουμε το κράσπεδο ψηλότερα.
 • Βάθος μπολ μικρότερο από 16 cm – κατάλληλο μόνο για μπάνιο – το νερό από ρηχούς νεροχύτες πιτσιλίζει έντονα.
 • Λάβετε υπόψη ότι οι μικροί νεροχύτες με διάμετρο μικρότερη από 45 cm έχουν μπολ που είναι συχνά βαθιά – 20 cm ή περισσότερο..

Μικρός νεροχύτης κουζίνας

Μεγέθη και σχήματα

Το σχήμα εξασφαλίζει την ευρυχωρία του προϊόντος και τη συμμόρφωσή του με το επιλεγμένο στυλ.

 1. Πλατεία – άνετο και ευρύχωρο.

Κοινά μεγέθη: 500 × 500 mm, 600 × 600 mm.

Τετράγωνος νεροχύτης από ανοξείδωτο ατσάλι στο εσωτερικό της κουζίνας

 1. Ορθογώνιο – ιδανικό για στενούς πάγκους ή ντουλάπια. Αλλά λάβετε υπόψη ότι ένας ορθογώνιος στενός νεροχύτης δεν είναι πολύ βολικός στη χρήση, επειδή όσο πιο πλατύ είναι το μπολ, τόσο λιγότερα πιτσιλιές και πιο βολικό είναι να πλένετε τα πιάτα.

Ορθογώνιος νεροχύτης που βρίσκεται οριζόντια

Κοινά μεγέθη: 550 × 500, 500 × 800, 500 × 1000, 500 × 1250 mm κ.λπ..

 1. Στρογγυλό – ένα τέτοιο μπολ είναι πιο εύκολο να καθαριστεί, θα είναι πιο ευρύχωρο από ένα ορθογώνιο, αλλά η εύρεση ενός στρογγυλού μοντέλου με επιπλέον τμήματα είναι αρκετά δύσκολη.

Στρογγυλός νεροχύτης στο εσωτερικό της κουζίνας

Τυπικές διάμετροι: 45-51 cm.

 • Μπορείτε να επιλέξετε άλλα σχήματα – τριγωνικά, φανταχτερά, οβάλ.
 • Για μεγάλα και / ή γωνιακές κουζίνες είναι κατάλληλοι τραπεζοειδείς νεροχύτες με έξι ή πέντε γωνίες.

Τραπεζοειδής γωνιακός νεροχύτης

Αριθμός νεροχύτη και διαστάσεων

Ο νεροχύτης μπορεί να είναι όχι μόνο μονός, αλλά και διπλός και τριών τμημάτων. Οι τελευταίες επιλογές είναι πολύ βολικές – σε ένα μπολ μπορείτε να πλύνετε τα πιάτα και στο δεύτερο μπορείτε να το ξεπλύνετε, να ξεπαγώσετε φαγητό ή να πλύνετε, για παράδειγμα, λαχανικά. Εάν μπορείτε να διαθέσετε χώρο για έναν τέτοιο νεροχύτη, κάντε το, η απόφαση θα δικαιολογηθεί πολλές φορές.

 • Οι διπλοί και τριπλοί νεροχύτες απαιτούν περισσότερο ελεύθερο χώρο – το πλάτος του πλαισίου του ντουλαπιού πρέπει να είναι τουλάχιστον 80 cm.
 • Το μήκος των νιπτήρων κουζίνας με δύο μπολ ξεκινά από 60 cm, όταν το πρόσθετο τμήμα είναι στενό και μικρό. Τέτοια μοντέλα ονομάζονται επίσης ενάμιση (φωτογραφία παρακάτω). Εάν δεν υπάρχει πολύς χώρος στην κουζίνα, τότε μπορείτε να επιλέξετε ακριβώς αυτήν την επιλογή..

Ενάμιση νεροχύτης με στραγγιστήρι

 • Τα κύπελλα είναι ίδια και διαφορετικά σε μέγεθος, καθώς και σε βάθος και ακόμη και σχήμα. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε και γωνιακά μοντέλα.

Αλλά η παρακάτω φωτογραφία είναι ένας γωνιακός νεροχύτης δύο τμημάτων με τα ίδια μπολ.

Γωνιακός νεροχύτης δύο τμημάτων

Γωνιακός νεροχύτης με τρία μπολ διαφορετικών μεγεθών και στραγγίστε:

Νιπτήρας τριών τμημάτων με στραγγιστήρι

Συμβουλή:

 • για γωνιακούς διπλούς και τριπλούς νεροχύτες, πρέπει να επιλέξετε ένα μίξερ υψηλής ποιότητας που θα αντέξει το αυξημένο φορτίο στις στροφές.
 • για τραπεζοειδή βάθρα με γωνία 45 μοιρών, είναι προτιμότερο να επιλέξετε τους ίδιους τραπεζοειδείς πεντάγωνους ή εξαγωνικούς νεροχύτες όπως στην παρακάτω φωτογραφία.

Διπλός εξαγωνικός νεροχύτης με στραγγιστήρι

Και εδώ είναι παραδείγματα απευθείας νεροχύτες με δύο ή τρία μπολ και αξεσουάρ..

Πλύσιμο με αξεσουάρ

Διπλός νεροχύτης με στρογγυλά μπολ

Και μερικές ακόμη συμβουλές

 • Για να διαμορφώσετε σωστά τους νεροχύτες της κουζίνας σας, λάβετε υπόψη τις διατροφικές συνήθειες της οικογένειάς σας – πόσο συχνά κάνετε τα πιάτα σας, πόσο μαγειρεύετε κ.ο.κ. Για παράδειγμα, εάν μικρή κουζίνα και η οικογένεια δεν είναι μεγάλη, τότε επιλέξτε νεροχύτες για την κουζίνα με πλάτος 45 cm.

Στρογγυλός νεροχύτης με διάμετρο 45 cm

 • Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε έναν μικρό νεροχύτη εάν η κουζίνα σας διαθέτει πλυντήριο πιάτων. Ωστόσο, το βάθος του νεροχύτη θα πρέπει να επιτρέπει να ξεπλένονται μεγάλες κατσαρόλες και ταψιά.
 • Δώστε προσοχή όχι μόνο στο μήκος, το πλάτος, το βάθος, αλλά και το πάχος του υλικού και το ύψος των πλευρών. Ένας νεροχύτης με υψηλότερες πλευρές θα είναι πιο πρακτικός και το πάχος του ανοξείδωτου χάλυβα – όσο παχύτερο τόσο το καλύτερο (το αποδεκτό πάχος του ανοξείδωτου χάλυβα είναι 1,2 mm ή περισσότερο).
 • Πολλά εξαρτώνται επίσης από τον τύπο του μίξερ που επιλέξατε. Για παράδειγμα, εάν θέλετε ένα μίξερ που είναι ενσωματωμένο στον πάγκο, τότε το μέγεθος του νεροχύτη πρέπει να επιλεγεί λαμβάνοντας υπόψη τη θέση για αυτό.
 • Τα τυπικά μεγέθη των βάθρων είναι από 60 έως 35 εκ. Φυσικά, είναι σημαντικό να εγκαταστήσετε πρώτα το βάθρο και στη συνέχεια να επιλέξετε τον νεροχύτη κάτω από αυτό.
 • Και κάτι ακόμα-εάν δεν υπάρχει χώρος στο ακουστικό σας για έναν ευρύχωρο νεροχύτη τριών τμημάτων, χρησιμοποιήστε ένα μίξερ εξοπλισμένο με ένα “ντους”.