Εγκατάσταση σιφόνι στην κουζίνα σε 4 βήματα

Η εγκατάσταση ενός σιφονιού σε μια κουζίνα είναι μια πολύ απλή εργασία που διαρκεί το πολύ 20 λεπτά και δεν απαιτεί τίποτα περισσότερο από ένα κατσαβίδι. Ειδικά αν πρέπει να βάλετε ένα νέο σιφόνι σε ένα νέο νεροχύτη που δεν έχει ακόμη εγκατασταθεί. Αλλά εάν πρέπει να αντικαταστήσετε μια παλιά συσκευή, τότε η δυσκολία θα συνίσταται κυρίως στην αποσυναρμολόγηση και όχι στην εγκατάσταση. Επομένως, δεν έχει νόημα να καλέσετε έναν υδραυλικό και να ξοδέψετε χρήματα σε αυτό..

Σιφόνι φιάλης και υδραυλικό βύσμα

Τα σιφώνια για την κουζίνα είναι διαφορετικά – για κανονικούς και διπλούς νιπτήρες, με δυνατότητα σύνδεσης σε πλυντήριο ή πλυντήριο πιάτων, με ή χωρίς υπερχείλιση, κατασκευασμένα από μέταλλο ή πλαστικό, όπως μπουκάλι ή σωλήνα. Αλλά είναι όλα εγκατεστημένα σύμφωνα με την ίδια περίπου αρχή, οπότε γράψαμε μια βήμα προς βήμα οδηγία με μια προσθήκη-για την εγκατάσταση ενός σιφώνι με υπερχείλιση και την εγκατάσταση ενός διπλού σιφόνι για νεροχύτη δύο μπολ.

Και, φυσικά, όλα τα σιφόνια έχουν μία επανατοποθέτηση – να μην αφήνουν αέρια, δηλαδή μυρωδιές από το σύστημα αποχέτευσης με τη βοήθεια μιας υδραυλικής σφράγισης που σχηματίζεται στο φρεάτιο και επίσης να διατηρούν υπολείμματα τροφίμων, σκουπίδια, μικρά αντικείμενα σε αυτό.

Σε αυτό το εγχειρίδιο, θα εξετάσουμε πώς να εγκαταστήσετε ένα συμβατικό σιφόνι από πλαστικό μπουκάλι (φιάλη), το οποίο συχνότερα συμπληρώνει το νεροχύτη της κουζίνας, επειδή είναι πολύ εύκολο να καθαριστεί..

Θα χρειαστείτε

 1. Κατσαβίδι – για την αποσυναρμολόγηση χρειάζεστε ένα ισχυρό κατσαβίδι του σωστού μεγέθους και όταν εγκαθιστάτε ένα νέο σιφόνι, μπορείτε ακόμη και να περάσετε με ένα νόμισμα, ειδικά αν έχετε αγοράσει ένα μοντέρνο μοντέλο σιφόνι.
 2. Πριόνι, μεζούρα, γυαλόχαρτο – μερικές φορές χρειάζεται για να κόψετε σωλήνες ή αυλακώσεις στο επιθυμητό μέγεθος και να τρίψετε τις άκρες τους.

Βήμα 1. Αποσυναρμολόγηση του παλιού σιφονιού

Αποξήλωση του παλιού σιφονιού

Πριν εγκαταστήσετε ένα νέο σιφόνι για την κουζίνα, πρέπει να αφαιρέσετε το παλιό. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε ένα γερό κατσαβίδι και ξεβιδώστε τη βίδα στο κέντρο της σχάρας στην οπή αποστράγγισης, όπως φαίνεται στη φωτογραφία στα δεξιά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει το μπολ κάτω από το σιφόνι. Όταν αφαιρεθεί το σιφόνι, σκουπίστε την οπή αποστράγγισης.

 • Το παξιμάδι και η βίδα της σχάρας αποστράγγισης συχνά κολλάνε μεταξύ τους με την πάροδο του χρόνου και επομένως είναι πολύ δύσκολο να ξεβιδωθεί. Εάν δεν μπορείτε να χαλαρώσετε τη βίδα με οποιονδήποτε τρόπο, τότε πρέπει να αποσυνδέσετε το κάτω μέρος του σιφονιού, αφήνοντας έναν σωλήνα και, στη συνέχεια, προσπαθήστε να το στρίψετε για να βοηθήσετε το παξιμάδι και να βιδωθεί. Τις περισσότερες φορές, αυτοί οι χειρισμοί είναι αρκετοί..

Βήμα 2. Συναρμολόγηση του σιφονιού

Λεπτομέρειες για το σιφόνι

Εκθέστε όλες τις λεπτομέρειες μπροστά σας, χωρίζοντάς τις ανά τύπο και, στη συνέχεια, θα δείτε ότι υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες μόνο με την πρώτη ματιά, αλλά στην πραγματικότητα, μπορείτε να τις συναρμολογήσετε διαισθητικά, καθώς όλα τα παρεμβύσματα έχουν το μέγεθος του αντίστοιχου τμήματα του σιφονιού.

 • Συσκευή σιφόνι μπουκαλιών (χωρίς υπερχείλιση): στεγανοποιητικοί δακτύλιοι-δακτύλιοι διαφορετικών διαμέτρων, παξιμάδια σύνδεσης, σωλήνας διακλάδωσης, 2 μέρη σιφόνι, αυλάκωση, καθώς και σχάρα αποστράγγισης και βίδα.
 • Όλα τα στοιχεία πρέπει να σφίγγονται σφιχτά, αλλά όχι πολύ, ώστε να μην καταστραφούν τα εύθραυστα πλαστικά σπειρώματα και τα παρεμβύσματα.

Δείτε πώς να συναρμολογήσετε σωστά ένα σιφόνι κουζίνας:

 1. Πρώτα, παίρνουμε το μεγαλύτερο επίπεδο παρέμβυσμα και το βάζουμε στη μεγαλύτερη τρύπα στο σιφόνι και στη συνέχεια βιδώνουμε το καπάκι. Τώρα θα δείτε ότι το σιφόνι έχει 2 οπές διαφορετικών διαμέτρων – στην κορυφή και στο πλάι..

Πώς να συναρμολογήσετε ένα σιφόνι

 1. Τώρα παίρνουμε έναν σωλήνα διακλάδωσης (θα συνδεθεί με το νεροχύτη) και επιλέγουμε ένα παρέμβυσμα κώνου και ένα παξιμάδι σύνδεσης κατάλληλο σε διάμετρο για αυτό. Πρώτα σύρετε το παξιμάδι σύνδεσης στην πρίζα και, στη συνέχεια, τραβήξτε το κωνικό παρέμβυσμα με το αμβλύ άκρο προς τα επάνω. Εισάγουμε το σωλήνα στην επάνω τρύπα του σιφονιού και σφιχτά, αλλά όχι πολύ σφιχτά, τα στρίβουμε.

συναρμολόγηση σιφόνι

 • Μερικές φορές ένας σωλήνας διακλάδωσης με ένα χωνί αποστράγγισης πρέπει πρώτα να συνδεθεί σε ένα ενιαίο σύνολο.
 • Προσοχή – πρέπει να υπάρχει παξιμάδι σε αυτή τη χοάνη αποστράγγισης του σωλήνα διακλάδωσης, μην το χάσετε κατά τη λειτουργία.
 1. Μένει να βιδώσουμε τον κυματοειδή σωλήνα με τον ίδιο τρόπο: βάζουμε ένα παξιμάδι ένωσης πάνω του, στη συνέχεια τραβάμε το κωνικό παρέμβυσμα με το αμβλύ άκρο προς τα επάνω και στη συνέχεια βιδώνουμε την αυλάκωση στο σιφόνι. Λοιπόν, αυτό είναι όλο, το σιφόνι συναρμολογείται. Θα χρειαστούμε τις υπόλοιπες λεπτομέρειες για το επόμενο βήμα..

συναρμολόγηση σιφόνι

Βήμα 3. Εγκατάσταση του σιφονιού

It’sρθε η ώρα να εγκαταστήσετε τη συναρμολογημένη συσκευή:

 • βάλτε ένα αυλακωτό δακτύλιο στεγανοποίησης με λωρίδες προς τα πάνω στον σωλήνα διακλάδωσης σιφόνι και τραβήξτε τον υπόλοιπο δακτύλιο κάτω από τη μεταλλική σχάρα όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.
 • τώρα αντικαθιστούμε το σιφόνι κάτω από το νεροχύτη (κάτω από την οπή αποστράγγισης), το κρατάμε και το ευθυγραμμίζουμε, και από πάνω, δηλ. ήδη πάνω από το νεροχύτη, βάλτε μια μεταλλική σχάρα.
 • τοποθετήστε τη βίδα στη σχάρα και σφίξτε την με ένα κατσαβίδι ή ένα νόμισμα.

Εγκατάσταση ενός σιφονιού για την κουζίνα με τα χέρια σας

Βήμα 4. Συνδέουμε την αυλάκωση με τον ανυψωτή αποχέτευσης

Το τελευταίο βήμα – απλά συνδέστε την αυλάκωση με τον αποχετευτικό αγωγό, επεκτείνοντάς την στο επιθυμητό μήκος.

Εγκατάσταση ενός σιφονιού για την κουζίνα με τα χέρια σας - σύνδεση με τον αποχετευτικό αγωγό και έλεγχο διαρροών

 • Συνήθως, η διάμετρος της αυλάκωσης για τα λύματα είναι 50 ή 40 mm και οι ίδιες οι αυλακώσεις παράγονται συχνά σε διάμετρο 50 mm, οι οποίες μπορούν να κοπούν με ένα πριόνι σε 40 mm εάν είναι απαραίτητο.
 • Αντί για κυματοειδές σωλήνα, είναι δυνατό και ακόμη επιθυμητό να χρησιμοποιήσετε μια άκαμπτη κάμψη.

Τώρα ελέγχουμε το σιφόνι για διαρροές, το γεμίζουμε με νερό έτσι ώστε να σχηματιστεί μια στεγανοποίηση νερού. Εάν δεν ρέει πουθενά, τότε τα κάνατε όλα σωστά.

Συμπλήρωμα – εγκατάσταση σιφονιού με υπερχείλιση

Εάν ο νεροχύτης σας έχει υπερχείλιση, τότε η εγκατάσταση του σιφονιού θα πραγματοποιηθεί με την ίδια περίπου ακολουθία όπως περιγράφεται παραπάνω. Εκτός από το ότι στο στάδιο της συναρμολόγησης της συσκευής (βλ. Βήμα # 2), θα χρειαστεί να συναρμολογήσετε επιπλέον την ίδια την υπερχείλιση, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Η αρχή της σύνδεσης της υπερχείλισης με την κάμψη του σωλήνα διακλάδωσης είναι ακριβώς η ίδια με την προηγούμενη οδηγία – πρώτα βάζουμε το παξιμάδι, στη συνέχεια το δακτυλιοειδές παρέμβυσμα με το αμβλύ άκρο στην υπερχείλιση, στη συνέχεια εισάγουμε την υπερχείλιση στην κάμψη και σφίγγουμε το Καρύδι.

DIY συγκρότημα σιφώνι με υπερχείλιση

Τώρα πρέπει να συνδέσετε το νεροχύτη στην υπερχείλιση χρησιμοποιώντας μια βίδα και ένα κατσαβίδι. Στη συνέχεια ενεργούμε σύμφωνα με τις οδηγίες στα βήματα # 3 και # 4.

Εγκατάσταση σιφονιού μόνος σας με υπερχείλιση-προσάρτηση στο νεροχύτη

Πώς να εγκαταστήσετε ένα σιφόνι για διπλό νεροχύτη?

Διπλό σιφόνι για διπλό νεροχύτη

Ένας νεροχύτης δύο τμημάτων πρέπει να είναι εξοπλισμένος με ένα ειδικά σχεδιασμένο διπλό σιφόνι. Τέτοια σιφόνια έχουν δύο κλάδους, τα οποία ενώνονται με ένα σιφόνι, τα οποία μπορούν να έχουν σχήμα φιάλης ή σωληνοειδή. Μπορούν επίσης να έχουν πρίζες για πλυντήριο ή πλυντήριο πιάτων όπως στη φωτογραφία στα αριστερά..

Η εγκατάσταση πραγματοποιείται σύμφωνα με την αρχή που περιγράφεται παραπάνω, με τη μόνη διαφορά ότι πρώτα πρέπει να βιδώσετε δύο σωλήνες με αποχέτευση σε δύο νεροχύτες, στη συνέχεια κάτω από τους νεροχύτες πρέπει να συνδέσετε δύο σωλήνες με έναν αγωγό και στη συνέχεια να βιδώσετε το υπόλοιπο τη συσκευή στον αγωγό. Εάν είναι απαραίτητο, οι σωλήνες πρέπει να κοπούν στο επιθυμητό μήκος με ένα πριόνι, τρίβοντας τις άκρες με γυαλόχαρτο.

 • 5 βήματα συναρμολόγησης ενός μίξερ στην κουζίνα με τα χέρια σας
 • Επισκευή DIY βρύσης κουζίνας
 • Επιλέγοντας νεροχύτη για την κουζίνα σας σε 5 εύκολα βήματα
 • Εγκατάσταση νεροχύτη κουζίνας – οδηγίες, συμβουλές, βίντεο