11 χρήσιμες συμβουλές για τη δημιουργία μιας καλοκαιρινής κουζίνας

Μια καλοκαιρινή κουζίνα, είτε πρόκειται για ένα απλό κιόσκι με μπάρμπεκιου είτε για μια στιβαρή κατασκευή με σόμπα και επικοινωνίες, είναι ένα απαραίτητο κτίριο σε κάθε χώρο. Εξάλλου, η ζωή στην εξοχή είναι αδιανόητη χωρίς μπάρμπεκιου, υπαίθριες συγκεντρώσεις και επίσης χωρίς εποχιακή συντήρηση φαγητού. Σε αυτό το άρθρο, έχουμε παρουσιάσει 11 συμβουλές, 70 ιδέες φωτογραφιών και αρκετά βίντεο που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε την τέλεια καλοκαιρινή κουζίνα σας..

Τι καλοκαιρινές κουζίνες υπάρχουν?

Μπορούν να χωριστούν σε τρεις τύπους:

 1. Ανοιχτό (για παράδειγμα, κιόσκι μπάρμπεκιου, βεράντα ή αίθριο) – ένα απλό κτίριο με σκελετό χωρίς μόνωση, συχνά χωρίς τοίχους (εντελώς / μερικώς) και ακόμη και στέγη. Στην πραγματικότητα, μια ανοιχτή καλοκαιρινή κουζίνα είναι ένα κουβούκλιο ή κιόσκι με μπάρμπεκιου / σόμπα και τραπεζαρία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο το καλοκαίρι. Είναι καλό γιατί είναι άνετο να μαγειρεύετε και να τρώτε σε αυτό και να επικοινωνείτε με τους επισκέπτες τις καλές καλοκαιρινές μέρες. Η ανοικτή κουζίνα είναι ευκολότερη, γρηγορότερη και πιο οικονομική στην κατασκευή από μια κλειστή κουζίνα. Το χειμώνα, το καλοκαιρινό κτίριο με υπόστεγο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποθήκη για την αποθήκευση της φάρμας. Τα μειονεκτήματα μιας ανοιχτής κουζίνας είναι η περιορισμένη διάρκεια ζωής της δομής, καθώς και η έλλειψη προστασίας επίπλων, εξοπλισμού και κατοίκων της κουζίνας από έντομα, βροχή, άνεμο και ήλιο. Για το χειμώνα, όλα τα έπιπλα και ο εξοπλισμός θα πρέπει να καθαρίζονται σε στεγνό δωμάτιο..

Καλοκαιρινή κουζίνα σε κλασικό στιλ

Κλασική καλοκαιρινή κουζίνα με μπάρμπεκιου και φούρνο στην αυλή ενός εξοχικού σπιτιού στην περιοχή της Μόσχας

 1. Κλειστό (για παράδειγμα, ψησταριά ή βεράντα) – μόνιμο στεγασμένο κτίριο / παράρτημα με μόνωση και τζάμια, μερικές φορές ακόμη και θερμαινόμενο όλο το χρόνο. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ένα πραγματικό σπίτι, που αποτελείται από κουζίνα και τραπεζαρία. Μια κλειστή καλοκαιρινή κουζίνα είναι καλή επειδή μπορείτε να μαγειρέψετε και να φάτε σε αυτήν ακόμη και σε κακές καιρικές συνθήκες με βροχές και ανέμους. Χάρη στους τοίχους και την οροφή σε ένα τέτοιο σπίτι, μπορείτε να εξοπλίσετε μια πλήρη κουζίνα με ψυγείο, φούρνο μικροκυμάτων, αέριο/ηλεκτρική σόμπα, πλυντήριο πιάτων, Τηλεόραση και άλλο εξοπλισμό. Ωστόσο, τις ζεστές μέρες, το μαγείρεμα σε μια κλειστή κουζίνα θα είναι τόσο ζεστό όσο στο κύριο σπίτι. Λάβετε επίσης υπόψη ότι η κατασκευή του θα σας κοστίσει περισσότερο από ένα ανοιχτό κτίριο..
 • Grητοπωλείο Grητοπωλείο
 • Grητοπωλείο Grητοπωλείο
 • Εσωτερικό γκριλ σπιτιούΕσωτερικό ψητοπωλείου με κεντρική διάταξη σχάρας
 • Εσωτερικό γκριλ σπιτιού Εσωτερικό ψητοπωλείου με κεντρική διάταξη σχάρας
 • Εσωτερικό γκριλ σπιτιού
 1. Συνδυασμένος – αυτός ο τύπος κτιρίου συνδυάζει ένα ανοιχτό και ένα σκεπαστό δωμάτιο κάτω από μια στέγη. Επίσης, αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει μια καλοκαιρινή κουζίνα σε συνδυασμό με ένα μπάνιο. Μια τέτοια κουζίνα είναι καλή για όλους και έχει μόνο μερικά μειονεκτήματα – διπλά περίπλοκο σχεδιασμό και αυξημένο προϋπολογισμό..

Τώρα ας δούμε τα χαρακτηριστικά των ανεξάρτητων και προσαρτημένων κουζινών:

 • Τα ανεξάρτητα είναι καλά επειδή σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε την εστία σε απόσταση από το σπίτι, έτσι ώστε οι μυρωδιές, ο καπνός και ο θόρυβος να μην διαπερνούν το σπίτι. Είναι λογικό να χτίσετε μια ανεξάρτητη καλοκαιρινή κουζίνα εάν έχετε αρκετό χώρο στην περιοχή, εάν έχει, ας πούμε, έναν όμορφο κήπο ή μια λίμνη, εάν θέλετε να διακοσμήσετε την περιοχή με μια νέα όμορφη δομή.
 • Δίπλα στο σπίτι – μια βεράντα ή βεράντα μπορεί να γίνει μια εξαιρετική καλοκαιρινή κουζίνα, επειδή είναι πολύ πιο εύκολο και φθηνό να χτιστεί (ένας τοίχος έχει ήδη ανεγερθεί) ή να αναδιαμορφωθεί και είναι πολύ βολικό να μετακινηθείτε μεταξύ του σπιτιού και του παραρτήματος. Είναι αλήθεια ότι το μείον της καλοκαιρινής κουζίνας στη βεράντα / βεράντα είναι ότι ο καπνός, η θερμότητα, η μυρωδιά και οι αναθυμιάσεις από τη σόμπα θα εισέλθουν στους χώρους διαμονής και μέρος της κουζίνας θα παραμείνει περιπατητικό.
 • Βεράντα με καλοκαιρινή κουζίνα
 • Βεράντα με καλοκαιρινή κουζίνα
 • Βεράντα με καλοκαιρινή κουζίνα
 • Βεράντα με καλοκαιρινή κουζίνα
 • Βεράντα με καλοκαιρινή κουζίνα

11 συμβουλές για την κατασκευή, την οργάνωση και το σχεδιασμό μιας καλοκαιρινής κουζίνας

Συμβουλή 1. Επιλέξτε το καλύτερο μέρος

Ανεξάρτητα από το πόσο προσεγμένη και όμορφη είναι η καλοκαιρινή σας κουζίνα, η ατυχής τοποθεσία της στον χώρο μπορεί να περιπλέξει τόσο την κατασκευή όσο και την περαιτέρω λειτουργία. Επομένως, το μέρος είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά..

 • Από πρακτική άποψη, είναι πιο βολικό όταν η καλοκαιρινή κουζίνα βρίσκεται κοντά στο σπίτι. Έτσι, είναι ευκολότερο για τους κατοίκους του dacha να μετακινούνται μεταξύ αντικειμένων και η εφαρμογή των βοηθητικών προγραμμάτων είναι φθηνότερη, γρηγορότερη και ευκολότερη. Ωστόσο, από αισθητικής άποψης, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε κοντά στα “αξιοθέατα” του ιστότοπου, τα οποία μπορείτε να θαυμάσετε (για παράδειγμα, κοντά σε λίμνη ή κήπο). Επίσης, τα μπόνους είναι οι ακόλουθοι παράγοντες: προστασία από τον άνεμο, ιδιωτικότητα από τα μάτια των γειτόνων και εγγύτητα στα δέντρα, που μπορούν να σκιάσουν το κτίριο και να δημιουργήσουν δροσιά σε αυτό τις ζεστές μέρες.

Καλοκαιρινή κουζίνα δίπλα στη λίμνη

Καλοκαιρινή κουζίνα στη χώρα δίπλα στη λίμνη

 • Ακατάλληλα μέρη για καλοκαιρινή κουζίνα: δίπλα στο δρόμο, γκαράζ, τουαλέτα, βόθρους / κοίλες κομπόστ, κοτέτσι και άλλα μέρη όπου δυσάρεστες μυρωδιές, θόρυβοι, καυσαέρια κ.λπ..

Συμβουλές 2. Σύμπλεγμα ψησταριάς, μπάρμπεκιου, σόμπας ή φούρνου; Λύστε αυτό το ζήτημα πριν αναπτύξετε / επιλέξετε ένα έργο καλοκαιρινής κουζίνας

 • Εάν η σόμπα είναι η καρδιά της κουζίνας της πόλης, τότε η σχάρα, το μαγκάλι ή η σόμπα μπορεί να ονομαστεί η καρδιά της εξοχικής κουζίνας. Πριν αρχίσετε να σχεδιάζετε, σκεφτείτε τι είδους εστία χρειάζεστε: σχάρα, μπάρμπεκιου, σόμπα ή ακόμη και συγκρότημα σόμπας; Πρέπει η σχάρα να είναι σταθερή ή φορητή; Άνθρακας ή φυσικό αέριο; Με καμινάδα ή χωρίς; Τι μέγεθος και πού θα βρίσκεται η πηγή πυρκαγιάς; Πολλά εξαρτώνται από την επιλογή σας – από τον τύπο θεμελίωσης έως το σχήμα της οροφής. Έτσι, για παράδειγμα, για να φτιάξετε μια σόμπα, θα πρέπει να φροντίσετε όχι μόνο το θεμέλιο, την καμινάδα και την επένδυση, αλλά και να δώσετε μια θέση για την αποθήκευση καυσόξυλων στο έργο..

Η κατανόηση των χαρακτηριστικών διαφορετικών τύπων οδικής εστίας θα σας βοηθήσει αυτό το άρθρο.

Στατική σχάρα

Σταθερή σχάρα αερίου ενσωματωμένη σε δομή από τούβλα

Συμβουλή 3. Θέλετε να φτιάξετε μια καλοκαιρινή κουζίνα με τα χέρια σας γρήγορα και με χαμηλό προϋπολογισμό; Φτιάξτε ένα ανοιχτό κιόσκι από ξύλο, με ελαφριά οροφή, χωρίς κύριους τοίχους και σόμπα

Σε αυτή την περίπτωση, αντί για ένα μονολιθικό θεμέλιο ή ένα σωρό-λωρίδα θεμελίωσης, μπορείτε να περάσετε με μια στήλη στήλης. Το ίδιο το κτίριο θα αποτελείται από 4 (ή περισσότερα) στηρίγματα και μια στέγη ενός / δύο πυλώνων με ελαφριά οροφή, για παράδειγμα, από πολυανθρακικό. Αυτή είναι μια πολύ απλή δομή, η οποία μπορεί πραγματικά να χτιστεί με τα χέρια σας σε λίγες μόνο ημέρες και με ελάχιστο προϋπολογισμό..

Η παρακάτω επιλογή φωτογραφιών παρουσιάζει επιλογές σχεδίασης για απλές καλοκαιρινές κουζίνες.

Απλή καλοκαιρινή κουζίνα στη χώρα

Μια απλή καλοκαιρινή κουζίνα σε μια ντάκα στα προάστια

Κουζίνα στον κήπο

Για να χτίσετε μια καλοκαιρινή κουζίνα με τα χέρια σας, είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε ένα δέντρο. Είναι αλήθεια ότι το λάριτς ή η τικ πρέπει να προτιμούνται από το πεύκο, καθώς είναι πιο δυνατά και, επιπλέον, ωριμάζουν όμορφα.

Απλή καλοκαιρινή κουζίνα από ένα μπαρ

Απλή καλοκαιρινή κουζίνα από μπαρ με κεκλιμένη στέγη

Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος για να φτιάξετε μια καλοκαιρινή κουζίνα με τα χέρια σας ακόμα πιο γρήγορα και φθηνότερα. Διπλώστε την περιοχή πλακόστρωσής σας, δημιουργήστε μία ή δύο μεγάλες ομπρέλες κήπου, τακτοποιήστε έπιπλα, δημιουργήστε νεροχύτη και φορητή σχάρα και ξεκινήστε το μαγείρεμα!

Συμβουλή 4. Η παρουσία ενός κελάρι δεν δικαιολογείται πάντα

Από τη μία πλευρά, το κελάρι στην καλοκαιρινή κουζίνα είναι πολύ χρήσιμο, επειδή είναι τόσο βολικό να αποθηκεύετε τρόφιμα σε αυτό όπως στο ψυγείο. Από την άλλη, η δημιουργία του αυξάνει σημαντικά το κόστος και περιπλέκει την κατασκευή. Ειδικά όταν πρόκειται για ένα ανοιχτό κτίριο, γιατί τότε το κελάρι θα πρέπει να είναι μονωμένο και προστατευμένο από διαρροές. Ακόμα και στο κεντρικό σπίτι, μπορείτε να κάνετε χωρίς κελάρι και υπόγειο, πόσο μάλλον μια καλοκαιρινή κουζίνα.

Συμβουλή 5. Η καλοκαιρινή κουζίνα, η πρόσοψη του σπιτιού και το τοπίο πρέπει να διακοσμηθούν με τον ίδιο τρόπο.

Όταν επιλέγετε ή αναπτύσσετε ένα έργο καλοκαιρινής κουζίνας, σκεπτόμενοι τις επιλογές για το φινίρισμά του, λάβετε υπόψη ότι θα πρέπει να συνδυαστεί με την πρόσοψη του σπιτιού και άλλα κτίρια του χώρου. Έτσι θα δημιουργήσετε ένα πραγματικό προαστιακό συγκρότημα και θα πετύχετε μια αίσθηση τάξης. Δεν είναι απαραίτητο να είναι εκατό τοις εκατό σύμπτωση στο χρώμα, τη διακόσμηση, την αρχιτεκτονική και το στυλ, αλλά τα αντικείμενα πρέπει να επικαλύπτονται. Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει ένα παράδειγμα μοντέρνας καλοκαιρινής κουζίνας στη βεράντα ενός ξύλινου σπιτιού από ένα μπαρ.

 • Αίθριο με βεράντα με καλοκαιρινή κουζίνα Σχεδιαστικό έργο καλοκαιρινής κουζίνας-βεράντας στη Μαλαχόβκα
 • Αίθριο με βεράντα με καλοκαιρινή κουζίνα Σχεδιαστικό έργο καλοκαιρινής κουζίνας-βεράντας στη Μαλαχόβκα
 • Αίθριο με βεράντα με καλοκαιρινή κουζίνα Σχεδιαστικό έργο καλοκαιρινής κουζίνας-βεράντας στη Μαλαχόβκα
 • Αίθριο με βεράντα με καλοκαιρινή κουζίναΣχεδιαστικό έργο καλοκαιρινής κουζίνας-βεράντας στη Μαλαχόβκα
 • Αίθριο με βεράντα με καλοκαιρινή κουζίνα Σχεδιαστικό έργο καλοκαιρινής κουζίνας-βεράντας στη Μαλαχόβκα

Αίθριο με βεράντα με καλοκαιρινή κουζίνα

 • Όσο πιο κοντά είναι η καλοκαιρινή κουζίνα στο σπίτι, τόσο πιο παρόμοια πρέπει να είναι και τα δύο κτίρια..
 • Εάν υπάρχει ένα αντικείμενο στον ιστότοπο που ξεχωρίζει από τη “γενική εικόνα”, ας πούμε, ένα βιαστικά χτισμένο λουτρό, τότε ο σχεδιασμός της καλοκαιρινής κουζίνας μπορεί να σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να συνδυάζει τα χαρακτηριστικά τόσο των λουτρών όσο και των σπιτιών. Έτσι κάποια τυχαιότητα του κτιρίου θα διορθωθεί..

Συμβουλή 6. Το φύλο πρέπει να είναι ιδιαίτερα πρακτικό

Σε μια ανοιχτή κουζίνα, το πάτωμα μπορεί να επικαλυφθεί:

 • Μια ξύλινη σανίδα καλυμμένη με λάδι ή κερί για εξωτερική χρήση (το βερνίκι θα λειτουργήσει χειρότερα, καθώς θα αρχίσει να σπάει με την πάροδο του χρόνου και θα απαιτήσει ανανέωση της επικάλυψης).

Κουζίνα δρόμου στη χώρα

Υπαίθρια κουζίνα στη χώρα με δάπεδα από ξύλο από ξύλο λάρις καλυμμένα με ματ γάνωμα βασισμένο σε αλκυδικές ρητίνες

 • Πίνακας βεράντας (από σύνθετο ξύλο-πολυμερές).
 • Πίνακας βεράντας στη βεράντα
 • Πίνακας βεράντας στη βεράντα
 • Πέτρα ή ειδικά πλακάκια δρόμου. Είναι αλήθεια ότι ένας τέτοιος όροφος απαιτεί ισχυρή βάση και μεγάλο προϋπολογισμό..
 • Πέτρα στο φινίρισμα του καλοκαιρινού δαπέδου κουζίνας Η διακόσμηση μιας καλοκαιρινής κουζίνας με μια πέτρα είναι ανθεκτική και όμορφη, αλλά απαιτεί ισχυρή βάση και μεγάλο προϋπολογισμό.
 • Πέτρα στη διακόσμηση των τοίχων της καλοκαιρινής κουζίνας Η διακόσμηση μιας καλοκαιρινής κουζίνας με μια πέτρα είναι ανθεκτική και όμορφη, αλλά απαιτεί ισχυρή βάση και μεγάλο προϋπολογισμό.

Σε μια κλειστή κουζίνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ίδια υλικά καθώς και παραδοσιακά κεραμικά πλακίδια και πορσελάνινα κεραμικά..

 • Παρεμπιπτόντως, συνιστούμε να αποφύγετε ένα πολύ σκοτεινό πάτωμα, καθώς τα ψίχουλα, η βρωμιά και οι λακκούβες νερού θα είναι ιδιαίτερα αισθητές σε αυτό..
 • Εάν το πάτωμα μιας ανοιχτής κουζίνας έχει μικρή κλίση (1-2 εκατοστά), το νερό της βροχής που μπαίνει μέσα θα στραγγίσει από μόνο του.

Συμβουλή 7. Τηρήστε τον κανόνα “τρίγωνο εργασίας” όταν σχεδιάζετε την κουζίνα σας

Στη διάταξη των κουζινών, υπάρχει ένας κανόνας του λεγόμενου. “Τρίγωνο εργασίας”, το οποίο συνίσταται στο γεγονός ότι τρεις χώροι εργασίας (νεροχύτης, σόμπα και ψυγείο) πρέπει να βρίσκονται σε λογική γειτνίαση μεταξύ τους, σχηματίζοντας ένα τρίγωνο. Ιδανικά, θα πρέπει να είναι ισόπλευρο. Χάρη σε αυτή τη διάταξη ζωνών, η κουζίνα είναι όσο το δυνατόν πιο βολική..

 • Στην καλοκαιρινή κουζίνα, αυτός ο κανόνας δεν ισχύει πάντα στην καθαρή του μορφή, γιατί μπορεί να είναι πολύ μικρό, στενό, επίμηκες, ακανόνιστου σχήματος, αντί για σόμπα, τις περισσότερες φορές χρησιμοποιεί σόμπα, σχάρα ή μαγειρικό και μπορεί να μην υπάρχει καθόλου ψυγείο. Ωστόσο, προσπαθήστε να φτάσετε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο ιδανικό και να μην παρατάξετε τους χώρους εργασίας σε μία γραμμή..

Έτσι, για παράδειγμα, εάν στην καλοκαιρινή σας κουζίνα η εστία πυρκαγιάς είναι μαγκάλι και αφαιρεθεί από αυτό, τότε ο νεροχύτης και ο χώρος προετοιμασίας φαγητού πρέπει να εγκατασταθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην έξοδο.

 • Εάν η κουζίνα είναι μικρή, τότε μπορείτε να τακτοποιήσετε την κουζίνα σε σχήμα L. Για μια στενή κουζίνα (για παράδειγμα, σε μια βεράντα), μπορεί να είναι κατάλληλη μια διάταξη δύο σειρών. V τετράγωνη κουζίνα η διάταξη σε σχήμα U θα ταιριάζει με μεγαλύτερη επιτυχία.
 • Καλοκαιρινή κουζίνα σε σχήμα L
 • Κουζίνα μπαρ στη χερσόνησο Κουζίνα μπαρ στη χερσόνησο
 • Καλοκαιρινή κουζίνα σε σχήμα U Διάταξη σε σχήμα U

Εάν είναι δυνατή η διάταξη μόνο μιας σειράς στην καλοκαιρινή σας κουζίνα, τότε ένα συμπαγές κινητό νησί / χερσόνησος θα σας βοηθήσει να το κάνετε πιο βολικό..

Συμβουλή 8. Η τραπεζαρία πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 2 m από το μπάρμπεκιου / σόμπα

Ιδανικά, η απόσταση μεταξύ του τραπεζιού και του μαγειρέματος / σόμπας / σχάρας πρέπει να είναι περίπου 3 m. Σε αυτή την περίπτωση, ο καπνός, η ζέστη και οι μυρωδιές δεν θα ενοχλήσουν τους επισκέπτες και τα τσιπς, η τέφρα και οι σπινθήρες δεν θα χαλάσουν την εμφάνιση της τραπεζαρίας.

Συμβουλή 9. Χρησιμοποιήστε έπιπλα που αντέχουν σε εξωτερικές συνθήκες

Τα σετ κουζίνας και τα έπιπλα τραπεζαρίας στην καλοκαιρινή κουζίνα πρέπει να αντέχουν σε υψηλές υγρασίες και ακραίες θερμοκρασίες, επομένως, τα πολυτελή ξύλινα έπιπλα, τα έπιπλα από πλαστικοποιημένη μοριοσανίδα / MDF, καθώς και τα έπιπλα με επένδυση από ύφασμα ή δέρμα πρέπει να απορρίπτονται.

Αλλά για μια καλοκαιρινή κουζίνα, οι ακόλουθες επιλογές είναι κατάλληλες:

 • Έπιπλα από καπλαμά MDF.
 • Ξύλινα έπιπλα κήπου (οι πτυσσόμενες δομές είναι ιδιαίτερα κατάλληλες, οι οποίες στο τέλος της θερινής περιόδου μπορούν εύκολα να μεταφερθούν στο ντουλάπι).
 • Σφυρήλατα έπιπλα εξωτερικού χώρου.
 • Έπιπλα από ανοξείδωτο ατσάλι (αν δεν θέλετε να αφαιρέσετε το σετ κουζίνας για το χειμώνα, επιλέξτε έπιπλα από ανοξείδωτο ατσάλι).
 • Furnitureάθινα έπιπλα από φυσικό αμπέλι, μπαστούνι ή πλαστικό.
 • Πλαστικά έπιπλα (π.χ. πολυανθρακικό).

Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει ένα παράδειγμα του σχεδιασμού μιας καλοκαιρινής κουζίνας-βεράντας με σετ από ανοξείδωτο ατσάλι για όλες τις εποχές.

 • Κουζίνα βεράντας με σετ από ανοξείδωτο ατσάλι Η σόμπα σε αυτή την κουζίνα σε έναν ελαφρύ και ασφαλή κύλινδρο αερίου
 • Κουζίνα βεράντας με σετ από ανοξείδωτο ατσάλι Η σόμπα σε αυτή την κουζίνα σε έναν ελαφρύ και ασφαλή κύλινδρο αερίου
 • Κουζίνα βεράντας με σετ από ανοξείδωτο ατσάλι Η σόμπα σε αυτή την κουζίνα σε έναν ελαφρύ και ασφαλή κύλινδρο αερίου
 • Κουζίνα βεράντας με σετ από ανοξείδωτο ατσάλι Η σόμπα σε αυτή την κουζίνα σε έναν ελαφρύ και ασφαλή κύλινδρο αερίου
 • Κουζίνα βεράντας με σετ από ανοξείδωτο ατσάλι Η σόμπα σε αυτή την κουζίνα σε έναν ελαφρύ και ασφαλή κύλινδρο αερίου
 • Κουζίνα βεράντας με σετ από ανοξείδωτο ατσάλι Η σόμπα σε αυτή την κουζίνα σε έναν ελαφρύ και ασφαλή κύλινδρο αερίου

Σε αυτήν την επιλογή φωτογραφιών μπορείτε να δείτε ιδέες για την επίπλωση μιας καλοκαιρινής τραπεζαρίας..

 • Ξύλινα και γυάλινα έπιπλα τραπεζαρίας στο εσωτερικό μιας καλοκαιρινής κουζίνας Έπιπλα τραπεζαρίας από ξύλο και γυαλί
 • Έπιπλα για χώρο αναψυχής από ψάθινο πλαστικό κάτω από μπαστούνι Έπιπλα για χώρο αναψυχής από ψάθινο πλαστικό κάτω από μπαστούνι
 • Chairsάθινες καρέκλες από μπαστούνι Chairsάθινες καρέκλες από μπαστούνι
 • Έπιπλα κήπου στην τραπεζαρία της καλοκαιρινής κουζίνας Έπιπλα κήπου στην τραπεζαρία
 • Τραπέζι και καρέκλες από ψάθινο πλαστικό κάτω από μπαστούνι Τραπέζι και καρέκλες από ψάθινο πλαστικό κάτω από μπαστούνι

Συμβουλή 10. Διανείμετε ομοιόμορφα τις πηγές φωτός

Συχνά οι κάτοικοι του καλοκαιριού ξεχνούν να δώσουν αρκετή προσοχή στον φωτισμό της καλοκαιρινής κουζίνας. Αλλά με τη βοήθειά του μπορείτε να δημιουργήσετε πραγματική άνεση και άνεση..

 • Στην ιδανική περίπτωση, το τεχνητό φως το βράδυ πρέπει να είναι απαλό, ομοιόμορφο και πολλαπλών επιπέδων. Για να γίνει αυτό, το δωμάτιο πρέπει να φωτίζεται όχι με έναν πολυέλαιο, αλλά με πολλούς λαμπτήρες: φωτιστικά δαπέδου / κρεμαστών, απλίκες τοίχου, κηλίδες, αναρτήσεις, επιτραπέζιους λαμπτήρες, λαμπτήρες δαπέδου και / ή γιρλάντες λαμπτήρων.
 • Με τη βοήθεια του φωτός, μπορείτε να χωρίσετε το χώρο σε ζώνες, για παράδειγμα, την κουζίνα και την τραπεζαρία. Έτσι θα έχετε την ευκαιρία κατά τη διάρκεια των βραδινών γευμάτων να κρύψετε την περιοχή εργασίας στο σκοτάδι και να φωτίσετε μόνο ένα όμορφο τραπέζι..

Φωτισμός περιοχής ψησταριάς

 • Για να σας βοηθήσουμε να μαγειρεύετε άνετα τα βράδια, εγκαταστήστε τον φωτισμό ακριβώς πάνω από την περιοχή εργασίας. Εάν περιοριστείτε στο φως πίσω από αυτό, η πλάτη σας θα μπλοκάρει το φως κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος..
 • Για φωτισμό ανοιχτής καλοκαιρινής κουζίνας, είναι κατάλληλα μεταλλικά, πλαστικά, ξύλινα και ψάθινα φωτιστικά με πρόσθετη προστασία από το νερό. Ιδανικά, αυτά θα πρέπει να είναι λαμπτήρες κήπου και πάρκου..
 • Φωτισμός καλοκαιρινής κουζίνας-κιόσκι Αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν ένα παράδειγμα φωτισμού μιας καλοκαιρινής κουζίνας-κιόσκι
 • Φωτισμός καλοκαιρινής κουζίνας-κιόσκιΑυτές οι φωτογραφίες δείχνουν ένα παράδειγμα φωτισμού μιας καλοκαιρινής κουζίνας-κιόσκι
 • Ηλιακοί φανοί μπορούν να εγκατασταθούν γύρω από την καλοκαιρινή κουζίνα και κατά μήκος του πεζόδρομου. Κατά τη διάρκεια της ημέρας συσσωρεύουν ενέργεια και το βράδυ ενεργοποιούνται αυτόματα. Είναι αλήθεια ότι δίνουν λίγο φως και σε συννεφιασμένες ημέρες δεν φορτίζουν καθόλου..

Συμβουλή 11. Όσο περισσότερο πράσινο γύρω από το κτίριο, τόσο το καλύτερο

 • Με τη βοήθεια φρακτών, πέργκολων ή οθονών με αναρριχώμενα φυτά, μπορείτε να κάνετε την καλοκαιρινή κουζίνα πιο απομονωμένη, να κλείσετε τη θέα σε αντιαισθητικά μέρη του ιστότοπου.
 • Διακοσμητικές φυτεύσεις, παρτέρια και θάμνοι μπορούν να σηματοδοτήσουν τα όρια των ζωνών, να κρύψουν το θεμέλιο και απλά να διακοσμήσουν την καλοκαιρινή κουζίνα και τη γενική θέα της επικράτειας.
 • Εξωραϊσμός της καλοκαιρινής κουζίνας-κιόσκι
 • Εξωραϊσμός της καλοκαιρινής κουζίνας-κιόσκι
 • Εξωραϊσμός της καλοκαιρινής κουζίνας-κιόσκι
 • Εξωραϊσμός της καλοκαιρινής κουζίνας-βεράντας
 • Εξωραϊσμός της βεράντας
 • Είναι καλό αν τα φυτά θα διακοσμήσουν και το εσωτερικό. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι ψηλά γλάστρες και topiary.
 • Για να διατηρηθούν τα δέντρα στο χώρο, μπορεί να χτιστεί μια καλοκαιρινή κουζίνα γύρω ή παρακάμπτοντας δέντρα. Οι παρακάτω φωτογραφίες δείχνουν καθαρά αυτήν την τεχνική..
 • Το δέντρο στην καλοκαιρινή κουζίνα στη βεράντα
 • Το δέντρο στην καλοκαιρινή κουζίνα στη βεράντα

Βεράντα με ένα δέντρο

Και μερικές πιο όμορφες φωτογραφίες για έμπνευση

Τέλος, σας προσκαλούμε να συλλέξετε ιδέες σχεδιασμού από μια επιλογή από τις πιο πρωτότυπες καλοκαιρινές κουζίνες εξοχικών και ιδιωτικών σπιτιών..

Καλοκαιρινή κουζίνα από ένα πρώην υπόστεγο αυτοκινήτων

Αυτή η καλοκαιρινή κουζίνα μετατράπηκε από πρώην πάρκο

Χώρος εργασίας σε μια θέση

Αυτή η κουζίνα είναι ενδιαφέρουσα επειδή ο χώρος εργασίας και η σχάρα είναι κρυμμένες σε μια θέση.

Καλοκαιρινή κουζίνα από τούβλα

Καλοκαιρινή κουζίνα από τούβλα

Συγκρότημα Dacha

Ωραίο προαστιακό συγκρότημα με σκεπαστό σαλόνι, ανοιχτή κουζίνα και βεράντα

 • Κουζίνα με σόμπα τζακιού με τζάκι Κουζίνα με σόμπα τζακιού με τζάκι
 • Κουζίνα με σόμπα τζακιού με τζάκι Κουζίνα με σόμπα τζακιού με τζάκι

Και τέλος, παρουσιάζουμε την καλοκαιρινή κουζίνα, η οποία έχει μια σειρά από ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, και συγκεκριμένα: τέντα με δυνατότητα ρύθμισης ύψους, μπαλκόνι, πάγκο ράβδων από ψαμμίτη, απομίμηση βιτρό και σχάρα με εφέ τζακιού..

Σπίτι-κουζίνα

 • Εσωτερικό κουζίνας-σπιτιού
 • Εσωτερικό κουζίνας-σπιτιού
 • Εσωτερικό κουζίνας-σπιτιού
 • Εσωτερικό κουζίνας-σπιτιού

Και για όσους σκοπεύουν να χτίσουν μια καλοκαιρινή κουζίνα με τα χέρια τους, συνιστούμε να παρακολουθήσετε την ακόλουθη επιλογή βίντεο.