7 βήματα για να σχεδιάσετε μια κουζίνα υψηλής τεχνολογίας

Η κουζίνα υψηλής τεχνολογίας είναι καλή για τον μινιμαλισμό και τη λειτουργικότητά της, επομένως είναι προσιτή για κάθε προϋπολογισμό, τόσο για μεγάλες όσο και για μικρές κουζίνες. Η πολυπλοκότητα της διάταξής του συνίσταται μόνο στο να μην το παρακάνετε με χρώμιο και γυαλάδα και … να αποφύγετε την εσωτερική ομοιότητα με έναν χώρο γραφείου. Από αυτό το υλικό, θα μάθετε πώς να δημιουργήσετε μια κουζίνα υψηλής τεχνολογίας από το μηδέν, συγκεκριμένα, να σχεδιάσετε το χρωματικό της σχέδιο, να επιλέξετε φινιρίσματα, έπιπλα, διακόσμηση και συσκευές. Και εδώ μπορείτε να πάρετε ιδέες για σχεδιασμό και ανακαίνιση από μια επιλογή 40 φωτογραφιών μοντέρνων εσωτερικών χώρων.

Φάσμα χρωμάτων

Κατά κανόνα, η βάση ενός εσωτερικού υψηλής τεχνολογίας γίνεται σε ουδέτερες κρύες αποχρώσεις. Βασικά χρώματα win-win: λευκό, ανοιχτό και σκούρο γκρι, γκρι-μπεζ, γκρι-μπλε. Ως προφορές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σκούρο χρώμα, καθώς και βαθύ μπλε, λιγότερο συχνά μοβ, κίτρινο, κόκκινο και πορτοκαλί.

Συνδυασμένο σαλόνι κουζίνας σε στιλ υψηλής τεχνολογίας

Συνδυασμένο σαλόνι κουζίνας σε στιλ υψηλής τεχνολογίας σε μαύρους και καφέ τόνους

 • Για το στυλ υψηλής τεχνολογίας, μονόχρωμο ή, αντίθετα, αντίθεση συνδυασμοί χρωμάτων. Για παράδειγμα, μαύρο σε συνδυασμό με λευκό όπως στο εσωτερικό στην παρακάτω φωτογραφία..

Μαύρη κουζίνα υψηλής τεχνολογίας

Μονόχρωμη κουζίνα υψηλής τεχνολογίας

Ένα παράδειγμα μονόχρωμου συνδυασμού χρωμάτων

 • Όλες οι μεταλλικές αποχρώσεις μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως τονισμοί: χρυσός, χαλκός, ασήμι κ.λπ..
 • Το ιδανικό χρώμα για τοίχους και έπιπλα για μια σκοτεινή, στενή ή / και μικρή κουζίνα υψηλής τεχνολογίας είναι το λευκό. Μεγαλώνει οπτικά το χώρο και τον κάνει πολύ πιο ελαφρύ..

Λευκή κουζίνα υψηλής τεχνολογίας

Λευκή κουζίνα υψηλής τεχνολογίας

Φινίρισμα και υλικά

Οροφή

Το ανώτατο όριο θα πρέπει να είναι απόλυτα επίπεδο, οπότε η καλύτερη επιλογή φινιρίσματος θα ήταν ένα ματ τεντωμένο ταβάνι από καμβά PVC, το οποίο εξωτερικά δεν διακρίνεται από ένα ασβέστη υψηλής ποιότητας.

 • Ωστόσο, το γυαλιστερό φινίρισμα θα φαίνεται επίσης αρμονικό. Επιπλέον, αντανακλά το φως και μεγεθύνει οπτικά το χώρο. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι η γυαλάδα στην οροφή, σε συνδυασμό με χρώμιο, γυαλί και πέτρα, κινδυνεύει να κάνει το εσωτερικό πολύ λαμπερό..

Στο εσωτερικό μιας κουζίνας υψηλής τεχνολογίας, μια οροφή πολλαπλών επιπέδων, για παράδειγμα, δύο ή τριών επιπέδων, είναι επίσης κατάλληλη. Οι κρεμαστές δομές είναι καλές επειδή μπορούν να κρύψουν διάφορες επικοινωνίες, σας επιτρέπουν να αποκρύψετε την καμπυλότητα της βάσης, να δημιουργήσετε προβολείς και να οπτικοποιήσετε το δωμάτιο, ας πούμε, στην περιοχή εργασίας και τραπεζαρίας ή στην κουζίνα και το σαλόνι. Τις περισσότερες φορές, γυψοσανίδας και ο ίδιος τεντωμένος καμβάς PVC χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία οροφής πολλαπλών επιπέδων..

Οροφή κουζίνας υψηλής τεχνολογίας

Οροφή κουζίνας υψηλής τεχνολογίας

 • Άλλες επιλογές για το φινίρισμα της οροφής υψηλής τεχνολογίας είναι: χύσιμο με αρχιτεκτονικό σκυρόδεμα, επένδυση από πέτρα (τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούν πέτρινα πλακάκια) ή επένδυση ξύλου (επένδυση, πάνελ).

Οροφή από σκυρόδεμα στην κουζίνα

Τοίχος και ποδιά

Ο ασφαλέστερος τρόπος για να διακοσμήσετε τοίχους κουζίνας υψηλής τεχνολογίας είναι να βάψετε σε ουδέτερο χρώμα, όπως λευκό ή ανοιχτό γκρι..

 • Το καλό με τους βαμμένους τοίχους είναι ότι είναι πιο εύκολο να διατηρηθούν καθαροί. Εάν είναι απαραίτητο, η επίστρωση μπορεί εύκολα να ανανεωθεί και, σε αντίθεση με τους τοίχους που καλύπτονται με ταπετσαρία, δεν έχουν ραφές.

Ωστόσο, η ταπετσαρία μπορεί επίσης να γίνει ένα καλό υπόβαθρο για μια κουζίνα “υψηλής τεχνολογίας”, υπό την προϋπόθεση ότι είναι κολλημένη σωστά, οι καμβάδες είναι μονότονοι ή οι εκτυπώσεις είναι μινιμαλιστικές..

Περισσότερα πρωτότυπα φινιρίσματα:

 • Θήκη με ξύλινα πάνελ (συχνότερα εν μέρει).
 • Ρίψη με αρχιτεκτονικό σκυρόδεμα.

Τσιμεντένιοι τοίχοι στο εσωτερικό μιας κουζίνας υψηλής τεχνολογίας

 • Αντιμετωπίζοντας μια πέτρα (τις περισσότερες φορές μόνο ένας ή δύο τοίχοι ή κάποιο θραύσμα είναι κατασκευασμένα με πέτρα).
 • Διακόσμηση με καθρέφτες (εν μέρει);
 • Πλινθοδομή (αν σας αρέσει ένας συνδυασμός στυλ υψηλής τεχνολογίας και σοφίτας, όπως στο εσωτερικό της κουζίνας στην παρακάτω φωτογραφία).

Κουζίνα υψηλής τεχνολογίας και σοφίτας

Όσο για την ποδιά, σας συνιστούμε να το κανονίσετε:

 • Μετριασμένο γυαλί ή δέρμα (γυαλί με εκτύπωση φωτογραφιών)?
 • Καθρέφτες?

Ποδιά καθρέφτη

 • Πάνελ από ανοξείδωτο χάλυβα.
 • Αρχιτεκτονικό σκυρόδεμα.
 • Πορσελάνινα κεραμικά?
 • Κεραμικά πλακίδια (υπόκεινται σε λακωνικό σχεδιασμό).
 • Πέτρα?
 • Πάνελ MDF.
 • Ποδιά από MDF και τεχνητή πέτρα
 • Ποδιά από MDF και τεχνητή πέτρα
 • Ποδιά από MDF και τεχνητή πέτρα

Πάτωμα

Οι πιο κατάλληλες επιλογές δαπέδου:

 • Ξύλο ή απομίμησή του (παρκέ, παρκέ μπλοκ, laminate).
 • Κεραμικό πλακάκι?
 • Πορσελάνινα είδη από πέτρα?
 • Σκυρόδεμα;
 • Φυσική ή τεχνητή πέτρα (δείτε φωτογραφία).

Πέτρινο δάπεδο

Εάν αποφασίσετε να τελειώσετε το δάπεδο με πλακάκια, πορσελάνινα σκεύη, σκυρόδεμα ή πέτρα, σας συνιστούμε να εγκαταστήσετε πρώτα το σύστημα “ζεστό δάπεδο”. Θα ζεστάνει κάθε κρύο πάτωμα και θα κάνει τη μινιμαλιστική κουζίνα σας πιο άνετη..

Φυσικά, το πάτωμα πρέπει να είναι σε αρμονία με τη διακόσμηση τοίχου και οροφής. Κατά κανόνα, είτε τα ταιριάζει σε τόνο είτε, αντίθετα, αντιθέσεις.

Υψηλής τεχνολογίας πάτωμα κουζίνας

Ένα χαλί στρωμένο, ας πούμε, στην τραπεζαρία θα σας βοηθήσει να προσθέσετε άνεση στην κουζίνα υψηλής τεχνολογίας. Το κύριο πράγμα είναι ότι ταιριάζει στο εσωτερικό όσον αφορά το χρώμα και είναι πρακτικό (για παράδειγμα, κατασκευασμένο από νάιλον).

Σετ κουζίνας και γκρουπ τραπεζαρίας

Τα έπιπλα κουζίνας υψηλής τεχνολογίας έχουν λακωνικό σχεδιασμό, ευθείες ή, αντίθετα, βελτιωμένες γραμμές. Κατά κανόνα, δεν έχει διακόσμηση, αλλά το αντισταθμίζει με την ομορφιά της υφής ή της γυαλάδας. Ταυτόχρονα, τα έπιπλα υψηλής τεχνολογίας είναι εξαιρετικά λειτουργικά και εύχρηστα..

Σετ κουζίνας

Το ιδανικό σετ κουζίνας σε στιλ “υψηλής τεχνολογίας” έχει συμπαγείς προσόψεις τελειωμένες με πολύτιμο ξύλο, ανοξείδωτο ατσάλι (βλέπε φωτογραφία), πλαστικοποιημένο MDF. Οι γυάλινες προσόψεις είναι επίσης κατάλληλες..

Κουζίνα με μπροστινά μέρη από ανοξείδωτο ατσάλι

Ωστόσο, μια κουζίνα υψηλής τεχνολογίας δεν πρέπει μόνο να μοιάζει με “κουζίνα από το μέλλον”, αλλά και να διαθέτει εσωτερικά εξαρτήματα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας..

 • Όλα τα ερμάρια και τα συρτάρια πρέπει να ανοίγουν με ελαφρύ πάτημα χρησιμοποιώντας τον ενσωματωμένο μηχανισμό ώθησης.
 • Οι πόρτες ενός σύγχρονου ντουλαπιού πρέπει να κλείνουν αθόρυβα και ομαλά χάρη στους μεντεσέδες με κλείστρες (πώματα).
 • Επίσης, οι μεντεσέδες “υψηλής τεχνολογίας” μπορούν να ανοίξουν τις πόρτες όχι στο πλάι, αλλά να σηκωθούν πάνω ή κάτω.

Εάν η κουζίνα έχει επιφάνεια μεγαλύτερη από 18 τ. μέτρα, τότε το σετ κουζίνας θα πρέπει να συμπληρωθεί με ένα νησί τραπέζι. Μπορεί να εξοπλιστεί με τουλάχιστον έναν πάγκο μπαρ, ντουλάπια αποθήκευσης και μια εστία μαγειρέματος και, το πολύ, νεροχύτη, ντουλάπι κρασιού, ψυγείο.

Νησί στην κουζίνα υψηλής τεχνολογίας

Ο συνδυασμός χρωμάτων του σετ κουζίνας σε αυτό το στυλ είναι πάντα με κρύο ήχο. Κατάλληλα χρώματα: μαύρο, γκρι (και όλες οι αποχρώσεις του), ασημί, λευκό, μπεζ, σκούρο καφέ.

Κουζίνα σε γκρι αποχρώσεις

Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι ότι όλες οι μεγάλες οικιακές συσκευές πρέπει να είναι ενσωματωμένες. Αυτό ισχύει για ψυγείο, πλυντήριο πιάτων / πλυντήριο ρούχων, φούρνο, φούρνο μικροκυμάτων, εστίες, ντουλάπι κρασιού.

Σετ κουζίνας υψηλής τεχνολογίας

Ομάδα φαγητού

Για μια μικρή κουζίνα, ένας πάγκος μπαρ, ένα συμπαγές γυάλινο τραπέζι ή ένα τραπέζι μετασχηματισμού είναι ιδανικό, το οποίο μπορεί να μετατραπεί από ένα συμπαγές διθέσιο τραπέζι σε τραπέζι για 6 άτομα. Οι καρέκλες μπορούν να κατασκευαστούν από κυρτό κόντρα πλακέ, ξύλο, μέταλλο, πλαστικό και διαφανές πολυανθρακικό. Τα κύρια κριτήρια για την επιλογή επίπλων για μια μικρή κουζίνα υψηλής τεχνολογίας: λακωνικός σχεδιασμός, ελαφρότητα και ευελιξία του σχεδιασμού.

Στην επόμενη επιλογή φωτογραφιών, μπορείτε να πάρετε ιδέες για τη διευθέτηση μιας τραπεζαρίας σε μια μικρή κουζίνα υψηλής τεχνολογίας.

Τραπέζι μπαρ υψηλής τεχνολογίας σε μια μικρή κουζίνα

Πάγκος μπαρ σε μια μικρή κουζίνα υψηλής τεχνολογίας

Τραπέζι φαγητού υψηλής τεχνολογίας σε μια μικρή κουζίνα

Τραπέζι φαγητού υψηλής τεχνολογίας σε ένα μικρό σαλόνι κουζίνας

Τραπέζι φαγητού υψηλής τεχνολογίας σε ένα μικρό σαλόνι κουζίνας

Τραπέζι φαγητού υψηλής τεχνολογίας σε ένα μικρό σαλόνι κουζίνας

Εάν η κουζίνα είναι αρκετά ευρύχωρη, τότε έχετε πολύ περισσότερες επιλογές για την τακτοποίηση της τραπεζαρίας. Μπορείτε να επιλέξετε ένα ελαφρύ ή, αντιστρόφως, ένα πολύ μαζικό τραπέζι για 4-8 άτομα και να επιλέξετε άνετα ημι-καρέκλες με μπράτσα για αυτό. Είναι καλό εάν το κύριο τραπέζι συμπληρώνεται από έναν πάγκο μπαρ για σνακ και πρωινό..

Μπαρ και τραπεζαρία υψηλής τεχνολογίας στην κουζίνα-σαλόνι

Συσκευές

Φυσικά, ο σχεδιασμός κουζίνας υψηλής τεχνολογίας είναι αδιανόητος χωρίς σύγχρονη τεχνολογία. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να το επιλέξετε και να το προσαρμόσετε οργανικά στο εσωτερικό:

 • Όλες οι μεγάλες οικιακές συσκευές πρέπει να είναι ενσωματωμένες στα έπιπλα.
 • Για να εξοικονομήσετε χώρο στην επιφάνεια εργασίας σας, προτιμήστε τις οικιακές συσκευές με τις μέγιστες δυνατές δυνατότητες. Για παράδειγμα, ένας επεξεργαστής τροφίμων μπορεί να αγοραστεί με λειτουργία μύλου κρέατος και αποχυμωτή., πολυμαγειρας – με τις λειτουργίες ενός αρτοποιού, μιας χύτρας και ενός διπλού λέβητα και ενός φούρνου – με τις δυνατότητες ενός φούρνου μικροκυμάτων και μιας σχάρας.
 • Perhapsσως, μόνο σε ένα εσωτερικό υψηλής τεχνολογίας, οι οικιακές συσκευές έχουν όχι μόνο μια πρακτική λειτουργία, αλλά και μια διακοσμητική. Ως εκ τούτου, είναι σκόπιμο να επιλέξετε όλες τις συσκευές – από ψυγείο έως τοστιέρα στο ίδιο στυλ και χρώμα, για παράδειγμα, σε σκιά χρωμίου ή μαύρου γυαλιού.
 • Είναι επιθυμητό ο εξοπλισμός να είναι «έξυπνος»: με ​​δυνατότητα φωνής ή τηλεχειριστηρίου μέσω τηλεχειριστηρίου ή smartphone, να έχετε κουμπιά / αισθητήρες αφής (ιδιαίτερα σημαντικά για μίξερ) ή / και επιλογή αυτόματης εκκίνησης.

Κουρτίνες

Οι κουρτίνες κουζίνας υψηλής τεχνολογίας πρέπει να είναι λακωνικές και λειτουργικές. Οι ακόλουθοι τύποι κουρτινών είναι τέλειοι:

 • Ρολά?
 • Περσίδες (τόσο οριζόντιες όσο και κάθετες).

Περσίδες στο εσωτερικό της κουζίνας

 • Κλασικές κουρτίνες (με διακριτικό σχεδιασμό υφάσματος, αυστηρή κουρτίνα και μήκος δαπέδου).

Κουρτίνες υψηλής τεχνολογίας στην κουζίνα-σαλόνι

 • Πάνελ (Ιαπωνικά);
 • Ρωμαϊκές κουρτίνες?

Ρωμαϊκές κουρτίνες

Ιδανικός τύπος κουρτινόξυλου – κρυφή οροφή, μηχανοκίνητη και τηλεχειριζόμενη.

Φωτισμός

Στο σχεδιασμό μιας κουζίνας υψηλής τεχνολογίας, είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί ο σωστός φωτισμός, διαφορετικά ακόμη και ο πιο όμορφος και καλά εξοπλισμένος χώρος θα γίνει άβολος και άβολος. Ταυτόχρονα, είναι το φως που θα βοηθήσει στη διόρθωση ορισμένων από τις ατέλειες του εσωτερικού και θα φέρει μια αίσθηση άνεσης σε αυτό. Ακολουθούν μερικά μυστικά για το πώς να κάνετε τον φωτισμό υψηλής τεχνολογίας της κουζίνας σας απαλό και ευχάριστο:

 • Θα πρέπει να υπάρχει άπλετο φυσικό φως στην κουζίνα κατά τη διάρκεια της ημέρας, οπότε βεβαιωθείτε ότι τίποτα δεν παρεμβαίνει στη διείσδυσή του..
 • Το σχέδιο φωτισμού πρέπει να μελετηθεί πολύ πριν από την ανακαίνιση, προκειμένου να κρυφτούν όλα τα καλώδια στις αυλακώσεις, κάτω από την ψευδοροφή, το κάλυμμα δαπέδου ή τα έπιπλα..
 • Υπολογίστε ακριβώς πόσο ισχυρός πρέπει να είναι ο τεχνητός φωτισμός στην κουζίνα σας. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα ληφθέντα δεδομένα, διανείμετε αρκετές μικρές πηγές φωτός στο δωμάτιο. Για παράδειγμα, μπορείτε να εγκαταστήσετε προβολείς σε όλη την περίμετρο της οροφής (με ή χωρίς κεντρικό πολυέλαιο) ή να τοποθετήσετε πολλαπλές απλίκες τοίχου..

Λαμπτήρες κουζίνας υψηλής τεχνολογίας

 • Λάβετε υπόψη ότι ο φωτισμός μιας κουζίνας με ένα κεντρικό φως στενεύει το χώρο και τον καθιστά άβολο λόγω σκληρών σκιών..
 • Ο χώρος εργασίας πρέπει να φωτίζεται έπιπλα φωτισμός LED. Ωστόσο, οι λαμπτήρες μπορούν επίσης να εγκατασταθούν στην οροφή – ακριβώς πάνω από τον πάγκο ή πιο κοντά στον εσωτερικό τοίχο, αλλά όχι πίσω από αυτόν, έτσι ώστε ο σεφ να μην εμποδίζει το φως με την πλάτη του κατά το μαγείρεμα.

Φωτισμός κουζίνας υψηλής τεχνολογίας

 • Με τη βοήθεια του φωτός, μπορείτε να ζωνοποιήσετε το χώρο. Για παράδειγμα, κρεμώντας έναν όμορφο πολυέλαιο ή μενταγιόν ακριβώς πάνω από το τραπέζι, θα διαχωρίσετε την τραπεζαρία από την περιοχή εργασίας..
 • Με τη βοήθεια του φωτισμού LED, μπορείτε να δημιουργήσετε το εφέ των επίπλων κουζίνας που επιπλέουν στον αέρα, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Για να το κάνετε αυτό, απλά πρέπει να τεντώσετε τη λωρίδα LED κατά μήκος της βάσης των ακουστικών. Μπορείτε επίσης να φωτίσετε κόγχες, ντουλάπια και ράφια με LED..

Βάση κουζίνας / βάθος φωτισμού LED

 • Ο σχεδιασμός των φωτιστικών υψηλής τεχνολογίας πρέπει να είναι λακωνικός και απλός ή εμφατικά φουτουριστικός. Τα πιο “υψηλής τεχνολογίας” υλικά είναι: γυαλί, ξύλο, μέταλλο και πλαστικό.

Εσωτερικό κουζίνας υψηλής τεχνολογίας

Ντεκόρ

Δεν υπάρχει χώρος για αφθονία ντεκόρ σε κουζίνα υψηλής τεχνολογίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είναι καθόλου. Διαφορετικά, το εσωτερικό θα φαίνεται ακατοίκητο και βαρετό. Εδώ είναι μερικά αξεσουάρ και διακοσμητικά που δεν θα χαλάσουν την αισθητική υψηλής τεχνολογίας, αλλά προσθέτουν μια αίσθηση άνεσης στο περιβάλλον:

 • Φυτά εσωτερικού χώρου και λουλούδια σε αυστηρά δοχεία. Μπαμπού, κρίνα, ορχιδέες, παχύφυτα και άλλα φυσικά “μινιμαλιστικά” φυτά είναι ιδιαίτερα κατάλληλα.

Φυτά στο εσωτερικό της κουζίνας

 • Παρακολουθώ;
 • Πλαίσια ασπρόμαυρες φωτογραφίες.

Διακόσμηση κουζίνας υψηλής τεχνολογίας

 • Αφηρημένοι, γραφικοί και άλλοι εννοιολογικοί πίνακες ζωγραφικής και αφίσες.
 • Συνθέσεις από βάζα, πιθανώς με διακοσμητικό γέμισμα.
 • Ειδώλια?
 • Πιάτα με φρούτα.

Κουζίνα υψηλής τεχνολογίας