Σχεδιασμός και εκσυγχρονισμός κουζίνας σε brezhnevka

Οι κουζίνες στη brezhnevka υστερούν πολύ πίσω από τα σύγχρονα πρότυπα – είναι πολύ μικρές (6-8 τ. Μ.), Έχουν καμπύλους τοίχους, ερειπωμένες επικοινωνίες και χαρακτηριστικά όπως θερμοσίφωνας αερίου. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης πλεονεκτήματα – υψηλότερες οροφές σε σύγκριση με τους Χρουστσόφ (συχνότερα 2,7 μ.) Και παχιά εξωτερικά τοιχώματα. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να εκσυγχρονίσετε μια κουζίνα με τέτοια δεδομένα και να την μετατρέψετε σε έναν υπερλειτουργικό και μοντέρνο χώρο..

Χαρακτηριστικά επισκευής

Εάν η κουζίνα είναι σε άθλια κατάσταση και το σπίτι δεν έχει επισκευαστεί, θα πρέπει να εργαστείτε επιμελώς για την αλλαγή: σωλήνες ύδρευσης και αποχέτευσης, ηλεκτρικές καλωδιώσεις, καλοριφέρ, θερμοσίφωνα, παράθυρα, πόρτες και, το πιο δύσκολο, το πάτωμα.

 • Το γεγονός είναι ότι το πάτωμα στο brezhnevka είναι μια δομή κορμών και δαπέδων, τα κενά των οποίων ήταν γεμάτα με άμμο και συχνά συντρίμμια. Τις τελευταίες δεκαετίες, ολόκληρο το «γέμισμα» του υπογείου έχει σαπίσει, μουχλιάσει και πιθανότατα άρχισε να βγάζει μια δυσάρεστη οσμή. Κατά την ανακαίνιση της κουζίνας, το πάτωμα πρέπει να ανοίξει, όλα τα συντρίμμια και η άμμος πρέπει να αφαιρεθούν, τότε πρέπει να εγκατασταθεί ένα νέο πάτωμα από διογκωμένη πήλινη τσιμεντένια επένδυση ή δοκούς με δάπεδο από κόντρα πλακέ.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε όταν ξεκινάτε μια ανακαίνιση κουζίνας στο Brezhnevka?

 • Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε να μετακινήσετε και να αφαιρέσετε τη σόμπα αερίου μόνοι σας εάν έχετε εύκαμπτο σωλήνα ή εύκαμπτο ελαστικό ενισχυμένο λάστιχο..
 • Οι τοίχοι στο brezhnevka τις περισσότερες φορές έχουν πολύ μεγάλες σταγόνες, οι οποίες δεν είναι τόσο εύκολο να διορθωθούν. Όταν ισοπεδώνετε τους τοίχους, προσπαθήστε να μην παρασυρθείτε και να βρείτε ένα μέσο. Διαφορετικά, ένα παχύ στρώμα γύψου θα “τρώει” πολύτιμα εκατοστά, τα οποία μερικές φορές λείπουν σημαντικά στο σχεδιασμό επίπλων. Για να κάνετε τις στρεβλώσεις λιγότερο αισθητές, χρησιμοποιήστε ταπετσαρία με υφή ή εκτύπωση..
 • Όταν αντικαθιστάτε σωλήνες νερού, μπορείτε να εγκαταστήσετε μετρητή και χοντρά φίλτρα ταυτόχρονα.
 • Όταν αντικαθιστάτε παλιά ξύλινα παράθυρα σε αεριοποιημένη κουζίνα (ειδικά με λέβητα αερίου) για παράθυρα με διπλά τζάμια, επιλέξτε μια δομή με μικροαερισμό.

Σχετικά με την ανάπλαση

Οι μικρές κουζίνες της brezhnevka μπορούν να εκσυγχρονιστούν και τουλάχιστον να μεγεθυνθούν οπτικά με την ανάπλαση. Ακολουθούν 6 βασικές λύσεις σχεδιασμού που μπορούν να εφαρμοστούν ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του διαμερίσματος:

Επιλογή 1. Πλήρης ενσωμάτωση της κουζίνας με το σαλόνι. Το σαλόνι κουζίνας είναι καλό επειδή δημιουργεί εξαιρετικές συνθήκες για οικογενειακή επικοινωνία και σας επιτρέπει να μετακινήσετε την τραπεζαρία έξω από την κουζίνα. Δυστυχώς, αυτή η επιλογή ανάπλασης είναι δυνατή μόνο σε εκείνα τα σπίτια όπου ο τοίχος μεταξύ της κουζίνας και του καθιστικού δεν φέρει φορτίο και η κουζίνα δεν αερίζεται..

 • Ωστόσο, παρουσία αερίου, μπορείτε να συνδυάσετε την κουζίνα με το σαλόνι εάν τοποθετήσετε μια συρόμενη πόρτα μεταξύ τους (δείτε τη φωτογραφία παρακάτω) ή μια πτυσσόμενη πόρτα. Έτσι, για να δημιουργήσετε έναν ενιαίο χώρο, χρειάζεται μόνο να αφαιρέσετε την πόρτα της θήκης με το μολύβι ή να τη συναρμολογήσετε με ένα “ακορντεόν”.
 • Συρόμενη πόρτα κουζίνα
 • Συρόμενη πόρτα κουζίνα

Επιλογή 2. Μερική ενοποίηση της κουζίνας με το σαλόνι. Συχνά στα σπίτια του Μπρέζνιεφ, η κουζίνα και το σαλόνι χωρίζονται από ένα διαμέρισμα με φέροντα δοκό και μια προεξοχή με αγωγό εξαερισμού. Σε αυτή την περίπτωση, ο τοίχος μπορεί να γκρεμιστεί μόνο μερικώς, αφήνοντας τη δοκό και μέρος του χωρίσματος με τον αγωγό εξαερισμού. Ως αποτέλεσμα, θα πάρετε μια πύλη (μπορεί να μετατραπεί σε αψίδα), λόγω της οποίας η κουζίνα θα φαίνεται οπτικά πιο ευρύχωρη και ελαφρύτερη. Ωστόσο, εάν η κουζίνα αεριοποιηθεί, τότε θα πρέπει να εγκατασταθεί μια πόρτα στο άνοιγμα, για παράδειγμα, μια πτυσσόμενη ή συρόμενη πόρτα.

Επιλογή 3. Διάταξη ανοίγματος στον φέροντα τοίχο μεταξύ του καθιστικού και της κουζίνας. Θεωρητικά, ένα άνοιγμα με ενίσχυση καναλιού μπορεί να εγκατασταθεί στον φέροντα τοίχο μεταξύ της κουζίνας και του δωματίου (σε αυτή την περίπτωση, τοποθετείται το άνοιγμα μεταξύ της κουζίνας και του διαδρόμου). Αυτή η λύση σχεδιασμού σάς επιτρέπει να μεταφέρετε το τραπέζι στο σαλόνι και να εξοπλίσετε την κουζίνα με έναν πιο ευρύχωρο χώρο εργασίας..

 • Για να κάνετε ένα άνοιγμα στον φέροντα τοίχο, πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε τον οργανισμό σχεδιασμού και να λάβετε έγκριση.

πόρτα στην κουζίνα

Επιλογή 4. Επέκταση της κουζίνας σε βάρος του καθιστικού (με τη μεταφορά του χωρίσματος). Αυτή η απόφαση σχεδιασμού μπορεί να νομιμοποιηθεί μόνο εάν το διαμέρισμα βρίσκεται στον πρώτο όροφο ή στον δεύτερο όροφο, αλλά πάνω από μη οικιστικούς χώρους, για παράδειγμα, πάνω από ένα κατάστημα ή ένα γραφείο..

Επιλογή 5. Δημιουργία θέσης για το ψυγείο σε βάρος του διαδρόμου. Στα brezhnevkas, αυτό είναι δυνατό συνδυάζοντας το μπάνιο και μεταφέροντας την είσοδο στην κουζίνα στο διαμέρισμα δίπλα στο σαλόνι. Έτσι, το σαλόνι γίνεται διαβατήριο.

 • Κουζίνα με θέση ψυγείου
 • Κουζίνα με θέση ψυγείου
 • Κουζίνα με θέση ψυγείου
 • Κουζίνα με θέση ψυγείου

Επιλογή 6. Συμμετοχή στο χαγιάτι. Εάν η κουζίνα έχει πρόσβαση στο χαγιάτι, τότε θεωρητικά μπορεί να συνδεθεί με την κουζίνα, όπως, για παράδειγμα, σε αυτό το σχέδιο σχεδιασμού κουζίνας στη σειρά Brezhnevka “Tower of Vulykh”.

 • Κουζίνα στον πύργο Wulykh
 • Κουζίνα στον πύργο Wulykh
 • Κουζίνα στον πύργο Wulykh
 • Κουζίνα στον πύργο Wulykh

Φυσικά, κάθε αναδιαμόρφωση ενός διαμερίσματος πρέπει να συντονίζεται με τις αρχές στέγασης. Ταυτόχρονα, θυμηθείτε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει:

 • Κατεδάφιση φέροντων τοίχων και δοκών.
 • Αγγίξτε τον αγωγό εξαερισμού στον φέροντα τοίχο.
 • Απαλλαγείτε από πόρτες παρουσία σόμπας αερίου και / ή θερμοσίφωνα (αλλά μπορείτε να αλλάξετε τις πόρτες με συρόμενες ή πτυσσόμενες πόρτες).
 • Μεγαλώστε την κουζίνα με μπάνιο και τουαλέτα.

Σχετικά με την επιλογή σετ κουζίνας

Για τις περισσότερες μίνι κουζίνες σε brezhnevka, ένα γραμμικό σετ κουζίνας ή σχήματος L είναι κατάλληλο. Η πρώτη επιλογή είναι η πιο συμπαγής, η δεύτερη είναι πιο ευρύχωρη και βολική.

 • Γωνιακή κουζίνα
 • Γωνιακή κουζίνα

Εάν σηκώσετε το παράθυρο και βάλετε το περβάζι του παραθύρου στο ακουστικό, θα μπορείτε να σχεδιάσετε τον ιδανικό χώρο εργασίας – σε σχήμα U. Είναι αλήθεια ότι σε αυτή την περίπτωση, η τραπεζαρία θα πρέπει να βγει από την κουζίνα ή να διευθετηθεί με τη μορφή πάγκου μπαρ με βάση το ίδιο ενσωματωμένο περβάζι παραθύρου.

Είναι επιθυμητό, ​​ο εξοπλισμός, πρώτος, να είναι ενσωματωμένος στο μέγιστο, και δεύτερον, μειωμένος και πολυλειτουργικός. Έτσι, για παράδειγμα, μπορείτε να εξοικονομήσετε χώρο: πλυντήριο πιάτων πλάτους 45 cm, ψυγείο πλάτους 55 cm, σόμπα με 2-3 καυστήρες και φούρνο μικροκυμάτων.

Κουζίνα με μίνι συσκευές

Παρεμπιπτόντως, αξίζει επίσης να χτίσετε έναν θερμοσίφωνα νερού, για παράδειγμα, σε ένα ψεύτικο ντουλάπι χωρίς πάνω και κάτω, με ελεύθερο κενό στους τοίχους περίπου 15 cm. Άλλοι τρόποι για να τοποθετήσετε έναν θερμοσίφωνα αερίου στο εσωτερικό , διαβάστε αυτό το άρθρο.

 • Θερμοσίφωνας αερίου στην ντουλάπα
 • Θερμοσίφωνας αερίου στην ντουλάπα

Συμβουλές σχεδιασμού ακουστικών

 • Για να κάνετε το σετ γωνίας ή σχήματος U όσο το δυνατόν πιο ογκώδες, οι πλευρές τους μπορούν να περιοριστούν ελαφρώς και φύγετε χωρίς ντουλάπια τοίχου. Ο στενωμένος πλευρικός τοίχος μπορεί να φιλοξενήσει ένα στενό πλυντήριο ή ντουλάπια για λαχανικά / σκεύη.
 • Εάν τα συρτάρια με συρτάρια είναι ενσωματωμένα στη βάση του ακουστικού και η κορυφή του είναι εξοπλισμένη με μια πρόσθετη βαθμίδα, η κουζίνα θα γίνει πιο ευρύχωρη..
 • Οι γωνίες των ακουστικών σχήματος L και U σε μια μικρή κουζίνα πρέπει να χρησιμοποιηθούν 100%- για να ενσωματωθούν καλάθια, ράφια ή καρουσέλ. Έτσι τα γωνιακά βάθρα δεν θα έχουν «νεκρές» ζώνες.
 • Εάν η μονάδα ακουστικών, που βρίσκεται στην είσοδο, είναι λοξότμητη (βλέπε φωτογραφία παρακάτω) ή στρογγυλεμένη, τότε η είσοδος στην κουζίνα θα είναι πιο ελεύθερη και ασφαλέστερη..

Γωνιακή κουζίνα με λοξότμητο ντουλάπι

Δείτε επίσης το υλικό: Οδηγός επιλογής και σχεδιασμού σετ κουζίνας.

Σχετικά με την επιλογή μιας ομάδας φαγητού

Για μια μικρή κουζίνα στο brezhnevka, είναι κατάλληλα μόνο μικρά τραπέζια και ελαφρές συμπαγείς καρέκλες.

 • Για 1-2 άτομα με κινητό τρόπο ζωής, θα πρέπει να επιλέξετε ένα μίνι τραπέζι 50 × 70 cm (πτυσσόμενο), έναν πάγκο μπαρ (για παράδειγμα, με βάση ένα περβάζι παραθύρου) ή ένα πτυσσόμενο τραπέζι.

Μπαρ περβάζι παραθύρου

Μετρητής μαρσπιέ παραθύρου

 • Για μια οικογένεια τριών ή περισσότερων ατόμων, ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο τραπέζι μετασχηματισμού είναι κατάλληλο, για παράδειγμα, με πτυσσόμενα δάπεδα όπως στην παρακάτω φωτογραφία.
 • Αναπτυσσόμενος πίνακας
 • Αναπτυσσόμενο τραπέζι
 • Αναπτυσσόμενος πίνακας
 • Για την κουζίνα-σαλόνι, μπορείτε να επιλέξετε ένα μικρό στρογγυλό ή οβάλ τραπέζι, που ταιριάζει καλύτερα στο «τελετουργικό» εσωτερικό.

Κουζίνα-σαλόνι

Για καρέκλες, πτυσσόμενες καρέκλες, διάφανες πλαστικές καρέκλες, σκαμπό ή / και πάγκοι με κουτιά αποθήκευσης είναι η καλύτερη επιλογή..

Μίνι τραπέζι και πτυσσόμενες καρέκλες

Σχετικά με την επιλογή των τελειωμάτων

Σε μια εξαιρετικά μικρή περιοχή, έχει σημασία ακόμη και το πώς σχεδιάζονται τα δάπεδα, οι τοίχοι και οι οροφές. Θέλετε να σπρώξετε οπτικά τους τοίχους; Τοποθετήστε πλακάκια laminate / παρκέ ή πλάκες στο πάτωμα σε διαγώνιο, ψαροκόκαλο ή κλιμακωτό μοτίβο. Σε μια στενή κουζίνα, η σανίδα laminate / παρκέ πρέπει να τοποθετηθεί απέναντι, όχι κατά μήκος του δωματίου.

Σχεδιασμός κουζίνας 6,5 τετρ. Μ

Η περίπλοκη διακόσμηση τοίχων, για παράδειγμα, καθρέφτες ή φωτογραφική ταπετσαρία με προοπτική εικόνα, θα βοηθήσει επίσης να αλλάξει η αντίληψη μιας μικρής κουζίνας. Ωστόσο, εάν δεν είστε σίγουροι για την αίσθηση της αναλογίας, θα πρέπει να επιλέξετε την πιο win -win λύση – ζωγραφική σε έναν τόνο (φως).

Σχετικά με τα χρώματα

Το μυστικό για τον επιτυχημένο σχεδιασμό οποιασδήποτε μίνι κουζίνας είναι απλό – πρέπει να διακοσμήσετε το μεγαλύτερο μέρος του με λίγο φως και το καλύτερο από όλα, λευκό. Και για να αποφύγετε την ομοιότητα μιας ελαφριάς κουζίνας με ένα νοσοκομειακό θάλαμο, αρκεί να συνδυάσετε “αντίθετες” υφές (ας πούμε, τούβλο με γυαλιστερά πλακάκια) ή να συμπληρώσετε το εσωτερικό με ένα μικρό αριθμό χρωματικών τόνων.

 • Παρεμπιπτόντως, οι φωτεινές επιφάνειες είναι πολύ πιο πρακτικές από τις σκοτεινές, και ακόμη και ένα χάος σε ένα τέτοιο φόντο είναι λιγότερο ερεθιστικό για τα μάτια..

Λευκή μικρή κουζίνα

Σχετικά με τον φωτισμό

Ο φωτισμός μιας μικρής κουζίνας στο brezhnevka πρέπει να είναι ομοιόμορφος – ένας πολυέλαιος δεν αρκεί εδώ. Στην ιδανική περίπτωση, ο λαμπτήρας οροφής πρέπει να συμπληρώνεται (ή να αντικαθίσταται) με κηλίδες ή απλίκες τοίχου..

 • Προσπαθήστε να προγραμματίσετε το σενάριο φωτισμού της κουζίνας ακόμη και στο στάδιο της ανακαίνισης, ώστε να μπορείτε να αποκρύψετε την καλωδίωση.

Φωτισμός κουζίνας

Σχετικά με τη διακόσμηση

Όσο λιγότερα στοιχεία συνθλίβουν το χώρο σε μια μικρή κουζίνα, τόσο πιο ελαφρύ, περιποιημένο και ευρύχωρο φαίνεται. Επομένως, δεν πρέπει να παρασυρθείτε με τη διακόσμηση των τοίχων και των ραφιών του ντουλαπιού και είναι πολύ επιθυμητό να αφήσετε την πόρτα του ψυγείου χωρίς μαγνήτες. Ωστόσο, εντελώς χωρίς διακόσμηση, η κουζίνα θα φαίνεται ακατοίκητη και άβολη. Σας συνιστούμε να περιοριστείτε σε μερικές διακοσμήσεις τοίχου και ρολόγια, ζωντανά φυτά και βάζο με φρούτα, χαριτωμένα υφάσματα και ένα μπολ ζάχαρης..

Διακόσμηση κουζίνας 6 τετρ. Μ