Πώς να οργανώσετε μια κουζίνα σε ένα ταξίδι στο IKEA: μια επισκόπηση των πιο απαραίτητων πραγμάτων από 119 ρούβλια

Σας παρουσιάζουμε έναν πλήρη οδηγό για τα πιο απαραίτητα αξεσουάρ IKEA για την οργάνωση μιας μικρής κουζίνας. Εάν αγοράσετε τουλάχιστον έναν οργανωτή από αυτήν τη λίστα, η κουζίνα σας θα είναι πολύ καλύτερη. Εάν ολοκληρώσετε το πρόγραμμα στο μέγιστο, τότε, υποσχόμαστε, θα αρχίσετε να απολαμβάνετε τη θέα των τακτοποιημένων ντουλαπιών και των συρταριών σας, θα φιλοξενείτε ό, τι δεν ταιριάζει και θα αρχίσετε να μαγειρεύετε με ευχαρίστηση..

Στάδιο 1. Εξοπλίζουμε τη θέση κάτω από το νεροχύτη

Για να δημιουργήσετε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο και να αναδιοργανώσετε την κουζίνα σας, σας συνιστούμε να αντιμετωπίσετε πρώτα το ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη. Τις περισσότερες φορές, εδώ δημιουργείται μια “μαύρη τρύπα” και ο χώρος χρησιμοποιείται αναποτελεσματικά. Εάν αυτή είναι η περίπτωσή σας, τότε δείτε τι μπορείτε να βρείτε στην Ikea για να μετατρέψετε τη νεκρή ζώνη στο πιο λειτουργικό μέρος της κουζίνας..

Ανασυρόμενο δοχείο VARIERA για 599 ρούβλια

Το πιο χρήσιμο πράγμα σε μια μικρή κουζίνα. Εγκαθιστώντας ένα δοχείο (κατά προτίμηση ένα ζευγάρι ταυτόχρονα) κάτω από το νεροχύτη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ύψος του ντουλαπιού και να οργανώσετε την αποθήκευση ταμπλετών πλυντηρίου πιάτων, σφουγγαριών πλυντηρίου πιάτων, κουρελιών, γαντιών, προϊόντων καθαρισμού κ.λπ..

αναδιπλούμενο δοχείο

αναδιπλούμενο δοχείο

Σύνδεσμος για το προϊόν στην Ikea

Πολυλειτουργικό δοχείο VARIERA για 119 ρούβλια

Αυτά τα δοχεία Variera μπορούν να εγκατασταθούν κάτω από το νεροχύτη για να αποθηκεύουν τακτοποιημένα σωρούς σακουλών. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες, αποθέματα μεμβράνης, χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο..

τσάντα βαρύρα

Τσάντα ποικιλίας

Σύνδεσμος για το προϊόν στην Ikea

Πετσέτα μπαρ UTRUSTA για 799 ρούβλια

Το καλό με το μπαρ είναι ότι εκτείνεται και παρέχει εύκολη πρόσβαση, για παράδειγμα, σε πετσέτες, κουρέλια και λαστιχένια γάντια..

urtrusta

Σύνδεσμος για το προϊόν στην Ikea

Ανασυρόμενοι κάδοι απορριμμάτων από 2700 ρούβλια

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη και να οργανώσετε βολικά τη χωριστή συλλογή απορριμμάτων, σας συμβουλεύουμε να δώσετε προσοχή στα ανασυρόμενα δοχεία της σειράς HOLLBAR..

κάδους απορριμμάτων

Σύνδεσμος για το προϊόν στην Ikea

Στάδιο 2. Εξοπλίζουμε ντουλάπια κουζίνας

Πάμε στα ντουλάπια. Εδώ, για παραγγελία, χρειαζόμαστε τα ακόλουθα αξεσουάρ από την IKEA:

Κάτοχος για πλάκες, καπάκια και σανίδες για 249-399 ρούβλια

Τα στηρίγματα πιάτων είναι στην πραγματικότητα τα πιο κατάλληλα για την αποθήκευση καπακιών από τηγάνια, κατσαρόλες και δοχεία. Αποδεικνύεται πολύ συμπαγές και βολικό! Υπάρχουν 3 κάτοχοι κύμβαλων στην Ikea:

  • NIPLOCKAD για 249 ρούβλια (μια ξύλινη θήκη που μπορείτε να σπάσετε μερικά μπαστούνια για να χωρέσουν δοχεία, για παράδειγμα).

κάτοχος

κάλυμμα

variera

Ένθετα ραφιών VARIERA για 399-499 ρούβλια

Παρέχετε επιπλέον χώρο αποθήκευσης για πιάτα, πιάτα, βάζα μπαχαρικών και τσάι. Πωλείται σε μεγάλα και μικρά μεγέθη.

ράφια

Ένθετα ράφι Varier

Σύνδεσμος για το προϊόν στην Ikea

Κάτοχος για γυαλιά FINMALD για 179 ρούβλια

Χάρη σε αυτήν τη θήκη, μπορείτε να οργανώσετε την αποθήκευση των ποτηριών στο ντουλάπι, έτσι ώστε να δημιουργήσετε χώρο για κάτι άλλο και να τα προστατέψετε από τη σκόνη..

Σύνδεσμος για το προϊόν στην Ikea

Δοχεία VARIERA για 199-399 ρούβλια

Τα δοχεία VARIERA είναι τα αγαπημένα όλων των νοικοκυρών στον κόσμο, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της τάξης στην κουζίνα. Το γεγονός είναι ότι έχουν πολύ καλές διαστάσεις (μπορούν να προσαρμοστούν για την αποθήκευση μπαχαρικών, γαστρονομικές μικροπράξεις, μπουκάλια με λάδια και σάλτσες, υφάσματα και μαχαιροπίρουνα), είναι βολικά για μεταφορά και αφαίρεση από τα συρτάρια χάρη στις λαβές.

Σύνδεσμος για το προϊόν στην Ikea

Κρεμαστό καλάθι ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ για 250 ρούβλια

Χρήσιμο για τη δημιουργία επιπλέον αποθηκευτικού χώρου για παντοπωλεία, κούπες, πιάτα, χαρτοπετσέτες. Τα καλάθια μπορούν να κρεμαστούν το ένα κάτω από το άλλο σε ένα ράφι ή να τοποθετηθούν κάθετα σε μια επίπεδη επιφάνεια.

  • Ωστόσο, έχουν μια απόχρωση – λόγω του προεξέχοντος γάντζου και της πλευράς, τις περισσότερες φορές τα καλάθια δεν μπορούν να κρεμαστούν μέσα στα ντουλάπια (η πόρτα δεν θα κλείσει). Ωστόσο, υπάρχει μια λύση εδώ: με τη βοήθεια της ανδρικής δύναμης και της πένσας, μπορείτε απλά να λυγίσετε το άγκιστρο και την πλευρά προς τα μέσα.

Σύνδεσμος για το προϊόν στην Ikea

Στάδιο 3. Οπλισμός του χώρου εργασίας και ποδιά

Δεν συνιστούμε υπερφόρτωση της ποδιάς για να μην δημιουργηθεί περιττός οπτικός θόρυβος. Ωστόσο, υπάρχει κάτι που μπορείτε να κολλήσετε. Για παράδειγμα:

Μαγνητική θήκη μαχαιριού για 999 ρούβλια

Γνωρίζατε ότι οι επαγγελματίες σεφ αποθηκεύουν τα μαχαίρια τους μόνο σε μαγνητικές λωρίδες; Πρώτον, είναι βολικό για μαγείρεμα και δεύτερον, είναι καλό για χάλυβα. Και σε μια μικρή κουζίνα, οι μαγνήτες μπορούν να χρησιμεύσουν για την αποθήκευση όχι μόνο μαχαιριών, αλλά και εξαρτημάτων μπλέντερ, ψαλιδιού και άλλων εργαλείων..

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγνητικές λωρίδες στην κουζίνα σας.

μαχαίρια

Σύνδεσμος για το προϊόν στην Ikea

Γάντζοι

Ο φθηνότερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιστοποιήσετε την κουζίνα σας είναι να χρησιμοποιήσετε βελονάκι. Μπορεί να υπάρχει οποιοσδήποτε αριθμός γάντζων στις πόρτες και τους εσωτερικούς τοίχους των ντουλαπιών, αλλά σε άλλους χώρους, για παράδειγμα, στην ποδιά και κοντά στο νεροχύτη, είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε, διαφορετικά θα εμφανιστεί οπτικός θόρυβος στην κουζίνα. Η συλλογή IKEA περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία από γάντζους-αυτοκόλλητα (μπορείτε να κρεμάσετε κουτάλια μέτρησης, ψαλίδι ή θήκες), κανονικά και σε σχήμα S για ράγες οροφής.

κιγκλίδωμα και γάντζοι

γάντζοι στις πόρτες

Σύνδεσμος για το προϊόν στην Ikea

Στάδιο 4. Εργασία στον υπόλοιπο χώρο

Τρόλεϊ για 2499-3999 ρούβλια

Ένα καλάθι μπορεί να αλλάξει τα πάντα στην κουζίνα σας. Είναι πολύ πιο ευρύχωρο και λειτουργικό από ό, τι φαίνεται με την πρώτη ματιά. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τρόφιμα, πιάτα, γαστρονομικές μικροπράξεις, οικιακές συσκευές ή να τα προσαρμόσετε για ένα βοηθητικό μπλοκ, μίνι μπαρ ή σημείο καφέ. Το πιο δημοφιλές μοντέλο τρόλεϊ στην Ikea είναι, φυσικά, το ROSKUG με αφαιρούμενο μεσαίο ράφι, συμβατό με τις σανίδες κοπής HEGSMA. Αλλά μπορείτε να επιλέξετε τα πιο κομψά NISSAFORS, τα βάναυσα KUNGSFORS ή το καλάθι με το τραπέζι BECWEM.

  • καροτσάκι
  • καροτσάκι
  • καροτσάκι

κάρρο με σανίδα

Τα καροτσάκια ROSKUG είναι συμβατά με τις σανίδες κοπής HEGSMA

Σύνδεσμος για το προϊόν στην Ikea

Τυχόν γλάστρες από 119 ρούβλια

Κάθε ζαρντινιέρα είναι ιδανικό για την αποθήκευση μαγειρικών σκευών ή μπουκάλι Fairy, πινέλα και σφουγγάρια. Στην Ikea, η επιλογή των γλάστρες είναι τεράστια, επιλέξτε ανάλογα με το γούστο σας.

γλάστρες

Σύνδεσμος για το προϊόν στην Ikea