Πώς να ψωνίσετε για 2 εβδομάδες κατά τη διάρκεια της καραντίνας και να μην μετατρέψετε ένα διαμέρισμα σε αποθήκη

Καταφέρατε να αποθηκεύσετε φαγόπυρο; Και πώς να αντιμετωπίσετε την προμήθεια και αποθήκευση τροφίμων κατά τη διάρκεια του καθεστώτος αυτο-απομόνωσης; Εάν όχι, τότε οι συμβουλές μας θα σας βοηθήσουν να το κάνετε αποτελεσματικά..

Συμβουλή 1: Μην αγοράζετε πάρα πολύ φαγητό

Για να μην μετατρέψετε το διαμέρισμά σας σε αποθήκη, πρέπει να σχεδιάσετε ένα μενού για την περίοδο της καραντίνας και να αγοράσετε σύμφωνα με την αναμενόμενη κατανάλωση τροφίμων. Θυμηθείτε ότι οι αγορές παντοπωλείων δεν είναι απαραίτητες από φόβο έλλειψης, αλλά από την ανάγκη να κάνετε όσο το δυνατόν λιγότερη επαφή με τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια του καθεστώτος αυτο-απομόνωσης. Εάν αισθάνεστε υγιείς, μπορείτε πάντα να πάτε στο πλησιέστερο κατάστημα και να αναπληρώσετε τις προμήθειες ή να παραγγείλετε παράδοση τροφίμων στο σπίτι. Ευτυχώς, το κύμα της διαφημιστικής εκστρατείας γύρω από τα βασικά αγαθά σταδιακά εξαντλείται..

Πώς σχεδιάζετε λοιπόν το μενού και τη λίστα με τα παντοπωλεία σας; Πόσα κιλά φαγόπυρο πρέπει να αγοράσετε για δύο εβδομάδες; Στην πραγματικότητα, όλα εξαρτώνται από τις γαστρονομικές σας συνήθειες..

 • Ως οδηγός, μπορείτε να πάρετε τις λεγόμενες διατάξεις πεζοπορίας. Παρακάτω δώσαμε ένα παράδειγμα τέτοιας διάταξης, άλλα παραδείγματα μπορείτε να βρείτε στο Διαδίκτυο. Προσαρμόστε αυτήν τη λίστα με βάση τις προτιμήσεις σας και το γεγονός ότι έχετε ψυγείο, καταψύκτη και σόμπα..

σχέδιο

 • Μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε στη λίστα των προϊόντων που συνιστώνται στον γερμανικό πληθυσμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Ο κατάλογος δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο και έχει επικριθεί πολλές φορές από τότε, αλλά κάτι χρήσιμο μπορεί να μάθει από αυτόν..

λίστα Γερμανίας

Προτεινόμενη λίστα τροφίμων που καταρτίστηκε από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και Καταστροφής από Καταστροφές, ανά άτομο για 10 ημέρες καραντίνας

Ακολουθούν μερικές άλλες χρήσιμες συμβουλές:

 • Εάν στη συνηθισμένη ζωή σπάνια τρώτε φαγόπυρο, αλλά στηρίζεστε σε ρύζι, πατάτες και ζυμαρικά, τότε αξίζει να τα αγοράσετε..
 • Κατά μέσο όρο, μια μερίδα δημητριακών / ζυμαρικών ανά άτομο είναι περίπου 50-60 g (ξηρά). Εάν τρώτε δημητριακά, ας πούμε, 2 φορές την ημέρα (μεσημεριανό και βραδινό), τότε για 14 ημέρες θα χρειαστείτε περίπου 1400 γραμμάρια δημητριακών / ζυμαρικών.
 • Επικεντρωθείτε σε προϊόντα που μπορούν να αποθηκευτούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έμπειροι ειδικοί ακραίας επιβίωσης συμβουλεύουν την αγορά περισσότερων κονσερβοποιημένων τροφίμων.
 • Τα φρούτα πρέπει να αγοράζονται ελαφρώς άγουρα και σε μικρές ποσότητες – για μια τριμελή οικογένεια μπορείτε να αγοράσετε 3-4 κιλά. Μην ξεχάσετε να αγοράσετε αποξηραμένα φρούτα, επειδή μπορούν να αποθηκευτούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο..
 • Αγγούρια, ντομάτες και άλλα λαχανικά που τρώμε φρέσκα είναι πολύ απαραίτητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά λόγω του ότι επιδεινώνονται γρήγορα, συνιστούμε να αγοράζετε όχι περισσότερο από 1,5 κιλό λαχανικών.

Συμβουλή 2. Χρησιμοποιήστε μια κανάτα φίλτρου αντί να αγοράσετε εμφιαλωμένο νερό

Συμβουλές για όσους δεν έχουν ενσωματωμένο φίλτρο νερού και έχουν συνηθίσει να αγοράζουν ή να παραγγέλνουν νερό. Σύμφωνα με απλούς υπολογισμούς, μια τριμελής οικογένεια θα χρειαστεί τουλάχιστον 84 λίτρα νερό για δύο εβδομάδες, δηλαδή 17 μπουκάλια των πέντε λίτρων ή 5 μεγάλα μπουκάλια των είκοσι λίτρων. Για να μην καταλαμβάνει το ήμισυ της κουζίνας ένα τέτοιο απόθεμα, είναι πολύ πιο σοφό να αγοράσετε μια κανάτα φίλτρου. Έτσι, μπορείτε να σαρώσετε τόσο τη θέση στο διαμέρισμα όσο και τον οικογενειακό προϋπολογισμό..

Συμβουλή 3. Για να αυξήσετε τον αριθμό των θέσεων αποθήκευσης, χρησιμοποιήστε το ύψος και όχι την περιοχή

Ακολουθούν μερικές ιδέες για το πώς να το κάνετε αυτό:

 • Συμπληρώστε τα ράφια στα ντουλάπια με plug-in ράφια με πόδια. Για παράδειγμα, μπορούν να παραγγελθούν διαδικτυακά με ανέπαφη παράδοση από την Ikea (σειρά Variety).

ένθετα ραφιών

 • Μπορείτε επίσης να αυξήσετε τη χωρητικότητα του ράφι χρησιμοποιώντας κρεμαστά καλάθια (πωλούνται σε Ikea, Ozone και πολλά άλλα καταστήματα υλικού).

κρεμαστά καλάθια

 • Χρησιμοποιήστε ό, τι δεν χρειάζεται. Για παράδειγμα, σε τέτοιες “νεκρές ζώνες” όπως το ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη.

Lennart-βάθρο

 • Τα αυτοκόλλητα άγκιστρα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την οργάνωση αποθήκευσης τροφίμων σε τοίχους, άκρα επίπλων ή πόρτες ντουλαπιών κουζίνας. Σας συνιστούμε να αγοράσετε γάντζους που ξεφλουδίζουν χωρίς σημάδια και μπορούν να αντέξουν μεγάλα φορτία, για παράδειγμα, από το Command (μπορεί να παραγγελθεί στο Όζον).
 • Τα καροτσάκια θα σας βοηθήσουν να λύσετε όλα τα προβλήματα αποθήκευσης. Μπορούν να είναι στενά (πωλούνται σε όζον) ή τυπικού μεγέθους. Για παράδειγμα, μας αρέσει πολύ το καλάθι Roskug από την Ikea (δείτε τη φωτογραφία παρακάτω).

καροτσάκι

καροτσάκι

καροτσάκι

Συμβουλή 4. Στην κατάψυξη, προσπαθήστε να αποθηκεύσετε τα πάντα με τη μορφή τούβλων (μερίδες)

 • Είναι καλύτερα να παγώσετε τον κιμά με τη μορφή πιάτων (πιο βολικά σε σακούλες με φερμουάρ).
 • Είναι καλύτερα να κόβετε λαχανικά σε μικρότερα κομμάτια, μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα κατεψυγμένα μείγματα.
 • Εάν δεν υπάρχει πολύς χώρος στον καταψύκτη, τότε θα πρέπει να αγοράσετε και μικρότερα μούρα, για παράδειγμα, σταφίδες, βατόμουρα και όχι φράουλες.
 • Δεδομένου ότι τα ημιτελή προϊόντα όπως τα ζυμαρικά και οι κοτολέτες καταλαμβάνουν πολύ χώρο, θα πρέπει να αγοράζονται τελευταία..

καταψύκτης

Συμβουλή 5. Αποθηκεύστε το ψωμί στο ψυγείο ή στην κατάψυξη

Το ψωμί μπορεί να αποθηκευτεί στην κατάψυξη έως και 3 μήνες, στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.

 • Συνιστούμε επίσης να αγοράζετε προϊόντα ψωμιού που μπορεί να μην χαλάσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα: τορτίγιες, κράκερ, τραγανά ψωμιά, μπισκότα.

Συμβουλή 6. Αγοράστε και αποθηκεύστε δημητριακά σε σακούλες και όχι σε κουτιά

Έχετε συνηθίσει να βλέπετε μια λεπτή σειρά δοχείων δημητριακών στην ντουλάπα σας; Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, η καθιερωμένη τάξη μπορεί να κλονιστεί. Για να χωρέσετε ένα στρατηγικό απόθεμα δημητριακών, ζυμαρικών, ζάχαρης, αλευριού και άλλων ειδών παντοπωλείου στα ράφια, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές:

 • Αγοράστε δημητριακά σε σακούλες, όχι σε κουτιά (αν και είναι πιο βολικά), καθώς καταλαμβάνουν πολύ χώρο λόγω κενών.
 • Εάν δεν υπάρχει πολύς χώρος αποθήκευσης για τρόφιμα, τότε αξίζει να εγκαταλείψετε μαζικά είδη ζυμαρικών υπέρ των μακαρονιών και των μικρών κελυφών.

είδος σίκαλης

Συμβουλή 7. Απαλλαγείτε από όλα τα περιττά

Το “Samokarantin” είναι ένας πολύ καλός λόγος για να ξεκινήσει επιτέλους το διαμέρισμα. Το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε είναι στην κουζίνα. Απαλλαγείτε από ό, τι είναι ξεπερασμένο, σπασμένο, βαριέται, έχει περάσει η ημερομηνία λήξης του ή απλά δεν σας αρέσει, από αποθέματα μπαχαρικών έως gadget που σπάνια χρησιμοποιείτε (χυλοπίτες, κατασκευαστές γιαουρτιού κ.λπ.).