Στοιχηματίζω ότι δεν γνωρίζατε: 12 πράγματα που πλένονται στο πλυντήριο

Πώς να πλένετε σωστά αυτό ή εκείνο το πράγμα είναι γραμμένο στις ετικέτες. Υπάρχουν όμως και τέτοια προϊόντα που μπορούν επίσης να πλυθούν στο πλυντήριο, αν και κανείς δεν μιλά για αυτό. Σας αποκαλύπτουμε αυτά τα μυστικά και σας λέμε ποια απρόσμενα πράγματα θα επιβιώσουν στο πλυντήριο..

1. Χαλί γιόγκα

Το χαλάκι γιόγκα έχει γίνει βοηθός στο σπίτι για πολλά κορίτσια. Είναι κατάλληλο για προπονήσεις στο σπίτι: για διατάσεις, άντληση κοιλιακών και άλλες ασκήσεις, οπότε οι λάτρεις των σπορ στο σπίτι μπορεί πολύ σύντομα να παρατηρήσουν ότι έχει γίνει λιγότερο κορεσμένο και «φρέσκο»: το χαλάκι απορροφά ιδρώτα, μικροσκοπικά σωματίδια σκόνης και, ως αποτέλεσμα, γίνεται ειλικρινά βρώμικο.

Ένα πλυντήριο μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε μια λεπτή λειτουργία ή μια ελάχιστη θερμοκρασία και να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας από ισχυρή βρωμιά..

Μετά το πλύσιμο, αφαιρέστε το αμέσως από το τύμπανο, τυλίξτε το με μια στεγνή πετσέτα και πιέστε αυτή τη δομή καλά και, στη συνέχεια, αφήστε το στο στεγνωτήριο. Χωρίς στεγνωτήριο ή μπαταρίες!

χαλάκι γιόγκα

2. Δοχεία τροφίμων

Φανταστείτε ότι κουβαλούσατε φαγόπυρο μαζί σας για να εργαστείτε σε ένα δοχείο και μετά ξεχάσατε να το βγάλετε από την τσάντα σας. Ω, αυτός ο άδικος αγώνας με το αποξηραμένο φαγόπυρο! Είναι καλό αν έχετε πλυντήριο πιάτων, αλλά αν όχι, δεν έχει σημασία..

Τα πλαστικά κουτιά μπορούν να πλυθούν με ασφάλεια στο πλυντήριο στον ίδιο λεπτό κύκλο. Εάν το δοχείο περιείχε πολύ λιπαρά τρόφιμα, μπορείτε πρώτα να το ξεπλύνετε με νερό από τη βρύση ή να το σκουπίσετε με ένα σφουγγάρι και απορρυπαντικό και στη συνέχεια να το πλύνετε για λίγα λεπτά σε μια μηχανή και καθαριότητα.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε προσθέσει μαλακτικό για να διατηρήσετε το τύμπανο φρέσκο..

Παρεμπιπτόντως, το πλύσιμο στο πλυντήριο απολυμαίνει καλά τα επαναχρησιμοποιήσιμα πλαστικά πιάτα και αφαιρεί τα βακτήρια από αυτά..

Δοχεία τροφίμων

3. Σκεύη κουζίνας σιλικόνης

Άλλο ένα χρήσιμο hack hack. Τα σκεύη σιλικόνης, οι σπάτουλες, τα μαγειρικά σκεύη και άλλοι βοηθοί κουζίνας μπορούν να καθαριστούν τέλεια στο πλυντήριο. Το πλύσιμο στο πλυντήριο αφαιρεί καλά λίπη, ζύμες και υπολείμματα τροφίμων που δεν αφαιρούνται εύκολα με ένα σφουγγάρι και απορρυπαντικό πιάτων.

Η σιλικόνη δεν απαιτεί υπερβολική “φροντίδα”, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέγιστη θερμοκρασία, αλλά οι συσκευές σιλικόνης δεν θα επιβιώσουν με την περιστροφή.

Σκεύη κουζίνας σιλικόνης

4. Χαλιά

Χαλιά

Το υποκοριστικό επίθημα υπάρχει για κάποιο λόγο. Μην προσπαθήσετε να σπρώξετε ένα χαλί τριών μέτρων στο τύμπανο: ακόμα δεν θα πετύχετε. Αλλά τα μικρά χαλιά, τα οποία συνήθως είναι στρωμένα στο μπάνιο, στο διάδρομο ή στο μπαλκόνι, θα χαρούν πολύ να “γυρίσουν” λίγο στο πλυντήριο.

Τα χαλιά από το διάδρομο και το μπάνιο είναι πάντα γεμάτα σκόνη, βρωμιά και βακτήρια, οπότε χρειάζονται καθαρισμό ακόμη περισσότερο από αυτά στο υπνοδωμάτιο και στο σαλόνι. Παρεμπιπτόντως, το πλυντήριο επιτρέπεται επίσης για χαλιά αυτοκινήτων..

Χαλιά αυτοκινήτων

Εάν αποφασίσετε να πλένετε τα χαλιά στο πλυντήριο, βεβαιωθείτε ότι η πόρτα του τυμπάνου κλείνει ήσυχα. Τα πολύ μεγάλα χαλιά πρέπει ακόμα να καθαριστούν με το χέρι ή να επικοινωνήσουν με μια ειδική υπηρεσία, αλλά αν είναι συμπαγή και ταιριάζουν καλά στο μηχάνημα, ενεργοποιήστε την ευαίσθητη λειτουργία και περιμένετε το πολυπόθητο σήμα.

5. Προμήθειες κατοικίδιων ζώων

Εάν το κατοικίδιο ζώο σας έχει νάιλον γιακά ή λουρί, μπορείτε εύκολα να τα πλύνετε στο πλυντήριο..

Τακτική βόλτα σκύλων, ταξίδια γάτας στη χώρα – όλα αυτά οδηγούν στη συσσώρευση βρωμιάς και βακτηρίων στα περιλαίμια. Ακόμα κι αν το ζώο σας δεν βγει από το διαμέρισμα, πιθανότατα του αρέσει να ανεβαίνει κάτω από το κρεβάτι και σε άλλα απομονωμένα μέρη όπου συσσωρεύεται σκόνη και με τα παπούτσια ένα άτομο φέρνει πολλά «προβλήματα» που κολλάνε στο νάιλον.

Πλένετε αξεσουάρ ζώων σε γραφομηχανή τουλάχιστον κάθε εβδομάδα, και όχι μόνο γιακά και λουριά, αλλά και χαλιά, κρεβάτια, βρεφικές κούνιες και κλινοσκεπάσματα: με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσετε την υγεία του κατοικίδιου σας.

Κρεβάτι γάτας

6. Παιχνίδια

Ό, τι και να πει κάποιος, τα παιδιά είναι το πιο απροστάτευτο κομμάτι της κοινωνίας και ο κίνδυνος τους βρίσκεται σε αναμονή σχεδόν σε κάθε βήμα. Ακόμη και οι πιο προσεκτικοί και προσεκτικοί γονείς δεν έχουν πάντα χρόνο να αντιδράσουν στις προσπάθειες να δοκιμάσουν το αγαπημένο τους παιχνίδι..

Μπορείτε να πλένετε στο πλυντήριο βελούδινα παιχνίδια και ακόμη και μικρά πλαστικά, για παράδειγμα, εξαρτήματα Lego. Το κύριο πράγμα είναι να τα βάλετε σε μια ειδική σακούλα πλυσίματος. Αλλά πολύ μικρά μέρη που μπορούν να βλάψουν την τεχνική πλένονται καλύτερα με το χέρι..

Πλαστικά παιχνίδια

Μετά το πλύσιμο στο πλυντήριο, τα πλαστικά παιχνίδια μπορούν απλά να σκουπιστούν με ένα στεγνό πανί ή πετσέτα και τα βελούδινα παιχνίδια μπορούν να στεγνώσουν στο μπαλκόνι ή το στεγνωτήριο. Παρεμπιπτόντως, είναι καλύτερο να επιλέξετε μια ζεστή ηλιόλουστη μέρα για το πλύσιμο των μαλακών παιχνιδιών έτσι ώστε να στεγνώσουν πιο γρήγορα σε φυσικές συνθήκες..

Λούτρινα παιχνίδια

7. Αξεσουάρ μπάνιου

Όχι, μια σκούπα σημύδας δεν θα επιβιώσει από τη δοκιμή ενός πλυντηρίου, αλλά πανιά και κουρτίνες για το μπάνιο – αρκετά.

Όλοι γνωρίζουν ότι το μπάνιο είναι το πιο βρώμικο μέρος στο διαμέρισμα, όσο παράλογο κι αν ακούγεται. Η υγρασία και η ζεστασιά είναι ιδανικοί τόποι αναπαραγωγής για βακτήρια, οπότε τα πανιά και οι κουρτίνες για το μπάνιο χρειάζονται τακτικό πλύσιμο στο πλυντήριο.

Πλένετε τα αξεσουάρ μπάνιου σε μέση θερμοκρασία μία φορά κάθε 2 εβδομάδες και θα είστε ευχαριστημένοι.

αξεσουάρ μπάνιου

8. Uggs

Τα αγαπημένα χειμερινά παπούτσια των περισσότερων κοριτσιών είναι ελαφριά, άνετα και πρακτικά ugg μπότες. Τα τελευταία 10 χρόνια, σίγουρα τουλάχιστον ένα ζευγάρι έχει αποκτήσει το καθένα, αλλά το γεγονός ότι οι μπότες ugg μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο δεν είναι γνωστό.

Οι μπότες Ugg φοριούνται το χειμώνα, με καλσόν και ζεστές κάλτσες. Ένα πόδι σε τέτοια ζεστασιά και άνεση ιδρώνει αναπόφευκτα, οπότε η «ατμόσφαιρα» μέσα στα χειμερινά παπούτσια δεν είναι πάντα καλή. Για να αποφύγετε τις δυσάρεστες οσμές και τη συσσώρευση βακτηριδίων στη γούνα, πλύνετε στο πλυντήριο τις μπότες σας σε λεπτό κύκλο και μόνο σε κρύο νερό. Απαγορεύεται η περιστροφή και η ξήρανση.!

Είναι καλύτερα να στεγνώνετε χειμερινά παπούτσια με ειδικό στεγνωτήριο παπουτσιών. Εάν οι μπότες ugg είναι κομμένες με γούνα, μετά το πλύσιμο πρέπει να περιμένετε μέχρι το τελείωμα να στεγνώσει τελείως και να χτενιστεί.

Οι μόνες εξαιρέσεις είναι οι μπότες ugg με φυσική γούνα..

UGG μπότες

9. Επιθέματα ποντικιού

Παραδέξου το, πίνεις τσάι ή καφέ μπροστά στον υπολογιστή; Ξεχνάτε να πλένετε τα χέρια σας μετά το δρόμο; Αγνοείτε τον τακτικό καθαρισμό του γραφείου του υπολογιστή σας; Φανταστείτε πώς αισθάνεται το ποντίκι έτσι.!

Κανόνες πλυσίματος:

  • Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε μια σακούλα πλυσίματος.
  • επιλέξτε μια λεπτή λειτουργία.
  • ρυθμίστε τη μέση θερμοκρασία πλύσης (40 μοίρες).

Μπορείτε να στεγνώσετε το ποντίκι μόνο σε ένα κανονικό στεγνωτήριο.

Μαξιλαράκι ποντικιού

10. Αξεσουάρ μαλλιών

Αξεσουάρ μαλλιών όπως ελαστικές ταινίες, κορδέλες κεφαλής, μαλακές κορδέλες απορροφούν σμήγμα, ιδρώτα, σκόνη και βακτήρια. Για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή και τις ελαστικές λωρίδες σας φωτεινές και καθαρές, πλύντε τις στο πλυντήριο σε μια σακούλα πλυσίματος..

ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΜΑΛΛΙΩΝ

11. Σακίδια πλάτης και αθλητικές τσάντες

Αυτό που δεν χρειάζεται να μεταφέρετε σε σακίδια και αθλητικές τσάντες. Με την πάροδο του χρόνου, πολλά ψίχουλα, βρωμιά και άλλα μικρά συντρίμμια συσσωρεύονται σε αυτά και αν προορίζονται για να φορέσουν αθλητική στολή, τότε σε όλα τα άλλα προστίθεται μια δυσάρεστη οσμή και παθογόνα βακτήρια..

Για να διατηρήσετε το σακίδιο πλάτης ή την τσάντα γυμναστικής σας καθαρό, φρέσκο ​​και όμορφο, πρέπει να προχωρήσετε ως εξής: ανακινήστε όλο το περιεχόμενο, ελέγξτε όλες τις τσέπες και τα μικρά διαμερίσματα, σκουπίστε και στείλτε το στο πλυντήριο σε μια σακούλα πλυσίματος. Όλα τα φερμουάρ, εκτός από εκείνο που κλείνει το κύριο διαμέρισμα, κλείνουν καλύτερα. Για το καλύτερο αποτέλεσμα, μια μικρή ποσότητα αφαίρεσης λεκέδων πρέπει να προστεθεί στη σκόνη..

Σακίδια με πλαστικά και μεταλλικά στοιχεία όπως πριτσίνια, μπρελόκ και κονκάρδες δεν μπορούν να πλυθούν. Εάν είναι αφαιρούμενα, πρέπει να αφαιρεθούν πριν από το πλύσιμο και τα σακίδια με μη αφαιρούμενα διακοσμητικά στοιχεία, δυστυχώς, δεν θα επιβιώσουν στο πλύσιμο στο πλυντήριο ή ακόμη και θα προκαλέσουν ζημιά στον εξοπλισμό..

Σακίδια και αθλητικές τσάντες μπορούν να πλυθούν μόνο σε κρύο νερό.

Αθλητικές τσάντες

12. Μαξιλάρια

Ένα μαξιλάρι είναι φορέας ιδρώτα, σμήγματος, ακάρεων κρεβατιού, υπολειμμάτων μακιγιάζ και, φυσικά, παθογόνων βακτηρίων και μικροβίων. Εάν έχετε ένα άψογο μαξιλάρι από φυσικό πούπουλο και πούπουλα, ξεχάστε το πλύσιμο στο πλυντήριο και επικοινωνήστε με μια εξειδικευμένη εταιρεία που θα καθαρίσει τα κλινοσκεπάσματά σας χωρίς να τα καταστρέψει..

Αλλά τα μαξιλάρια με συνθετικό πληρωτικό (συνθετικό χειμερινοποιητικό, holofiber, πολυεστέρας, fiberlon) πλένονται καλά στο πλυντήριο με τις επιλεγμένες παραμέτρους:

  • λεπτή λειτουργία ή πλύσιμο στο χέρι.
  • θερμοκρασία – έως 40 μοίρες.
  • περιστροφή – έως 1000 περιστροφές.
  • επιπλέον ξέβγαλμα.

Ένα μαξιλάρι χωρίς μαξιλαροθήκη πρέπει να τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο. Είναι καλύτερα αν έχει χώρο στο τύμπανο, έτσι σε έναν κύκλο μπορείτε να πλύνετε ένα, το πολύ δύο μαξιλάρια. Πρέπει επίσης να βάλετε ειδικές μπάλες για πλύσιμο στο τύμπανο, οι οποίες επιτρέπουν στο προϊόν να διατηρήσει το σχήμα του..

Πρέπει να γεμίσετε το διαμέρισμα σκόνης με υγρό απορρυπαντικό – τζελ. Πρέπει να στεγνώσετε το προϊόν στο μπαλκόνι σε άμεσο ηλιακό φως ή σε καλά αεριζόμενο χώρο..

Τα μαξιλάρια από μπαμπού, μαλλί και τρίχες πλένονται με παρόμοιο τρόπο. Για τα δύο τελευταία, μπορείτε να επιλέξετε τη λειτουργία “μαλλί” ή “πλύσιμο στο χέρι”, το μαξιλάρι από μπαμπού πλένεται μόνο σε λεπτή λειτουργία όταν περιστρέφεται έως και 300-400 στροφές.

Και ένας πολύ σημαντικός κανόνας: μπορείτε να στεγνώσετε μαξιλάρια με οποιοδήποτε πληρωτικό μόνο σε οριζόντια επιφάνεια (στέγνωμα ή περβάζι παραθύρου). Εάν συνδέσετε το μαξιλάρι κάθετα σε μανταλάκια, το υλικό πλήρωσης θα κατανέμεται άνισα..

Μαξιλάρια

Αυτά είναι τα life hacks που ετοιμάσαμε για εσάς σήμερα. Ποιες χρησιμοποιείτε ήδη και ποιες θα χρησιμοποιήσετε σίγουρα μετά την ανάγνωση; Μοιραστείτε τη γνώμη σας στα σχόλια και μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο κανάλι μας.