1 εκατομμύριο για την επισκευή ενός “odnushka” για μια μεγάλη οικογένεια – είναι πολλά ή λίγα; Κοιτάμε το roomtur και την εκτίμηση

Γνωρίστε την Όλγα Ενγκοβάτοβα, ψυχολόγο με κατάρτιση και σχεδιάστρια κατά το επάγγελμα, καθώς και μια μητέρα σε άδεια μητρότητας, η οποία, μαζί με τον σύζυγό της, μεγαλώνει τρία παιδιά σε … διαμέρισμα ενός δωματίου. Στο Instagram της, η ηρωίδα μας μιλά για το πώς κατάφερε να μετατρέψει 42 τετραγωνικά μέτρα σε μια ζεστή οικογενειακή φωλιά για πέντε άτομα. Το εσωτερικό που δημιούργησε η Όλγα, καθώς και η ιστορία της δημιουργίας του, αποδείχθηκαν τόσο εμπνευσμένα που τόσο οι θεματικές πύλες όσο και οι επαγγελματίες σχεδιαστές έγραψαν γι ‘αυτό και οι φωτογραφίες του διασκορπίστηκαν σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα και τα φόρουμ. Κάθε δημοσίευση, εκτός από ενθουσιώδεις κριτικές, προκάλεσε επίσης έντονη συζήτηση μεταξύ των αναγνωστών: η διακόσμηση, τα έπιπλα και η διακόσμηση είναι τόσο καλά που φαίνονται ακριβά – δεν θα ήταν καλύτερα να ξοδέψετε χρήματα για την επέκταση του χώρου διαβίωσης; Και είναι πραγματικά δυνατό – να ζεις άνετα με τρία παιδιά, αν και σε ένα πολύ ωραίο, αλλά ένα δωμάτιο; Βρήκαμε όλες τις απαντήσεις στο ιστολόγιο της ιδιοκτήτριας, όπου μάλιστα παρουσίασε μια εκτίμηση της επισκευής.

σαλόνι

Αλλά πρώτα πρώτα. Πριν από αρκετά χρόνια, ο σύζυγος της Όλγα, Αλεξέι, ακόμη και πριν τη συναντήσει, αγόρασε μια “odnushka” σε ένα νέο κτίριο στο Balashikha. Ωστόσο, δεν κατάφερε να εξοπλίσει στέγαση: σύντομα γνώρισε τη μελλοντική του γυναίκα, μετά την οποία μετακόμισαν μαζί για να εργαστούν στο Καζάν. Εκεί το ζευγάρι απέκτησε τρία παιδιά και η οικογένεια εγκαταστάθηκε σε ένα ευρύχωρο διαμέρισμα “τριών ρούβλια” με έκταση 80 τετραγωνικών μέτρων. μέτρα. Το 2019, όταν ο Αλεξέι χρειάστηκε να επιστρέψει στη Μόσχα για δουλειά, οι σύζυγοι αντιμετώπισαν μια ερώτηση διαμερίσματος: υπάρχει κατοικία στο Balashikha κοντά στη Μόσχα, αλλά χωρίς ανακαίνιση, και το πιο σημαντικό ένα δωμάτιο. Πώς να είσαι?

Το αρχικό σχέδιο ήταν να πουλήσει το παλιό διαμέρισμα, να νοικιάσει ένα “κομμάτι kopeck” και να πάρει μια υποθήκη για ένα μεγαλύτερο νέο διαμέρισμα, αλλά στη συνέχεια, όπως αστειεύεται η Όλγα, κάτι πήγε στραβά. Μια μέρα στη μέση της νύχτας, είχε μια ιδέα πώς να τακτοποιήσει τα έπιπλα και να κάνει ανάπλαση για να ταιριάζει σε όλα και σε όλους. Όχι νωρίτερα παρά έγινε. Για 4 μήνες (από τον Απρίλιο έως τις αρχές Αυγούστου 2019), το “odnushka” μετατράπηκε σε προσωρινό σπίτι – έως ότου τα παιδιά μεγαλώσουν και υπάρχει η ευκαιρία να αγοράσουν περισσότερα σπίτια και ήδη στη Μόσχα. Κοιτάζοντας μπροστά, ας πούμε ότι ένα νέο διαμέρισμα με έκταση 63 τ. ο μετρητής έχει ήδη αγοραστεί και περιμένει ανακαίνιση, αλλά προς το παρόν οι Ενγκοβάτοφ ζουν ευτυχώς στα 42 μέτρα. Πώς τα κατάφεραν; Ακολουθούν ορισμένες βασικές αποφάσεις σχεδιασμού.

Πρώτα απ ‘όλα, μία από τις δύο εισόδους στο δωμάτιο τοποθετήθηκε στο διαμέρισμα για να κάνει το υπνοδωμάτιο πιο ιδιωτικό και περισσότερο χώρο για την τακτοποίηση επίπλων..

σχέδιο

Αντί για πόρτα, μια μεγάλη πύλη με κουρτίνα εγκαταστάθηκε μεταξύ της κουζίνας και του δωματίου. Έτυχε να δημιουργηθεί μια αίσθηση ευρυχωρίας και ελαφρότητας..

Ως κρεβάτι και καναπές, το ζευγάρι χρησιμοποιεί τον καναπέ Firesdal από το ΙΚΕΑ. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το συλλέγουν για να μπορούν τα παιδιά να παίζουν και να βλέπουν τηλεόραση..

καναπές

καναπές

Το παιδικό “υπνοδωμάτιο” από τον ενήλικα χωρίζεται με ένα διαμέρισμα, το οποίο μπορεί να αναδιαταχθεί εάν είναι απαραίτητο.

δωμάτιο

Για παράδειγμα, η Όλγα την αναδιάταξε όταν ήρθε η ώρα να μεγαλώσει τις κούνιες των μωρών..

Ο χώρος παιχνιδιού καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα του δωματίου. Είναι πάντα πλημμυρισμένο από φως και είναι αρκετά ευρύχωρο – η περιοχή από το παράθυρο στο διαμέρισμα είναι περίπου 13 τετραγωνικά μέτρα. m, που ισοδυναμεί με ολόκληρο δωμάτιο. Για την αποθήκευση παιχνιδιών, προσαρμόστηκαν ράφια από την Ikea, τα οποία μετακόμισαν εδώ από ένα παλιό διαμέρισμα στο Καζάν. Σύμφωνα με την οικοδέσποινα, χάρη σε αυτούς, η τάξη βασιλεύει πάντα στο παιχνίδι..

αίθουσα παιχνιδιών

Κατά μήκος του τοίχου με ένα παράθυρο, καταφέραμε να εξοπλίσουμε μια περιοχή εργασίας, όπου ο Αλεξέι μερικές φορές εργάζεται, η Όλγα κάνει μακιγιάζ και τα παιδιά κάνουν δημιουργική δουλειά και παίζουν. Το τραπέζι είναι συναρμολογημένο από ένα τεμάχιο επιτραπέζιο, βάθρα, φτιαγμένο κατά παραγγελία για τις διαστάσεις των τοίχων και το κεντρικό στήριγμα από το ΙΚΕΑ.

Το καμαρίνι, όπως όλα τα έπιπλα ντουλαπιών στο σπίτι, κατασκευάστηκε σύμφωνα με το έργο του Alexey, ο οποίος εργάζεται στον τομέα των αξεσουάρ επίπλων. Κάθε ράφι και κρεμάστρα ήταν τόσο προσεκτικά μελετημένο που υπήρχε ακόμη και ελεύθερος χώρος στην ντουλάπα. Αποθηκεύει επίσης κλινοσκεπάσματα, παρέχει χώρο για ηλεκτρική σκούπα, σιδερώστρα και στεγνωτήριο. Η Όλγα αφιέρωσε μια ξεχωριστή ανάρτηση στην εσωτερική διαρρύθμιση της ντουλάπας.

Η ντουλάπα στο διάδρομο σχεδιάστηκε επίσης από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού. Αποθηκεύει όχι μόνο εξωτερικά ρούχα, αλλά και ένα ψυγείο, το οποίο επέτρεψε την εγκατάλειψη του βραστήρα..

Δεδομένου ότι η κουζίνα έχει μια μικρή έκταση 10,5 τετρ. m, τότε το ακουστικό σχήματος L σχεδιάστηκε επίσης μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια και κατασκευάστηκε κατά παραγγελία. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης άλλες μη τυπικές τεχνικές: εστία με τρεις εστίες, άρνηση χρήσης κουκούλας και στεγνωτήριο. Έτυχε να φιλοξενήσει όλα όσα χρειάζεστε: ντουλάπια, πλυντήριο πιάτων και μεγάλη περιοχή κοπής..

κουζίνα

Η κουζίνα με προσόψεις από μοριοσανίδες πλαστικοποιείται κατά παραγγελία. Το τραπέζι μεταμόρφωσης από μοριοσανίδες με πλαστική επίστρωση έχει αποδειχθεί εξαιρετικό. Η ποδιά είναι αντιμέτωπη με κεραμίδια από πορσελάνη που μιμούνται ξύλο (το ίδιο με τον τοίχο στο μπάνιο)

Η έκταση του συνδυασμένου μπάνιου είναι μόνο 3,75 τ.μ. Γι ‘αυτόν, οι ιδιοκτήτες επέλεξαν μια τουαλέτα κρεμασμένη στον τοίχο (αυτό επέτρεψε να φτιάξουμε ένα ράφι για μικρά πράγματα) και ένα νεροχύτη χωρίς υποπλαίσιο (για να τοποθετήσουμε ένα καλάθι πλυντηρίων κάτω από αυτό).

τουαλέτα

Η Όλγα οργάνωσε επιπλέον χώρους αποθήκευσης πάνω από την πόρτα και πάνω από το πλυντήριο.

Εκτός από το σχεδιασμό λύσεων που βοήθησαν να αξιοποιηθεί στο έπακρο το διαμέρισμα ενός δωματίου, η Όλγα χρησιμοποίησε επίσης μια οπτική τεχνική – ανοιχτά και κρύα χρώματα, που επέτρεψαν να “φωτίσει” το χώρο. Παρεμπιπτόντως, τα χρώματα είναι τα ίδια σε όλο το διαμέρισμα..

Τώρα ας ρίξουμε μια ματιά στο οικονομικό μέρος της ιστορίας, το οποίο προκάλεσε μια έντονη συζήτηση μεταξύ των αναγνωστών. Το κόστος επισκευής του διαμερίσματος ενός δωματίου των Engovatovs ήταν 1.100.000 ρούβλια. Σε μερικούς, αυτό το ποσό μπορεί να φαίνεται παράλογα μεγάλο, αλλά σε άλλους, αντίθετα, υποτιμημένο. Ωστόσο, αν κοιτάξετε την εκτίμηση κόστους που μοιράζεται η Όλγα, όλα μπαίνουν στη θέση τους..

εκτίμηση 1

εκτίμηση 2

Είναι δυνατόν να ζεις άνετα με τρία παιδιά σε ένα μικρό διαμέρισμα; Η Όλγα είναι πεπεισμένη ότι είναι δυνατό και εφικτό να ζήσουμε ευτυχισμένοι, γιατί το έκαναν.