9 αρχές συνδυασμού χρωμάτων στο εσωτερικό της κουζίνας

Ένας επιτυχημένος σχεδιασμός κουζίνας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το συνδυασμό χρωμάτων. Αλλά για να το σχεδιάσετε σωστά, μια ιδέα για το χρώμα που θα θέλατε να δείτε στο εσωτερικό δεν είναι σαφώς αρκετή. Είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε με ακρίβεια τις κύριες και πρόσθετες αποχρώσεις, να κάνετε αρμονικούς συνδυασμούς, να δώσετε έμφαση, να κρύψετε τα ελαττώματα και να τονίσετε τα πλεονεκτήματα του δωματίου.

9 αρχές χρώματος στην κουζίνα

1. Συνδυάστε μόνο 3-5 αποχρώσεις

Κατά κανόνα, το φόντο της κουζίνας αποτελείται από τις μεγαλύτερες επιφάνειες και αντικείμενα: τοίχους, δάπεδο, σετ κουζίνας (μεγάλα έπιπλα). Τα χρώματα τους στην εσωτερική παλέτα θα είναι τα κύρια και πιο συχνά – ουδέτερα, φυσικά και κοντά το ένα με το άλλο. Εκτός από τα βασικά χρώματα, μπορείτε να επιλέξετε δύο ή τρία επιπλέον χρώματα – πιο σκούρα, κορεσμένα ή πιο φωτεινά.

Παρακάτω είναι μια φωτογραφία-παράδειγμα του εσωτερικού της κουζίνας, στο οποίο υπάρχουν 5 χρώματα (μετακινηθείτε στη φωτογραφία προς τα δεξιά).

 • Εσωτερικό κουζίνας με χρωματιστές πινελιές και ουδέτερη βάσηΕσωτερικό κουζίνας με χρωματιστές πινελιές και ουδέτερη βάση
 • Εσωτερικό κουζίνας με χρωματιστές πινελιές και ουδέτερη βάση Εσωτερικό κουζίνας με έγχρωμες πινελιές και ουδέτερη βάση
 • Εσωτερικό κουζίνας με χρωματιστές πινελιές και ουδέτερη βάση Εσωτερικό κουζίνας με έγχρωμες πινελιές και ουδέτερη βάση
 • Εσωτερικό κουζίνας με έγχρωμες πινελιές και ουδέτερη βάσηΕσωτερικό κουζίνας με χρωματιστές πινελιές και ουδέτερη βάση

2. Ταιριάξτε χρώματα χρησιμοποιώντας τον τροχό χρωμάτων

Κατά τη σύνθεση ενός συνδυασμού χρωμάτων στην κουζίνα, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε πώς να εργάζεστε με τον χρωματικό κύκλο, ο οποίος αντιπροσωπεύει σχηματικά το φάσμα του ουράνιου τόξου. Αγοράστε το από ένα κατάστημα τέχνης και δοκιμάστε να παίξετε με συνδυασμούς χρωμάτων χρησιμοποιώντας τους ακόλουθους βασικούς αλγόριθμους:

Σχήμα 1. Μονόχρωμος συνδυασμός χρωμάτων: το εσωτερικό είναι διακοσμημένο με αποχρώσεις μόνο από ένα τμήμα του χρωματικού τροχού.

Μονόχρωμος συνδυασμός χρωμάτων

Μια κουζίνα με μονόχρωμο συνδυασμό χρωμάτων (για παράδειγμα, όπως στην παρακάτω φωτογραφία) αποδεικνύεται κομψή και ειρηνική. Αλλά υπάρχει ένας κίνδυνος: το εσωτερικό μπορεί να φαίνεται πολύ απλό και βαρετό. Για να το αποφύγετε, συνδυάστε τις σκούρες αποχρώσεις με τις ανοιχτόχρωμες και προσθέστε επίσης εντυπωσιακές υφές ή λίγο αντίθετες λεπτομέρειες στον μονόχρωμο χώρο..

Μικρή κουζίνα σε καφέ αποχρώσεις

Μικρή κουζίνα σε καφέ αποχρώσεις

Σχήμα 2. Αντιπαραβαλλόμενος συνδυασμός χρωμάτων: συνδυάζονται αποχρώσεις που βρίσκονται το ένα απέναντι από το άλλο σε έναν κύκλο. Τα χρώματα που έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους ονομάζονται επίσης συμπληρωματικά..

Συνδυασμός χρωμάτων σε αντίθεση

Ένα εσωτερικό με τέτοια κλίμακα αποδεικνύεται ενδιαφέρον και πολύ εκφραστικό, αλλά για να είναι βιώσιμο, τα επιλεγμένα χρώματα πρέπει πρώτα να αραιωθούν με λευκό ή άλλα ουδέτερα χρώματα και δεύτερον, οι αποχρώσεις δεν πρέπει να είναι καθαρές, αλλά πιο περίπλοκα, για παράδειγμα, σιωπηλά ασπρισμένα ή βαθιά. Συμφωνώ, σχεδόν κανείς δεν θα καθόταν σε αυτήν την κουζίνα για μεγάλο χρονικό διάστημα (στην εικόνα παρακάτω) αν οι τοίχοι του ήταν βαμμένοι όχι σε ώχρα και σκούρο γαλάζιο, αλλά σε καθαρό πορτοκαλί και καθαρό μπλε χρώμα.

 • Κουζίνα με χρώματα σε αντίθεση
 • Κουζίνα με χρώματα σε αντίθεση
 • Κουζίνα με χρώματα σε αντίθεση
 • Κουζίνα με χρώματα σε αντίθεση

Σχήμα 3. Αρμονικός συνδυασμός χρωμάτων: με βάση τη χρήση «γειτόνων» γύρω από τον κύκλο, τα οποία ονομάζονται επίσης παρόμοια χρώματα. Τέτοιοι συνδυασμοί είναι οι πιο ευέλικτοι, αλλά απαιτούν επίσης αντιθέσεις ή έντονες πινελιές, συμπληρωμένες με ουδέτερα χρώματα..

Αρμονικός συνδυασμός χρωμάτων

Το κίτρινο, το πράσινο και το πορτοκαλί είναι γείτονες σε έναν κύκλο και επομένως αυτό το εσωτερικό είναι τόσο ευχάριστο στο μάτι.

Αρμονικά χρώματα στο εσωτερικό

Εκτός από τα τρία περιγραφόμενα σχέδια χρωμάτων, υπάρχουν και άλλες αρχές για το συνδυασμό χρωμάτων: η αρχή των πολύ μακρινών ζευγών, τα ενδιάμεσα χρώματα, η αρχή της σύνθεσης τριάδων, η αρχή ενός ορθογωνίου, τετραγώνου και εξαγώνου και άλλα..

Σχέδιο συνδυασμού χρωμάτων

Σχέδιο συνδυασμού χρωμάτων

3. Ο χρωματικός συνδυασμός του εσωτερικού πρέπει να ταιριάζει με το στυλ

Συχνά η γκάμα των χρωματικών λύσεων υπαγορεύει το στυλ του εσωτερικού, οπότε αν έχετε ήδη αποφασίσει για την επιλογή του, τότε θα είναι ευκολότερο να συνθέσετε μια παλέτα:

 • Κουζίνες κλασικού στιλ ή στυλ διακοσμητική τέχνη είναι διακοσμημένα σε βαθιά αλλά σιωπηρά χρώματα, οι τοίχοι είναι βαμμένοι με χρώματα, σαν να είναι φτιαγμένοι με βάση φυσικές χρωστικές. Οι φωτεινές προφορές δεν είναι χαρακτηριστικές για τους κλασικούς εσωτερικούς χώρους, αλλά επιτρέπονται οι αντιθέσεις..

Κλασική κουζίνα

 • Κουζίνα-σαλόνι στο Χρουστσόφ Κουζίνα Art Deco
 • Κουζίνα-σαλόνι στο Χρουστσόφ Κουζίνα Art Deco
 • Μπεζ και μπλε κουζίνα
 • Μπεζ και μπλε κουζίνα
 • Μπεζ και μπλε κουζίνα
 • Μπεζ και μπλε κουζίνα
 • Για ευρωπαϊκά στυλ shabby chic και προέλευση, Τα γκουσταβικά και τα γαλλικά χαρακτηρίζονται από μια παστέλ και ουδέτερη παλέτα χωρίς πολύ έντονες πινελιές.

Παραδοσιακή κουζίνα

Μπλε κουζίνα της Προβηγκίας

 • Βασικά χρώματα Κουζίνες σκανδιναβικού στιλ, γενικά ελαφρύ και φυσικό, αλλά συχνά με έντονες ή αντίθετες προφορές.

Εσωτερικό κουζίνας με έντονες πινελιές

Κουζίνα σκανδιναβικού στιλ

 • Κουζίνα σκανδιναβικού στιλ
 • Κουζίνα σκανδιναβικού στιλ
 • Πατάρι και το βιομηχανικό είναι χτισμένο σε σκούρους σιωπηλούς τόνους, συχνά με πολλές αποχρώσεις από τούβλα, ξύλο, σκυρόδεμα και μέταλλο.

Εσωτερικό μιας μικρής κουζίνας σε στυλ σοφίτας

 • Pop art, ρετρό και boho chic – οδηγίες για όσους αγαπούν τα φωτεινά και κορεσμένα χρώματα όπως στην ακόλουθη συλλογή εσωτερικών φωτογραφιών.
 • Κουζίνα σε έντονα χρώματα
 • Κουζίνα σε έντονα χρώματα
 • Κουζίνα σε έντονα χρώματα
 • Κουζίνα σε έντονα χρώματα
 • Ρουστίκ και μινιμαλιστικό στυλ, οικολογικο στυλ και Χώρα βασίζεται σε αποχρώσεις φυσικών υλικών – άμμο, βότανα, πηλό, πέτρες και, φυσικά, ξύλο.

Κουζίνα σε οικολογικό στιλ

Κουζίνα σε φυσικά χρώματα

Έχοντας εξοικειωθεί λεπτομερώς με τους κανόνες του επιθυμητού στυλ και μελετώντας τις φωτογραφίες των εσωτερικών χώρων, μπορείτε να πάρετε καλές ιδέες για συνδυασμούς αποχρώσεων και υφών και, ίσως, ακόμη και να βρείτε μια έτοιμη λύση..

4. Είναι ανεπιθύμητο να διακοσμήσετε το πάτωμα της κουζίνας και τις επιφάνειες εργασίας με σκούρα χρώματα.

Το γεγονός είναι ότι σε σκούρο φόντο, σκόνη, δακτυλικά αποτυπώματα, λεκέδες, ψίχουλα, σταγόνες νερού, λεκέδες και μαλλί είναι πολύ αισθητά. Για να σκουπίσετε έναν πάγκο, ας πούμε, σε χρώμα wenge ή ένα δάπεδο με πλακάκια σε μια σκιά υγρής ασφάλτου, σε μια τέλεια καθαριότητα, θα πρέπει να προσπαθήσετε πολύ. Εάν μαγειρεύετε συχνά και δεν είστε έτοιμοι να δώσετε μεγάλη προσοχή στον καθαρισμό, τότε θα πρέπει να μείνετε μακριά από σκοτεινά δάπεδα, ποδιά, πάγκους και προσόψεις..

Μαύρο χρώμα κουζίνας

Το μαύρο χρώμα της κουζίνας είναι πολύ αποτελεσματικό, αλλά πολύ δύσκολο να διατηρηθεί, ειδικά στο γυαλιστερό όπως σε αυτή τη φωτογραφία.

5. Εξετάστε τον προσανατολισμό των παραθύρων στα βασικά σημεία και το επίπεδο φωτισμού

Εάν η κουζίνα βλέπει προς τη βόρεια πλευρά, τότε το απαλό λευκό και τα ζεστά κορεσμένα χρώματα θα βοηθήσουν να αναπληρωθεί η έλλειψη ζεστασιάς και φωτός: κίτρινο, κόκκινο, πορτοκαλί, ροζ.

 • Κίτρινη και άσπρη κουζίνα
 • Κίτρινη και άσπρη κουζίνα
 • Κίτρινη και άσπρη κουζίνα

Αλλά με το λευκό που βράζει, τις αποχρώσεις του μπλε, το γαλάζιο, το μοβ και το γκρι, είναι απίθανο να μπορείτε να κάνετε φίλους – σε αμυδρό φυσικό φως θα φαίνονται θολό και ακόμη και να δημιουργούν μια αίσθηση κρύου. Επίσης, μην παρασυρθείτε με παστέλ αποχρώσεις, καθώς χωρίς ηλιακό φως θα φαίνονται βρώμικες και θαμπές. Αλλά στις ηλιόλουστες νότιες κουζίνες, οι κρύες αποχρώσεις θα φαίνονται φρέσκες και οι παστέλ – απαλές. Από την άλλη πλευρά, τα ζεστά χρώματα σε έντονο φως μπορεί να φαίνονται πολύ ενεργά και καταπιεστικά ή να δημιουργούν μια αίσθηση αποπνικτικότητας..

Δοκιμή χρώματος

Όταν επιλέγετε το χρώμα των τοίχων για την κουζίνα, συνιστάται να δοκιμάσετε τις επιλεγμένες αποχρώσεις του χρώματος σε πραγματικές συνθήκες

6. Εάν η κουζίνα είναι μικρή, τότε είναι καλύτερο να ποντάρετε σε ανοιχτές αποχρώσεις.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μεγεθύνετε οπτικά μια μικρή κουζίνα είναι να διακοσμήσετε τη βάση του εσωτερικού σε λευκό χρώμα. Σε ένα χώρο με λευκούς τοίχους, δάπεδο, οροφή και ακουστικά, τα σύνορα φαίνεται να εξαφανίζονται και υπάρχει πολύ περισσότερο φως. Για να μην φαίνεται βαρετή μια λευκή κουζίνα, στο εσωτερικό της πρέπει είτε να συνδυάσετε εκφραστικές υφές και υλικά, για παράδειγμα, λευκά τούβλα και γυαλιστερά (δείτε τη φωτογραφία παρακάτω), είτε να χρησιμοποιήσετε έγχρωμες πινελιές και αντιθέσεις.

Λευκή κουζίνα 5 τετρ. μέτρα

Τραπέζι με λευκή μπάρα

Λευκή μικρή κουζίνα στο Χρουστσόφ

Ωστόσο, αν δεν σας αρέσει το λευκό, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ανοιχτές αποχρώσεις του γκρι, του κρεμ, του μπεζ, του μπλε, του ανοιχτού πράσινου και άλλων..

Μικρή κουζίνα σε ανοιχτά χρώματα

Γκρι-μπλε τοίχοι στο εσωτερικό μιας μικρής κουζίνας-τραπεζαρίας

Γκρι-μπλε χρώμα των τοίχων στην κουζίνα σε κλασικό στιλ

7. Οι κρύες αποχρώσεις ειρηνεύουν την όρεξη, οι ζεστές αποχρώσεις ενθουσιάζουν

Εάν είστε μανιώδης ειδικός στη μαγειρική, γκουρμέ ή απλώς λάτρης της όμορφης φωτογράφισης φαγητών, τότε οι ζεστές αποχρώσεις (κίτρινες, κόκκινες και πορτοκαλί, υφές ξύλου και τούβλου) στην τραπεζαρία ή την εργασία θα είναι πολύ χρήσιμες. Από την άλλη πλευρά, εάν προσπαθείτε για μια μέτρια διατροφή, τότε μια ποδιά ή, ας πούμε, ένα τραπεζομάντιλο στο τραπέζι, είναι καλύτερο να επιλέξετε σε κρύα χρώματα..

 • Μπλε ποδιά
 • Μπλε ποδιά

8. Το σημείο εκκίνησης για τον σχεδιασμό του συνδυασμού χρωμάτων μπορεί να είναι τα έπιπλα που παρατηρήσατε στο κατάστημα ή, ας πούμε, ένα υπάρχον φινίρισμα.

Εάν δεν σκοπεύετε να αγοράσετε έπιπλα κατά παραγγελία, βάψτε μόνοι σας την κουζίνα ή εάν έχετε ήδη κάποιο είδος διακόσμησης / συσκευών / επίπλων στην κουζίνα σας, τότε είναι πιο λογικό να βασιστείτε στο χρωματικό σχέδιο από τις αποχρώσεις τους..

9. Φτιάξτε μια παλέτα ή κολάζ και χρησιμοποιήστε τα πάντα όταν αγοράζετε υλικά φινιρίσματος, έπιπλα και διακόσμηση

Είναι αδύνατο να θυμηθείτε τους συνδυασμούς χρωμάτων και χρωμάτων, οπότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε φύλλα εξαπάτησης με τη μορφή παλέτας, κολάζ ή σανίδας λάσπης με δείγματα υλικών. Υπάρχουν ειδικά διαδικτυακά προγράμματα για τη σύνταξη και αναζήτηση έτοιμων παλετών (για παράδειγμα, Κούλερ), αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας γραφικών με το εργαλείο σταγονόμετρο. Για ένα δείγμα, ο ευκολότερος τρόπος είναι να τραβήξετε μια φωτογραφία από το εσωτερικό που σας αρέσει (ούτε καν απαραίτητα κουζίνα) και να επισημάνετε 3-5 χρώματα. Όταν η παλέτα είναι έτοιμη, αποθηκεύστε την στο τηλέφωνό σας για να την συμβουλευτείτε όταν επιλέγετε υλικά, έπιπλα και διακόσμηση..

Σχεδιάζοντας ένα χρωματικό σχέδιο για το εσωτερικό της κουζίνας

Σχεδιάζοντας ένα χρωματικό σχέδιο για το εσωτερικό της κουζίνας

Ο δεύτερος τρόπος, που θα σας βοηθήσει να μην κάνετε λάθος με τις αποχρώσεις και τις υφές, είναι να δημιουργήσετε ένα κολάζ σε οποιονδήποτε επεξεργαστή γραφικών: απλώς τοποθετήστε φωτογραφίες όλων των εσωτερικών στοιχείων (πρέπει να τις αναζητήσετε στους ιστότοπους των κατασκευαστών) το ένα δίπλα στο άλλο Το Το κολάζ θα σας βοηθήσει να φανταστείτε το μελλοντικό εσωτερικό και να δείξετε τι πρέπει να διορθωθεί στα χρώματα και στην επιλογή υλικών / επίπλων.

Κολάζ

Στην ιδανική περίπτωση, αντί για ένα κολάζ, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια σανίδα λάσπης – μια σανίδα με δείγματα υλικών φινιρίσματος (δείτε τη φωτογραφία). Για παράδειγμα, μπορεί να είναι κομμάτια ταπετσαρίας, κουρτίνες, κεραμικά πλακίδια κλπ. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να βρείτε όχι μόνο το τέλειο χρώμα για την κουζίνα, αλλά και αρμονικούς συνδυασμούς υφών και μπορείτε επίσης να επιλέξετε αδιαμφισβήτητα πράγματα στα χρώματα χρειάζεσαι..

Πίνακας διάθεσης με δείγματα υλικών

Χαρακτηριστικά και επιτυχημένοι συνδυασμοί πρωτογενών χρωμάτων

το κόκκινο

Αυτό το χρώμα δεν είναι πουθενά πιο κατάλληλο από ό, τι στην κουζίνα, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί με αυτό. Σε μικρές δόσεις – θερμαίνει, αναζωογονεί, διεγείρει την όρεξη, σε μεγάλες δόσεις – συνθλίβει και ερεθίζει.

 • Λευκή και κόκκινη κουζίνα
 • Λευκή και κόκκινη κουζίνα
 • Συνδυασμοί: η επιθετικότητα του κόκκινου εξουδετερώνεται καλά από το λευκό και το καλοπροαίρετο πράσινο, μπορεί να συμπληρωθεί με μαύρες λεπτομέρειες και επίσης να συνδυαστεί με κρύα χρώματα και όλες τις σχετικές αποχρώσεις – κίτρινο, πορτοκαλί, μπορντό, καφέ.

Κουζίνα στο Χρουστσόφ με κόκκινο ψυγείο

Δείτε περισσότερα: Κόκκινο στο εσωτερικό της κουζίνας: 5 συμβουλές και 85 εμπνευσμένες φωτογραφίες

Μπλε

Το μπλε είναι ένα υπέροχο χρώμα για την κουζίνα, αλλά με καλό ηλιακό φως ή μέτρια χρήση. Το μπλε είναι κατάλληλο για όσους παλεύουν με τη συνήθεια της υπερκατανάλωσης τροφής, που αγαπούν την ψυχική ηρεμία και χρειάζονται αυτοπεποίθηση..

 • Συνδυασμοί: με λευκό, με κρύα χρώματα – γκρι, πράσινο, μπλε και μοβ, καθώς και ζεστούς αντίποδες – πορτοκαλί, κίτρινο, καφέ, κόκκινο.
 • Ναυτική μπλε κουζίνα
 • Ναυτική μπλε κουζίνα
 • Ναυτική μπλε κουζίνα
 • Ναυτική μπλε κουζίνα
 • Ναυτική μπλε κουζίνα

Κουζίνα σε στιλ Gzhel

Μπλε και μπλε χρώμα στο εσωτερικό της κουζίνας

Μπλε και μπλε χρώμα στο εσωτερικό της κουζίνας

Δείτε περισσότερα: Πώς να τοποθετήσετε το μπλε στο εσωτερικό της κουζίνας – 5 συμβουλές και 60 φωτογραφίες

Πράσινος

Ιδανικό για την κουζίνα, καθώς σας δημιουργεί μια θετική διάθεση, η οποία είναι πάντα απαραίτητη στο πρωινό πριν πάτε στη δουλειά και στο δείπνο – πριν πάτε για ύπνο. Σε αντίθεση με τις ζεστές και κρύες αποχρώσεις, το πράσινο έχει ουδέτερη επίδραση στην όρεξη..

 • Εξοχική κουζίνα
 • Εξοχική κουζίνα
 • Εξοχική κουζίνα
 • Κουζίνα με ανοιχτό πράσινους τοίχους
 • Κουζίνα με ανοιχτό πράσινους τοίχους

Πράσινη κουζίνα

 • Συνδυασμοί: το ιδανικό ζευγάρι για πράσινο είναι το κόκκινο, συνδυάζεται επίσης καλά με “γείτονες” μπλε και κίτρινο, ζεστές αποχρώσεις – πορτοκαλί και καφέ (δεν είναι τίποτα που το ζευγάρι πράσινο -καφέ κυριαρχεί στον κόσμο της χλωρίδας).

Σαλάτα κουζίνα

Δείτε περισσότερα: Πράσινο για την τέλεια κουζίνα – 5 κορυφαίες συμβουλές και 100 φωτογραφίες

Κίτρινος

Αναζωογονεί, επευφημεί, ζεσταίνει, κάθε φαγητό σε τέτοιο φόντο φαίνεται ορεκτικό, αλλά σε μεγάλες ποσότητες, το κίτρινο μπορεί να ερεθίσει την ψυχή. Αυτό το χρώμα ενδείκνυται ιδιαίτερα για βόρειες και σκοτεινές κουζίνες – εδώ μπορεί να αντικαταστήσει το φως του ήλιου..

 • Κουζίνα-σαλόνι με μπαρ Κίτρινη κουζίνα
 • Κουζίνα-σαλόνι με μπαρΚίτρινη κουζίνα
 • Κουζίνα-σαλόνι με μπαρ Κίτρινη κουζίνα
 • Συνδυασμοί: με κόκκινο, μπλε, γαλάζιο, λιλά, μοβ, πράσινο, καφέ και, φυσικά, με γκρι (μαζί του γίνεται πιο σοβαρό), λευκό και μαύρο.

Κίτρινη κουζίνα σε μοντέρνο στιλ

Δείτε περισσότερα: Κίτρινο χρώμα στο εσωτερικό της κουζίνας – 5 κορυφαίες συμβουλές και 100 φωτογραφίες για έμπνευση

Γκρί

Το ανοιχτό γκρι είναι το τέλειο χρώμα για τοίχους κουζίνας και ακουστικά.

Ανοιχτό γκρι τοίχοι

Κουζίνα σε γκρι αποχρώσεις

Το γκρι είναι πάντα πρακτικό και ευέλικτο, επιπλέον, σχεδόν όλα τα χρώματα που συνδυάζονται με αυτό γίνονται πιο ευγενή και αποτελεσματικά. Ωστόσο, η αφθονία του γκρι (εκτός από τους πολύ ανοιχτούς τόνους) μπορεί να είναι καταθλιπτική και κρύα. Για σκούρες κουζίνες, οι αποχρώσεις του γκρι αντενδείκνυνται..

 • Συνδυασμοί: το γκρι ταιριάζει καλά με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, αλλά ιδιαίτερα καλό με το λευκό (οι γκρι τοίχοι με τα λευκά σοβατεπί μοιάζουν εκπληκτικά), ροζ, κίτρινο.

Γκρι κουζίνα με μοβ και ροζ τόνους

 • Γκρι χρώμα στο εσωτερικό της κουζίνας
 • Γκρι χρώμα στο εσωτερικό της κουζίνας
 • Γκρι χρώμα στο εσωτερικό της κουζίνας
 • Γκρι χρώμα στο εσωτερικό της κουζίνας

Δείτε περισσότερα: Όλα για τη χρήση του γκρι στο εσωτερικό της κουζίνας

Μωβ

Αυτό το χρώμα είναι σχεδόν το πιο δύσκολο στη χρήση, καθώς έχει αντιφατικό αποτέλεσμα – ταυτόχρονα διεγείρει και καταπρανει. Επομένως, πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε πολύ μικρές ποσότητες..

 • Συνδυασμοί: με ουδέτερα χρώματα – λευκό, γκρι, καφέ, με το συμπληρωματικό τους χρώμα – κίτρινο, καθώς και τους “γονείς” τους – κόκκινο και μπλε.

Μωβ ταπετσαρία στο εσωτερικό της κουζίνας

Μωβ χρώμα στο εσωτερικό της κουζίνας

Δείτε πιο αναλυτικά: Μωβ χρώμα στο εσωτερικό της κουζίνας – 5 μυστικά εφαρμογής

καφέ

Το χρώμα της γης και του ξύλου καταπρανει, δημιουργεί μια αίσθηση ασφάλειας και άνεσης στο εσωτερικό. Είναι ιδιαίτερα καλό για χρήση σε υφάσματα, δάπεδα και έπιπλα. Ωστόσο, σε μεγάλες ποσότητες και χωρίς κατάλληλα συμπληρωματικά χρώματα μπορεί να είναι κουραστικό.

Καφέ κουζίνα

 • Καφέ χρώμα στο εσωτερικό της κουζίνας σε ένα εξοχικό σπίτι
 • Καφέ χρώμα στο εσωτερικό της κουζίνας σε ένα εξοχικό σπίτι
 • Συνδυασμοί: με λευκό, μπεζ, πράσινο, με σχετικές ζεστές αποχρώσεις και αντίθετα – μπλε και γαλάζιο.

Καφέ τοίχος στο εσωτερικό της κουζίνας

Δείτε περισσότερα: 7 μυστικά του καφέ στο εσωτερικό της κουζίνας

Μαύρος

Εάν χρησιμοποιείτε αυτό το χρώμα με μέτρο και το συνδυάζετε με πιο ανοιχτές ή πιο χαρούμενες αποχρώσεις, τότε το μαύρο μπορεί να φέρει πολυτέλεια και σοβαρότητα στο εσωτερικό..

Μαύρα έπιπλα στο εσωτερικό της κουζίνας στη χώρα

Μαύρα έπιπλα στο εσωτερικό της κουζίνας στη χώρα

Μαύρη κουζίνα

Ελιά και μαύρο στο εσωτερικό της κουζίνας

Φαίνεται ιδιαίτερα κομψό στο φινίρισμα “σκακιέρας” του δαπέδου και της ποδιάς, με τη μορφή διακόσμησης (κορνίζες φωτογραφιών, ειδώλια, βάζα) και με τη μορφή εκτυπώσεων σε υφάσματα / ταπετσαρίες.

 • Συνδυασμοί: ταιριάζει με όλα τα χρώματα.
 • Μαύρο χρώμα στο εσωτερικό της κουζίνας
 • Μαύρο χρώμα στο εσωτερικό της κουζίνας

Δείτε πιο αναλυτικά: Μαύρο χρώμα στο εσωτερικό της κουζίνας – 150 φωτογραφίες, 3 κανόνες και 6 επιτυχημένοι συνδυασμοί

φωτογραφίες

Μπεζ κουζίνα της Προβηγκίας Μπεζ κουζίνα της Προβηγκίας Δύο παράθυρα στην κουζίνα-τραπεζαρία Διακόσμηση κουζίνας σε στιλ Προβηγκίας

Κίτρινο χρώμα στο εσωτερικό της κουζίνας Εσωτερικό κουζίνας σε λευκούς τόνους Εικόνες στο σχεδιασμό της τραπεζαρίας Εικόνες στο σχεδιασμό της τραπεζαρίας

Φυτά εσωτερικού χώρου στην τραπεζαρία Κουζίνα εξοχικού στιλ με συμπαγή πάγκο εργασίας Κουζίνα σε στιλ σοφίτας με καρέκλες σε μοβ ταπετσαρία Πολυέλαιος πάνω από το τραπέζι

Ελαφριά κουζίνα σε στιλ Προβηγκίας